HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Haziran 2022 Salı - 20:28

Gaziemir'de dilek ve temennisiz meclis! CHP ve AK Parti arasında 'tehdit' polemiği

Gaziemir Belediyesi Haziran ayı olağan meclisinin ikinci oturumu tartışmalara neden oldu. Zabıta Daire Müdürlüğü'nden yapılan nakdi sermaye aktarımı konusunda Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'ya yönelik eleştiriler gelirken, en yoğun tartışmalar Seydaş A.Ş için kredi kullanma teklifinde yaşandı. Kredi kullanımı ve kredi kartı çıkarımı önerisi meclis üyelerinin onayına sunulurken, ilgili gündem maddesi AK Parti ve CHP'yi karşı karşıya getirdi. Meclis oturumunda ayrıca dilek ve temenni maddesinin yer almaması da dikkat çekti.

Gaziemir de dilek ve temennisiz meclis! CHP ve AK Parti arasında  tehdit  polemiği

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Haziran ayı olağan meclisinin ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen oturuma Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

Meclis gündeminde ise Seydaş A.Ş'ye ayni ve nakdi kredi çekimi yetkisi verilmesi ve 50 bin TL limitli kredi kartı başvurusunda bulunulması görüşmeleri yer aldı. Toplantıda ayrıca her meclis oturumunda uygulanan 'dilek ve temenniler' meclis gündem maddesinin olmaması dikkat çekerken, yapılan değişiklik AK Parti ve Bağımsız Meclis Üyesi'nin eleştirilerine neden oldu.

SERMAYA AKTARIMI GERİLİME NEDEN OLDU
Zabıta Müdürlüğü bütçesinden 300 bin TL ve Fen İşleri Müdürlüğü Gayrimenkul Sermaye Üretim Giderleri kaleminden Sosyal İşler Müdürlüğü'ne aktarım yapılması önerisi de mecliste tartışmalara neden oldu.

ATMACA: VETERİNERLİK İŞLERİ'NE SÜRÜLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUZ
Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "Zabıta personelimizin yazlık melbusat alımlarında bir eksiklik olduğunu, bu konuda personelin eksiklerinin karşılanması yerine müdürlüğün bütçesinden diğer bütçelere aktarım yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bugüne kadar belediye personelleri üzerinde bir takım mobbing uygulandı. Bir personel arkadaşımızın bazı arkadaşları ile fotoğraf verdiği için Veterinerlik İşleri'ne sürülmesini doğru bulmuyoruz. Belediye personelinin teknik donanımlarının sağlanmasını temenni ediyoruz" dedi.

ARDA: KIYAFET ALIMI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI
Atmaca'ya yanıt veren Başkan Halil Arda, "Veterinerlik sürgün yeri değil belediyenin en güzel birimlerinde biri. O personelimiz de oldukça değerlidir. Gaziemir Belediyesi'nin tüm çalışanları ve müdürlükleri değerlidir. Zabıta ile ilgili aktarılan para ile sizin söylediğinizin bir alakası yoktur. Zabıtaya kıyafet alımı ile ilgili de çalışmalarımız başladı" diye konuştu.

ŞAHİN: MÜMKÜN OLAN EN İYİ İMKANLAR VERİLMELİ
MHP sıralarından söz alan Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise, "Zabıtlarımız belediyelerimizin bir nevi güvenlik güçleri. Zabıta kardeşlerimiz de memurlarımız da tüm çalışan arkadaşlarımız en iyi şartlarda görevlerini sürdürmeleri için belediye başkanımız tarafından mümkün olduğu kadar iyi imkanlar verilmeli" ifadelerini kullandı.

ARDA: AYIRDIĞIMIZ YILLIK BÜTÇE MİKTARI İLK 5 AYDA BİTTİ
Şahin'e yanıt veren Başkan Arda, "Zabıtalarımıza katkı sağlamak için yasa çıkarır ve ek önerge çıkarsanız daha fazla para alabilirler. Bu madde zabıtalar ile ilgili değil. Sosyal hizmetler dairesi ikram aracı almak istiyor. Tabii ki o birimimizin de bütçesi var ancak o bütçe bitti bile. Gaziemir Belediyesi'nin elektrik, su için ayırdığımız yıllık bütçe miktarı ilk 5 ayda bitti" dedi.

ÇAĞLARSU: BEN ONU DA AŞMASINI BİLİRİM
Dilek ve temmeniler maddesinin gündemde yer almaması hakkında konuşmak için söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, "Bugün Gaziemir yine ilkleri yaşıyor... İlk kez bir meclis gündeminde dilek ve temenniler maddesi yok oldu. Neden acaba? Dilek ve temenniler en ufak dernek toplantılarında bile oluyor. Ancak 150 bin nüfuslu ilçemizin meclis toplantısında bu yok. Neden? Meclis üyeleri fazla konuşmasın ve ilçe sorunlarını dile getirmesin. Çünkü başkanın vereceği cevap yok. Geçtiğimiz hafta suçlamalarda bulunuldu ancak bu hafta cevap verecek süre yok. Ben onu da aşmasını bilirim" ifadelerini kullandı.

SEYDAŞ'A KREDİ TALEBİ TARTIŞMALARA NEDEN OLDU
Gaziemir Belediye Meclisi'nde sık sık tartışmalara neden olan Seydaş A.Ş, için 2022 Mali Bütçesinde yer alan bütçe gelirlerinin 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre belirlenecek yeniden değerleme oranıyla arttırılan miktarlarının yüzde onunu geçen iç borçlanma kısmı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan onay alınması koşuluyla; görev ve hizmetlerinin gerektirdiği işlerde ulaşım, nakliye, vb. alanlardaki ihtiyaçlarını ekonomik olarak karşılamaya yönelik işlerde kullanılmak koşuluyla Belediye Başkanı tarafından nakdi veya gayri nakdi kredi kullanmak üzere bankalardan kredinin sağlanması, kullanılması, borçlanmanın yapılması ve firmasının görev ve hizmetlerinin gerektirdiği tüm işlerde kullanılacak 50 bin TL limitli kredi kartı başvurusunun yapılması önerisi meclis gündemine geldi. Geçtiğimiz oturumda Hukuk ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edilen ve sadece Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyeleri'nin bulunduğu komisyonlardan oybirliği ile gelen ilgili gündem maddesi meclis üyelerinin de onayına sunuldu.

ATMACA: ATTIKLARI İMZAYA DİKKAT ETSİNLER
Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, encümen üyelerine çağrıda bulunurken, "150-200 kişilik dernek toplantılarında bile dilek temenni oluyor ancak Gaziemir Meclisi'nde dilek  ve temenni olmadığı için gündem maddelerinde konuşuyoruz. Biz Seydaş'a başından beri karşı duruş sergiledik. Bunun yasal dayanağını da anlattık. Meclis kararında olmayan ifadeler var encümen kararında. Bu Encümen Kararı ile defalarca dile getirdiğimiz kanunsuz uygulamaların geriye dönük işlemlerin iptalini talep ediyoruz. Encümende maalesef 2 ileri 1 geri gidiyoruz. Bazı cezalar yazılıyor sonra iptal ediliyor, biz Çevre ve Şehirciliğe başvuruyoruz sonra yeniden yazılıyor, rakamlar değişiyor. Yani kurumsal kimliği yakışmayan durumlar ile karşılaşıyoruz. Bunun en çok yaşandığı yer de Seydaş. Ben bunu daha önce dile getirdiğimde arkadaşlar tepki göstermişti. Encümene gelen arkadaşlar attıkları imzaya dikkat etsinler. 5-10 sene sonra çağırabilirler. Sağduyulu arkadaşlarımıza..." dedi.

ARDA: KİM YAPTI O 2 KATI?
Atmaca'nın söylemlerine yanıt veren Başkan Arda belediyeye yönelik açılan soruşturmalara dikkat çekerken, "Tavsiye değil ben bunları tehdit olarak algılıyorum. 3 yıldır attığımız her adımı şikayet ettiğiniz. Hangi konuda doğru düzgün iş yaptıysak müfettişler geldi. Israrla şikayet ediyorsunuz. Encümendeki üyeler ve bürokratlara ayağınızı denk alın diyorsunuz. Bu korku ile kimseyi yıldırmayacaksınız. Ne Porta Kafe'ymiş… Ne olmuş orada? Mevcut bir bina. Bizim yapacağımız projeye uygun değildi. Son halini gördünüz mü? Çıkan kişi ne hale getirdi yayımlayalım burada. Gaziemirliler orada otuyor, korkmayın adım atın oraya. Sorun bakalım orası ile ilgili ne düşünüyorlar? İmar ile ilgili iptal edilen cezalar… Hepsi imar yönetmeliğinde getirilen düzenlemeler. 13 Haziran'da 2 müfettiş daha geliyor... Gelsinler, denetlesinler. Şikayet ettiğiniz AKM'nin üst 2 katı kaçak. Kim yaptı o 2 katı? AK Partili bir belediye başkanı yapmış. Müfettişler gelmiş, bilirkişiler gelmiş" diye konuştu.

KIRMAZ: AYIPTIR GÜNAHTIR!
CHP sıralarından söz alan Necati Kırmaz ise Atmaca'nın sözlerini tehdit olarak yorumlarken, "Encümen üyelerine yönelik yapılan tehdit ile ilgili Uğur İnan Atmaca'yı kınıyorum. Aldığımız kararların hepsinde vicdanımız ve mevzuata uygun davrandık. Cezalar ile ilgili de… İmar Yönetmeliği'nin 42'nci maddesine C bendi eklendi. Vatandaş aykırılığı kendi giderilirse cezanın büyük bir kısmı iptal oluyor. Hiçbir encümen üyesi kafasına göre biz bu cezayı indiriyoruz diyebilir mi? Ne ciddiyetsiz adamlarsınız! Ayıptır, günahtır. Bir encümen üyesi böyle tehdit edilir mi? Utanmıyor musunuz? Encümendekilerin hepsi edepli onurlu insanlardır. Edep lütfen!" diye çıkıştı.

ŞAHİN: KİMSEYİ MAĞDUR ETMEDEN DAHA ŞEFFAF HAREKET EDİLEBİLİRDİ
MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise kira gelirine dikkat çekti ve "Konuları ya da kendinizi anlatırken daha sakin olmayı ve daha düzgün üslup kullanmayı tercih etmeliyiz... Porta Kafe, Seydaş A.Ş… Biz önerilerimiz ve fikirlerimiz söylüyoruz. İktidar da, CHP'li meclis üyeleri de tabii ki anlatıyorlar. Bizim bu anlattıklarımız esasında Gaziemirlilerin anlatımları ve talep ve beklentileri. Burada kendi kendimize mutlu olmanın anlamı yok. Kendimiz çalıp kendimiz oynamayalım. Gaziemirliye kulak verelim. Gaziemir'in gelire ihtiyacı yok mu? Özel işletmeler devam edebilirdi kira artışları ile. Bununla birlikte belediyeye gelir oluyordu... Belediye yiyecek içecek yerleri yapacağı yer mi yok? Burada küçük esnaf mağdur oldu ve belediye ile mahkemelik oldu. Biz belediye olarak bütün kesimlere dokunmalı ve herkese eşit hizmet etmeliyiz. Biz tamir etmenin daha az masraflı olacağını söyledik. Biz burada kira getiren kiracılarımızdan da olduk. Kimseyi mağdur etmeden daha şeffaf hareket edilebilirdi" dedi.

ARDA: GAZİEMİR BELEDİYESİ'NİN KİRA GETİRİSİNE İHTİYACI YOK
Şahin'e yanıt veren Başkan Arda, "Bizim yönetim biçimimizde kamu alanlarını genişletme çabamız var diyoruz. Porta Kafe'nin tepe kafe olduğunda kira tahsil edebildiğini düşünüyor musunuz? Bu bir tercihti. Bunu halk onaylar mı onaylamaz mı göreceğiz. Ancak oraya gelen vatandaşlar gayet mutlu. Biz orayı 50 bin TL'ye kiraya verebilirdik. Ancak orada 3 TL'ye içilen çay o zaman 10 TL'ye içilirdi. Siz esnafı düşüneceğinize halkı düşünün. Özel işletmeler dışarıdan kiralayarak işlemlerin yürütebilir. Yıkılmasaydı yapılsaydı diyorsunuz. O zaman neden AKM'yi yıkmamızı istediniz? Oraya gelince yıkın yapın, Porta'ya gelince neden yıkmadınız… Siz ne dediğinizin farkında değilsiniz sanırım. Bunları muhalefet olsun diye söyleyebilirsiniz ancak sandıkta yıkamayacaksınız. Gaziemirlilerin tercihini görüyoruz. Gaziemir Belediyesi'nin Porta 1 ve 2'nin kira getirisine ihtiyacı yok" diye konuştu.

DERİNSU: LAF KALABALIĞI YAPMANIN GEREĞİ YOKTUR
CHP Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu ise, "Biz ne yapsak eleştirileceğiz. Yıkıp yapsak neden yıkıp yaptınız, tamir ediyoruz neden yıkmadınız, imar planı yapıyoruz yoğunluk olacak deniliyor; yapmıyoruz, nerede konut yapılacak deniliyor… Ne yapsanız suç. Bu nedenle kendinizi yorup laf kalabalığı yapmanıza gereği yok. Bugün Gaziemir'de belki 100 kafe var. Belediye tesisi kaç tane? 1 tane, ikincisi yolda. Bu sayıları az diye eleştirmeniz gerekiyor. Biz bu memlekettin her şey olmaya alıştık. En son 'sürtük' olduk… Biz ne bu hakaretlere ne tehditlere asla boyun eğmeyiz. CHP Grubu olarak yapılan tehdide karşı hukuk yollarına başvuracağımızı belirtmek isterim" dedi.

Derinsu'nun ardından konuşan Başkan Arda, "Muhalefet tavsiye eder, iktidarın söylemi tehdittir. Kimse personelimi tehdit etmez. Ben çalışanlarımızın arkasındayız. Bu 20 yılın da sözlerinizin de hesabı sorulur" ifadelerini kullandı.

GÖNEN: ORASI TADİLAT İLE KULLANILABİLİRDİ
AK Parti sıralarından söz alan Ali Gönen, "Necati Bey'in söylemleri bu meclisin tutanakları içinde talihsiz söylemler arasında kalacak... Nasıl cesaret edebiliyorsunuz bu sözlere? Siz bizim kalibremizi mi ölçüyorsunuz? Sizi kınıyorum. Uğur arkadaşımız samimi olarak bir tavsiyede bulundu... AKM 96 yılında yapılmış. Deprem yönetmeliklerine uygun değil. Bu binanın sağlamlığı ile ilgili testlerin yapılması önerisi gelmişti. Tepe Kafe böyle değildi, orası tadilat ile kullanılabilirdi" dedi.

Gönen'e de yanıt veren Başkan Arda, "3 yıldır dünya kadar soruşturma… Bu engellemek için değil de ne için? keşke Uğur Bey'in sözlerine de talihsiz diyebilseydiniz" diye konuştu.

ÇAĞLARSU: SEYDAŞ İLE İLGİLİ SIKINTILARIMIZ ÇOK
Gündem maddesi ile ilgili söz alan bağımsız meclis üyesi Levent Çağlarsu, "Seydaş'a biz buradaki taşınmazı 10 yıl kira geliri elde etsin diye mecliste karar verdik. Seydaş gidip bir önceki işletme tahrip etmiş diye yıkmış. Biz Seydaş'a orayı bina olarak devrettik. Seydaş kaç para harcadı oraya? Bunu sorduğumuzda sanane kaç para harcanırsa harcansın dedindi. Seydaş'ın yönetim kuruluna bakmak lazım. Gaziemir Meclisi burada temsil ediliyor mu? Edilmiyor. Burada olması gereken her partiden 1 kişinin orada olması. Bunun için Seydaş ile ilgili sıkıntılarımız çok. Kamusal alanların genişletilmesi için ise… Gölet alanı vardı. Orası bizim malımızdı" dedi.

Çağlarsu'ya yanıt veren Başkan Arda, "Belediye başkanı yetkisi altında olanlar bellidir. Siz de bir gün belediye başkanı olursunuz Seydaş ile ilgili istediğinizi yaparsınız" dedi.

ATMACA: SORDUĞUMUZ SORULARA AYLARDIR CEVAP VERMİYORSUNUZ
Bir sonraki gündem maddesinde Seydaş ile ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "Ciddiyetsizlik meclis üyesinin verdiği soru önergesine cevap verememektir. Sorduğumuz soru önergelerine aylardır yıllardır cevap veremiyorsunuz. Soru önergeleri ile ilgili soruşturma geçiriyorsunuz ancak yine akıllanmıyorsunuz. Benim sataşmalara cevap vermem lazım. Soru önergelerimize cevap alamıyoruz ve biz de mecbur olarak gerekli mecralara taşıyoruz. AKM 1996 yılında inşaata başlanmış eski deprem yönetmeliğine göre projelendirilmiş" diye konuştu.

ATMACA VE ÖZKARA ARASINDA "TERBİYESİZ " GERİLİMİ
Atmacanın "akıllanmıyorsunuz" sözleri sonrası laf arasına giren CHP'li Meclis üyesi İbrahim Özkara, Atmaca'ya yönelik "terbiyesiz" kelimesini kullanması sonrası salonda ipler gerildi. Özkara'nın bulunduğunu meclis sıralarına doğru yürüyen Atmaca "sensin terbiyesiz " diyerek Özkara'yı itti. Bunun üzerine ise CHP'li ve AK Partili isimler araya girerek tartışmayı büyümeden durdurdu.

Tartışma anında Başkan Arda meclise 5 dakika ara verirken, ara sonrası Atmaca'ya Başkan Arda, "Maşallah meclis üyesi gibi değil kolluk güçleri gibi çalışıyorsunuz Uğur Bey" dedi.

 
Hayatını kaybetti... İzmir'e umut oldu!
 
Müzisyen cinayetinde yeni detaylar... Katilin sevgilisinden çarpıcı iddia!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir 9 Haziran 2022 Perşembe 20:28

GAZİEMİRLİ yüregin varsa ismini acik yaz.

Yorumu oyla      2      16  
Gaziemirli 9 Haziran 2022 Perşembe 01:33

Gölgesine selam vermeyen Arda ve Necati, Ali kıran başkesen Aslı, iş bilmez kültür müdürü Yasemin bu Dünya kimseye kalmadı kalmaz bilesiniz çok ah var üstünüzde!

Yorumu oyla      19      3  
Çiğdem 8 Haziran 2022 Çarşamba 14:02

Meclis sıralarında oturan akp ve CHP Li Meclis üyeleri o zam alamayan işçilerin günahı sizden çıkacak bunu asla unutmayın özelikle sus pus olan CHP Meclis üyeleri diğer tarafta işiniz çok zor bilin istedim

Yorumu oyla      5      3  
8 Haziran 2022 Çarşamba 12:44

Bilmece sen yalakanın tekisin başyalaksın

Yorumu oyla      22      3  
Mustafa Yıkılmaz 8 Haziran 2022 Çarşamba 12:34

Bilmece ye cevap Sk E.K Bu ikisi yeter li mi acaba ?

Yorumu oyla      21      3  
Bilmece 8 Haziran 2022 Çarşamba 08:10

ben onu bunu bilmem.Ben başkancıyım.Dün Halil İbrahimciydim,sonra Kasımcı oldum,sonra Halil Ardacı.Halil Arda gidecek,yeni başkan gelecek ben bu sefer oncu olacağım.Bilin bakalım ben kimim?

Yorumu oyla      14      5  
SK 8 Haziran 2022 Çarşamba 08:07

Geliyor gelmekte olan, Gidiyor gitmekte olan.

Yorumu oyla      5      3  
Küçük kahve 8 Haziran 2022 Çarşamba 08:04

bu dünya sultan süleymana kalmadı.halka tepeden bakan halile,necatiye,aslıya kalmaz.

Yorumu oyla      14      3  
Sendikalı İşçi 8 Haziran 2022 Çarşamba 08:01

Halil Ardanın ilk ve son dönemi.ellerim kırılsaydıda oy vermeseydim.%25 zammı bile çok gördü.

Yorumu oyla      6      3  
Vatandaş 8 Haziran 2022 Çarşamba 00:51

Yeterrrrr yeter artık! bu meclisi halil arda nın yönetmesini istemiyoruz. Evimizde bile huzurumuzu kaçırıyor,çoluk çocuğa kötü örnek oluyor. DEVLET GEREĞİNİ YAPSIN LÜTFEN...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclisten geçti... Bayraklı'da kadro değişikliği!
Bayraklı Belediyesi'niin Haziran ayı meclisinde gündem kadro değişikliği ...
Bergama Belediyespor kurul toplantısı yapıldı
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Koştu, Resmi Gazete'de yayınlanan ...
Başkan Çerçioğlu gençlere ödüllerini verdi
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin gençlerle birlikte 19 Mayıs Atatürk’ü ...
 
Konak-İtalya hattına gençlik aşısı
Avrupa Birliği Kardeş Okul projesi kapsamında Konak’ta bir araya gelen ...
Aydın'ın bahar konserlerine yoğun ilgi
Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nın Bahar Konserleri tüm coşkusuyla ...
Çiğlili hayvanseverler festivalde buluştu!
Çiğli Belediyesi tarafından beşincisi düzenlenen Pati Dostları Festivali ...
 
Aydınlı kursiyerlerden resim sergisi!
Birçok sanat dalında vatandaşlara ücretsiz kurslar veren Aydın Büyükşehir ...
Aydınlı gençler festivalde buluşacak!
Aydın Büyükşehir Belediyesi gençleri birbirinden farklı etkinliklerin ...
Müzik Temalı Kısa Film Yarışması sonuçlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kültürlerarası Sanat Derneği işbirliği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva