HABERLER>POLİTİKA
13 Mart 2023 Pazartesi - 14:30

Hatay Valisi Doğan'dan CHP'li Bayır'a: Sen ne biçim adamsın!

Hatay Valisi Rahmi Doğan ile aralarında geçen telefon konuşmalarını anlatan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, sosyal medya hesabından deprem bölgesinde İtalyanlar tarafından kurulan sahra hastanesi ile ilgili yayın yaptığını belirterek, "‘Hastanız, yaralınız varsa Adana'ya taşımakla uğraşmayın, burada  ameliyat bile yapılabilecek sistem kurulu’ dedim. Söylediğim sadece buydu. Aradan 10 gün geçti telefon çaldı, açtım telefonu ‘Ben Hatay Valisi Rahmi Doğan, sen ne biçim adamsın, nasıl böyle yayın yaparsın’ dedi direkt” ifadelerini kullandı.

Hatay Valisi Doğan dan CHP li Bayır a: Sen ne biçim adamsın!

EGEDESONSÖZ - Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde yıkıma neden olan depremler sonrası devletin kurumları ve siyasi parti temsilcileri afet bölgesinde çalışmalar sürdürürken, siyasilerin de sürece dahil olması ile birlikte tartışmalar da yaşanmaya devam ediyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İzmir’i temsil eden tüm partilerin milletvekilleri de bölgede inceleme çalışmalarını sürdürüyor. CHP’li milletvekilleri bölgedeki eksiklikleri ve gördükleri sorunları sosyal medya hesabından kamuoyuna duyururken, zaman zaman ise yapılan açıklamalar devlet yetkilileri ile aralarında sürtüşmelere neden oluyor.

Bölgeye ilk giden vekiller arasında bulunan ve yoğun çalışmalar yürüten Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da saha çalışmaları sırasında Hatay'ın Defne ilçesinde İtalyanlar tarafından kurulan sahra hastanesini sosyal medya hesabından duyurması sonrası Hatay Valisi Rahmi Doğan ile tartışma yaşadı.

Hastanede incelemelerde bulunan ve kendisine yöneltilen ‘hastalar burayı bilmiyor, bizim sesimizi duyurur musunuz?’ çağrısına yanıt veren ve sosyal medya hesabından vatandaşları hastane hakkında bilgilendiren Bayır, kendisine gelen telefon sonrası şaşkınlığa uğradı. Hatay Valisi Rahmi Doğan tarafından aranan Bayır ‘yalancılık’ ile suçlandı. Telefonda yaşanan gerginliği Sonsöz TV’de anlatan Bayır, Vali Doğan’a tepki gösterdi.

YANLIŞ ALGILARLA BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR
Bayır açıklamasında “Halkımız müthiş bir dayanışma içinde ancak bazıları bu şevki biraz siyaseti karıştırarak yanlış algılarla bozmaya çalışıyorlar. Bana Defne’de İtalyanların Atatürk Stadyumu içine kurdukları hastanenin 3’üncü gününde doktor ‘Artık bu hastanede ameliyat yapabiliriz’ diye konuşuyordu. Bir gün önce Arsuz'da bir hastane açılmış, tesadüfen biz de arabayla dönerken bir trafik polisi ‘bu hanım kızımız hemşire, Arsuz’daki hastaneye kadar arabanıza alır mısınız?’ dedi. Biz de arabada 4 milletvekiliydik. Tabii ki ‘buyursun gelsin’ dedik. Aldık, kızımızı Arsuz’daki yeni açılan hastaneye götürdük. Kapısında gördük ki 4 tane ambulans var. Kapıda  sohbet eden arkadaşlar var, ambulans şoförleri  var. Gidip ‘nasıl vaziyet, hastanenin kapasitesi ne?’ gibi genel durumu sordum. Onlara ‘Defne'de İtalyanlar sahanın ortasına hastane yapmış biliyor musunuz?’ dedim. Onlar da bana ‘Yok öyle bir şey’ dediler” dedi.

KİMSENİN SAHRA HASTANESİNDEN HABERİ YOKTU
İtalyanlar tarafından kurulan hastaneden kimsenin haberinin olmadığını ve ses duyurmak istediğini belirten Bayır, Vali Doğan ile arasında yaşananları da şöyle anlattı:

“Ben onlara gözlerimle gördüğümü  söyledim ve bölgedeki hastanelerin listesinin olup olmadığını sordum. Var dediler ancak sahada kurulan hastane içlerinde yoktu. İtalyanların kurduğu sahra hastanesi sisteme girmemiş. Ambulans şoförünün haberi bile yok. Ben de ertesi gün bir eksik mi var diye Defne’ye tekrar gittim. Hatta belediye başkanını da alıp gittim. Doktora tekrar ısrarla sordum ‘size yetkili gelmedi mi?’ diye. Stadın ortasına hastane kuruyor adamlar, ilgili birimin temsilcileri yok. Hasta da yok ancak ameliyat  yapılabilecek durumda bir alan. Bize de ‘yardım eder misiniz hastaları buraya yönlendirmek için’ dediler. Bende videoya aldım bir yandan gezdirerek hastaneyi gösterirken diğer yandan da böyle bir hastane olduğunu ve resmi kimselerin ziyaret etmemesine rağmen vatandaşların bilgileri olması gerektiğini söyleyerek, ‘hastanız, yaralınız varsa Adana'ya taşımakla uğraşmayın, burada  ameliyat bile yapılabilecek sistem kurulu’ dedim. Söylediğim sadece buydu.

SEN YALAN SÖYLÜYORSUN!
Aradan 10 gün geçti telefon çaldı, açtım telefonu ‘Ben Hatay Valisi Rahmi Doğan, sen ne biçim adamsın, nasıl böyle yayın yaparsın’ dedi direkt. Ben de dedim ki ‘Sayın Vali kendinize gelir misiniz? Benim yaptığım yayının amacını anlamamışsınız, iyi de seyretmemişsiniz videoyu. Siz bugün arıyorsunuz ancak o video bugün yayınlanmadı, 10 gün önce  yayınladım ben’ dedim. Vali de kalkmış bana ‘sen yalan söylüyorsun, orada 4 ambulans var, 2 il sağlıktan doktor gitti’ diyor. Tamam gitti de ne zaman gitti? Ben yayını yaptıktan sonra gitti. Ben 2 defa orayı gezdim, oradakilere ‘resmi olarak size kimse geldi mi?’ diye sordum ‘hayır kimse resmi olarak bize gelmedi’ dedi.  Vali bizi ‘Siz görevinizi yapmadınız, bak İtalyan’lar  hastane kurmuş bundan bile haberiniz yok, gelip ilgilenmiyorsunuz’ demişim sanıyor. Ancak benim derdim başka. Biliyor tabii ki kimi aradığını ‘Ben senin gibi atama değilim, ben milletvekiliyim, senin gibi atama değilim beni halk seçti’ diyerek bozuk attım. Büyük ihtimalle İçişleri Bakanlığı’ndan veya Sağlı Bakanlığı’ndan fırça yemiş” ifadelerini kullandı.

 
Erdoğan, Destici ile bir araya geldi
 
'Türk siyasi tarihinin en önemli seçimine giriyoruz'
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Mart 2023 Pazartesi 15:07

Size böyle çemkiren vali, kendi partisinin vekilleri gelince el pençe divan oluyor

Yorumu oyla      11      4  
T.C. Vatandaşı 13 Mart 2023 Pazartesi 14:57

Yorumsuz. Bu işte bir yoruma girersek iş nerede biter kimse kestiremez vallihi...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, Destici ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile bir araya geldi.
CHP'de milletvekili aday adaylığı başvuruları başladı
Cumhuriyet Halk Partisi'nde, 2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili ...
Bakan Yanık'tan kadına şiddet kanunu açıklaması!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 6284 sayılı Ailenin Korunması ...
 
Erdoğan, CHP'li Özel'den kazandığı tazminatı AFAD'a bağışladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, CHP Grup ...
AK Parti İzmir'de vekillik mesaisi... Aday ücreti AFAD'a!
AK Parti İzmir Seçim İşleri Başkanı Mehmet Kocaağa, 28. Dönem Milletvekili ...
Erdoğan, Destici'yi kabul edecek
Seçimlere giderken siyasi partiler arasında görüşme trafiği hızlandı. ...
 
Seçim takvimi 18 Mart'ta başlayacak
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, seçim takviminin başlangıç tarihinin ...
İzmirli turizmci ve sanayici Bülent Tercan 4. kez aday!
ETİK Başkan Yardımcısı ve TERBAY Makine Yönetim Kurulu üyesi Bülent Tercan, ...
CHP'li Purçu'dan emekliler için çağrı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu emeklilerin durumunun iyileştirilmesi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva