HABERLER>POLİTİKA
18 Eylül 2020 Cuma - 09:24

İl Başkanı Şahin ile A’dan Z’ye: İzmir'de CHP’liler bile MHP’ye güveniyor!

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin gelecek yerel seçimler için hedeflerinin İzmir'de 18 ilçeyi almak olduğunu söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki atamaları eleştiren Şahin, “İzmir HDP'ye, İstanbul CHP'ye, Ankara ise İP'e verildi” dedi. İzmirlilerin MHP’ye yakınlık duyduğunu belirten Başkan Şahin, “Sokakta 10 tane vatandaşı durdun ve sorun; ‘MHP'liye mi güvenirsin, CHP'liye mi?’ diye sor, CHP'li bile ‘MHP'ye güveniyoruz’ der. Ancak biz sadece oy almayı beceremedik. CHP'li beni arıyor, ‘şurada şöyle bir olay var neden müdahale etmiyorsunuz?’ diyor" dedi.

İl Başkanı Şahin ile A’dan Z’ye: İzmir de CHP’liler bile MHP’ye güveniyor!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin gündemdeki konuları değerlendirdi. Şahin, İzmir Tabip Odası'nın açıklamalarından-Akdeniz'deki gerilime, 2024 yerel seçimlerinden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki atama tartışmalarına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

İZMİR’DE YÜZDE 20’NİN ÜZERİNDEYİZ
Şuan Milliyetçi Hareket Partisi'nin Türkiye'de ve İzmir'de şuan ki oy oranın yüzde 20'den fazla olduğunu belirten Veysel Şahin "Biz bunları toplumda görüyoruz. Bunun hakkında birçok gösterge var. Anketi parayı kim veriyorsa ona göre yapıyorlar. Anketleri ne zaman nasıl yapıldığını biliyoruz" diye konuştu.

- CHP'Lİ YÜCEL'DEN MHP'Lİ ŞAHİN'E CEVAP: SEÇİM SONUÇLARINA BAKSIN!

18 BELEDİYE ALIRIZ
2024 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı ile birlikte İzmir'de 18 ilçeyi alacaklarını söyleyen MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Cumhur İttifakı üyelerinin oy birleşenleri toplamı yüzde 40'ın üstünde olduğunu söyledi. Şahin "Ben halen iddialıyım, geçen seçim de söylemiştim. Milliyetçi Hareket Partisi İzmir'de Cumhur ittifakı ile birlikte 18 belediye alır. Bu afaki bir söylem değil. Bunu tek tek ilçe ilçe açıklayabilirim. 18 ilçenin de hesabını yaparım. Şimdiden kaç belediyede bizim olacağımız söyleyemem ancak, ben Cumhur ittifakı ile girildiği takdirde halkımızın ve vatandaşımızın Milliyetçi Hareket Partisi’ne karşı olan tutumu ve güveninin çok yüksek olduğunu biliyoruz. Biz Çeşme'de yüzde 44,  Foça'da yüzde 45, Dikili'de yüzde 40, Aliağa'da yüzde 51 aldık. Yani buralar Milliyetçi Hareket Partisi'nin çok az oy aldığı yerler. Ben şimdi Kemalpaşa, Torbalı, Tire, Karabağlar, Buca, Bornova, Bayraklı Milliyetçi Hareket Partisi'nde olsaydı kaç oy alırdık?  Karabağlar, Buca, Bornova, Bayraklı, bu 4 ilçede Cumhur İttifakı üyelerinin oy birleşenleri toplamı yüzde 40'ın üstünde. Buralarda bizim adayımızla gidildiği takdirde bu merkezin 4'ününde almamızda içten bile değiliz" ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ BİLE MHP’YE GÜVENİYOR
İzmir'de Milliyetçi Hareket Partisi'nin en çok sevilen parti olduğunu ifade eden Veysel Şahin, CHP'lilerin bile MHP'ye güvendiğini belirtti. Şahin "İzmir'de Türk milliyetçileri çok seviliyor. O manada birinci parti aslında. Sokakta 10 tane vatandaşı durdun ve sorun; bir konu üzerinde ‘MHP'liye mi güvenirsin, CHP'liye mi?’ diye sor, CHP'li bile ‘MHP'ye güveniyoruz’ der. Ancak biz sadece oy almayı beceremedik. CHP'li beni arıyor, ‘şurada şöyle bir olay var neden müdahale etmiyorsunuz?’ diyor, ‘hangi partilisiniz?’ diye sorduğumda bana ‘CHP'liyim’ diyor. Ben kendilerine ‘neden bunu Cumhuriyet Halk Partisi’ne söylemiyorsunuz?’ dediğimde onlar bu konulara ilgilenmiyor ki diyor. Yani bizi ev sahibi rolünde gören vatandaşımız sağ olsun inşallah oy da verecek. 2023'de kendilerinde oy da isteyeceğiz. Bu güveni oya çevirebilirsek çok başarılı olacağımıza inanıyoruz" dedi.

BU MİLLET KENDİNE YAPILANI UNUTMAZ
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, HDP'den Milletvekili adayı olan kişilerin Büyükşehir'e yönetici olarak atandığını söyledi. Şahin "Bizler baştan söylemiştik. İzmir HDP'ye, İstanbul CHP'ye, Ankara ise İP'e verildi diye. Bu bağlamda İzmir'deki bütün atamalar duyduğumuz kadarıyla HDP kökenli atamaların yapıldığı, dağdakilerle, eşkıya ile resim çekilen, yardım edilen, HDP'nin milletvekili adayı olmuş, PKK'nın bilmem nesi olmuş adamlar burada şimdi yöneticiliğe atanıyor. Basın bunları yazıyor, kimse ise reddetmiyor. Bunun hesabını millet soracaktır. Çok uzun sürmeyecektir bu hesap sorulma süresi… Bu millet kendine yapılanı unutmaz. Ben de üzülüyorum çünkü çok bildiğim tanıdığım en az benim kadar milli, vatansever, bayrak sever, Atatürkçü, Cumhuriyet Halk Partililer tanıyorum. Onlar bunlara mutlaka seslerini çıkarmalılar. Ancak onlardan da ses gelmiyor. Bir halk tepkisi gelmesi lazım" diye konuştu.

MİLLET ACINDAN ÖLSÜN DÜŞÜNCESİNDELER
Pandemi sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarının olmadığını ifade eden Şahin sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Pandemi sürecinde Büyükşehir çalıştı mı? Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını gördük. Sırtında Tunç Soyer Gönüllüleri yazan, arabaların üzerinde Tunç Soyer Gönüllüleri yazan insanlar paket dağıttılar. Ben başka bir şey görmedim. Sadece yetersiz bulmadım, kasıtlı buldum. Yani bunlar evden çıkılmasın, sokağa çıkma yasağı ilan edilsin, millet acından ölsün düşüncesindeler. Bu hangi amaca uygun olabilir? Amerikalılar mı çok cesaretli, biz mi çok korkağız? Biz diyoruz ki bunu bilim söylemeli. Bilimin ışığında Allahın yardımıyla… Siyasi bir şey söylenmemeli. İzmir Türkiye'nin 3'ncü büyük kenti. Civar illeri görüyoruz. Oraya bakıp İzmir'e baktığımızda şaşırıyoruz. Bugün Bucalılar geldi. Sordum onlara hiç ilçenizde altgeçit veya üst geçit var mı diye. Düşündüler cevap vermek için. Boşuna uğraşmayın yok dedim kendilerine. Son 3 yılda, son 5 yılda yapılan alt geçit üst geçit var mı Buca'da? Yok.  Belediyenin yaptığı sadece tünelle bağlantılı bir yol yapma çalışması var o da yıllardır sürüyor. Buca 5 yıl sonra,10 yıl sonra ne olur bilmiyoruz."

CHP'NİN ZİHNİYETİ BELEDİYECİ ZİHNİYETİ DEĞİL
Şahin ayrıca CHP’nin belediyecilik hizmetlerini de eleştirdi. Belediyecilik konusunun Türk milliyetçilerinin işi olduğunu belirten Şahin, "Bizim konuşmamız gereken Büyükşehir Belediyesi değil, CHP'nin zihniyeti. CHP'nin zihniyeti belediyeci zihniyeti değil. CHP belediyecilik yapmamalı. Buna İzmir'de dahil. Biz insana hizmeti ibadet kabul ederiz.  Hizmet Türk milliyetçilerinin işi… CHP zihniyeti Türkiye'de kendini toplumun üstünde gören bir zihniyet… Bu zihniyet insanlara hizmet etmez, edemez. Çünkü CHP Atatürk'ten sonra milletimizi korku ile yöneltmiş, tek parti iktidarının baskıları üzerinden yönetmiş. Halen öyle sanıyorlar" dedi.

BUNLARIN DERDİ EŞ BAŞKANLIK
Belediyelerde kurulan Bilim Kurulları'nı eleştiren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin niyetlerinin eş başkanlık olduğunu söyledi. Şahin "Bunların derdi eş başkanlık. Bunların derdi farklı. Bizim derdimiz ile onların derdi aynı değil. Bunlar alternatif bir şey yapmaya çalışıyor. Alternatif bir şey yapacak kurum önce milletini sevmeli. Önce milletinin kaygılarıyla kaygılanmalı, dertleriyle dertlenmeli. Bunları yapamayan şatoda oturanlar bu milletin ekmek yokluğundan açlığından ne anlarlar" ifadelerini kullandı.

TABİP ODALARI DEVLETE ATIP TUTUYOR
Tabip Odaları'nın kapatılması gerektiğini söyleyen MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, odaların vazifesinin devletin yanında olmak olduğunu söyledi. Şahin "Devlet Bahçeli dün yaptığı açıklama da tabipler odasının "devlet önlem almıyor" diye bir açıklaması var. Tabipler Birliğinin amacı topluma korku yaymak değil. Tabipler Birliği'nin amacı topluma destek olmak. Onların amacının ne olduğunu biliyoruz. Devlet Bahçeli  "Sadece adında Türk bulunan Tabipler Odası." Sayın Bahçeli'nin söylemlerini bende tekrarlıyorum. Sadece adında Türk bulunan Tabipler Odası kapatılmalıdır. Doktorlar Tabipler Odası'ndan ne kazanıyor, ne faydaları oluyor, topluma doktora camiaya ne veriyor Tabipler Odası onu söylesin bize. İzmir'de 15 bin doktor var 800 doktorlar başkan seçilmişler ondan sonra devlete atıp tutuyorlar. Sizin vazifeniz devletin yanında olmak, devlete düşmanlık etmek değil. Millet düşmanlığınızın amacı ne onu söyleyin bize" dedi.

İNSANIMIZ SALGINI ÖNEMSEMİYOR
Vatandaşların kendi üzerine düşen görevi yerine getirmediklerini söyleyen Veysel Şahin "Pandemi sürecini üzüntü ile takip ediyorum. Maalesef insanımız salgını önemsemiyor. Ben bu durumu yakinen bilen biri olarak Cenab-ı Allah devletimize zeval vermesin, devletin nasıl çalıştığını da son günlerde yakınan gördüm. Devlet, çok iyi takip ediyor ancak, milletlimiz pek önemsemiyor bu durumu" dedi.

ATATÜRK OLSA BUNLARI KAPIDAN İÇERİ SOKMAZ
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile başlayan "Atatürk" söylemi tartışmalarını eleştiren Veysel Şahin, Atatürk'ün partisinden Atatürk'ün adını kaldırdıklarını söyledi. Şahin "Kılıçdaroğlu direkt olarak konunun üstünü örttü. Atatürk'ün partisinde Atatürk'ün adını bile kaldırdılar, sadece resmi kaldı. O da mecburen. Ben onların PKK ile HDP ile aynı yerde oturan aynı görüşte olan insanların Atatürkçü olabileceğine beni inandıramazsınız. Atatürk, Türk milliyetçisiydi. Atatürk olsa bunları partinin kapısından sokmaz" diye konuştu.

BİZE KARŞI OLAN SEVGİYİ BİLİYORUZ
MHP İzmir'in kongre süreci hakkında açıklamalarda bulunan Şahin, kongre sürecinde 2023'ün listelerinin yapıldığını söyledi. Şahin "Pandemi içerisinde geçen bir kongre sürecimiz var. Aslında sıkıntılı olan bir süreçteyiz. Seyircisiz gerçekleştiriyoruz kongrelerimizi bundan kaynaklı olarak. Dar bir çevrede yürüse de buruk bir sevinç içerisindeyiz. Keşke şehircili olabilecek bir ortam olsaydı da herkesin heyecan içinde olabilecekti ancak bu yıl böyle bir kongre süreci yaşıyoruz. Önümüzde 2024 yerel seçimleri var 2023'ün listeleri yapılıyor şuan. 2023 yılına hizmet edecek çalışacak yönetim kadrolarımız seçilmiş olacak. Malum çevreler, kasten oylarımızın düştüğü yönünde açıklama yapıyorlar. Kendilerinin düşüncelerini arzularını söylüyorlar ancak millet öyle demiyor. Biz toplum nezdinde 30 yıldır insanımızın içindeyiz. Sokakta dolaşıyoruz, sokakta geziyoruz, onun için bize karşı olan sevgiyi biliyoruz" ifadelerini kullandı.

12 ADALAR’DAKİ HUKUSULZUĞU DÜNYAYA HAYKIRMIŞ OLDUK
9 Eylül'de gerçekleştiren eylemle ilgili de konuşan Veysel Şahin 12 adalardaki hukuksuzluğu dünyaya duyurmak için gerçekleştirdiklerini söyledi. Şahin "Bizim 9 Eylül'deki hareketimiz. Dokuzuncu ayın 9'unda saat 9.00'da Yunan'ın denize döküldüğü yerde buluşum 12 Adalardaki kanunsuzluğu dünyayı duyurmak amacıyla ülkücüler bir araya geldi. 81 ilden 12 Ada için 12 heyet ile 81 temsilci ile dünyaya buradan haykırmış olduk. İnşallah bunu çocuklarımız bu anı bu kareyi hatırlayarak 12 adada ki hukuksuzluğun ortadan kaldırıldığını görecekler. Bize oyları düşüyor, oy kaybediyorlar sözünün arkasında yatan sebepte sadece budur" dedi.

AYNI YERDE OLMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL
Akdeniz'deki gerilim hakkında konuşan MHP İzmir İl Başkanı Şahin Suriye'de ne işimiz var diyenlerle kendilerinin aynı yerde olmadıklarını söyledi. Şahin "Cumhur İttifakının ortağı olarak değil bu memleketin evladı olarak, bu vatanın bir ferdi olarak ölümüne devletimizin ve milletimizin, tabii ki ordumuz ve Dışişlerimizin yanındayız. Biz bunların ne dediğini, ne yapmak istediğini biliyoruz. Libya'da, Suriye'de ne işimiz var diyen, Libya'ya Tayyip oğlunu göndersin diyen zihniyet ile aynı yerde olmamız zaten mümkün değil. Suriye'de ne işimiz var diyorlardı şimdi Fransa geldi namlularını bize doğrultu. Yani Antalya Limanı önünde bizim gemilerimiz kumsalımıza gelip dayandılar" diye konuştu.

 
Mehmet KARABEL yazdı... Karantina’daki hastanın adını ifşa etmek doğru mu?
 
Buca’da pedallar sıfır karbon için çevrildi
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Kaynar 18 Eylül 2020 Cuma 22:59

Arkadaş ilçeleri Alamassak pislik yuvasında otur durursun Bayraklı Belediyesi mahale ayrımı yapıyor .Temizlik işçisi bile sokakları ayırıyor.sizler bunları görmek istemiyorsunuz .Varise bir dernek eviniz sizinde dediğiniz olur.Onun için iyi düşün.Bazı şeyleri görelim artık .Gümüşpala yamanlar Nafız gürman Emek mahlesi Neden 50 senedir aynı Şünkü bu muhütlerde kat mülkiyeti 3 kat mütayitler bu yüzden gelmiyor bupisliklerin içinde oturruz .Sayğılarımla Allah amanet oşunuz.

Yorumu oyla      2      4  
Giritli... 18 Eylül 2020 Cuma 21:41

He, he tabi tabi...Boş boş konuşuyon ya

Yorumu oyla      4      3  
TC misafir 18 Eylül 2020 Cuma 21:18

Milliyetçi geçinen sizler neden yunanistanın işgal ettiği adalar için ses çıkarmıyorsunuz da halkı gerçeklerle aydınlatan önlem almaları için gerekli uyarılarda bulunan Türk Tabipler Birliğini kapatmak için uğraşıyorsunuz. Sizin amacınız ne arkadaşım? Milliyetçilik sizin yanınızdan bile geçmiyor. 18 ilçe alacakmış, gece iyi uyumuş güzel rüyalar görmüş anlaşılan.

Yorumu oyla      3      3  
Bülent ışık 18 Eylül 2020 Cuma 19:27

Buca daki alt geçiti, üst geciti bırakta 25 sene önce izmir den Ankara'ya trenle 15 saatte gidiyordum .Şimdi kaç saatte gidiliyor ? 15 saat 30 dakika cevabı. Eskişehir aktarmalı olarak.

Yorumu oyla      2      3  
gazo 18 Eylül 2020 Cuma 15:59

siz mhp liler şakamısınız?size izmirde oy yok.

Yorumu oyla      7      3  
gamsız 18 Eylül 2020 Cuma 15:26

:))) başlığı okuyunca kahkahayı basanlar fav

Yorumu oyla      7      3  
irfan 18 Eylül 2020 Cuma 14:46

18 ilçe az bence en az 30 olmalı hatta ege bölgesini komple alırsınız,ha gayret

Yorumu oyla      6      3  
Ahmet ege 18 Eylül 2020 Cuma 13:52

Şu noktada katılıyorum ki yıllardır CHP seçmeni yım çok ülkücü tanıma fırsatım oldu çok büyük çoğunluğu adam satmaz,egilmez, bükülmez vatan sevdası ve bayrak konusunda en ufak bir terettütüm yok. Bu defa oy vermek istiyorum ama akp nin hatalarına yeteri kadar dikilmediginiz için terettütlerim var.

Yorumu oyla      2      13  
Mustafa -Buca 18 Eylül 2020 Cuma 12:58

Yorum yazacaktım vazgeçtim, sadece güldüm.. muhatap almaya değecek ciddiyetten yoksun çünkü...

Yorumu oyla      13      3  
Ne demişti İnönü 18 Eylül 2020 Cuma 12:46

HADİ CANIM SENDE!

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Gizli serviste çalıştınız mı?' sorusuna çok sinirlendi!
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, katıldığı bir televizyon programında ...
CHP İzmir'de 'olaylı kongre' için 8 ihraç talebi!
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nin ...
Perinçek'ten 'sen Abdülhamit'i savundun' tartışması için yeni açıklama
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yıllar önce Ertuğrul Kürkçü ...
 
İYİ Parti'li Çıray: TTB görevini yapıyor
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Türk Tabipleri Birliği (TTB) ...
CHP İl Başkanı Yücel'den ‘25 bin istifa’ iddialarına yanıt!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 18 ayda partiden 25 bin 17 kişinin istifa ...
Osman Baydemir hakkında kırmızı bülten talebi
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, İngiltere'de bulunan HDP'li Osman ...
 
Kocaoğlu, 18 ay sonra ilk kez konuştu: Körfez, Kültürpark ve Çeşme Projesi mesajları!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Önceki Dönem Başkanı Aziz Kocaoğlu, görevden ...
'Unvanlar değişebilir, hizmet yarışı devam eder'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti'de unvanlar değişebilir ama millete ülkeye ...
Karamollaoğlu, ittifak için iki partiye göz kırptı
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan'ın lideri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva