HABERLER>GÜNCEL
20 Haziran 2012 Çarşamba - 09:53

‘Güzelbahçe’yi kurtaracak’ yola tekne engeli!

Mithatpaşa Caddesi'nin, trafik yoğunluğundan en çok şikayet edilen Güzelbahçe bölümünü kurtaracak yol çalışması, üzerinde yapılan bir tekne imalatı yüzünden durdu. Maltepe Askeri Lisesi arkasından Seferihisar kavşağına doğrudan bağlantı sağlayacak yeni yolun bir ay gecikeceği belirtildi.

‘Güzelbahçe’yi kurtaracak’ yola tekne engeli!

İZMİR – Kentin turistik ilçelerine bağlantı yolu olan Güzelbahçe'nin Mithatpaşa Caddesi'ni yaz günlerinde aşırı trafik yükünden kurtaracak "alternatif yol" projesi, tekne engeline takıldı.

Egeli Sabah’tan Sezen Özsavrangil’in haberine göre İzmir - Çeşme otoyolunun paralelinde, bir bölümü servis yolu olarak kullanılan 7 kilometrelik aksı Maltepe Askeri Lisesi girişinden Seferihisar kavşağına bağlayacak yol çalışması, bölgede faaliyet gösteren tekne imalatçılarının yol üzerinde yaptığı çalışma yüzünden çıkmaza girdi. Tekne imalatçıları, çalışmaları tamamlamadan tekneyi buradan çekemeyeceklerini belirtirken, yol yapımının ise en az bir ay ertelendiği belirtildi.
 
ARAÇLAR YÜZDE 40 ARTTI
İzmir'de son 10 yılda trafiğe giren yeni araç sayısı yüzde 40 artınca trafik arapsaçına döndü. İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kentteki araç sayısında son 10 yılda yüzde 40'lık artış yaşandı. 2001 yılında İzmir'de trafiğe kayıtlı araç sayısı 712 bin iken, 2011 yılında 998 bine yükseldi. Yeni yol ihtiyacı artarken, caddelerde oluşan uzun araç kuyrukları ulaşımı kördüğüm haline getirdi. Sinyalizasyon da tek merkezden yönetilmediği için 'yeşil dalga' sadece yeni yapılan yollarda kuruluyor. Bu nedenle de trafik akışı sağlanamıyor. Alternatif yol sıkıntısı yüzünden, sürücüler özellikle kentin çoğu kesiminde sabah işe gidiş ve akşam dönüş saatlerinde büyük sıkıntı yaşıyor. Mithatpaşa Caddesi'nin, yaz mevsiminin en çok işlek ilçelerinden Güzelbahçe bölümünde ise sürücüler tam anlamıyla kabus yaşıyor.
 
ELEKTRİK MALİYETİ

Trafik sorununa çözüm bulmak isteyen ilçe belediyesi, Maltepe'den Seferihisar'a uzanan otoyol kenarında Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanındaki servis yolunu, Mithatpaşa Caddesi'ne alternatif olacak ve kesintisiz ulaşım sağlayacak hale getirmek için harekete geçti. Yaklaşık 1.5 kilometrelik bölümü tamamen engebeli toprak servis yolunda iş makineleriyle düzeltme çalışmaları yapıldı. Büyükşehir Belediyesi de ilçe belediyesine asfalt desteği verdi. Ancak düzeltme çalışmaları sırasında yol üzerinde imalatı yapılan bir tekne, çalışmaların durmasına neden oldu. Teknenin imalathanenin iç kısmına taşınması için TEDAŞ'a ait elektrik hatlarının yükseltilmesi gerektiğini ve bunun için maddi bir harcama yapamayacağını belirten imalatçılar belediyeye, yol çalışmasını sürdürmek için teknenin tamamlanıp denize indirilmesi için geçecek zamanı beklemesini söyledi. Bu gecikme nedeniyle vatandaşların en az bir ay daha Mithatpaşa Caddesi'ndeki trafik çilesini çekeceği kaydedildi. (Sezen Özsavrangil/Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tekneyi yapan kişi 21 Haziran 2012 Perşembe 01:55

bu yol 5 senedir yapılacak seferihisar yoluna bağlanacağıda koca bir yalan kara yolları kabul etmiyor yarın tekne ordan kalkıyor bakalım yol nezaman yapılacak hodri meydan....elektirik direklerini karşıdan önüme aldılar yapmayın dedim yer altına alınsın dedim 7500 tl ver alalım dedi tedaş o tekne yarın denizde ama o yol bitmez.

Yorumu oyla      11      6  
aco 20 Haziran 2012 Çarşamba 16:57

oyola nasıl tekne koyarlar çekici ile alsınlar kenara koysunlar yola engel olmamalı buna kimsenin hakkı yok güzelbahçe belediyemizi bununn gibi nedenlerden suçlamasınlar.

Yorumu oyla      12      5  
BİL1789 20 Haziran 2012 Çarşamba 15:28

DELİ CBEKİR SENIN NE KADAR BİLGİN VAR BELEDİYCILIK İLE SEN SADECE KENDİNİ DÜŞÜNÜYORSUN ORDA İZİN OLAYI OLMAYINCA YOL YAPILAMAZ MAHKEMENIN KARARI VARSA SEN NE YAPABİLİRSİN BİLİP BİLMEDEN DE KONUŞMA İLK ÖNCE BİR ARAŞTIR ONDAN SONRA YAZINI YAZ

Yorumu oyla      17      6  
deli bekir 20 Haziran 2012 Çarşamba 13:56

belediyenin aczi.. bir tekneyi yoldan kaldırmaya gücü yetmeyen, beceriksiz bir belediye. bir ay değil 3 aya bile o yolu bitiremezler. bu yaz çekilen işkence cabası olur. kışın akılları nerdeydi diye de bir soru aklımızdan hiç çıkmıyor...

Yorumu oyla      13      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye şehitlerini uğurluyor…
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda ...
Ehliyet sınavında ‘otomatik’ devrim
AK Parti TBMM’ye kanun teklifi verdi. Yasak kalkıyor. Sürücü adayları ...
Harp Akademileri’ne ‘türban’ ayarı
‘Eşinin tutum ve davranışı’ kriterini kaldıran düzenlemeyle eşi türbanlı ...
 
‘Bebeğin yoğun bakımda tutuklamıyorum!’
Hakim, kardeşi için cezaevine uyuşturucu sokmaktan hapis cezası alan anne ...
Dağlıca iddiası: Saldırı emri Bahoz Erdal'dan!
8 askerin şehit olduğu Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş karakolu baskınının ...
‘Şanlıurfa Cezaevi’ndeki sorun kapasite fazlalığı’
Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun 13 kişinin öldüğü Şanlıurfa ...
 
Müesser Yıldız: Örgüt böyle kuruluyormuş
Odatv Davası'ndan dün tahliye edilen gazeteci Müyesser Yıldız Uğur, cezaevinde ...
Grup Yorum'a 'örgüt üyeliği' suçlaması
Grup Yorum üyesi 3 kişinin de aralarında bulunduğu 13 şüpheliye ilişkin ...
Karaman Cezaevi’nde de yangın çıktı
Şanlıurfa’nın ardından Karaman’da da cezaevi yangını yaşandı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva