HABERLER>POLİTİKA
22 Mayıs 2023 Pazartesi - 15:13

Görüşme tamamlandı... 'Aramızda farklılıklar var'

AK Partili Numan Kurtulmuş ve Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, görüşme sonrası açıklama yaptı. Görüşme sonra açıklamalarda bulunan Özdağ, "Aramızda belirli farklılıklar olduğu açıktır. Onurlu ve gönüllü dönüş bir politikadır. Zafer Partisi'nin politikası ile gerekirse zorla, devletin egemenlik hakkını sonuna kadar kullanması gereken politikalardır" dedi.

Görüşme tamamlandı...  Aramızda farklılıklar var

AK Partili Kurtulmuş'un açıklaması şöyle:

"Oldukça verimli bir görüşme yaptık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ümit ediyoruz ki Zafer Partisi de genel çerçevede Cumhurbaşkanımıza destek verir ve Türkiye bu seçimi rahat şekilde tamamlar diye düşünüyoruz. 

Türkiye'nin meselelerinden birisi göçmenler meselesidir. Önemli bir mesele ama bu meselenin Türkiye'nin isteği üzerine değil şartlar neticesinde ortaya çıktı. Bu insanlar hayatta kalabilmek için buraya geldiler. Ama Türkiye'nin yüklenebileceği bir sınır var. Hükümetimiz Suriyelilerin güvenli ve onurlu geri dönüşü için çalışıyor, mesafe alıyor. İnşallah Suriye'de normalleşmenin sağlanması, barış ve huzur ortamının temin edilmesi için son derece samimi ve takvimlendirilmiş bir çalışma içindeyiz. 

Önümüzdeki dönemde 1 milyon Suriyelinin geriye dönüşünü sağlayacak oradaki konutların yapımı meselesi zaten gündemimizde. Bir an önce gönüllü ve güvenli geri dönüşünün temin edilmesi için çalışmalar sürüyor. 

Sayın Kılıçdaroğlu, 10 milyon Suriyeli getirdiniz, 10 milyon daha getireceksiniz dedi. Bu doğru değil. Resmi rakamlarla 4 milyon 994 bin Suriyeli var. Bunun iki katını söyledi. Yanlış bilgiyi kamuoyu ile paylaştı.

Ümit Özdağ'ın açıklaması şöyle:

"Terör örgütlerinin Türkiye'ye yönelik faaliyetlerini ve alınması gereken politika uygulamalarını değerlendirdik. Türkiye'nin en önemli meselesi olan sığınmacı ve kaçaklar meselesinde gündeme getirdiğimiz çözüm önerilerini paylaştık. 

Aramızda belirli farklılıklar olduğu açıktır. Onurlu ve gönüllü dönüş bir politikadır. Zafer Partisi'nin politikası ile gerekirse zorla, devletin egemenlik hakkını sonuna kadar kullanması gereken politikalardır. 

Ama faydalı bir görüşme oldu. Arkadaşlarımızla bu görüşmenin sonuçları konusunda bir değerlendirmeyi divanda yapacağız. Numan Bey de sanırım bazı değerlendirmeler yapacak, daha sonra sonuçları tekrar değerlendirme imkanımız olacak. 


(Arapça konuşan seçmen) Numan Kurtulmuş: Ben videoyu görmedim ama Türkiye'de sayıları çok abartıldığı gibi olmayan, vatandaşlık kazanmış olan az sayıda Suriyelinin de T.C. vatandaşı olarak zaten oy kullanma hakkı var. T.C. vatandaşı olmayan bir kişinin oy kullanması mümkün mü? Ben videoyu bilmiyorum... Görmediğim bir şeyi cevaplandırmak durumunda bırakıyorsunuz ama T.C. vatandaşı olan herkesin oy kullanma hakkı var. 

Ümit Özdağ: Videoyu gördüm paylaştım. A Haber teliften dolayı videoyu kaldırtmışlar hesabımdan. Hakikaten Türkçe bilmeyen insanların da seçmen olduğunu biliyoruz. Yurt dışında oy kullandıklarını biliyoruz. Afganistan'da doğmuş, Türk vatandaşı oy kullanıyor, böyle şeyler görüyoruz. Bu demokratik değil. Vatandaşlık verilenler 10 sene süre geçmeden Türkçe'yi öğrenmeden Türk milletinin kaderiyle ilgili oy kullanamasın. Gayrimenkul karşılığı vatandaşlık verilmesin. 

(Görev teklif edildi mi) Tekrar görüşeceğiz ama herhangi bir teklif yok.  

 
Gelecek Partisi'nde 11 tepki istifası
 
Büyükşehir duyurdu... Semt pazarlarına seçim ayarı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
.. 22 Mayıs 2023 Pazartesi 16:41

Bu güne kadar AKAPEye etmediği laf kalmadı, CBye etmediği kaf kalması, İttifak ortağı MEHAPEye ve Bahçeliye etmediği laf kalmadı S.Soyluya etmediği hakaret tehdit ve silah çekme kadar etmediği şey kalmadı. şimdide O kişilerle görüşüyor. Omurgalı ol Bozdağ efendi sende başlamadan bittin :)

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gelecek Partisi'nde 11 tepki istifası
Gelecek Partisi Kurucular Kurulu ve yönetim kurulundan 11 kişi istifa ...
AK Partili Yıldırım'dan Millet İttifakı'na eleştiri: İzmir Marşı'yla girdiler, mehtere döndüler
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, muhalefetin 14 Mayıs'tan ...
AK Parti'den Ümit Özdağ'a ziyaret
İkinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimi için ATA İttifakı ile görüşme ...
 
AK Partili Saygılı: 3 yaşındaki çocuğun çıplak kadın heykeli görmesinin ne faydası var?
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ...
AK Partili Dağ'dan 28 Mayıs mesajı: Seçim bitmedi, yeniden başlıyoruz!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'in Konak ilçesinde muhtarlar ...
Akşener imzaladı: İYİ Parti'de kurultay kararı!
İYİ Parti, kurultay kararı aldı. Genel Başkan Meral Akşener imzalı kararda ...
 
AK Partili İnan'dan Başkan Tugay'a stat tepkisi!
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, Göztepe Gürsel Aksel ...
Kılıçdaroğlu Vecdet Öz ile görüşecek
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Başkan Saygılı yaptığı görüşmeyi anlattı... Erdoğan, İzmir’e ne not verdi?
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 14 Mayıs seçimlerinde İzmir’de ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva