HABERLER>EKONOMİ
7 Haziran 2022 Salı - 15:11

Gevrek ve boyoza 2022’nin 3’üncü zammı geldi… İzmirlilere kötü haber!

İzmir’de yılbaşından bu yana 1 lira zamlanan ve 3,5 liradan satılan gevrek, boyoz, bu hafta içinde 4 liradan satılmaya başlanacak. Pide ve Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, “Son fiyat düzenlemesini, bayram sonrası yapmıştık. O günden bu yana girdi maliyetlerimiz yüzde 40 arttı, dayanacak gücümüz kalmadı” sözleriyle zammı savundu.

Gevrek ve boyoza 2022’nin 3’üncü zammı geldi… İzmirlilere kötü haber!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir’de 2,5 liradan satılan gevrek, boyoz, poğaça, yılbaşında 3 lira, Ramazan Bayramı sonrasında da 3,5 liraya yükselmişti. Aradan geçen beş haftalık sürecin sonunda fakir fukaranın en büyük besin kaynağı gevrek, boyoz ve poğaçaya 50 kuruşluk yeni bir zam geliyor. İzmir Pide ve Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, bu hafta içerisinde zamlı tarifeden satışlara başlayacaklarını duyurdu.

BİR ÇUVAL UN, 600 LİRA OLDU
Hammadde mağduru olduklarını belirten Başkan Erişen, üç hafta önce 480 lira olan lüks unun bugün 600 lira, gevreklik unun ise aynı süreçte 440 liradan 550 liraya yükseldiğini anlattı. Gevreklik unun 600 liraya koştuğunu, geçen yıl 200 lira olan 18 litre ayçiçeği yağı bugün 650 liradan aldıklarını, yağın da 700 liraya koştuğunu öne süren Başkan Erişen, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Şeker aldı başını gitti. 50 kiloluk bir çuval şeker, 1300 lirayı buldu. Susam, pekmez, acayip zamlandı. Gevreğe yaptığımız son zamdan sonra yaklaşık yüzde 40 arttı, temel giderlerimiz. Ben ticaret erbabıyım, esnafım. Birileri zam olduğunda sevinir ama ben şahsen çok üzülüyorum. Zam çözüm değil tabii ki. Keşke un, yağ, susam, pekmez, elektrik, doğalgaz fiyatları yerinde dursa da biz de gevreğe zam yapmasak!”

BİR GEVREĞİN MALİYETİ 3 LİRAYI BULUYOR
50 kuruşluk  zamla 4 liraya satılmaya başlanacak gevrek, boyoz, poğaça, peynir, yumurta gibi ürünlerin satışında düşme yaşanması ihtimali olduğuna vurgu yapan Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, “4 lira kurtaracak mı? Bir süre sonra yeniden zam konusunu gündeme getirmek zorunda kalır mısınız?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“550 liraya un alıyoruz ve bir çuval undan 600 gevrek çıkar. Yağ, pekmez, susam ve işçiliği de kattığınızda bir gevreğin maliyeti 2,5 lirayı buluyor. Poşet, kağıt, doğalgaz, elektrik ve nakliye gideri, bu maliyetin içinde yok. Onları da katarsak 3 lirayı buluyor. Satıcılara 3 liradan satıldığında, üretici bu işten hiç para kazanmadığı gibi zarar ediyor. Vatandaşlarımızın bizi anlayışla karşılayacaklarını umuyoruz. Hammadde artışlarının durmasını, yine zam yapmak zorunda kalmamamızı temenni ediyorum. Kendi heyetimizle oturup konuştuk; 100 gram gevreğin, dolayısıyla boyoz, poğaça, gevrek ve peynirin 4 lira olmasına karar verdik. Yapacağımız ilk toplantıda yeni tarifeye resmiyet kazandıracağız ve iki üç gün içinde yeni fiyat tarifesini yürürlüğe koyacağız.”

 
TİM Başkan adayı Gültepe'den Eskinazi'ye ziyaret
 
Başkan Çerçioğlu gençlere ödüllerini verdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Can 7 Haziran 2022 Salı 17:40

Utanmadan sıkılmadan hergün demeç veriyor şak şak takımı karşısında alkışlıyor yağcıları yazıklar olsun.. hergün suriyeye bir milyon ekmek gidiyor bu ülkeden, buradaki yiyici sefiller hariç.

Yorumu oyla      6      3  
SOKAK 7 Haziran 2022 Salı 16:17

Bankaların son üç ayda karlarını %300 arttırdığı bir ülkede, simit 4 lira... Gerçekten yeter artık yeter... Allah aşkına bu halktan ne isteniyor? Ne yapılmaya çalışılıyor? Motorin 30 tl civarında... Şu anda galiba ben bir rüyaydım. Bu metin yayınlanırsa ancak o zaman rüyada olmadığımı anlayacağım. Sizler ne zaman rüyada olmadığınızı anlayacaksınız acaba? İnanın bunu çok merak ediyorum....

Yorumu oyla      11      3  
vatandaş 7 Haziran 2022 Salı 15:28

yeter artık.... nefret ediyorum ekonomiyi doğru yönetmeyenlerden. Onların bir eli balda bir eli yağda.Böyle bir rezillik hiç bir dönemde görmedim.Millet bir simiti alırken bile düşünecek duruma geldi.Bir depo benzin 1.300 TL ,Bir öğlen yemeği en az 80 TL , Bakın burdan yazıyorum bir dönem gelecek zengin de zenginliğini yaşayamayacak.. o araçlara binemeyecek.. devlet adamları sokakta yürüyemeyecek . Kimse vatandaşlık görevini yapmayacak

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TİM Başkan adayı Gültepe'den Eskinazi'ye ziyaret
13 Haziran’da yapılacak Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu’na tek ...
İnşaat malzemeleri ihracatında yükseliş sürüyor
İnşaat malzemeleri sanayisinin ihracattaki yüksek performansı nisan ayında ...
Emtia fiyatlarında yeni rekor kaydedildi
Emtia fiyatlarında yüskeliş sürüyor. 23 emtianın değerini ölçen endeks ...
 
Bitcoin bir buçuk saatte çakıldı
Sabaha karşı 3'te 31.000 doların üzerinde seyreden Bitcoin 1.5 saat içerisinde ...
Egeli ihracatçılar Türkiye'nin ilk 500'ünde... Haklı gurur!
İstanbul Sanayi Odası, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde, ...
Mecliste ek bütçe için start verildi!
2022 Bütçesi’nin yapılan harcamaları karşılayamaması ve açık ortaya çıkması ...
 
Muhittin AKBEL yazdı... Çay bile ısmarlayan kalmadı!
Muhittin AKBEL yazdı... Çay bile ısmarlayan kalmadı!
Bilgin'den sözleşmeli kamu çalışanları açıklaması!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, 3600 ek gösterge düzenlemesi ...
3600 kimi, nasıl etkileyecek?
Ek gösterge düzenlemesi kapsamında, ek göstergesiz yardımcı hizmet sınıfındaki ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva