HABERLER>POLİTİKA
10 Eylül 2022 Cumartesi - 10:38

Gündem Soyer'in sahnedeki sözleri... İzmir siyasetinde yeni kapışma!

İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında programda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sözlerinden sonra İzmir siyasetinde taraflar sosyal medya hesapları üzerinden birbirine girdi. AK Parti, MHP'li isimler Soyer'in konuşmaları için Yunanistan tarafında olduğunu söylerken, CHP'li isimler bu eleştirileri kabul etmeyerek AK Partili ve MHP'li isimleri 'Osmanlıcılık'la suçladı.

Gündem Soyer in sahnedeki sözleri... İzmir siyasetinde yeni kapışma!

EGEDESONSÖZ – İzmir’in kurtuluşunun 100. yılında İzmir’de bir dizi etkinlik yapıldı. Etkinliklerin sonunda Gündoğdu Meydanı’nda Tarkan konseri bütün İzmirlilerin nefesini kesti. Tarkan konserinden önce sahneye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açıklamalarından sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sosyal medya hesabı üzerinden Soyer’i hedef alan açıklamalarda bulundu. Dağ, “İzmir’in kurtuluş yıl dönümü etkinliğinde İzmir BB Başkanı’nın konuşması, tarihi acıyla ve kahramanlıkla dolu olan İzmir’imize büyük hakarettir. Osmanlı’yı hain ilan ediyor ama işgalci Yunan’ın adını zikredemiyor bile. Seneye kutlamaları Atina’da yapın da tam olsun” dedi.

-AK PARTİLİ DAĞ’DAN SOYER’E TEPKİ: SENEYE KUTLAMALARI ATİNA’DA YAP!

-AK PARTİ GENEL MERKEZ'DEN SOYER’E TEPKİ!

-MHP LİDERİ BAHÇELİ’DEN BAŞKAN SOYER’E ‘İHANET’ SUÇLAMASI!

CHP'Lİ BAKAN'DAN AK PARTİLİ DAĞ'A: SALTANAT ÖZLEMİNİZ OLDUĞU ANLAŞILIYOR
Dağ’ın bu açıklamasının ardından CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Soyer’in sözlerindeki rahatsızlığın sebebinin Mustafa Kemal Atatürk’e olan düşmanlıktan olduğunu söyleyen Bakan, Soyer’in sözlerinin Gençliğe Hitabe’den alındığının altını çizdi. Bakan, Dağ’ın açıklamalarındaki sözlere ithafen, “Saltanat sözünden rahatsız olduğunuza göre bir saltanat özleminiz olduğu anlaşılıyor” dedi.

CHP’li Bakan’ın yaptığı paylaşım şu şekilde:
Birileri Tunç Soyer’in “İzmirliler 100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri kadınları çocukları hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için tüm milleti ateşe attılar.” Sözünden rahatsız olmuş. Ancak biz rahatsızlığın asıl sebebini biliyoruz rahatsızlık sözün asıl sahibi olan Mustafa Kemal ATATÜRK’e düşmanlıktan kaynaklanıyor. Bu ülkenin kurtarıcısına olan alerjileri her nasılsa nüksediyor. Tunç Soyer’in sözleri Nutuk’un finali olan Gençliğe Hitabe’den alıntıdır. Bunu bilmemekte gaflet ve delalettir. Bunu bilip eleştirmek ise Cumhuriyetin kurucu değerlerine düşmanlıktır. Sayın Hamza Dağ Cumhuriyet Osmanlı İmparatorluğu Viyana kapılarında iken kurulmadı. Cumhuriyet “Aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş…” iken kuruldu.  Dolayısıyla Cumhuriyet bir yanı ile Osmanlı’nın son dönemi ile hesaplaşmadır. Saltanat sözünden rahatsız olduğunuza göre bir saltanat özleminiz olduğu anlaşılıyor. Atatürk ; “Milletin saltanat ve hâkimiyet makamı yalnız ve ancak Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Ve bu makamı hâkimiyetin hükümetine, Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti derler.” demiştir. Biz sizin TBMM’yi etkisizleştirmeniz ve gücü Saraya ve bir şahısa vermenize karşın tekrar parlamenter sisteme dönerek Cumhuriyetimizi fabrika ayarlarına döndüreceğiz.

BİR ELEŞTİRİ DE AK PARTİLİ SÜREKLİ’DEN: ECDADIMIZA HAKARET EDİYOR
CHP'li Bakan'ın açıklamalarının ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Soyer'i hedef alan açıklamalarda bulundu. Sürekli sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Soyer’in açıklamasının görüntülerini paylaşarak “ecdadımıza hakaret ediyor” dedi.

Sürekli’nin yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Yunanistan’la ne zaman gerilim yaşansa kendini Yunan topraklarına atan, Zafer’i gölgelemeye çalışan belediye başkanı Ecdadımıza hakaret ediyor. Derdi ne İzmir ne de İzmirli… İzmirli’nin verdiği görev ve sorumluluğu taşıyamıyor, hadsizliklerinin başka açıklaması olamaz.

CHP’Lİ BAKAN’DAN SÜREKLİ’YE ‘ECDAD’ ELEŞTİRİSİ
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yaptığı açıklamalardan sonra sosyal medya hesabı üzerinden bu açıklamalara tepki gösterdi. Sürekli’yi Osmanlı İmparatorluğu’nun son imparatoru Vahdettin üzerinden eleştiren Bakan, “Vahdettin’i kastederek ecdadımıza hakaret ediliyor demiş şimdi kendisine bizim ecdadımız kim hatırlatayım” diyerek Kurtuluş Savaşı’nın tarihi figürleri üzerinden dem vurdu.

Bakan’ın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

9 Eylül’ün 100. Yıl dönümünde tarihin en görkemli kutlamalarından birilerini rahatsız etmiş demiştik şimdi de AKP il Başkanı Kerem Ali Sürekli Vahdettin’i kastederek ecdadımıza hakaret ediliyor demiş şimdi kendisine bizim ecdadımız kim hatırlatayım. Öncelikle bizim ecdadımız kimler bunu hatırlatayım. Ecdadımız, 27 Ağustos 1922 sabahı Mustafa Kemal Paşa'ya telefonda kuşattıkları tepeyi yarım saat sonra alacaklarını bildirmesine rağmen bunu başaramayınca intihar ederek hayatına son veren Miralay Reşat Çiğiltepe’dir. Ecdadımız,  Ahır Dağı'nın sarp,  geçitlerinden, ses çıkarmasınlar diye atlarının nallarına bezler, çaputlar bağlayarak geçen ve cephe gerisine sızarak düşmanın ikmal yollarını kesen ve önüne kattığı düşmanı denize döktüğü İzmir’e kadar kovalayan Türk süvarileridir. Ecdadımız, bölüğünün başında büyük bir cesaretle, düşman grubunun içerisine saldırarak, 2.000 düşman askerini esir alan düşman toplarını ele geçirmek üzere hücuma geçtiğinde askerleriyle birlikte şehit düşen Yüzbaşı Şekip Efendi ve silah arkadaşlarıdır. Ecdadımız, demiryollarının kesiştiği yer olan Eskişehir'e üs kuran ve savaş boyunca derme çatma trenlerle cepheye asker, cephane, malzeme nakleden; ray döşeten; gerektiğinde ray ve vagonlardan çelik söktürüp kılıç yaptıran miralay Behiç Beydir. Ecdadımız, cepheye taşıdığı cephane ıslanmasın diye battaniyesini cephaneye saran, bebeğine sarılarak onun donmaması için uğraş verirken donarak şehit olan Şerife Bacıdır. Ecdadımız, Mustafa Kemal Atatürk’ün cepheyi gezerken gördüğü, bir top mermisinin açtığı çukur içerisinde üzeri yarı toprakla örtülü, bir kolu sancağı gökyüzüne doğru dik tutar bir şekilde şehit düşen “meçhul asker” dir. Ecdadımız, 1912 yılında köyünden ayrılarak cepheden cepheye koşan ve son olarak Kurtuluş Savaşında 11 yıl görmediği oğlu  Mehmet onbaşının kollarında 31 Ağustosta şehit olan Çetmili Kara Ali çavuş ve 9 Eylül’de İzmir’e giren birliğin başında şehit olan oğlu Mehmet onbaşıdır. Ecdadımız, Sabuncubeli Muharebelerinde düşman ile çarpışırken yaralanan yaralı olmasına rağmen İzmir Hükümet Konağı'na giderek Türk bayrağını göndere çeken Yüzbaşı Şerafettin İzmir’dir. Ecdadımız, “Geldikleri gibi giderler.” diyen ve Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir diyerek bizim bugün üzerinde uçarak geçtiğimiz 400 km yi Türk ordularının savaş koşullarında 9 günde geçmesini sağlayan… Benim naciz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır diyerek bu Cumhuriyeti bize emanet eden bilge liderimiz Gazi MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’tür. Kim değildir onu da söyleyelim. Ecdadımız, Atatürk'ün notlarında, "Türkiye halkının hayatını, namusunu, onurunu yok eden kişi" olarak tanımladığı Bundan 100 yıl önce Osmanlı’nın başkenti İstanbul'u işgal eden İngilizlerin zırhlısı ile onlara sığınarak kaçan Vahdettin değildir.

CHP'Lİ POLAT'TAN AK PARTİLİ SÜREKLİ'YE: SİYASETTEN ANLAMADIĞINIZ GİBİ TARİH BİLGİNİZ DE SIFIR
Sürekli'nin açıklamarına bir eleştiri de CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat'tan geldi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Polat, kutlamaların Sürekli'yi rahatsız ettiğini söylerek "Siyasetten anlamadığınız gibi tarih bilginiz de sıfır" eleştirilerinde bulundu.

Polat'ın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

İzmirlilerin birlik, beraberlik ve hoşgörü içinde 9 Eylül’ü kutlaması anlaşılan sizi çok rahatsız etti Kerem Ali Sürekli. Toplumu kutuplaştırma ve milli değerler üzerinden ötekileştirme siyasetinizin miadı doldu. Siyasetten anlamadığınız gibi tarih bilginiz de sıfır. Yaklaşan seçimlere yönelik algı operasyonu yaparak, kof kabadayılıklarla bir gece ansızın gelebiliriz tavırlarınızla, içi boş hamasi sözlerle oy toplamaya çalışmanızın miadı doldu. “Emevi Camii’nde namaz kılacağız” diye yola çıktınız, ülke Suriyeli memleketi haline döndü. Bu memlekete ziyansınız. Beceriksizsiniz, basiretsizsiniz. Miadınızı doldurdunuz artık. Söyleyecek sözünüz kalmadığında da haddinizi aşıyorsunuz.

BAŞKAN SOYER'DEN YANIT: GEMİLERLE KAÇANLARIN DEĞİL, ATATÜRK'ÜN İZİNDEN YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Kutlamaların ardından yaptığı açıklamalar yüzünden eleştiri oklarının hedefi olan Başkan Soyer, sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Osmanlı Devleti'nin son dönemlerine vurgu yapan Başkan Soyer, "Biz işgalcilerin gemileriyle kaçan saray erkanının değil, bağımsızlığımız için göğsünü siper eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bu uğurda canını feda eden atalarımızın izinden yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Soyer'in açıklamaları şu şekilde:
Sevgili İzmir. Dün akşam çok güzeldin! Hepimizin tek yürek olduğu bu muhteşem buluşmaya hiç kimse gölge düşüremez. Biz işgalcilerin gemileriyle kaçan saray erkanının değil, bağımsızlığımız için göğsünü siper eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bu uğurda canını feda eden atalarımızın izinden yürümeye devam edeceğiz.



AK PARTİLİ KAYA: SENİN KİMİN İZİNDEN GİTTİĞİN BELLİ!
Başkan Soyer'in açıklamalarının ardından AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, HDP İzmir İl Örgütü'nün son yerel seçimlerde Tunç Soyer'i destekleyeceği yönündeki açıklamaların ve Tunç Soyer'in Seferihisar Belediye Başkanı iken gerçekleştirdiği HDP'nin 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' ziyaretinden bir fotoğrafın olduğu bir haber görselini paylaşarak tartışmayı devam ettirdi.

AK Partili Kaya paylaşımında "Senin kimin izinden gittiğin belli! Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan gitmek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmakla olur. Senin kimin yolundan gittiğin belli, kimlerle kol kola yürüdüğün çok net belli!" ifadelerini kullandı. 

CHP'Lİ YÜCEL: KİMLERİ TARİF ETTİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORSUNUZ
Dağ'ın açıklamalarının ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarıda bulundu. Yücel, 'Osmanlıcılık' üzerinden Dağ'a yüklenirken, "Gaflet,dalalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler"...Kimi tarif ettiğini siz çok iyi biliyorsunuz" dedi.

Yücel'in yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Aktroller ve Hamza Dağ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 9 Eylül programındaki konuşmasında "Yunan" ı anmadı diye rahatsız olmuşlar. Tunç Soyer İşgal kuvvetleri derken kimi kastediyordu acaba? Vatan toprakları düşman tarafından işgal edildiğinde, basiretsiz ve edilgen padişah ve işbirlikçi Damat Ferit hükümeti işgal kuvvetleriyle iş tutarken, M.Kemal direnişi örgütlüyordu. Olayı "Osmanlıcılık - Osmanlı karşıtlığına" çekerken vatan hainlerine de sahip çıkıyorsunuz. İşiniz gücünüz lafları ve olayları çarpıtmak, algı yaratmak. T. Soyer'in söyledikleri Atatürk'ün Nutuk'ta ve Gençliğe Hitabe'de söyledikleridir. "Gaflet,dalalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler"...Kimi tarif ettiğini siz çok iyi biliyorsunuz. Anladın sen onu Hamzda Dağ.

CHP’Lİ POLAT: HAZMEDİN ARTIK, BIRAKIN ŞU SALTANAT SEVDANIZI
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Soyer’e gelen eleştirilere sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. AK Partili Dağ’ı saltanat sevdalısı olarak eleştiren Polat, “Egemenlik bir aileden, bir zümreden alınıp millete verileli 100 sene oldu! Hazmedin artık. Bırakın şu saltanat sevdanızı” dedi.

Polat’ın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Tek adam ve saltanat sevdanızı Aziz Milletimize dayatmaya çalışmanızı anlıyoruz. Cumhuriyete ve kazanımlarına her fırsatta saldırıyorsunuz. Ancak rüşvet, talan ve yolsuzluklarınız ortaya çıktıkça ulusumuzun ortak değerlerine sıkı sıkı sarıldığınızı da görüyoruz. Tükendiniz Hamza Dağ. Çatısı altında olduğunuz parlamentoda “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” yazar. Bağımsızlık ateşinin Anadolu’da yakılmasıyla, egemenlik bir aileden, bir zümreden alınıp millete verileli 100 sene oldu! Hazmedin artık. Bırakın şu saltanat sevdanızı. Başkanımız Tunç Soyer’in  “İzmirliler 100 yıl önce bu toprakları yönetenler gaflet delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri kadınları çocukları hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için tüm milleti ateşe attılar.” sözlerinde yanlış tek bir kelime yok.

CHP'Lİ KILIÇ: O GÜN DE VARDI BUGÜN DE VARSINIZ
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda "O gün de vardı,bugün de varsınız" diyerek gelen eleştirilere cevap verdi.

Kılıç'ın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Tarihi,“keşke yunan galip gelseydi”diyen fesli kadir’den öğrenenler algı ile belediye başkanımız Tunç Soyer’e saldırıyor. Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’de bahsettiği gibi;"İktidara sahip olanlar, gaflet,dalalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler." O gün de vardı,bugün de varsınız

CHP'Lİ ARSLAN: NE YAPARSANIZ YAPIN GÖLGELEYEMEZSİNİZ
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Soyer'e gelen eleştirilere sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Tarihi 100. yıl kutlamasını kıskananların olduğunu söyleyen Arslan, "Başkanımız Tunç Soyer’e saldırarak 9 Eylül’ün bu görkemli kurtuluş kutlamalarını ne yapsanız, ne söyleseniz gölgeleyemezsiniz" dedi.

Arslan'ın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Tüm İzmirlilerin ve hatta tüm Türkiye’nin, İzmirlilerle birlikte büyük bir övünç, gurur ve mutlulukla kutladığı İzmir’imizin 100. Kurtuluş etkinliklerini kıskananlar, Türk Milletinin tasada ve kıvançta bir olmasından duydukları rahatsızlığı yine dışa vurmuşlar. Sizler, ‘keşke yunan galip gelseydi… Yunanın bile yapmayacağı kötülükler Türkiye’de yapıldı…’ diyenleri baş tacı yapacağınıza gerekli tepkileri o zaman vermiş olsaydınız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e saldırarak 9 Eylül’ün bu görkemli kurtuluş kutlamalarını ne yapsanız, ne söyleseniz gölgeleyemezsiniz.

PURÇU: BİZİM ECDADIMIZ İNGİLİZ GEMİSİNE BİNEREK KAÇAN VAHDETTİN DEĞİL
Soyer’e gelen eleştirilere karşılık olarak bir cevap da CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’dan geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Purçu, Osmanlı İmparatorluğu’nun son padişahı olan Vahdettin üzerinden AK Parti’ye yüklendi.

Purçu’nun yaptığı açıklamalar şu şekilde:

“Keşke Yunan galip gelseydi” diyen fesli Kadir’in haramileri İzmir’de ki birlik beraberliği kıskanmaya ve Belediye Başkanımız Sn. Tunç Soyer’e saldırmaya devam ediyor. Bizim ecdadımız İngiliz Gemisine binerek kaçan Vahdettin değil, kanının son damlasına kadar mücadele edip bu toprakları canı pahasına savunan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarıdır. Birliğimiz ve beraberliğimizden rahatsız olanlar 100 yıl önce olduğu gibi bugünde işgalcilerin gemilerine binip gidebilirler. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarlarını ve menfaatlerini koruyan gemiden hiçbir zaman inmedik, asla inmeyeceğiz.

AK PARTİLİ KAYA: KORKAKSIN, DÜŞMANSIN, İZMİR'E YAKIŞMIYORSUN
Soyer'in açıklamalarına bir eleştiri de AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan geldi. Soyer'i korkaklık ve düşmanlıkla suçlayan Kaya, "Dilinin altındaki asıl baklayı çıkaramıyorsun. Yunan dostlarına yaranmaya çalışıyorsun" dedi.

Korkaksın! Onun için, dilinin altındaki asıl baklayı çıkaramıyorsun. Düşmansın! Hem milletimizin ortak değerlerine, hem tarihimize, hem de demokrasiye. Zafer günümüzde bile Yunan dostlarına yaranmaya çalışıyorsun. Yakışmıyorsun! Bu güzel şehre, İzmir'imize.

AK PARTİLİ KIRKPINAR: SOYER TALİMATLARI YERİNE GETİRİYOR
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da eleştirilere dahil olan isim oldu. Soyer'in yaptığı açıklamalardan sonra 'talimatları yerine getiriyor' diyerek eleştiren Kırkpınar, Soyer'in önceden yaptığı konuşmalara da atıfta bulundu.

Kırkpınar'ın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Soyer onu oraya getirenlerden gelen talimatlarını bir bir yerine getiriyor. Gün geliyor İzmir için ayrı bir para, ayrı bir bayrak diyor. Kıbrıs'la ilgili ağıza alınmayacak laflar ediyor.  PKK’nın, HDP'’in yanında duruyor özerklik diyor. Onlarla birlikte gözyaşı döküyor. Aile yapımızı ahlaki erozyona uğratmak için akıl almaz faaliyetlerde bulunuyor. Başka tarım, başka para, başka bayrak, başka İzmir ve başka Türkiye mümkün diyor.  Bugün de kendi tarihimize küfrediyor. Ecdadımızı aşağılıyor. Başka bir ecdat başka bir tarih mümkün diyor. Yüzbinlerce Şehit vererek kurduğumuz Yeni Türkiye Cumhuriyet’inin banileri Başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşları Osmanlı paşaları değiller miydi? Ülkemizin Cumhurbaşkanı ‘Bir gece ansızın gelebiliriz. İzmir’i unutmayın diyor’ Cevap CHP ve Soyer’den tamda bu günde 9 Eylül’de İzmir’den geliyor. 100 yıl önce denize dökerek zafer kazandığımız Yunanistan’a destek mesajı başka nasıl gönderilir ki? Soyer’in dediklerini en azılı düşmanlarımız bile demiyor. Bu karanlık zihniyetin şanlı ecdadımıza dil uzatması hadsizlik olmakla birlikte Soyer ve zihniyetini şiddetle kınıyoruz.

AK PARTİLİ NASIR: SOYER’İN YUNAN AŞKI BİTMİYOR!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır da Soyer’i sosyal medya hesabı üzerinden eleştirdi. Nasır yaptığı açıklamada, Soyer’in geçmişte yaptığı açıklamalara dem vurarak, “Tunç Soyer’in Yunan aşkı bitmiyor!” dedi.

Nasır’ın yaptığı açıklama şu şekilde:
Tunç Soyer’in Yunan aşkı bitmiyor! Yunanistan Başbakanı, ABD Kongresi’ne Türkiye’ye F-16 satmayın dedikten sonra Tunç Soyer soluğu Yunanistan’da almıştı. Ayrı para basmak ve ayrı bayrak hayali olan, LGBT aktivisti Soyer’in, İzmir'i kokan ve çöküntü şehir haline getiren zihniyeti, şimdi de tarihi kahramanlıkla dolu olan İzmir’imizin Kurtuluş Zaferinin 100. Yılında, atamız Osmanlı’yı hain ilan etti. İşgalci Yunan’ın adını dahi zikretmedi. Yunanlılara haddinden fazla ilgisi herkesçe bilinen Soyer’in bu davranışları milletimiz nezdinde karşılığını görecektir.

AK PARTİLİ HIZAL: İŞGALCİ KOMİSER GİBİ AÇIKLAMA YAPTIN
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, yaptığı açıklamada "9 Eylül'e gölge düşürdün! Kutlamalara yazık ettin. Bir İşgalci komiser gibi konuşma yaptın. Hatanı kabul et ve özür dile" dedi.

MHP’Lİ ŞAHİN: KEŞKE ATATÜRK’TEN BAHSETSEYDİN
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de Soyer’in açıklamalarını sosyal medya hesabı üzerinden eleştirdi. ‘Pagosçu Soyer’ dediği paylaşımda Şahin, “Türk’ten, Atatürk’ten bahsetseydin keşke”

Şahin’in açıklamaları şu şekilde:

İzmirin kurtuluşunun 100. yıldönümünde işgalden, vahşetten, zaferden, bağımsızlıktan, Türk’ten, Atatürk’ten bahsetseydin keşke. Bağımsızlık tutkumuzu, insanlık onurumuzu ayaklar altına alan işgalci yunan ordusuydu hatırlatırım sana pagosçu Tunç Soyer.

İZMİR 100 YIL SONRA ESARET ALTINDA ZİNCİRLENMİŞTİR
Şahin, bu açıklamasının ardından 2 saat sonra yeni açıklamlarda bulundu. İzmir'in yeniden esaret altında olduğunu söyleyen Şahin, "İzmir‘imiz 9 Eylül 1922’de kurtulmuştur fakat 100 yıl sonra fiili esaret altında zincirlenmiş haldedir" dedi.

Düşmandan aman dileyen bir çürümüşün zaferimizi barış diyerek gölgeleyen bir Megali İdea hayranının darbeci ve zalim babası gibi zillette olduğu ayan beyan ortadadır güzel İzmir‘imiz 9 Eylül 1922’de kurtulmuştur fakat 100 yıl sonra fiili esaret altında zincirlenmiş haldedir.

MHP’Lİ PROF. DR. KALYONCU: SOYER’İN SÖZLERİ İZMİR HALKINA MAL EDİLEMEZ
Eleştirilere sosyal medya hesabı üzerinden dahil olan MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, Kurtuluş Savaşı’ndaki tarihi figür ve liderlerin Osmanlı kurmayları olduğunu söyleyerek Soyer’in sözlerinin İzmir halkına mal edilemeyeceğini ifade etti.

Prof. Dr. Kalyoncu’nun açıklamaları şu şekilde:

Soyer, İzmir'in kurtuluşu kutlamalarında yine Türk milletinin adını anmadan, işgalcinin Yunan olduğunu söylemeden konuşmuş. Evet yurdu emperyalist işgale açık tutan, iş başındaki bir kısım idarecilerin gaflet, dalalet ve hatta ihanetidir. Ancak unutmamak gerekir ki, kurtuluşun liderleri de Osmanlı kurmaylarıydı. Milli mücadelenin ilk adımını atan Osmanlı ordusunun Anadolu'ya gönderdiği müfettişi Mustafa Kemal Paşa'dır. Kazım Karabekir, I. Dünya Savaşını kaybeden Osmanlı'nın ordusunu dağıtmayan bir komutanıdır. Mareşal Fevzi Çakmak Osmanlı genel kurmay başkanıdır. Dolayısıyla İzmir'in ve Türkiye'nin işgalden kurtuluşunu, işgalcinin zulüm ve emperyalist heveslerine değinmeden Osmanlı husumeti ile kutlamayı sadece gaflet ile açıklamak mümkün değildir. 1919 Mayıs'ında işgale kapı açan valinin ihaneti İzmir halkına genellenemeyeceği gibi Tunç Soyer'in dalaleti de bugün İzmir halkına mal edilemez. Ancak bunu alkışlayan ve Tunç Soyer'i İzmir'e belediye başkanı adayı yapan parti yönetimini töhmet altına alır. Binlerce yıllık tarihimizin her anına, şerefine, anısına, acısına ve hatasına sahip çıkmak ve bunun sağladığı bir şuurla geleceğe bakmak önemlidir. Bugünü dünle kavga ettiren bir anlayış ile sadece tahrip ve tahrik için konuşan Soyer, Türk'e yaban herşeye sevgi duyduğunu daha açık nasıl söylesin!

SOYER NE DEDİ?
100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece, saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar. Teslim oldular. Ve bir sabah, emperyalist ülkelerin askerleri kirli çizmeleri, kirli emelleriyle Körfez’in sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti.

-SOYER'İN AÇIKLAMASININ TAMAMI

 
Menemen'in 100. Yılında Funda Arar ile harika gece!
 
Muammer Aksoy’un adı Karşıyaka’da ölümsüzleşti!
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 11 Eylül 2022 Pazar 10:51

Izmır'de ne kadar çok siyasetçi varmış,böyle zamanlarda ortaya çıkıyorlar,izmir'e hizmet için bir çoğunu göremezsiniz bilmezseniz ulaşamazsınız,ama geçmiş dönemde parlementoda bulunan izmir milletvekili Musa ÇAM hem mecliste hemde Eğe bölgesinde halkın arasında görürüz ve görmeye devam ediyoruz,kendilerine sağlıklı günler olması dileklerimle...

Yorumu oyla      5      3  
Vatandaş 10 Eylül 2022 Cumartesi 21:24

Sayın SOYER Seferihisar belediye başkanı olarak büyük işler başardığı için Kılıçdaroğlu tarafından atandı,yalnız izmir'e 15 yıl belediye başkanı olarak hizmetleri olan Azîz KOCAOĞLU neden karşı çıktı? Demekki Izmiri ve siyâseti çok iyi bildiğini şimdi öğrendik başka söze ve yoruma gerek yoktur...

Yorumu oyla      11      6  
Doğrucu Davut 10 Eylül 2022 Cumartesi 20:55

Ecdadında hain olan ne kadar çok adam varmış yarası olan gocunur

Yorumu oyla      6      5  
izmirli hemde 7 göbek 10 Eylül 2022 Cumartesi 20:21

belediye başkanının görevleri bellidir..açıklamalar talihsizlik..türkün adı sadece türkiye değil osmanlı selçuklu göktürk..ecdamız türk ise gerisi tefarruattır sayın başkan...

Yorumu oyla      6      11  
TC misafir 10 Eylül 2022 Cumartesi 18:55

Şu gerilim ve gündem yaratma siyasetini bırakın artık bıktık yeter! Ülke ne halde nelerle uğraşıyoruz!

Yorumu oyla      5      4  
Objektif Yorum 10 Eylül 2022 Cumartesi 18:24

Cumhuriyeti özümseyememiş bu gürüha Mustafa Kemal Atatürk'ün yazmış olduğu Nutuk'u özumseyerek okumalarını tavsiye ederim.Ama bunlar ne okurlar ne de dinlerler.Zaten okusalardı bu sözleri Ulu Önder'in gençliğe hitabede söylediğini de bilirlerdi.Bunlar her koşulda kul ve teba olmak için yaratılmışlar. Ayrıca sayın Buca'lı sen herhalde başka gezegende yaşıyorsun,burada kurtuluşun 100.yılı kutlanıyor belediye propogandası yapılmıyor,uyan.

Yorumu oyla      7      3  
Hakan Seyhan 10 Eylül 2022 Cumartesi 17:42

Kurtuluş savaşının başladığı andan itibaren, İzmir'in kurtuluşuna kadar geçen süre içinde, Saray ve Saray hükümetinin, Kuvayi Milli kuvvetlerine, TCMB düzenli ordu birliklerine, komutanlarımıza ve millete sağladıkları desteği örnek olarak gösterilse, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde olmadıkları anlaşılır. Böyle bir durum var mı? Tarihçilerin açıklamalarına ihtiyaç var... Mustafa Kemal Atatürk, gençliğe hitabında bu durumu net ifade etmiş ve konu tartışılmamıştır. Elbette kast edilenler tümü veya herkes değildir. Bu durumu İzmirli siyasetçiler tartışırsa, kaybeden baştan bellidir. Seçimlerde boşuna sokak sokak dolaşmasınlar, kazanan İzmir'de belli olur...Siyaset kelimeleri ile Yunan dostu olarak gösterilmeye çalışılması da basitlik... Günümüzde savaş yok ki, Yunan milleti komşumuz, müttefikimiz, yüzyıllardır kardeşçe yaşadığımız bir millet...Siyasetçilerin gerginleşmesi iki toplumu düşman etmemeli, bir suyun iki tarafındaki insanlarız. Onlar 10 milyon Biz 90 milyonuz... Ayarımızda bile değiller...Muhafazakar İzmirli siyasetçiler Yunan adalarına (Yunanistan'a) gezmeye, balık yemeğe gitmediler mi? gitmiyorlar mı?

Yorumu oyla      5      5  
Lombak 10 Eylül 2022 Cumartesi 17:10

Soyer'in konuşmasına katılmamak mümkün değil. Vahdettin elbette Türk milletine karşı gaflet delalet ve hıyanet içindeydi. Eski meclis baskanı da öyle. Bu etkinliğe başlamadan önce verdiği "barış" mesajı ise kabul edilemez. Kılıçdaroğlu ise daha iki gün önce kırmızı çi?gimiz vatan, bayrak dedi. Hangi vatan, hangi bayrak belli değil. Türk vatanı ve bayrağı mı? Belli değil. Millet zaten yok. Türk milleti hiç yok.

Yorumu oyla      6      8  
Bülent Işık 10 Eylül 2022 Cumartesi 16:30

İzmir'de yüzde 3 oyu olan parti andımız ne zaman okullarda tekrar okutulacak?

Yorumu oyla      5      6  
tuna 10 Eylül 2022 Cumartesi 16:10

her yerde barış ve helalleşme birlik mesajları veren bir partinin belediye başkanının geçmişle hesaplamşma içinde olması kemal babayı haksız çıkarıyor kemal bana bu çatlak sesleri lütfen sustur hala 100 sene oncesiyle kavga eden konuşmalar partiye zarar vermekte

Yorumu oyla      4      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaftancıoğlu'na 10 bin 620 lira tazminat!
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medya hesabından ...
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Zor-lama(!) siyaset...
Dr. Hakan TARTAN yazdı... Zor-lama(!) siyaset...
AK Partili Dağ’dan Soyer’e tepki: Seneye kutlamaları Atina’da yap!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir ...
 
MHP’li Osmanağaoğlu: Zafer kimsenin lütfu değildir!
İzmir’in Yunan işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı Sebebiyle gerçekleştirilen ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'operasyon' açıklaması!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bazı sermayedarlar, birtakım medya üzerinden, ...
Meclis Başkanı Şentop'tan 9 Eylül mesajı!
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü ...
 
Cumhur İttifakı'ndan '9 Eylül' buluşması... Törende Soyer'e eleştiri yağmuru!
İzmir'in kurtuluşu kapsamında Cumhuriyet Meydanı'na çelenk koyan AK Parti ...
AK Partili Yıldırım'dan Soyer'e '9 Eylül' göndermesi: Bazıları 'barış günü' dese de...
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9 Eylül mesajı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva