HABERLER>GÜNCEL
12 Haziran 2015 Cuma - 10:47

Hakim'den Özgecan'ın katiline: Yeter artık, geç bunları!

Mersin’de 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşi bir şekilde öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 3 sanık, 4 ay sonra ilk kez hakim karşısına çıktı. Özgecan'ı katleden Ahmet Suphi Altındöken'in duruşmada anlattıkları kan dondurdu.

Hakim den Özgecan ın katiline: Yeter artık, geç bunları!

Tutuklu sanıklar Ahmet Suphi Altındöken Adana, babası Necmettin Altındöken Gaziantep ve arkadaşı Fatih Gökçe de gece geç saatlerde Osmaniye'deki cezaevinden getirildi.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren adliye çevresinde toplandı.

Ellerinde döviz, pankart ve Özgecan'ın fotoğraflarını taşıyan çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup, güvenlik noktasında arandıktan sonra sloganlar atarak adliye bahçesine girdi.

Adliyeye gelen bazı avukatların yakasında "Önce adam ol, kadına el kaldıran adam değildir" yazısı dikkati çekti.

Özgecan'ın babası Mehmet Aslan ve annesi Songül Aslan duruşmadı yer almadı. Arslan ailesini, Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan ile avukatlar temsil etti.

Türkiye'nin birçok yerinden yaklaşık bin avukat müdahil olma talebinde bulundu.

Sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in avukatlığını Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebiyle Mersin Barosu’ndan bir avukat üstlendi.

Sanıklar, Tarsus Adliyesi'nde oluşturulan özel salonda hazır bulundu. Birçok avukatın yer aldığı duruşmaya, Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan katıldı. Basın mensupları salona güvenlik kontrolünden geçirilerek alındı. Polis ekipleri, duruşma salonuna giren herkesi kayıt altına aldı.

BİLMİYORUM DEDİ
Mahkeme Başkanı, duruşmada sanıklara "Sabıkanız var mı?" diye sordu. İki sabıkası olduğu öğrenilen Ahmet Suphil Altındöken, bu soruya "Bilmiyorum" diye yanıt verdi.
 
HAKİM: GEÇ BUNLARI
Sanık Ahmet Suphi Altındöken, duruşmada olay anlarını anlatırken ağlamaya başladı. Bu duruma daha fazla sessiz kalamayan Mahkeme Başkanı, "Yeter artık, geç bunları. Ağlamayı bırak" dedi.
 
Katil Ahmet Suphi Altındöken, daha sonra cinayetin detaylarını anlattı. Katilin anlattıkları duruşma salonundakilerin tepkisine neden oldu. Özgecan'ın amcası, avukatlar, basın mensupları katil Ahmet Suphi Altındöken'i dinlemekte zorlandı.

Heyet üyesi Nesibe Çınar, sanığa "Mersin’e götürme karşılığı 100 lira istemişsin. Niye taksi tutmasın bu paraya?" diye sordu. Sanık Altındöken, onu bilemeyeceğini ancak bu tür yolcuların olduğunu kaydetti. Altındöken, Kumhak'ın "5 liralık benzin niye getirildi" sorusu üzerine onu bilmediğini, Fatih Gökçe'nin benzini getirdiğini kaydetti.

Altındöken, "Madem anlaşmışsın niye sana saldırdı kız" sorusuna "Onu da siz araştırın. Belki de yol ıssız geldi bilemiyorum. Normal giderken zaten yola girdiğimde tepki vermedi, çok sonra tepki verdi. Alnım açıktır" diye cevapladı.

SES GELDİ, İSABET ETMEDİ
Altındöken, "Mahkemede 'biber gazı sıkmadı' dedin ancak jandarmadaki ifadelerinde sıktığını söylemişsin" diye hatırlatılması üzerine "Ses geldi, isabet etmedi. Yüzüme sıkılmadı. İyi dinleyin. Doğru, dürüst konuşuyorum" dedi.

Bunun üzerine Hakim Ercan Kumhak, "Öyle konuşma. Emir tarzında konuşma" dedi. Altındöken, ilk defa böyle bir mahkemeye çıktığını belirterek özür diledi.

Duruşmada Suphi Altındöken'in daha önce beyin ameliyatı geçirdiğini söylemesi üzerine hakim "Kemik eksikliği olmuş. Raporun geldi. Askerlik yapamaz ama seferberlikte görev alır raporun var" dedi. Sanık, bunun üzerine "İş dolayısıyla uykusuz ve yorgun dolayısıyla sinirli olabiliyorum" dedi.

Cinayette kullanılan bıçağın sanığa gösterilmesi talebi üzerine Altındöken, “Sarı bir bıçaktı. Yaklaşık 15 santimetre" dedi, avukata hitaben "Rahatlasın yani" diye konuştu.

Sanık, Özgecan’ı neden bağlamadığı sorusuna ise önce hastaneye götürme düşüncesi olduğunu kaydetti.

Gaziantep Barosu’ndan bir avukat, "Çocuğun kız mı?" diye sorunca Ahmet Altındöken, "Erkek" diye cevap verdi.
 
Avukatın, maktulü öldürürken çocuğunun yüzünün gözünün önüne gelip gelmediğini sorması üzerine Altındöken, "Allah kimseye vermesin o acıyı. Böyle olmasını kimse istemezdi. Ben de çoluk çocuk sahibiyim" diye konuştu.

KAN DONDURAN ANLAR
Cinayeti soğukkanlılıkla anlatan katil Ahmet Suphi Altındöken, diğer sanık Fatih Gökçe’nin kendisini azmettirdiğini öne sürdü. Altındöken, Fatih Gökçe’nin Özgecan’a cinsel saldırı da bulunmaya çalıştığını da iddia etti.
 
Altındöken, "Bunu daha önce söylemedim. Araçtan inerken Fatih kemerini, fermuarını düzeltiyordu. Ne yapıyorsun diye sordum 'bir şey yok' dedi" diye konuştu.
 

 
İzmir’deki sistem krizinde flaş gelişme: O şirkete ceza!
 
Flaş gelişme: CHP koalisyon için ilk görüşmeyi yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'da büyük operasyon: 50 adrese baskın
İstanbul'da Mali Şube Müdürlüğü tarafından 50'ye yakın adrese düzenlenen ...
Ölümü pahasına çocukları kurtardı: Durumu kritik!
Mersin'in Tarsus İlçesi'nde işçi 49 yaşındaki Halil Çakmak, sulama kanalında ...
Duayen gazeteci Cüneyt Arcayürek'ten kötü haber
Yaklaşık bir aydır hastanede tedavi gören Cumhuriyet Gazetesi yazarı Cüneyt ...
 
TÜBİTAK'ın yeni başkanı belli oldu
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı'na (TÜBİTAK) ...
Gökçek ezber bozdu: Kocaoğlu’na ‘kriz’ desteği
İzmir’deki kentkart sistem krizi ulusal gündeme taşınırken özellikle sağanak ...
AYM'den işçileri sevindirecek karar
Anayasa Mahkemesi, işçilerin yeni sendika kurmalarının önünü açtı. Mahkemenin ...
 
İzmir Barosu’ndan AYM’nin dini nikah kararına tepki
İzmir Barosu ile çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Anayasa Mahkemesi'nin ...
Özgecan’a kıyanlar hakim karşısında: Bir ilk yaşanacak
Mersin'in Tarsus ilçesinde geçen şubat ayında hunharca öldürülen 20 yaşındaki ...
HSYK’da flaş karar: 37 hakim-savcıya ihraç
2012 yılında yılındaki kopya skandalına karıştıkları gerekçesiyle 37 hakim ve savcı ihraç edildi!
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva