HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Haziran 2022 Çarşamba - 10:04

İlçede tartışmalara neden olmuştu... Yurt protokolü imzalandı!

Üniversite öğrencilerinin yaşadığı yurt sorununu çözmek için kız öğrenci yurdu açmaya hazırlanan Bornova Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile Ortak Hizmet Projesi protokolü imzaladı. Protokol, ilçe belediye meclisinde AK Parti ve CHP'li üyeleri karşı karşıya getirmişti.

İlçede tartışmalara neden olmuştu... Yurt protokolü imzalandı!

Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesinde gerçekleşen protokol töreninde ÇYDD Genel Başkan Yardımcıları Lale Platin ve Av. Sedat Durna ile Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, işbirliği için imzaları attı. Bu özel günde törene katılan İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Danışma Kurulu Üyesi Ayhan Baran ve Altınordu altyapısında yetişen ve geçtiğimiz sezon Fenerbahçe’nin file bekçiliğini yapan Berke Özer de Başkan İduğ’a bir sürpriz yaparak yurt binasının birer katının masraflarını karşılamayı teklif etti.

Bornova Belediyesi’nin ÇYDD ile 300 kişi kapasiteli yurt projesi için yapılan protokol törenine Bornova Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, ÇYDD şube temsilcilerinin yanı sıra Fenerbahçe Spor Kulübünün genç kalecisi Berke Özer ile ÇYDD Desteği alarak eğitim hayatını sürdüren Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğrencisi Berfin Öztürk de katıldı.

POZİTİF AYRIMCILIK
Törende yaptığı konuşmada eğitimle ilgili yapılan çalışmaların çok değerli olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Kız öğrencilere pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü üniversiteyi kazanan kız çocukları özellikle barınma konusunda büyük sıkıntı yaşıyor. Üniversite kenti dediğimiz İzmir’de yurt oranın çok düşük olduğunu görüyoruz. Çünkü kız öğrencilerin okuması, kadının ekonomik özgürlüğünü kazanması, bağımsız olması demek. Kadınların bağımsız olması ise Türkiye’nin de bağımsız olması demek” diye konuştu.

Başkan İduğ, kız yurdunun binaya yapılan güçlendirme çalışmasının ardından açılacağını hatırlatarak, “Bugün buradan bir müjde daha vermek isterim.  Bornova’nın tam merkezinde, 300 kişilik yurda çok yakın ikinci bir noktada 100 kişilik bir kız yurdu daha yapacağız.” dedi.

DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR
ÇYDD ile yapılan işbirliğinin örnek olmasını dileyen Başkan Mustafa İduğ, “Ayhan Baran gibi bu konuda duyarlı, hassas ve bizi yalnız bırakmayan kişiler sayesinde eğitim çalışmalarının daha iyi noktalara taşınacağına inanıyorum bu çalışmada bize destek olan herkese teşekkür ederim” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

ÇYDD’DEN İDUĞ’A TEŞEKKÜR
ÇYDD olarak Bornova Belediyesi ile işbirliği yapmaktan gurur duyduklarını dile getiren ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Lale Platin, Başkan İduğ’a eğitim konusundaki çalışmaları için teşekkür etti. Platin, “Eğitimde yaşanan en büyük sorunlardan biri olan yurt sorununu çözmek için bugün Bornova Belediyesi ile bir adım atıyoruz. Bornova Belediyemiz öncü davranarak 300 kız öğrenciye yuva sağlayacağımız bir çalışma başlatıyor. Benzer çalışmaların artmasını diler, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

NE OLMUŞTU?
İmzalanan protokol, ilçe meclisinde tartışmalara neden olarak AK Parti ve CHP'li meclis üyelerini karşı karşıya getirmişti. Konuya ilişkin yurt binası önünde basın açıklaması düzenleyen AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı binanın ciddi bir hasarı olduğunu ve ÇYDD'yle imzalanacak olan protokolün; yurda girecek öğrencileri ÇYDD'ye üye olma zorunluluğu getireceğini iddia etmişti. Bunun üzerine aynı alanda açıklama yapan CHP Bornova İlçe Başkanlığı iddiaları yalanlamıştı. Ardından gerçekleşen belediye meclisi oturumunda ilgili gündem maddesi Cumhur İttifakı üyelerinin 'ret' oyu kullanmasıyla oy çokluğuyla kabul edilmişti.

 
İçişleri Bakanlığı'ndan o iddialara yalanlama
 
'Engelsiz kent' farkındalığı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kınık'ta sınav öncesi motivasyon etkinliği
Üniversite sınavı öncesi öğrencilerin stresini azaltmak amacıyla Kınık ...
Selçuklu kadınlara e-ticaret eğitimi
Efes Selçuk Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Emekten Sepete Kadın Kooperatiflerini ...
Gaziemir'de dilek ve temennisiz meclis! CHP ve AK Parti arasında 'tehdit' polemiği
Gaziemir Belediyesi Haziran ayı olağan meclisinin ikinci oturumu tartışmalara ...
 
Meclisten geçti... Bayraklı'da kadro değişikliği!
Bayraklı Belediyesi'niin Haziran ayı meclisinde gündem kadro değişikliği ...
Bergama Belediyespor kurul toplantısı yapıldı
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Koştu, Resmi Gazete'de yayınlanan ...
Başkan Çerçioğlu gençlere ödüllerini verdi
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin gençlerle birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü ...
 
Konak-İtalya hattına gençlik aşısı
Avrupa Birliği Kardeş Okul projesi kapsamında Konak’ta bir araya gelen ...
Aydın'ın bahar konserlerine yoğun ilgi
Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nın Bahar Konserleri tüm coşkusuyla ...
Çiğlili hayvanseverler festivalde buluştu!
Çiğli Belediyesi tarafından beşincisi düzenlenen Pati Dostları Festivali ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva