HABERLER>POLİTİKA
13 Ocak 2017 Cuma - 15:58

Güven’den gündeme bakış: ‘Erken seçim’ ve ‘referandum’ mesajları!

CHP İl Başkanı Bahçeli’nin çıkışı sonrası partisinden gelen ‘hodri meydan’ mesajlarının ardından konuştu. Güven, “Erken seçim bizim için sıkıntı yaratacak bir durum değil. Erken seçim olsun diyoruz. Hiçbir tereddüdümüz yok. Keşke olsa…” dedi.

Güven’den gündeme bakış: ‘Erken seçim’ ve ‘referandum’ mesajları!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında yaptığı ‘erken seçim’ çıkışı siyaset gündemine oturdu.

MHP Lideri Bahçeli'nin anayasa değişikliği teklifinin Meclis'ten geçmemesi ihtimaline ilişkin, ‘Böyle bir durum olursa meclis çalışamaz hale geldiği için çalışabileceği bir zemin aranır, millet iradesine gidilir’ sözleri karşısında AK Parti ve CHP olumlu Halkların Demokratik Partisi (HDP) ise olumsuz tavır takındı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri durum karşısında ‘Hodri Meydan’ açıklamaları yaparken İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven de, “Erken seçim bizim için sıkıntı yaratacak bir durum değil. Erken seçim olsun diyoruz. Hiçbir tereddüdümüz yok. Keşke olsa…” diye konuştu.

YENİ ANAYASA YENİ MECLİSLE SEÇİLSİN!
Olası bir erken seçim sonrası oluşacak tabloya ilişkin öngörülerde bulunan Başkan Güven, “Partimizin çok daha güçlü çıkacağını düşünüyoruz. Ayrıca bu anayasa yapılacaksa seçilen parlamenterlerin onayına sunulsun. Yeni anayasanın yeni meclisle seçilmesi doğru olur. Anayasalar böyle yapılır. Baştan söylersin sonra mecliste sunulur” dedi.

MHP SEÇMENİNİN BİZDEN YANA TAVIR ALACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
“Erken seçim istiyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Güven, “Sonuç olarak iyi bir tablo çıkar.  Yeni gelişen olaylar iktidarın ne olduğunu herkese gösterdi. MHP ekseni de kendi partisinin yönetiminin nasıl bir davranış içinde olduğunu gördü. Seçmenin Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin arkasında gideceğini düşünmüyorum. Onlara en yakın parti CHP’dir. MHP seçmeninin büyük çoğunluğunun CHP’den yana tavır alacağını düşünüyorum. CHP’nin çizgisi ve duruşunun MHP seçmeni tarafından sempatiyle karşılandığını düşünüyorum. Bizim için erken seçim lehimize olur” açıklamasını yaptı.

HALK OYUNDAN GEÇECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM!
Ayrıca HDP’nin durumuna da değinen Güven, anayasa teklifi için de ‘Tek adam’ eleştirisi getirdi. Güven, “HDP, AKP’yle zamanında çok flört etti ama şimdi düşman kardeş oldu. Hesaplaşmanın ötesinde hesaplaşmalar var. HDP seçmeninin de AKP’ye sıcak bakacağını düşünmüyorum. Olası seçimde CHP çok güçlü çıkacaktır. Seçim olursa iktidarı zorlayacak bir parti oluruz. Göstermiş olduğumuz mücadele, ülkenin sıkıntıları ortada... Ekonomik ve siyasi sorunları tek adam modeliyle çözülmez. Bu sorunların çözümü için çok adam lazım. Yüzde 50 oy alıp cumhurbaşkanı olabiliyor ama yüzde 100’lük parlamentoyu feshedebiliyor. Çok kötü bir anayasa bana göre. Bunun Türkiye’de uygulanmaması gerekiyor. Zaten ben halk oyundan geçeceğini düşünmüyorum. Referandumdan ret çıkar” ifadelerini kullandı.

 
Flaş karar: Doğan Holding yöneticileri serbest
 
Menemen'de tarım fuarı düzenlenecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 13 Ocak 2017 Cuma 18:30

Mhp'de yeni bir oluşum olmadığı ya da muhalif kanat yeni bir parti kurmadığı sürece mhp baraj altında kalır meclis 2 partiden oluşur akp 2002 seçimindeki kadar oy alsa bile anayasayı referandumsuz tek başına değiştirecek güce sahip olur. Başkanlığın önünü açan birisi sizce kimin hayrına erken seçim isteyebilir?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe siyasetinde fair-play rüzgarı
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve CHP İlçe Başkanı Kazım Çam, ...
RTÜK'ten AKİT TV'ye Kılıçdaroğlu cezası
RTÜK, AKİT TV'ye haber bülteninde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret ...
CHP Konak’tan taht ve taçlı ‘başkanlık’ protestosu
TBMM'deki Anayasa değişikliği teklifi görüşülürken, CHP'liler İzmir'de ...
 
Erdoğan’dan flaş ‘erken seçim’ açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa değişikliği teklifi görüşmeleri sırasında ...
AK Partili Külünk’ten FETÖ çıkışı: İKÇÜ özel olarak seçilmiş!
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk İzmir’deki üniversiteler FETÖ ...
CHP'li Tanal köpeğiyle basın toplantısı düzenledi
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, köpeği Dora ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi.
 
Bakan açıkladı: Ders sayısı azaltılacak mı?
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, uzun süredir üzerinde çalışılan yeni ...
CHP'li Balbay'dan Nasreddin Hoca kitabı
CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay, Nasreddin Hoca'yı günümüze taşıyan ...
AK Parti'de o ilçenin 'A Takımı' belli oldu
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Buca İlçe Yürütme Kurulu listesi ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva