HABERLER>POLİTİKA
13 Mart 2023 Pazartesi - 11:34

İzmirli turizmci ve sanayici Bülent Tercan 4. kez aday!

ETİK Başkan Yardımcısı ve TERBAY Makine Yönetim Kurulu üyesi Bülent Tercan, AK Parti’den milletvekili aday adaylığını açıkladı. Daha önce 12 Haziran 2011, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde aday gösterilmeyen Tercan, “Turizmcinin, sanayicinin, esnafın TBMM’deki sesi olmak için yola çıktım. Bu kez aday gösterilme şansımı yüzde 50 görüyorum” dedi.

İzmirli turizmci ve sanayici Bülent Tercan 4. kez aday!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesi aday adayları ortaya çıkmaya başladı. İzmir’de ETİK Başkan Yardımcısı, TERBAY Makine Yönetim Kurulu üyesi, İzmir Ticaret Odası Yüksek İstişare Kurulu üyesi olan ve çeşitli derneklerde görevler alan İzmirli turizmci ve sanayici Bülent Tercan, AK Parti’den 1. Bölge milletvekili aday adaylığını ilan etti. 4. Kez milletvekili aday adayı olan, daha önceki seçimlerde aday gösterilmeyen Tercan, aday gösterilme şansını yüzde 50 olarak gördüğünü söyledi.

TEMAYÜL YOKLAMASINDA İLK ALTIYA GİRERİM
2011 seçimleri öncesi yapılan, Bilal Doğan’ın 964 oyla birinci çıktığı temayül yoklamasında 632 oyla sekizinci sırada yer alan Bülent Tercan, 19 Mart’ta yapılacak temayül yoklamasında ilk 6’ya gireceğine inandığını söyledi. 12 Haziran 2011, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde aday adayı olduğu halde aday yapılmayan Tercan, neden aday adayı olduğunu şu sözlerle anlattı:

“Beraber çalıştığımız yol arkadaşlarım, dostlarım beni milletvekili olmam için teşvik ediyor. Turizmcinin, sanayicinin, esnafın, İzmir’in sesi olmamı istiyorlar. Turizmde İzmir’in hak ettiği yere gelememesi, beni milletvekili olma isteğimi zorluyor. ETİK Başkan yardımcısıyım, SKAL’dayım, İzmir Ticaret Odası Yüksek İstişare kurulundayım, çeşitli derneklerde görevlerde bulunuyorum. Oralarda olması gereken her şeyi, tüm önerileri söylüyorsun ama milletvekili olursanız, erk sahibi olunca, sizi dinliyorlar. Milletvekili olursam, İzmir için güzel şeyler yapma şansım artacak. Aday adaylığımın sebebi budur. Son 30 yıldır İzmir’e yılda 1 milyon turist geliyor. Bu rakama kahroluyorum. Kemeraltı’nda bir turist yok. Bu uğurda Çeşme’de, vizyonsuzluk yüzünden bir otel kaybettim. Bazı  şeylerin inançla, azimle yapılması lazım. Ama İzmir’e daha çok turist gelsin diye inançla çalışılmadığını düşünüyorum.”

MORALİM BOZULDU AMA PARTİME HİÇ KÜSMEDİM
Daha önceki seçimlerde aday gösterilmemesi nedeniyle moralinin bozulup bozulmadığını sorduğumuzda Tercan, “Moral elbette bozuluyor ama beni aday yapmadılar, x şahsı yaptılar, ben x’ten daha güzelim, daha iyiyim deme hakkım yok. Böyle bir tavrı insani bulmuyorum. Herkesin bir meziyeti vardır. Kararı Genel Merkez verecek, genel başkan verecek elbette. Beni listeye koymadıklarında, listeye konmuş bir insanı kötülemek, bana yakışmaz. Ben ondan daha iyiyim diyemem.  Bu sefer umutluyum, yüzde 50 şansım var. Olmazsa, yine aday gösterilmezsem, hiç problem değil. Bildiklerimi, doğrularımı söylemeye devam ederim” dedi.

MİLLETVEKİLİ DEĞİLSENİZ SİZİ DİNLEYEN OLMUYOR
İki dönem Adalet Partisi’nden, bir dönem Anavatan Partisi’nden İzmir milletvekili olan Cemal Tercan’ın oğlu olan Bülent Tercan, 2009’da Çeşme Belediye’nde AK Partili Meclis üyesi olarak görev yaptığını, 2014’te Grup Başkanvekili olduğunu hatırlattı. Tercan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde de meclis üyesi olarak bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mesela İzmir’de her sektöre ara eleman lazım. Sadece İzmir’e değil, Türkiye’ye lazım. Tarımcı arkadaşım tarımda çalışacak insan bulamıyor, turizmci resepsiyona, mutfağa adam bulamıyor, sanayici kaynakçı bulamıyor. Ama çoğu üniversite mezunu gençler, beyaz yakalı olarak çalışmak istiyor. Sıkıntılarımızı her yerde söyledim, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söyledim, sadece TBMM hariç. Orada da bu konuları dile getirmek, çözüm üretmek istiyorum. Milletvekili olmayınca sizi dinleyen olmuyor. Sadece turizmcinin değil, sanayicilerin de Meclis’tesi sözcüsü olmak istiyorum. Babam Cemal Tercan, bu kentin esnaf birliği başkanlığını yaptı uzun yıllar. Ben esnaf çocuğuyum, esnafın da sesi olmak istiyorum.”

AK PARTİ’NİN OYLARINI ARTIRACAK BİR ADAY ADAYIYIM
Bir danışmanlık şirketinin yaptığı ankette İzmir 1. Bölge’de Binali Yıldırım ve Mahmut Atilla Kaya’nın ardından adının üçüncü sırada çıktığını belirten Bülent Tercan, AK Parti’nin oylarını artıracak bir aday adayı olduğunu öne sürdü:

“1. Bölge’de yapılan anketin sonuçları beni ve ailemi oldukça gururlandırdı. Bizim bu kentte alın terimiz vardır, emeğimiz vardır. Ailemizden, işimizden ve sosyal hayatımızdan feragat ederek yaptığımız çalışmaları hayırlısı ile taçlandırmak ve daha etkin, kente ve İzmirlilere daha faydalı yeni projeleri hayata geçirmek adına bu kararı vermiş bulunuyorum. Ak Parti’nin akil çevreleri tarafından dillendirilen ve sayın Cumhurbaşkanımızın da aklında yer alan, AK Parti milletvekillerinin gençleştirilmesi, seçmenlerin tercihi doğrultusunda yeni isim düşüncesine uygun bir aday profili oluşturacağıma inanıyorum. AK Parti’nin değerli üyelerinin desteğiyle, önceki yıllarda yapılan ön seçimlerde güzel neticeler almayı başarabilmiş bir Ak Parti neferiyim. Benim öncelikli hedefim İzmir’e 5 milyon turist getirmeyi başarmaktır. Turizmci ve iş dünyası temsilcisi olarak 30 yıldır çabalıyorum. Anket sonuçlarında da görüldüğü gibi, ‘İthal Aday’ a karşı olan İzmirlilerin bu kentte yaşayan, proje üreten, İzmir’in sorunlarını bilen aday beklentisini en iyi şekilde karşılayacağıma inanıyorum. AK Parti’nin oyunun yükselmesine katkı koyacak bir aday olacağıma inancım tamdır.”

 
Göztepe, filede zirveyi bırakmadı
 
İktisat Kongresi'ne geri sayım... Dünyaca ünlü konuşmacılar İzmir'e geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Purçu'dan emekliler için çağrı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu emeklilerin durumunun iyileştirilmesi ...
Kurum: Kahramanmaraş'ta ilk kazmayı vurduk
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta ...
HÜDA PAR açıklaması: Bugün görüşeceğiz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "HÜDA PAR ile temaslarımız ...
 
MHP'den adaylık ücretlerine indirim
Siyasi partilerde 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği ...
AK Parti İzmir’de kartlar dağıtılıyor… Adaylık için gözler kritik toplantıda!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin ...
CHP'li Kılıç'tan 'yabancılara konut satışı' uyarısı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP İzmir Milletvekili ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Bırakma bizi!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Bırakma bizi!'
Milletvekilliği adaylığı başvuruları başlıyor
Türkiye seçim sürecine girdi. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri ...
'Defne’de yapacağımız konut sayısı 26 bin 261'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay Defne'deki sahra hastanesini ziyaret etti. ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva