HABERLER>GÜNCEL
14 Ekim 2021 Perşembe - 15:27

Hainden kan donduran ‘tatlı kutusu’ itirafı: ‘İzmir’i patlatacağız’

İzmir Adliyesine yönelik 5 Ocak 2017'de terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca düzenlenen saldırıda kullanılan bomba ve fişekleri temin ettiği belirlenen Suriye uyruklu Delil Hıso'nun ifadesinde, kendisine 2016 yılının Temmuz ayında verilen içerisinde 150 kalaşnikof mermisi, TNT patlayıcı ve el bombası olan 5 tatlı kutusunu otobüsle Mardin'den İzmir'e getirdiğini itiraf ettiği belirtildi. Hıso'nun ifadesinde "Şaşırdım, ne yapacaklarını sordum. Bana, 'İzmir'i patlatacağız' dediler" cümleleri yer aldı.

Hainden kan donduran ‘tatlı kutusu’ itirafı: ‘İzmir’i patlatacağız’

Terör örgütü PKK/KCK mensuplarının düzenlediği ve polis memuru Fethi Sekin ile adliye personeli Musa Can'ın şehit olduğu hain saldırıda kullanılan bomba ve fişekleri, yaklaşık 1400 kilometre uzaklıkta bulunan Mardin'den İzmir'e otobüsle getirdikten sonra örgüt mensuplarına teslim ettiği gerekçesiyle tutuklanan Suriye uyruklu terörist Delil Hıso'nun ifadesi ortaya çıktı.

Örgüte, YPG'nin baskısı sonucu Suriye'nin Kamışlı bölgesinde katıldığını bildiren Hıso, aldığı ideolojik eğitim sonrasında Mardin'de inşaat ve tekstil işlerinde çalıştığını anlattı.

Nusaybin'de bulunduğu dönemde çukur eylemlerinin başladığını, tekstil firmasında çalıştığı İ.E'nin bu eylemlere katılmasını sağladığını ifade eden Hıso, Ahmet Kaya Köprüsü'ndeki 3 bombalı eylemde bulunduğunu, 2015 Mayıs ayında da tren yolunda rayların üzerinde bulunan çöp konteynerine bomba koyduklarını ve arkadaşının da uzaktan kumandayla bombayı patlattığını kaydetti.

SURİYELİ 2 ŞAHIS MOTOSİKLETLE TESLİM ETTİ
Çukur eylemlerinin ardından çalıştığı fabrikanın sahibinin yeğeniyle İzmir'e tatile gitmeye karar verdiklerini aktaran Hıso'nun ifadesinde şunlar yer aldı:

"Okul arkadaşım Fadi'yi arayıp İzmir'e geleceğimizi söyledim. İzmir'e bilet aldığımızda Fadi bana, terminalin neresinde ve üzerimde nasıl bir kıyafet olduğunu sordu. Bir müddet sonra Suriyeli 2 şahıs motosikletle terminale geldi. İ.H. adındaki kişi elindeki beyaz renkli 5 tatlı kutusunu gösterdi. Koltuklarımızı sordu ve bin lira para verdi. Bu para ile tatlı kutularını İzmir'de Fadi'ye teslim etmemizi istedi. Kutuların içerisinde ne olduğunu sordum, kutuları açmamamı ve içine bakmamam konusunda ısrar etti. Otobüse bindiğimizde koltukların üzerinde 3 kutunun, koltuğun önünde de 2 kutunun olduğunu gördüm."

İzmir'de kendisini okul arkadaşı Fadi ile 2 kişinin karşıladığını aktaran terörist Hıso, daha sonra Buca'da bir eve gittiklerini anlattı.

Getirdikleri tatlı kutularını Fadi'nin açtığını ifade eden Hıso, şunları kaydetti:

"Kutuların içerisinde üstte tatlı, altlarında ise ayrı ayrı vaziyette sarılı olarak tahmini 150 kalaşnikof mermisi, TNT patlayıcı ve el bombası vardı. Şaşırdım, ne yapacaklarını sordum. Bana, 'İzmir'i patlatacağız' dediler. Sonra başka bir eve gittik. Azad, Mesut ve Nizar isimli kişilerin evleriydi. Fadi, yanımızda getirdiğimiz içerisinde TNT patlayıcı, kalaşnikof mermileri ve el bombaları olan 5 tatlı kutusunu Azad'a teslim etti. İzmir'de yaklaşık 1 hafta kaldım. Kızıltepe'ye döndüm. 2017 yılına kadar Fadi ile hiçbir irtibatım olmadı ama 2017 yılının ortalarında Fadi beni arayarak, 'İzmir'de adliyede eylem yaptık, bir polis öldü, bu olaydan dolayı Azad'ı alırlarsa ben de açığa çıkarım, onun için Kamışlı'ya gidiyorum' dedi."

Bu arada, 2. Sulh Ceza Hakimliği, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, terör örgütü mensubu Delil Hıso'nun ifadesi doğrultusunda kimlikleri belirlenen 3 kişi hakkında yakalama emri verilmesi talebini de uygun buldu.

İzmir Adliyesi C Blok girişinde 5 Ocak 2017'de bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 2 örgüt mensubu etkisiz hale getirilmiş, teröristlerle çatışmaya giren trafik polisi Fethi Sekin ile adliye çalışanı Musa Can şehit olmuş, 9 kişi yaralanmıştı. Saldırıda kullanılan bomba ve tüfek fişeklerini temin ettiği belirlenen Suriye uyruklu Delil Hıso, 12 Ekim'de İzmir'de tutuklanmıştı. (AA)

 
Karşıyaka’nın dev bütçesine onay!
 
Çiğli’de yapı stoğu eğitimleri tamamlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trafikteki bıçaklı kavgaya üst sınırdan ceza
Beşiktaş'ta trafikte tartıştığı sürücüyü bıçakla yaralayan zanlıya üst ...
Annesini kurtarmak isterken babasını öldürdü
Başakşehir'de uyuşturucu kullandığı iddia edilen Ömer Sedat Ç., eşi E.Ç.'yle ...
İzmir'e 5 yeni mezarlık geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi ve nüfus artışıyla kentin büyüyen ...
 
Türkiye'de ilk ve tek: Termal kameralı kuş
Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Antalya'daki kayıpları aramada termal ...
Yangınlarla mücadelede ‘Otonom Sistemi’
Orman Genel Müdürü (OGM) Bekir Karacabey, “Orman yangınlarıyla mücadelede ...
Odalardan ‘emsal’e karşı dava sinyali: Bu artış açıkça İzmir’e ihanettir!
İBB'den geçen Bayraklı’daki ağır ve orta hasarlı binalar için ‘emsal artışı’ ...
 
Görme engelli Ahmet'ten ilk turnuvada 2 altın madalya
İzmir'de lise öğrencisi Ahmet Kaya (16), Türkiye Görme Engelliler Judo ...
Yeğenin ölümüne neden olmuştu... İşte istenen ceza!
İzmir'deki bir rezidansın otoparkında halası Zerrin A.'nın (42) kullandığı ...
'Gereken ne varsa zamanı gelince yapılacak'
Milli Savunma Bakanı Akar, Suriye'nin kuzeyindeki terör saldırılarına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva