HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Şubat 2019 Salı - 14:35

Hocalı katliamı Karabağlar’da unutulmadı

Ermeni birliklerinin 26 Şubat 1992'de Hocalı’da yaptığı katliamın kurbanları, Karabağlar’da iki yıl önce açılan Azerbaycan Karabağ Hocalı Anıtı önünde anıldı. Anma töreninde konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Bu katliamı yapanları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

Hocalı katliamı Karabağlar’da unutulmadı

Karabağlar Belediyesi tarafından iki yıl önce açılan “Azerbaycan Karabağ Hocalı Parkı” girişindeki Hocalı Katliamı Anıtı önünde, katliamda yaşamını yitirenler anısına bir tören gerçekleştirildi.Törene Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekleri Federasyonu Başkanı İsa Ambarcı,  Birleşmiş Dünya Azerbaycanlılar Teşkilat Başkanı Gürsel Özdemir, Karabağ Gazisi Dr. Agil K. Memedov, İyi Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hasan Yıldız, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Katliamı yapanları lanetliyoruz
Anma töreninde konuşan Başkan Muhittin Selvitopu, Hocalı’da masum sivillerin hunharca katledildiğinin altını çizerek, “27 yıl önce savunmasız, günlük yaşamlarını sürdüren insanlar birileritarafından katledilmişlerdi. Bu katliamı bir ülke yapmıştır. Savunmasız insanları öldürmek cinayettir. Orada ellerinde hiçbir silah olmayan insanlar silahlı güçler tarafından katledilmişlerdi. Önceliklebunu yapanları şiddetle kınıyoruz,lanetliyoruz. O katledilenlerin içinde bildiğimiz kadarıyla 116 kadın, 83 çocuk, 70 yaşlı insan var. Verilen rakam 613 kişi orada maalesef hunharca katledilmiştir. Bu acıları hiçbir zaman unutmayacağız,unutturmayacağız ki insanlıkbunlardan ders alsın. Maalesef dünyada bazı olayları çok büyüten ülkeler, böyle olaylarda suspus oluyorlar. Yeterince bu konuları dillendirmiyorlar.

Bizler Karabağlar Belediyesi olarak her yıl Hocalı katliamını unutturmamak adına da bu anma toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Ne için? Bir daha böyle acılar yaşanmasın diye. Bir daha çocuklar katledilmesin diye. Yaşlılarımız, gençlerimiz, kadınlarımız katledilmesin diyebunları yapmak zorundayız” dedi.

Hocalı günümüzün Kerbela’sıdır
Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekleri Federasyonu Başkanı İsa Ambarcı da Başkan Muhittin Selvitopu’na gösterdiği duyarlılık için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, bu konudaki duyarlılığın genişletilmesi için çaba sarf edeceklerini dile getirdi. Ambarcı, “Hocalı günümüzün Kerbela’sıdır. Günümüz yezitlerinin yaptığı bir katliamdır” dedi.

Birleşmiş Dünya Azerbaycanlılar Teşkilat Başkanı Gürsel Özdemir ise Başkan Selvitopu’nun, Karabağlar adına Azerbaycan halkının acısını paylaşıp Azerbaycan adını bu park ve anıtla burada yaşattığı için kendisine müteşekkir olduklarını ifade etti. Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tür abideler bizim için bir tesellidir.  Ama çözüm değildir. Çözüm TBMM’nin Karabağ’da Hocalı’da yaşananları katliam olarakdeğil soykırım olarak tanımasıdır.”

Törende,Hocalı katliamından kurtulanlar adına konuşan Karabağ Gazisi Dr. Dr. Agil K. Memedov da dünyanın önde gelen ülkelerinin Hocalı katliamına duyarsız kaldığına işaret ederek, bu duruma ilişkin eleştirilerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından katılımcılar Hocalı Katliamı Anıtı’na karanfiller bıraktı.

 
Karşıyaka Harun'a üzüldü
 
Aç kalan domuzlar ilçe merkezine indi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınlardan vefa buluşmasında birlik sözü
İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, beş yıl boyunca omuz omuza çalıştıkları ...
Başkan Atila mahalle ziyaretleriyle veda ediyor
Beş yıl boyunca mahalle ziyaretlerine aralıksız devam eden Bornova Belediye ...
İzmir'e Lizbon daveti
Avrupalı yöneticilerin kentteki kültür, sanat ve sosyal etkinliklerle ...
 
İzmir'de 'uzay serüveni' heyecanı
Türkiye’de “Bilim Kahramanları Buluşuyor” adıyla düzenlenen FIRST®  LEGO®  ...
Barselona’da gündem Urla!
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı ...
Narlıdere Metrosu 5. viteste: 'İlk ışık' göründü
İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Haziran ayında temelini attığı ...
 
Karşıyaka'nın yeni 'vefa parkı' hizmete açıldı
Topluma hizmet etmiş değerlerin isimlerini park ve sokaklarında ölümsüzleştiren ...
Kocaoğlu'ndan Erdoğan'a 'su' yanıtı: Hükümet eliye bir damla su gelmedi!
Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın su çıkışına yanıt ...
Bornova'da bilim kulüplerine yoğun ilgi
Bornova Belediyesi'nin çocuklar için açtığı ücretsiz bilim kurslarında ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva