HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Nisan 2022 Pazartesi - 10:08

İmamoğlu ve Çalkaya Aydınlanma Onur Ödülü verdi

Cumhuriyet’in en önemli eğitim ve değişim modeli olan Köy Enstitüleri’nin Kuruluşunun 82. yıldönümü Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’nin düzenlediği etkinlikte kutlandı. Bu yılın Aydınlanma Onur Ödülünü alan Dr. Erdal Atabek’e ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya takdim etti.

İmamoğlu ve Çalkaya Aydınlanma Onur Ödülü verdi

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’nin (YKKED) 2003 yılından bu güne Köy Enstitülerin kuruluş günü olan 17 Nisan'da  Köy Enstitüleri’nin kuruluş yıldönümünde; ürettikleriyle, yaşam ve duruşlarıyla Aydınlanma Kültürüne katkıda bulunmuş Aydınlara verdiği "Aydınlanma Onur Ödülü" bu yıl Yazar ve Tıp Doktoru Erdal Atabek’e verildi. İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen törende Erdal Atabek’e ödülünü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve YKKED Başkanı Prof.Dr.Ethem Duygulu birlikte takdim etti.

Ödül Töreninin açılış konuşmasını yapan YKKED Başkanı Prof.Dr.Ethem Duygulu “Biz yıllardır Balçova Belediyemizin de katkılarıyla Aydınlanma Işığının meşalesini taşıyan çok önemli insanlarımıza bu ödülü verdik. Bugüne kadar ülkemizin çok değerli aydın ve sanatçılarından " Vedat Günyol, Dr. Engin Tonguç, İlhan Selçuk, Server Tanilli, Halit Çelenk, Türkan Saylan, Cengiz Bektaş, Doğan Hızlan, Genco Erkal, Yaşar Kemal, Ataol Behramoğlu, Yılmaz Büyükerşen, Gürer Aykal, Korkut Boratav ve Muzaffer İlhan Erdost'a ödülümüzü takdim ettik. Bugün de Aydınlanma mücadelesine hayatını adayan Sayın Dr. Erdal Atabek'e  ödülünü takdim edeceğiz" dedi.

Aydınlanma Ödülünü özgür düşünce için mücadele eden herkes adına kabul ettiğini söyleyen Dr. Erdal Atabek ise “Bu ödülü tüm aydınlanma savaşçıları adına alıyorum. Bugün hepimiz birer köy enstitülüyüz. Bu ödülü ayrıca her zaman saygıyla andığım Sayın Hasan Ali Yücel ve Sayın İsmail Hakkı Tonguç adına alıyorum.Bugün hepimiz birer köy enstitülüyüz. Hepimiz adına en büyük şükranımı da büyük önderim Mustafa Kemal Atatürk’e sunuyorum” sözleri ise büyük alkış aldı.

Köy Enstitüleri Türkiye Cumhuriyeti tarihinin kesinlikle en özgün ve önemli eğitim atılımı olduğunu ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Kuruluşunun üzerinden 82 yıl geçmesine rağmen eğitim reformu arayışımızda Köy Enstitüleri hala bizim kılavuzumuzdur. İstanbul Büyükşehir Belediye’mizin yayınlarından olan, Köy Enstitüleri ile ilgili önemli bir kaynak eseri de yayın dünyamıza kazandırmanın bilgisini de sizinle paylaşmış olayım. Çok mutluyum. Bu kıymetli eserin günümüzün gereksinimlerini karşılayan yeni bir modelle, yeni bir eğitim sistemiyle buluşmasını, taçlanmasını da diliyorum. Ülkemizi daha aydınlık bir geleceğe ancak aklın ve bilimin ışığında, iyi planlanmış bir eğitim sistemi sayesinde taşıyabileceğimizi unutmamalıyız" diye konuştu.

Balçova Belediyesi’nin yıllardır Köy Enstitüleri idealini yaşatmak için çalıştığını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ise “Biz Cumhuriyetimizin ilerlemesinin Kuruluş ilkelerinde olduğuna inanıyoruz. Köy Enstitüleri bağımsızlık mücadelesinin perçinlenmesini sağlayan en önemli devrimlerden birisidir. Bu devrimi gelecek nesillere aktarmak ve benzer bir modelin ülkemizde tekrar tesis edilmesini sağlamak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 
Genç kadının ölümüne sebep olmuştu... Alkollü sürücü arkadaşlarını suçladı!
 
Purçu geri dönüşüm işçilerinin sorunlarını Meclis'e taşıdı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 18 Nisan 2022 Pazartesi 10:49

Köy enstitüsü bu ülkenin gelişmesi önemli bir kilometre taşı idi malesef gizli güçler tarafından uygulamadan kaldırıldı,yerel seçimlerde köy enstitüsü mezunu artık çok az öğretmenlerimiz kalmadı ama onların devamı olan emekli öğretmenlere meclis üyesi başvuruları çöpe atılarak hiç ilgisi olmayan kişileri tercih ederek meclis üyeleri seçiliyor,bir ilçede belediye eğitim komisyon başkanı ilk okul mezunu meclis üyesi başkanlık yapıyor,daha sonra belediye başkanı ve köy enstitüsü hakkında ahkâm keserek köy enstitüsü hakkında etkinlik düzenleniyor,göstermelik boş işler de malesef çok başarılı olunuyor ve hiç inandırıcılığı yoktur...

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş Arama Kurtarma ekibi eğitimlere başladı
Ödemiş Belediyesi’nin öncülüğünde gönüllülerden oluşan Ödemiş Arama Kurtarma ...
Direct İzmir büyüyor... Yeni şehirler eklendi!
İzmir Vakfı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle şehrin ...
Karşıyaka Çocuk Festivali başlıyor!
Bu yıl 30’uncu kez gerçekleştirilecek Uluslararası Karşıyaka Çocuk Festivali, ...
 
Bornova'nın yolları yenileniyor
İlçedeki yol sorununu çözmek için Asfalt Üretim Tesisi kuran Bornova Belediyesi, ...
Başkan Eriş'ten vefa ziyareti
Ödemiş’in öğretmen Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Cumhuriyet döneminin ...
Başkan Erdoğan rest çekti: Yargı önüne çıkmaktan korkmuyoruz!
Hakkında açılan "zimmet suçu" davasında istenen ek bilirkişi raporunun ...
 
Bayraklı’da 23 Nisan coşkusu!
23 Nisan coşkusunu bu yıl da sokaklara taşıyacak olan Bayraklı Belediyesi, ...
3 ayda 300 bin liralık zarar verildi... Ölüye saygınız olsun!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bayrama sayılı günler kala bakım, tadilat ...
Dünyaca ünlü sanatçılar İzmirliler için çizecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i kültür sanat getirme ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva