HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2023 Cuma - 14:03

İktisat Kongresi için kritik karar… Her yıl takip buluşması yapılacak

Toplantıları devam eden İktisat Kongresi’ndeki paydaş buluşmaları değerlendirmek amacıyla basın açıklaması düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kongre 21 Mart günü son bulmayacak. Aksine her sene bu kongrenin verdiği kararları, tespit edilen bilgilerin takibini sağlayacak buluşmaları gerçekleştirmeye karar verdik. Bugün alınan kararların sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

İktisat Kongresi için kritik karar… Her yıl takip buluşması yapılacak

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 15 Mart'ta startı verilen İzmir İktisat Kongresi’nde gerçekleştirilen paydaşlar ile yapılan toplantıları değerlendirdi.

Tarihi Bıçakçı Han’ında düzenlenen toplantıda değerlendirmelerde bulunan Başkan Soyer kongre ile ilgili merak edilenlere yanıt verirken, ayrıca kongrenin geleceği ile ilgili de bilgiler paylaştı.

SON GÜNDE SON HALİNİ ALACAK
Gerçekleştirilen  buluşmaları yorumlayan Başkan Soyer, “1 Ağustos'tan beri sürdürdüğümüz iktisat kongresi buluşmaları son etabına geldi. Bugün 3’ncü günündeyiz. İşçiler, çiftçiler, sanayiciler, tüccarlar ve esnaftan oluşan paydaşların ilkeler ve kararlar oluşturma süreci 2 gün içinde tamamlanacak. Bu 2 gün boyunca her biri diğerinin almış olduğu kararlı müzakere ediyorlar, hem de  doğa, tarih, inovasyon ve demokrasi masalarındaki 200’ün üzerinde akademisyenlerin oluşturdukları çalışmalarda kendi metinleri üzerinde yaptıkları çalışmalar müzakere edecekler. Akademisyenlerin kavramsallaştırma ve tür çalışmalarını kendi aralarında müzakere edecekler. Nihai metinler yarın gün sonu itibari ile ulaşmayı hedefliyoruz. 21’inde tüm paydaşların hazır bulunduğu toplantıda tüm kararları oylama sunacağız. Bir yandan delegelerimizi yaptığı çalışmalar devam ederken, diğer yandan uluslar ve uluslararası siyasetçilerin, akademisyenin ve bilim insanın sunumlarına ev sahipliği yapıyoruz. Dünyanın her yerinde çok kıymetli katılımlar var.  Türkiye'nin çok kıymetli bilim insanları sunumlar yapıyorlar. Bu sunumlarda yine son gün yapılacak toplantıya yine yol gösterecek. Üçüncü bir çalışma da forumlar. 100 yıl öncesinde sadece işçiler, sanayicilerden ibaret olan ekonomi modeli bugünü dünyasında yeni dinamiklerin katılmasına şahitlik yapıyor. Sokak ve sanat ekonomisi gibi farklı dinamikler, kendi aralarında yaptığı forumlar ile yine sonuç bildirgesine esas teşkil edecek katkılar koyacaklar. Çok farklı platformlarda yürüyen çalışanlar iktisat kongresini son gününde son halini almış olacak” dedi.

TAKİBİNİ SAĞLAYACAK BULUŞMALAR YAPACAĞIZ
Kongrenin sonlanmayacağını ve yoluna her yıl yapılacak buluşmalar ile devam ettirileceğini dile getiren Soyer, “Bütün bunları niye yapıyoruz? 100 yıl önce yanmış, yıkılmış ve yıllarca işgal altına kalan memlekette, Türkiye'nin her yerinde bir araya gelmiş delegeler Türkiye'nin yeni yol haritasını belirlemek için bir araya gelmişler. Ve aralarında ortak akıl inşa etmeye çalışmışlar. İzmir bu büyük kongreye ev sahipliği yapmış. Nasıl Erzurum kongresi Türkiye'nin yeni sınırlarını belirleyen kongre olmuşsa İzmir İktisat Kongresi de cumhuriyetin iktisat politikalarını belirleyen kongre olmuş. Bu iki kongre sonrası cumhuriyetin şekillendiğini söylemek mümkün... Bugün de 100 yıl önceden ilham alarak İzmir, Türkiye'nin her katmanından katılımcıların bir araya gelmesi ile Cumhuriyetin 2'nci Yüzyılı'nda yepyeni Türkiye kurulması için bir araya geldiler. Bugünün siyasi ikliminde bugünün sorunlarına çözüm aramak için değil, geleceğin Türkiye'sini inşa etmek için yapılan biri kongre bu. Bu nedenle, İktisat Kongresi 21 Mart günü son bulmayacak. Aksine her sene bu kongrenin verdiği kararları, tespit edilen bilgilerin takibini sağlayacak buluşmaları gerçekleştirmeye karar verdik. Bugün alınan kararların sonuna kadar takipçisi olacağız. Güzelim memlekette siyasilerin yukarıdan aşağıya verdiği talimatlar ile yaşamak istemiyoruz. Herkesin özgürce fikirlerini ortaya koyduğu ve bunlara dayanarak alınan siyasi kararlar olmasını umuyoruz” diye konuştu.

BU HEPİMİZİN TARİHSEL SORUMLULUĞUDUR
Ülke gündemi nedeniyle kongrenin geri planda kalıp kalmadığını belirten Soyer, “100 yıl öncesi ile karşılaştırarak yanıt vermek lazım. 100 yıl öncesinde de çok büyük mutsuzluk vardı, çok büyük yıkım yaşanmıştı. Şu an cumhuriyet tarihinin ekonomik açıdan en düşük seviyesini yaşıyoruz. Çok büyük bir yıkım ve  yoksulluk var. Bütün bu konuşmalara rağmen Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin her yerinden 1135 delegeyi bir araya getirerek bir gelecek inşasına soyunuyor. O gün atalarımız bunu başardı. Bugün bizim bunu başarmamız tarihsel  sorumluluğumuz. Tam da bu nedenle başarmak zorundayız. Bugün acılarımız çok büyük doğru ancak bu ülkenin gelecek nesilleri için bir gelecek tasarlamak mecburiyetindeyiz. Bu hepimizin tarihsel sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

 
Efes Ultra Maratonu heyecanı başlıyor
 
Başkan Sandal, Milli Eğitim Müdürü ile kapıştı: Atatürk demek zorunuza mı gidiyor?
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Izmirli 17 Mart 2023 Cuma 18:24

Her yıl değil üç ayda bir iktisat kongresi yapınız SOYER,başka işleri boş verin önemli değil...

Yorumu oyla      4      4  
Tayyar ÖNDER 17 Mart 2023 Cuma 17:31

Adama Sorsalar 4 Yıllık Görev Süren İçinde Başlayıp Bitirdiğin 3 Adet İcraat'i Say Diye Onu Bile Sayamaz... Nelerden Bahsediyor Komik Bile Değil Bu Tunç Soyer...

Yorumu oyla      3      4  
İZMİRLİ 17 Mart 2023 Cuma 16:08

şu kongre için gösterdiğin özverinin onda birini belediye başkanlığını yaptıgın şehir içn göstersen bir katkın olabilirdi...

Yorumu oyla      8      5  
tuna 17 Mart 2023 Cuma 14:12

toplanın konusun dağılın icraat nedir başkan icraat

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efes Ultra Maratonu heyecanı başlıyor
Selçuk, 6. Climbolic Ephesus Ultra Maratonu 18- 19 Mart tarihleri arasında ...
Prof. Dr. Karaömerlioğlu: Nitelikli gençler yurt dışına kaçıyor
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin üçüncü gününde konuşan Boğaziçi Üniversitesi ...
Muhtarlarla buluşan Başkan Selvitopu müjdeyi verdi: Planlamalar tamam!
Karabağlar Belediyesi'nin, mahallelerin sorunlarını belirlemek ve bunlara ...
 
Prof. Dr. Thomas Faist: Göç geri dönülemeyecek noktaya gelecek
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin üçüncü gününde konuşan sosyolog Prof. ...
Buca'da kadınlar için istihdam hamlesi
Kadınların ekonomik hayata katılmaları için çalışmalarını aralıksız olarak ...
Prof. Dr. Şevket Pamuk: Şeffaflığa ve hukuka ihtiyaç var
İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin “Yürüyüşe Davet” başlıklı üçüncü ...
 
Başkan Batur'dan 14 Mayıs mesajı: Sokak sokak çalışacağız!
CHP Konak İlçe Örgütünün 2023 seçim çalışma programı sunumuna katılan ...
Çeşme’de okul bahçeleri meyve bahçesine dönüşüyor
Çeşme Belediyesi çocuklara doğa sevgisini aşılamak ve ileride daha duyarlı ...
Bayraklı’da muhtarlık binaları yenileniyor
Bayraklı Belediyesi, ilçede yenilenme ihtiyacı olan muhtarlık binaları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva