HABERLER>GÜNCEL
29 Haziran 2022 Çarşamba - 15:27

Hrant Dink Vakfı'na tehdit davasında karar

Hrant Dink Vakfı'nı elektronik posta yoluyla tehdit ettikleri iddiasıyla "Zincirleme şekilde imzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit" suçundan iki sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Sanık Hüseyin Ateş tehdit" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına, sanık Ersin Başkan ise 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hrant Dink Vakfı na tehdit davasında karar

İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanıklar duruşmaya gelmedi. Duruşmada, sanıkların ve şikayetçiler Hrant Dink Vakfı ve Fethiye Çetin'in avukatları hazır bulundu.

Duruşma savcısı, her iki sanık hakkında tehditlerin nitelikli halden değil, "Basit tehdit" kapsamında kaldığı iddiasıyla cezalandırılmalarını istediği mütalaasını tekrar ettiğini belirtti. Şikayetçi Fethiye Çetin'in avukatı Ümre Deniz Tuna, "Varsayılan örgütlerin korkutucu gücünden faydalanılarak söz konusu suç işlenmiştir. Hüseyin Ateş'in 'Rakel Dink ve o avukatı ölecek' sözü ile özellikle 'Bir gece ansızın geleceğiz. Orayı başınıza yıkacağız' sözü Hrant Dink'in ölümüyle alakalıdır. Söz konusu sözler Hrant Dink'in ölümüyle özdeşleşmiştir. Hrant Dink dosyasında söz konusu kişiler örgütten dolayı ceza almışlardır. Bu söz, Agos Gazetesinin önünde kalabalık bir grup tarafından sarf edilmiştir. Yine Hrant Dink'in ölümüne atıf yapılmaktadır ve 'O avukat'tan kasıt Fethiye Çetin'dir. Kendisi kamu görevlisidir. Sanıkların nitelikli tehdit suçundan cezalandırılmasını talep ederim" dedi.  Hrant Dink Vakfı avukatı Hülya Deveci de sanıkların nitelikli tehdit suçundan cezalandırılmasını talep etti.

BERAATLERİNİ İSTEDİ
Sanıkların avukatı Orçun Kaan Keleş de "Müvekkillerimin örgüt ile bağlantısı yoktur. Sadece bir sözden hareketle cezalandırılmaları talep edilmektedir. aleyhe hususları kabul etmiyoruz. Her söylenilen söz örgütle bağlantılı olduğu anlamına gelmez. Beraatlerini talep ederim" dedi.

İKİ SANIĞA İNDİRİMSİZ CEZA
Mahkeme, sanıklardan Hüseyin Ateş'i birden fazla kişiye karşı değişik zamanlarda birden fazla kez "Zincirleme şekilde tehdit" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanık Ersin Başkan'a ise birden fazla kişiye karşı "Zincirleme şekilde tehdit" suçundan 2 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Her iki sanık hakkında da takdiri indirim uygulanmadı.

İDDİANAME
Hrant Dink Vakfı'na yönelik ilki 27-28 Mayıs'ta e-posta yoluyla yapılan tehdit olayı üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca re'sen soruşturma başlatılmıştı. Savcılıkça hazırlanan iddianamede Hrant Dink Vakfı yöneticileri, avukat Fethiye Çetin arasında bulunduğu 9 şikayetçi yer aldı. İddianamede, ilk tehdit olayıyla ilgili Konya'da yakalanarak İstanbul'da tutuklanan Hüseyin Ateş hakkında 27-28 Mayıs'ta e-posta göndererek ve 23 Mayıs'ta Hrant Dink Foundation'ın Instagram hesabına yorum yaparak üç ayrı tehdit eylemini gerçekleştirdiğini belirtildi. Sanık Ateş'in "Zincirleme şekilde imzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit" suçundan  7,5 yıldan 26 yıl 3 aya kadar hapis talep edildi. İkinci tehdit olayını gerçekleştiren sanık Ersin Başkan ise Hrant Dink Vakfı'nın e-posta adresine 30 Mayıs tarihinde [email protected] isimli e-posta adresinden tehdit mesajı yollayarak  "İmzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit" suçundan tutuklanmıştı. İddianamede, sanık Başkan'ın 2,5 yıldan 8 yıl 9 aya kadar hapsi istendi. 21 Eylül 2020 tarihli ikinci duruşmada, iki sanığın da tahliyesine karar verilmişti. (DHA)

 
İzmir'de 2 günlük eylem... Aile hekimleri iş bırakıyor!
 
İsveç ve Finlandiya NATO'ya davet edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MSB: 5 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı bölgesine saldırı girişiminde ...
Dokuz Eylül'ün kalitesi tescillendi
Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ), dahil olduğu 2021 Kurumsal Akreditasyon ...
Motosikletle TIR çarpıştı... Bir 'Uzay' daha kaza kurbanı!
İzmir'in Dikili ilçesinde tırla çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını ...
 
Arda Turan'ın 'cinsel taciz' davasında karar açıklandı
Arda Turan'ın, şarkıcı Berkay Şahin'in eşi Özlem Ada Şahin'e tacizde bulunduğu ...
İzmir'de kaç emekli yaşıyor?
Türkiye Emekliler Derneği'nin 30 Haziran Emekliler Günü dolayısıyla yayınladığı ...
Karşıyaka'da kombineler de satışta
TFF 3'üncü Lig'de yeni sezonda iç saha maçlarını oynayacağı Alsancak Mustafa ...
 
Tayfun MARO yazdı... Sözün haysiyeti kalmadı
Tayfun MARO yazdı... Sözün haysiyeti kalmadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.
İzmir'de 'Sarallar' baskını: Çok sayıda şüpheli yakalandı!
Aralarında İzmir'in de bulunduğu 13 ilde sarallar olarak bilinen suç örgütüne ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva