HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Eylül 2020 Cuma - 10:05

Güzelbahçe Belediyesi'nde 'Kadın ve Aile Hizmet Müdürlüğü' kuruluyor

Güzelbahçe Belediyesi Eylül ayı meclisinde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kurulması ile ilgili önerge mecliste kabul edildi.

Güzelbahçe Belediyesi nde  Kadın ve Aile Hizmet Müdürlüğü  kuruluyor

Güzelbahçe Belediyesi Eylül Ayı Meclis toplantısında ‘Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ kurulmasına dair verilen komisyon önergesi meclis tarafından kabul edildi. Güzelbahçe Belediyesi’nde 11 olan müdürlük sayısı 12’ye yükseldi. 

Güzelbahçe Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında dilek ve temenniler bölümünde söz alan Av. Ferda Demirbaş, “Kadınların toplumsal hayatın tüm alanlarında hak, fırsat ve olanaklarında eşit biçimde yararlanmalarını sağlamak, kadınlara yönelik sosyal hizmet faaliyetlerini yürütmek eğitim ve sosyal desteklerle güçlendirmek. Aile biriminin korunması ve aile bağlarının artırılmasına yönelik sosyal hizmet ve faaliyetlerini yürütmek bu alanda ilgili kamu, kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak. Çocukların ve gençlerin sağlıklı gelişimini temin etmek üzere çocuklara ve gençlere yönelik sosyal hizmet faaliyetlerini yürütmek. Öncelikle çocuğun aile içinde yetiştirilmesi ve desteklenmesi amacıyla aileyi eğitim, danışmanlık ve sosyal desteklerle güçlendirmek, ailelere yönelik eğitsel faaliyetler yürütmek ve projeler yürütmek, konferans seminer vb etkinlikler düzenlemek amacıyla 6284 sayılı ailenin korunması, şiddetin önlenmesine dair kanun hükümleri ile diğer kanun ve yönetmelik hükümlerinin gerektiği şekilde kadın ve ailenin korunmasına yönelik her türlü çalışma, planlama ve uygulama yapmak üzere Güzelbahçe Belediyesi bünyesinde ‘Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ kurulması komisyonumuz tarafından kabul edildi. Bugün kadın dostu belediye olma yolunda önemli bir adım daha attık. Komisyon üyelerine ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu bağlamda kadına yönelik şiddete yönelik farkındalık yaratmak ve kadının aile içinde ve toplumda sahip olması gereken eşit hak ve özgürlükler için mücadele etme kapsamında uluslararası hukuk çerçevesinde kadınların sahip oldukları hakları içeren İstanbul Sözleşmesi’ de umarız kısa sürede kabul edilir. Bir dileğimiz de nikâh törenlerinde nikâh cüzdanıyla birlikte ‘İstanbul Sözleşmesi’nin de çiftlere verilmesinin şık olacağını düşünüyoruz. Kadın dostu belediye olma yolunda göstermiş olduğunuz çaba için Sayın Başkanım sizlere de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

‘KADIN AİLENİN TEMEL TAŞIDIR’
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kurmanın şu yaşanan süreçte önemli olduğunu vurgulayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Ferda Hanımın söylemiş olduğu sözlere katılmakla beraber, son zamanlarda kadına yönelik şiddetin arttığını hepimiz görüyor ve izliyoruz. En önemli zamanda İstanbul Sözleşmesi’ni tartışıyor olmak bile çok üzücü. Daha ne kadar kadının; eşleri, sevgilileri, babaları, aile bireylerinden şiddet görmesi, ölmesi gerekiyor. Sözleşmeye taraf olmak dışında, sözleşmenin hemen uygulanması gerekiyor. Uluslararası hukukta kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddet konusunda bağlayıcılığa ve yaptırım gücüne sahip ilk sözleşme olması bakımından kadınların yaşam güvencelerinden birisi olan İstanbul Sözleşmesi’ni meclis üyemiz Ferda Demirbaş’ın bu güzel dileğini yerine getirip, artık nikah cüzdanlarıyla birlikte yeni evli çiftlere dağıtacağız” dedi.

 
Uşak'ta FETÖ'nün kadın yapılanmasına operasyon!
 
Bergama Belediyespor'da yeni sezon hazırlıkları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cemal Yetginer’de 'Sinema Günleri' başladı
Sanatı kentin her yerine yaymayı hedefleyen Buca Belediyesi, Cemal Yetginer ...
Karabağlar’da kaçak molozla mücadele!
Karabağlar Belediyesi, inşaat ve tadilat atıklarının (molozlar) ilçenin ...
Bayraklı’da aşure günü
Bayraklı Belediyesi, Nafiz Gürman Mahallesi’nde bulunan Aşık Mahzuni Şerif ...
 
Menderes Belediyesi'ne sıfır atık belgesi
‘Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ ile ilgi başarılı çalışmaları nedeniyle Menderes ...
İEF’nin etkinlik rehberi: Hangi saate/hangi program var?
Türkiye’nin en köklü fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı bugün kapılarını ...
Büyükşehir’den 'koku' teyakkuzu! TÜBİTAK devreye girdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü havaların ısınmasıyla ...
 
Başkan Soyer Büyükşehir'in tarım vizyonunu anlattı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 6. İzmir İş Günleri kapsamında ...
Başkan Sandal'dan AK Parti Grubu'na 'hibe' yanıtı: Hükümetten farklı düşünmüyoruz!
AK Parti Grup Sözcüsü Abdullah Aktaş Bayraklı Belediyesi'nin hibe politikalarını ...
Uluslararası İzmir İş Günleri başladı
89. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen 6. Uluslararası İzmir ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva