HABERLER>GÜNCEL
21 Ekim 2022 Cuma - 11:58

İKÇÜ’den ‘kaldırım üstü yemek’ açıklaması: Büyükşehir izin almadı!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin Çiğli’deki kampüsünde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yemek dağıtım araçlarının içeri alınmaması tartışmaları hakkında açıklamalarda bulunan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Yasin Bulduklu "biz resmi yazı yazılmasını istedik ve bize ‘geçen sene de dağıttık’ dediler. Ancak bu sene henüz izin almadılar. bize geçen hafta Perşembe günü anca yazı geldi. Bir Genel Sekreter Yardımcısı bize yazı göndermiş ancak o da resmi bir yazı değil. Yazıda ne tarih  ne sayı var” dedi.

İKÇÜ’den ‘kaldırım üstü yemek’ açıklaması: Büyükşehir izin almadı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek dağıtılacağının duyurulmasının ardından Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüsü ve İ.Y.T.E Kampüsü, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Kampüsü’nde ilk adımlar atılmaya başlandı. Sabah ve akşam saatlerinde olmak üzere öğrencilerin yeme-içme ihtiyaçları belediye tarafından görevlendirilen servis araçları üzerinden sağlanmaya başladı.

-BÜYÜKŞEHİR'DEN İDDİALARA YANIT

Geçtiğimiz yıllarda sorunsuz işleyen ve üniversiteler ile işbirliği içinde gerçekleştirilen yemek ikramı ise bu yıl krizle başladı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ne giden Büyükşehir Belediyesi’nin ikram aracı iddialara göre kampüs içine alınmadı. Kampüs önünde kuyruğa giren yüzlerce öğrenci yemeklerini kaldırım taşları üzerinde yemek zorunda kaldı. Konuyu Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel gündeme taşırken, üniversite yönetiminden iddialara yanı geldi.

“RESMİ YAZI İSTEDİK, BİZE ‘GEÇEN SENE DE DAĞITTIK’ DEDİLER”
Egedesonsöz’e konuşan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Bulduklu, Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine yemek dağıtımı konusunda bir başvuru yapılmadığını belirtti.

Prof. Dr. Bulduklu açıklamasında “Büyükşehir Belediyesi bize herhangi bir başvuruda bulunmadan, başkanın hesabından  9 Ekim’de  bir paylaşım yaptı. Devletin kurumları böyle işlemiyor. Daha öncesinde bize resmi olarak başvuru yapılmış, bizim de izin vermiş olmamız lazım böyle bir çalışma için. Bizim iznimiz beklenmenden pazartesi günü araç gönderilmiş üniversite girişimize. Bizde bunun doğru olmadığını söyledik. Zaten o gün bizim YÖK’de toplantımız vardı ve güvenlikten arkadaşlar da iznin olmaması nedeniyle kampüse almıyor aracı.  Sonuç olarak polisler bile izinsiz şekilde kampüse giremiyor. Sonrasında biz resmi yazı yazılmasını istedik ve bize ‘geçen sene de dağıttık’ dediler. Ancak bu sene henüz izin almadılar. Kötü niyetli olsak iki yıldır yapılan yardımlara izin vermezdik.  Siyasi karar denilmesine bu nedenle kabul etmiyoruz. Öğrencimizin menfaatine olan ne varsa biz varız ancak yazı geç geldiği için bizim yanıtımız da gecikti. Çünkü bize geçen hafta Perşembe günü anca yazı geldi. Bir Genel Sekreter Yardımcısı bize yazı göndermiş ancak o da resmi bir yazı değil. Yazıda ne tarih  ne sayı var” dedi.

“SAAT 17’DE BİZİM ÖĞRENCİMİZ KAMPÜSTE KALMIYOR”
Üniversitede ikinci öğretim olmadığını, yemeğin de daha verimli olabilecek bir yerde verilmesi önerisinde bulunduklarını dile getiren Bulduklu, “Bizde zaten ikinci öğretim yok. İlk gün geldiklerinde dedik ki aracı götürmeyin, arka kapımıza yani Balatçık kapımıza götürelim aracı. Çünkü öğrencilerin en yoğun yaşadığı yer orası. Saat 17’de bizim öğrencimiz kampüste kalmıyor zaten. Ondan dolayı Balatçık kapısında dağıtılmasını istedik. Ancak ekipler de bu talebimizi dikkate almayıp servisi okul girişinde açarak öğrencilere yemek dağıtmışlar. Sonra da fotoğraflar çekilmiş” ifadelerini kullandı.

İÇERİ ALMAYACAK OLSAM ZATEN 2 YILDIR ALMAM
İlerleyen süreçte anlaşmanın sağlanıp sağlanamayacağı ve yapılan açıklamaların süreci tıkayıp takmadığı yönündeki soruya da yanıt veren Bulduklu, “Devlet böyle hareket etmez. Yani onlar bu açıklamayı yaptı, biz bunu yapacağız diye hareket edilmez. Kurumsallıkta böyle bir şey olmaz. Bizim söylediğimiz şu; 17.00’dan sonra kampüs içinde öğrenci kalmıyor, Balatçık kapımızın olduğu yer ise en çok öğrencinin bulunduğu yer. Biz verimli olan yerde bu aracın kurulmasını istedik. Ben içeri almayacak olsam zaten 2 yıldır almam. 2 yıldır alınıyordu. İki sene önce Çiğli, geçen sene de Büyükşehir burada yemek dağıttı. Hatta kimse yapmazken Çiğli Belediyesi kampüsümüzde sabah-akşam çorba dağıttı” diye konuştu.

TARTIŞMANIN İÇİNE GİRMEYİZ
CHP’li Sertel’in tepkisine de değinen Bulduklu, “Bizim siyasi duruşumuz olabilir mi? Biz üniversiteyiz yani uluslararası bir kurumuz. Birçok kişi üniversitemizden mezun olmuş. Cumhuriyet Halk Partisi içinden de birçok öğrencimiz var, mezun olmuşlar var. Biz taraf olabilir miyiz? Böyle bir şey mümkün değil. Bir milletvekilinin böyle bir konuyu gündeme getirmiş olması siyaseti bağlar. Biz böyle bir tartışmanın içine girmeyiz ve çekilmemize de müsaade etmeyiz. Vekilimiz bizi hiç aramadı.Birileri o fotoğrafı vekilimize göndermişler, vekilimizde bizi arasa konuşup durumu  izah ederdik. Sonuç olarak Atila Sertel İzmir'in vekili, bizim de vekilimiz. Gerekli tüm açıklamaları yaparız” dedi.

BÜYÜKŞEHİR KÖRFEZ TEMİZLİĞİNİ BİZLE YAPIYOR
‘Siyasi davranılıyor’ yönündeki eleştirilere de örneklerle yanıt veren Bulduklu, “Çiğli Belediye Başkanı Utku Bey bizzat benim öğrencim. Bizim Çiğli Belediyesi ile yürüyen 17 projemiz var. Büyükşehir Belediyesi ile yürüyen projelerimiz var. Büyükşehir'in yürüyen neredeyse tüm sosyal sorumluluk projelerini bizle yapıyor. Körfez temizliğini bizle yapıyor. Denilen gibi siyasi olsak bunlara da yok derdik” ifadelerini kullandı.

YEMEK ÜCRETİ 6 TL, İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ
İKÇÜ’den yapılan yazılı açıklamada ise “İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, tüm öğrencilerine 6 TL bedelle her gün dört çeşit yemek vermekte; ihtiyaç sahibi öğrenciler için ayrıca ücretsiz yeme imkanı sağlamaktadır. Üniversitemizdeki tüm süreçler, ilgili mevzuat kapsamında, devletimizin ilke ve geleneklerine uygun olarak yürütülmektedir. Ülkemiz ve bölgemiz için çalışan kurum ve kuruluşlar ile yakın iş birliğini önemseyen üniversitemizin siyasi bir kampanyaya alet edilmeye çalışılması maksatlı ve üzüntü vericidir” denildi.

BÜYÜKŞEHİR İZBAN’DA ENGEL OLDU, OTOBÜS DESTEĞİ VERMEDİ
Yazılı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Katip Çelebi İZBAN durağının açılmasına Büyükşehir Belediyesi’nin engel olduğunu, Egekent İZBAN durağndan belirli saatlerde otobüs servisi yapılmasına ret verildiği kaydedildi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

Üniversitemizin en önemli ihtiyacı olan ve çevresinde mukim vatandaşlarla birlikte yaklaşık 60 bin kişiye hizmet verme potansiyeline sahip ‘Kâtip Çelebi İZBAN Durağı’nın hizmete açılmasına yönelik yönetimimizin yoğun çabası kamuoyunun malumudur. Bu durağın yapımı için yaklaşık 5 yıldır süren müzakerelerden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olumsuz tutumu nedeniyle sonuç alınamamıştır. Öğrencilerimiz ve çalışanlarımızın daha rahat ulaşımı için yaptığımız çok sayıda talep, çeşitli gerekçelerle görmezden gelinmiş ve farklı mazeretlerle durağın yapımı ötelenmiştir. Mevcut durumda öğrencilerimizin ulaşım ızdıraplarını geçici süreyle çözmek adına yoğunluk durumu göz önünde bulundurularak Egekent İZBAN durağından kampüsümüze hafta içi günler ve sınav tarihlerinde olmak üzere 07.30 - 09.30 ve  17.00-19.00 saatleri arasında ilave seferlerin konulması talebi Büyükşehir Belediyesine 16.09.2022 tarihinde resmi yazı ile gönderilmiş ayrıca yetkililere de sözlü olarak konu detaylarıyla iletilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yazıya 05.10.2022 tarihinde ‘talebin karşılanamayacağı’ yanıtını vermiştir.

 
Erdoğan'dan Yıldırım'a ziyaret!
 
4 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yav He He 22 Ekim 2022 Cumartesi 02:19

AKP'li belediye olsa bırak içeri almamayı, kapıda karşılarlar.

Yorumu oyla      2      3  
Örtülmeye çalışılıyor.gibi 21 Ekim 2022 Cuma 17:15

Bence İZBAN'dan bahsedilerek Yemek meselesi sörtülmeye çalışılıyor gibi ..

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 21 Ekim 2022 Cuma 16:41

İZİNSİZ DAĞITILAN YEMEKTEN ÖĞRENCİLER ZEHİRLENSE BU DEFA ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNİ SUÇLARDINIZ.

Yorumu oyla      2      4  
necdet'e 21 Ekim 2022 Cuma 15:35

ege üniversitesinde de aylardır var. haberiniz mi yok

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 21 Ekim 2022 Cuma 13:51

üniversite öğrencileri ilk seçimde gerekli cevabı vererek sana çıkış iznini vereceklerdir hoca.. yorma kendini üzülme..

Yorumu oyla      9      5  
Necdet 21 Ekim 2022 Cuma 13:32

Ege Üniversitesi içinde istiyoruz.

Yorumu oyla      8      4  
vıdı vıdı 21 Ekim 2022 Cuma 12:42

Niyetimiz yok, desene Bulduklu hoca

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Yıldırım'a ziyaret!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da trafik kazası geçiren ...
Takipsizlik verilen cinsel saldırı soruşturması şüphelisine babalık davası
Ankara'da H.D.G. (26), 2018'de çaycı olarak çalıştığı Jandarma Genel Komutanlığı'nda ...
Seferihisar'da hurdacıdan çocuklara dayak!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde, 3 çocuğa saldırıp, darbettiği anlar çevredekiler ...
 
Çiğli Arıtma Tesisi’ne bakanlıktan kirlilik cezası!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Denetimi Dairesi ...
Pençe Kilit Operasyonu'nda 1 asker şehit oldu!
Pençe- Kilit Operasyonu'nda 4 Ekim'de yaralanan Piyade Uzman Çavuş Cemil ...
İzmir'deki operasyonda 30 yıl ceza yemişti... Pet şişede DNA'ya beraat kararı!
İzmir'in Narlıdere ilçesindeki ormanda ele geçirilen Hint kenevirleri ...
 
Sosyal medyadan PKK propagandasına 4 gözaltı
Şanlıurfa'da sosyal medyadan terör örgütü PKK propagandası yaptığı belirlenen ...
Sağlıkta yolsuzluk operasyonu!
İstanbul merkezli 10 ilde düzenlenen operasyonda, hastanelerdeki ilaç ...
İzmir'de 'tarihi' operasyon!
İzmir'in Karaburun ilçesindeki bir evde Arkaik, Helenistik, Roma ve Bizans ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva