HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
23 Mart 2022 Çarşamba - 09:12

İYİ Partili Kırkpınar’dan İnciraltı çıkışı: Bugün 4 kat yarın 14’e çıkabilir!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İnciraltı planlarında yer alan imarın 4 katla kalacağına inanmadığını söyleyerek eleştiriler getirdi. O bölgenin New York’daki Central Park gibi yapılması gerektiğini vurgulayan Kırkpınar, “Böyle diyorum ama kimseyi dinlemeden, etmeden her şeyi yapıyorlar... Planlama şimdi bakanlıkta... Güç onlarda. İmarın 4 katı geçmeyeceğini söylediler. Bugün 4 kat olan imarın yarın 12 - 14 kat olmayacağını nereden bileceğim?” diye sordu.

İYİ Partili Kırkpınar’dan İnciraltı çıkışı: Bugün 4 kat yarın 14’e çıkabilir!

EGEDESONSÖZ - İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, uzun zamandır Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından planlama çalışmaları devam eden İnciraltı Projesi ve Çeşme Projesi hakkında SONSÖZ TV’de değerlendirmelerde bulundu.

Bu projelerin yaratacağı istihdam, şehre sağlayacağı katma değer ya da turizme katkısına karşı olmadıklarını belirten Kırkpınar, bu projelerin ranta göre değil o bölgenin doğasına ve yaşayan halkın isteklerine göre gerçekleşmesi gerektiğini savundu. Bunun yanı sıra vatandaşların iktidarda olan AK Parti’nin yapmak istediği, destek verdiği her işin ‘altından bir şey çıkacak mı?’ tedirginliğini yaşadığını iddia ederek İnciraltı'nın da imar kararına karşı güvensizlik yaşadığını ifade etti.

AKILLARA ‘BU PROJELERDEN KİM, NE KAZANACAK?’ SORUSU GELİYOR
Hükümetin gözde yerlerde yapmak istediği projelerin altında başka bir amaç yattığını vurgulayan Kırkpınar, o bölgeye ve o bölgenin insanına faydası varsa yapılması gerektiğini söyleyerek “Bu şehrin insanına yaratılacak istihdam, projenin getireceği döviz, kazandıracağı değere karşı değiliz. Biz projeye değil, ranta karşıyız. Artık bu hükümetin yaptığı projelerle ilgili herkesin aklına ‘kim bilir kim bu projeden para, statü kazanacak?’ sorusu geliyor. Siz iyi niyetle bir şey ortaya koyarsanız, önce orada yaşayan insanlar kabul eder. Çeşme’nin nüfusu yazın 1 buçuk milyon oluyor. Biz altyapısını da getiririz vs. diyorlar. E peki doğa? Bir de zeytincilikle ilgili bir yasa çıkarttılar. Orada tesis kuracak, madenleri işleyecek sonra zeytin dikecekler. Bunu bu kararı hazırlayanlar bile inanmamıştır. Bunun coğrafyaya, şehre, insana bir faydası varsa tamam. Ama herkesin aklına başka bir şey geliyorsa o zaman orada durmalılar” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’YE OY VERENLER DE BU KANAATTE!
Bu projelerin turizme katkı, vatandaşa istihdam ve şehri kalkındırma amaçlı olduğunu düşünmediğini vurgulayan Kırkpınar, İnciraltı bölgesinin New York’da bulunan Central Park gibi yapılmasını tavsiye ederek “Ben artık bu ülkede AK Parti’nin gözde yerlerde yapmayı düşündüğü ne varsa aynı milletim gibi burada bir şey var diye düşünüyorum. Rant çıkacak diyorum. Artık AK Parti’ye oy verenler de aynı kanaatte... Genel olarak büyük projelerde böyle düşünüyoruz. İnciraltı’yla ilgili 2 sene önce bir şey söylemiştim; İnciraltı’ndaki arazi sahiplerinin yerleri devletin geliştireceği projeyle New York’daki Central Park gibi bir yere dönüştürülmeli, sadece yüksek kalibreli insanlara hitap edecek şekilde yapılmamalı. Ama kimseyi dinlemeden, etmeden her şeyi yapıyorlar. Planlama şimdi bakanlıkta... Güç onlarda. İmarın 4 katı geçmeyeceğini söylediler. Bugün 4 kat olan imarın yarın 12 - 14 kat olmayacağını nereden bileceğim? Orada yaşayanların beklentileri olabilir ama buranın nefes almaya da ihtiyacı var. Orada düğün salonları, nargile salonları var... Ama oranın doğal dokusu da var. Orayı bozmadan Central Park gibi yapılsın. Yine turizm gelirleri olsun ama o da mülk sahibine kalsın. 4 kat imara ben inanmıyorum. Yakın tarihte el değiştirir” ifadelerini kullandı. 

 
Doğalgaz tüketim desteği ödemeleri başladı
 
Evcil hayvan hırsızları yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uğur 23 Mart 2022 Çarşamba 21:49

Gerçeklerden yoksun İnciraltı açıklamaları... Yerimizi yüzde 45 İzmir''e hibe edeceğiz İzmir 3 kent ormanı büyüklüğünde gerçek yesil alan kazanacak, çok düşük yoğunluk veriliyor buna bile laf eden iş bilmeyenler var... Sermaye grubu değil halk oldugumuz için planımız geciktiriyor....

Yorumu oyla      2      3  
23 Mart 2022 Çarşamba 09:23

inciraltımı central park gibi yapılmalıymış? ne inciraltıymış arkadaş? Yıllardır merkez ilçe Çiğli'ye çivi çakmayanlar işe yaramaz inciraltını zorla centralpark yapacaklarmış. Bunların izmirli olduğundan şüpheliyim.

Yorumu oyla      3      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
15 Temmuz sonrası el konulmuştu... TMSF satışa çıkardı!
TMSF, FETÖ iltisakı nedeniyle el konulan Royal Halı’nın Urla’daki villalara ...
O ilçede kiralık ev kalmadı!
Vatandaşların Torbalı’da, Ayrancılar’da İzmir’e göre daha ekonomik bedeller ...
Konutta KDV indirimi geliyor!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, gıda ürünlerinin ardından konut sektöründe ...
 
İnşaatçılardan ‘denetim’ çağrısı
İzmir’deki inşaat sektörünün temsilcileri, İzmir Ticaret Odası Başkanı ...
Torbalı Ticaret Odası'ndan çimento tepkisi: Artış yüzünden yüzlerce proje başlamıyor!
Ticaret Bakanlığı’nın çimento fiyatları ile ilgili inceleme başlatması ...
Konu yargıya taşınmıştı... Aliağa'da denize sıfır satış!
Aliağa Belediyesi son olarak 28 milyon değerinde denize sıfır 8 parseli ...
 
Depremzedeler çağrıda bulunmuştu… İZBETON devreye giriyor!
İzmir'de dönüşümü yılan hikayesi dönen depremzede konutları için depremzedeler ...
Bakanlıktan çimentoda fahiş fiyat incelemesi
Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu çimento sektöründeki maliyetler ...
Kira fiyatları ikiye katlandı… Asgari ücretliye ev yok!
Çıkan kiracının yerine gelen kiracının yüzde 100 zamlı bedel ödemek zorunda ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva