HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
25 Mart 2022 Cuma - 09:49

İnciraltı Başkanı Karabulut: Çeşme’yi kıskanıyoruz!

İzmir'de Çeşme Projesi sunumu yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la ilgili eleştirilerde bulunan İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, "1991’den beri Turizm bölgesiyiz. Yıllardır planları bekliyoruz. Fakat Çeşme Turizm Projesi, İnciraltı meselesinden sonra gündeme geldiği halde önümüze geçti. Çeşme’yi kıskanıyoruz. Turizm Bakanı İzmir’e geliyor, bize bir kahve içmeye gelmiyor” siteminde bulundu

İnciraltı Başkanı Karabulut: Çeşme’yi kıskanıyoruz!

EGEDESONSÖZ - İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci yazar Muhittin Akbel'in sorularını yanıtlayan Karabulut, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, bu hafta bürokratlarından İnciraltı planlarıyla ilgili sunum alacağı iddialarını değerlendiren Başkan Karabulut, “Bu sohbetimizde İnciraltı planlarının askıya çıkmasını davullu zurnalı kutlamasını anlatmayı çok isterdim. Defalarca AK Parti İzmir Milletvekili Sayın Mahmut Atilla Kaya da açıklamalar yaptı, bizler de net olarak söyleyebiliriz. Ağustos 2021'de eski Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü ile konuşmamızda taslak çalışmanın yapıldığını öğrenmiştik. O günden bugüne beklemenin bizim açımızdan bir mantığı yok. Bu süreç zor bir süreçti. Bu hafta Bakan Bey’in bir sunum alacağını biz de duyduk. Bildiğimiz bir şey var ki, vekilimiz Mahmut Atilla Kaya'nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığında İnciraltı ile ilgili bir toplantısının olduğu… Önemli bir toplantı ve konunun bir an önce bitmesi konusunda bir çaba var. Bizler toprak sahipleri olarak artık sonuç görmek istiyoruz" dedi.

HER ŞEY ZAMANINDAN ÖNCE BİTİYOR, İNCİRALTI NEDEN GECİKİYOR?
Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ın konuşmaları sonrası kendileri için milat olduğunu dile getiren Karabulut, "Süreci 2015 yılında ilk konunun hızlanması gündeme geldi. Binali Bey, İnciraltı planlarının yapılması talimatını vermişti. EXPO zamanında yapılan planlar İBB ve diğer alanlardan açılan davalar ile iptal edilmişti. AK Parti'nin Mahmut Atilla Kaya'ya görev verdiğini duyunca biz kendisi ile 2015 yılında tanıştık. Ülkemizde bir darbe teşebbüsü oldu ve süreçlerde gecikmeler oldu. Tabii ki İzmir'i Başbakanımız Binalı Yıldırım'ın 2016'da konusunu söylemesi ile birlikte biz milat olarak yeni planlamanın yapıldığı dönem olarak biliyoruz. AK Parti bugüne kadar verdiği tarihlerde, hatta daha erken bir şekilde projeleri gerçekleştirdi. Referans bu olunca, biz de çok ümitlenmiştik. Şimdi soruyoruz, AK Parti tüm projeleri zamanından önce bitirirken, bizim işimiz neden bugünlere kadar kaldı, uzadıkça uzadı? Tekrar söylüyorum; AK Parti'nin bize verdiği referans, her işini verdiği sözden önce bitirmesiydi. Ancak İnciraltı'nda bunun olmaması bizim isyanımıza neden oldu. İzmir'in ülke açısından ciddi bir sıçrama getirebileceğini herkes biliyor" diye konuştu.

YÜZ BİNDE BİR EMSAL BİLE VERİLSE, DAVA AÇARLAR!
Plan açıklandığında davaların açılacağı, sürecin uzayacağı şeklinde endişelerinin olup olmadığına yönelik soruya, Karabulut şu yanıtı verdi:

“Açılacak davada emsal sayısının çok önemli olmadığını düşünüyorum. İnciraltı öyle bir şey ki, 5 bin dönüm arazi ve 2 bin 600 hak sahibi var. Yapılan açıklamalarda herkes bizim adımıza 'git' diyebilecek kadar karışabiliyorlar. Biz bakanlıklarla, İBB ve Balçova Belediyesi ile görüştüğümüzde 'İnciraltı için yüz binde bir verilse, yine dava açarlar, dedik. Halen aynı düşüncedeyiz. Biz devletimize diyoruz ki, işimizi düzgün ve eksiklik yapalım. Biz bakanlığımızın görüş sorduğu ancak cevap alamadığı 8 devlet kurumunu arayarak süreci hızlandırmaya çalıştık. Eksiksiz olsun ve süreç hızlansın diye. Derneğin işi mi bu? Biz bunu hızlandırmak için üstümüze vazife olmasa dahil üstümüze aldık. Aynı hassasiyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan görmek istiyoruz."

HERHANGİ BİR KAYIRMA OLURSA, “ORADA DURUN” DERİZ
İzale-i şuyu davalarına dikkat çeken Karabulut, "İnciraltı Bahçelerarası planlarında gökdelen istendi diye süreç bitmedi söyleminin yalan olduğu ortaya çıktı. Has İzmirlilerin tek istediği şudur: Gökdelen imarı olmadan, İzmir'in faydasına, sağlık turizmine odaklı ama bizi mağdur etmeden planlama yapılmalı. Burada hisseler büyüdü. Bir tapuda hisseler büyüdü. Bu tür yerlerde konut da bırakın lütfen. Hem süratle işlem ilerlesin. İzale-i şuyu davaları var oralarda. Burada büyük şirketlerin bazı yerleri oldu ve yerleri olmaya devam ediyor. Biz saygılıyız ancak aklımız yerinde. Çıkacak planlarda herhangi bir kayırma olursa biz, orada durun, deriz. Bu nedenle planlamanın içinde olmak için var gücümüz ile mücadele ediyoruz" dedi.

TABİİ Kİ KISKANIYORUZ
Çeşme Turizm Projesi tanıtım toplantısı için İzmir'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı'na da sitemde bulunan Karabulut, İnciraltı planlarının arka plana alınmasını eleştirdi:

"Bakan beyin, planın taslaklarını bile paylaşması, hızlı bir çalışmanın sonuçları. Burada biz tabii ki kıskanıyoruz Çeşme’yi. Bugün en azından, kimse kusura bakmasın ama Turizm Bakanı İzmir'e geliyor ancak biz kahve içmeye bekliyoruz diye çağrıda bulunduk. Turizm Bakanı geliyor ve 1991 yılından beri turizm bölgesiyiz. Biz isterdik ki, AK Parti İl Başkanı, burada vatandaşlarımız var, desin. Biz planları bile konuşmaz, ağırlayıp başımızın üstünde taşırdık. İncirlatı ile bu Çeşme’nin en azından birlikte yürütülmesi gerekirdi. Ancak biz görüyoruz ki Çeşme Planları ayrı gidiyor, İnciraltı arkadan geliyor. Çeşme Projesi arkadan gelmeli, İnciraltı planları önden gitmeliydi. Açık söylüyorum, Çeşme’yi bu konuda kıskanıyoruz.”

HÜKÜMET, BİZİM BAŞIMIZI YERE EĞDİRMEZ
Olumsuz bir sonuç doğma ihtimalinin olup olmadığı yönündeki soruya ad yanıt veren Karabulut, "Olamaz. Hükümetimiz başımızı yere eğdiremez. Biz buna inanmıyoruz. Biriler belki gülüyor bize ancak inanıyoruz ki çok kısa sürede alnımız secdeden başka yere değmeyecek. Bu onların da, yerel yöneticilerimizin de boynunun borcu olması gerekiyor" dedi.

HÜSMEN KIRKPINAR BAŞKANIMIZA KIRILDIK
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın Sonsöz TV'de yaptığı açıklamalara sitem eden Karabulut, "Hüsmen başkan, planları yapanlara güvenmediğini ima ederek, bugün 4 kat olur, yarın 14 kata çıkar, diyor. Biz Hüsmen Bey'e gidemedik. Hüsmen başkandan önceki başkana gitmiştik. Hüsmen Başkanımızın açıklamalarına kırıldık. Hüsmen Başkanın yaptığı açıklamalarda, ben de gittim gördüm, mandalina bahçeleri olan yerler var ancak olmayan yerlerde var, dedi. İnciraltı İzmir'in kaderi. İşinizi gücünüzü bırakın gelin, bir gününüzü bizle geçirin. 4 katın üstünü zaten biz istemeyiz. Biz rantçı değiliz. Toprak sahiplerinin kaybolmaması için böyle bir endişeniz varsa bize destek olun. Bakanlığımız ile görüşüyoruz, katları artırmak bu ne onların aklında var, ne de bizim aklımızda. Tahminler üzerinden yorumlanın kime faydası var? Ben isterdim ki Hüsmen Başkanım bizi de yanına alarak açıklama yapsın” diye konuştu.

Kırkpınar'ına ayrıca 14 kat ve Central Park çıkışlarına da yanıt veren Karabulut, "Zaten bu öneriyi biz başımızın üstünde tuttuk. Biz  yüzde 45 terk veriyoruz. İnciraltı'nın toprakları planlanırsa Central Park'ın benzeri zaten gerçekleşmiş olacak. Hüsmen Başkan, şu yönden yanlış bilgiye sahip. Keşke bizlerle temas etseydi. 14 kat olur sözleri çok tehlikeli sözler. Tahminler üzerinden sözler mülk sahiplerini yargılamak olur; bu da Hüsmen Başkana yakışmaz" yorumunda bulundu.

İKKK, İNCİRALTI BAŞLIĞIYLA ACİLEN TOPLANMALI
Kendilerine hak verenlerin bile açıklama yapmadığını belirten Karabulut, İzmir erkana yaptıkları çağrılara kulak verilmemesinden yakındı:

"2018 yılında 46 STK'yı ziyaret ettik. Hepsinde  bize 'haklısınız' dendi ancak gelin açıklama yapalım dediğimizde 'bizi karıştırmayın' dediler. İZTO ve EBSO başkanlarımızın İnciraltı ile ilgili açıklamaları duyulmuştu. Bunlar bir kerelik açıklamalar ile olmaz. İBB Başkanımızın da yürüttüğü İzmir Ekonomik Koordinasyon Kurulu İnciraltı başlığı ile toplansın. İnciraltı, İzmir'in 5 sorunundan biridir.  İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu, acilen İnciraltı başlığıyla toplanıp çözüm üretmeli."

ÇİVİ ÇAKAMIYORSUNUZ, TARIM YAPAMIYORSUNUZ…
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’i de İnciraltı’nda misafir etmek istediklerini belirten Karabulut, şunları söyledi:

“İnciraltı’nda yerler satılıyor. Sütçüler bile, satılık yer var mı, diye soruyor. İnciraltı elden gitmeden gereken yapılmalı. Sayın Valimiz, İnciraltı için devreye gireceğini söylemişti. Kendileriyle yakın zamanda görüşmedik ancak mutlaka çalışmalarını başlatmıştır. Sayın Valimiz İzmir için çok değerli bir isim. Biz Valimizi İnciraltı'nda misafir etmek istiyoruz. Kapıya gelen sütçü bile diyor ki satacaksanız alıcı var diyor. Eğer sütçü bile bunu diyorsa, demek ki fiyat artmamış. Adam düşmüş, sıkılmış, ondan satıyor. İnciraltı'nda ortada bir rakam yok. Çünkü ne olduğu belli değil. Çivi çakamıyorsunuz, tarım yapamıyorsunuz bir de rantçı oluyorsunuz, yanında da vergi ödüyorsunuz. Bunlar olunca bari satayım da kurtulayım, diyorsunuz.”

İNCİRALTI'NDAKİ TOPRAKLARI SATTIRMA AMACI GÜDÜYORLAR
TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun açıklamalarına sert tepki gösteren İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, tepkisi şu sözlerle dile getirdi:

"TMMOB dediğimiz halktır. Hepsinin önünde önümüzü iliklediğimiz insanlar var oralarda. Akıl alacak bir şey değil. Bu işe yardımcı olmak isteyenleri de tehdit ediyorlar. İş insanı kimliği ile orada diyorlar. AK Parti İzmir Milletvekili babamızın oğlu değil. Narlıdere Belediye Başkanı da öyle. Ne bir siyasinin ne bir yerel yöneticinin bizim bildiğimiz kadarıyla bölgede bir ticari faaliyeti yoktur. Biz kimsenin yönlendirmesi ile çalışan bir dernek değiliz. Herhangi bir kollanma olsa bunu söylemekten de çekinmeyiz. TMMOB diyor ki, 2022 yılı olmuş, nasıl tarım biter orada, diye. Ziraat Mühendisleri Odası Başkanına seslenmek istiyorum. Hocam size yanlış bilgi veriyorlar.  Bilim, kendini güncelleyen bir daldır. Gelin İnciraltı'na, vatandaşların yanına. Bir şey söyleyecekseniz, gelin vatandaşla birlikte olun, TMMOB'un kayığına binmeyin. Mimarlar Odası Başkanı İlker Kahraman ile bir saat birlikte oturduk ve birbirimizi dinledik. TMMOB İKK Başkanı İzmir'in başına gelmiş en kötü İKK başkanıdır. Böyle açıklamaları nasıl yapabilir? Ey TMMOB Başkanı Aykut Bey, Şehir Plancılarının 2015 yılındaki raporunda kentin ihtiyaçlarına göre planlanmalıdır, deniyor. TMMOB denilen kuruluş demedi mi İnciraltı için çalışma grubu oluşturduk, diye. Ne çalıştınız getirin önümüze koyun. Siz gelmiyorsunuz, bacak bacak üstüne atıyorsunuz sonra da İzmirlilerin üzerinde hak iddia ediyorsunuz. Yazıklar olsun. Biz İzmirli vatandaşlar olarak konuşamayacaksak, nasıl göğsümüzü gereceğiz? Bu söylemlerle İnciraltı'ndaki toprakları sattırma amacı güdüyorlar. Ne yapalım satalım mı? O zaman gelin satalım. Siz de emlakçı olun.  Bize bilerek toprağa su dökmüyorlar diyorlar. Bu hainliktir."

 
İstanbul Boğazı girişinde gemi kazası
 
İzmir'deki Nevruz kutlamalarında 49 gözaltı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal 26 Mart 2022 Cumartesi 19:52

Erhan Bey, Mahmut Atilla Kaya, sadece son toplantıda değil, yıllardır ama uzun yıllardır, plan yakında askıda diyor. Fakat, o yakın zaman bir türlü gelmek bilmiyor. Koskoca Çanakkale Köprüsü, bize verilen bu sözlerden sonra başladı, köprü bitti, üzerinden taşıtlar gelip geçiyor, müteahhitler paralarını kazanmaya başladı, şu çilekeş ahalinin uğradığı mağduriyeti, haksızlığı, zulmü bitirecek, İzmir''e çok büyük değer katacak İnciraltı planının askıya çıkması bir tarafa, taslak plan bile yok ortalıkta henüz!..

Yorumu oyla      2      3  
Erhan 25 Mart 2022 Cuma 14:07

Başkanım, emeklerine sağlık bildiğim kadarıyla Sayın vekilimiz Mahmut Atilla Kaya bey hem konuya hakim hemde yakından ilgileniyor ,en son konuşmasında yakinda askıya çıkacak dediğini ve sizinle diyalog içinde olduğunu biliyoruz kolaylıklar dilerim

Yorumu oyla      3      5  
Huseyin 25 Mart 2022 Cuma 11:42

Inciraltina plan yapılmaması için baskılar var belediye odalar işin içinde İzmir'e ne hayırlı hizmet olursa bunlar hemen itiraz eder

Yorumu oyla      4      5  
Uğur 25 Mart 2022 Cuma 10:37

Biz İnciraltı''nda yaşayanlar insan değil miyiz? Bu ülkenin yurttaşı değil miyiz? İnciraltı''nı bugüne kadar gecekondulaştırmadan getiren biz değil miyiz? Şimdi tarım olmuyorsa bizim suçumuz ne bugüne kadar gecekondu dikmemek mi? İlk kez İzmir şehir içinde modern bir planlı alan olacak ama nedense bekletip bıktırmak istiyorlar sanırım... Biraz vicdanınız varsa hakkımızı verin artık...

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O ilçede 14 arsa satışta!
Ödemiş Belediyesi yaklaşık değeri 3 milyon lira olan 14 arsayı satışa çıkardı.
TOKİ'den İzmir'de 243 milyonluk satış!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut ...
Yapılaşmaya açılıyor... Aya Yorgi planları askıya çıktı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği’nin askıya çıkardığı planlara göre ...
 
Kamu müteahhitleri iflasın eşiğinde! 'TOKİ’ye sağlanan imkanlar bize de sağlansın!'
İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi, İnşaat Alpyapı Müteahhitler Grubu temsilcisi ...
İYİ Partili Kırkpınar’dan İnciraltı çıkışı: Bugün 4 kat yarın 14’e çıkabilir!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İnciraltı planlarında yer ...
15 Temmuz sonrası el konulmuştu... TMSF satışa çıkardı!
TMSF, FETÖ iltisakı nedeniyle el konulan Royal Halı’nın Urla’daki villalara ...
 
O ilçede kiralık ev kalmadı!
Vatandaşların Torbalı’da, Ayrancılar’da İzmir’e göre daha ekonomik bedeller ...
Konutta KDV indirimi geliyor!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, gıda ürünlerinin ardından konut sektöründe ...
İnşaatçılardan ‘denetim’ çağrısı
İzmir’deki inşaat sektörünün temsilcileri, İzmir Ticaret Odası Başkanı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva