HABERLER>EKONOMİ
7 Haziran 2022 Salı - 08:04

Bilgin'den sözleşmeli kamu çalışanları açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrası ele alacakları ilk dosyanın sözleşmeli kamu çalışanları olduğunu belirterek, "Biz isteğe bağlı olarak kadro hakkı vereceğiz" dedi.

Bilgin den sözleşmeli kamu çalışanları açıklaması!

Ek gösterge düzenlemesini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Detayları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin TRT Haber'de paylaştı.

Bakan Bilgin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Devrim niteliğinde bir çalışma"

Türkiye’nin çalışanlarını emekçilerini ilgilendiren her konu bizim ilgi alanımıza giriyor. Bunlardan biride ek göstergeydi. Sayın Cumhurbaşkanımız bugün açıkladı. Daha önce de bildiğiniz gibi asgari ücrette devrim niteliğinde bir artış yapmıştık.

Cumhurbaşkanımız bizden kapsamlı bir düzenleme istedi biz de bunu yaptık.

Bütün kamu çalışanlarını emeklilerini 5 milyon 300 bin civarında çalışan ve emekliyi kapsayan düzenleme yaptık. Lise mezunu ve ortaokul mezunu dahi 600 puan verdik. Dolayısıyla hiçbir sendikanın hiçbir kimsenin talep etmediği bir düzenlemedir. Beklentilerin üzerinde onun için devrim niteliğinde bir çalışmadır diyorum.

İnanıyorum ki Türkiye’nin kamu bürokrasisi kamu çalışanları ya bu gece farklı uyuyacak rahat edecek diyecek ki devletim beni düşünüyor. Kapsayıcı bir şekilde yani bugün kamuda çalışan daha önce sıfır ek göstergesi olan yurttaşlarımız da çalışanlarımız da 600 ek puan aldılar bunların her birisinin bir karşılığı var.

Özellikle 3600 için söylemek isterim. 3000’den 3600’e geçenler ne kazandı onu söylerim yaklaşık maaşlarında 1300 lira ile 1400 lira arasında bir değişim oldu.

Temmuz ayında kapsamlı bir iyileştirme yapacağımızı söyleyeyim. Çalışanlarımızı enflasyonun tahribatına karşı koruyacak bir düzenleme yapacağız.

''Aralıkta yeni düzenleme yapacağız''

Biz aralıkta da düzenleme yapacağız. Aralık sonunda geçen sene yaptığımız gibi kamu çalışanlarımızı yeniden toplu sözleşme farkını enflasyonu ve diğer bugün söylemeyi istemediğim ek düzenlemeler de yaparak 2022 aralığında da bu yaptığımız 3600 ile ilgili düzenleme kamu çalışanlarının ikramiyelerine maaşlara çok daha fazla yansıyacak. Bu düzenleme ile katlanacak. 200 bin lira emekli ikramiyesi alanlar 50 bin lira fazla alacak.

Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlettir. Devlet adil olanı düzgün olanı yapar. Biz adil olanı, düzgün olanı yaptık.

Biz diyelim ki hemşire, işletme tahsili yaptı. İşletme tahsili yapmak suç mu? Neden kendi alanında sınırlı tutuyoruz. Bu kendi alanı dışındaki yüksek öğrenimlere de bunu verdik.

Haberler doğru değil. İki yıllıkları da değerlendirdik kapsadık. Çok geniş bir kadroya verdik. Bekçilerden tutun uzman erbaşlara kadar hiyerarşi içinde altta kalmış gruplardı.

Ben halkımızın Türkiye’nin çalışanlarının yapılan düzenlemenin adil olduğu kanaatini görmekten mutluyum. Biz burada sadece kendi alanında yükseköğrenim şartı koymadık. Yüksek öğrenim yüksek öğrenimdir. Teknik sıfatlı arkadaşlarımıza da verdik. Biz öğretim üyelerimizi de bu kapsamın içine aldık. Gerçekten kapsamlı kelimesi yetersiz. 

''İlk dosya sözleşmeli kamu çalışanları''

Şunun da müjdesini vereyim, bütün kamu çalışanlarımızın ücretlerinin düzenlenmesi çalışmasını da Sayın Cumhurbaşkanımız uzun vadede bize verdi.

İlk açacağımız dosya üzerinden detaylandırıp kamuoyuyla paylaşacak hale gelince paylaşacağımız mesele sözleşmeli personel meselesidir.

İlk ele alacağımız dosya odur. Kamuda sözleşme personel istihdam ediliyor. Yeni alanlar var. Yeni çalışma biçimleri var. Mesela bilgisayar yazılım mühendisleri gibi. Onlar örnek veriyorum. Hepsinin mühendis olmasına gerek yok. Kamu ihtiyaç duydukça sözleşmeli personel alıyor fakat bu personellerin bazı sorunları var.

Biz bunlara isteğe bağlı olarak kadro hakları vereceğiz. Bazı haklardan mahrumlar onları kendilerine vereceğiz.

''EYT de önümüzde duruyor''

Tüm sosyal meseleleri görev alanı sayıyoruz. EYT de önümüzde duruyor. Onda da mesafe katettiğimiz zaman dosyayı da açtığımız zaman kamuoyuyla paylaşacağım.Şunu herkesin bilmesi lazım Türkiye Cumhuriyeti emekçilerini koruyan bir devlettir. Alelade kapitalist bir devlet değildir. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet karakterinde bir devlettir. Demokratikleşme süreci ilerledikçe bu atılımlarımız devam edecek. Yani biz bütün sosyal meseleleri devletimizin önündeki görev alanı sayıyoruz. Her sosyal mesele benim görevimdir çalışma hayatıyla ilgili. Onu açmayacağız o dosya kapalıdır demeyiz.

 
Cumhurbaşkanı yayımladı... 10 ilin müftüsü değişti!
 
Muhittin AKBEL yazdı... Çay bile ısmarlayan kalmadı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3600 kimi, nasıl etkileyecek?
Ek gösterge düzenlemesi kapsamında, ek göstergesiz yardımcı hizmet sınıfındaki ...
iPhone fiyatlarına 3 ayda 2. zam!
Apple, Türkiye'deki fiyatlarına 3 ay aradan sonra bir kez daha zam yaptı. ...
'Helal' ürünler için yeni düzenleme
İç piyasaya sunulacak ürün ve hizmetlere yönelik helal belgesi düzenleyen ...
 
Dolar yeniden yükselişte: Gözler Kabine'de!
Dolar/TL, geçen ay başlayan ve TL'de yüzde 10 değer kaybı ile sonuçlanan ...
Bakan Nebati: Fırsatçıların canlarına okuyacağız
Bakan Nebati, Kur Korumalı Mevduat’ın süreceğini söyleyerek, “Kur korumalı ...
'Türkiye yatırım taleplerine hızlı cevap veriyor'
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Türkiye'nin yatırım yapılabilir ülkeler ...
 
Fındık ihracatı 9 ayda 1,7 milyar dolara ulaştı
Türkiye, 9 ayda 123 ülkeye 287 bin 934 ton fındık ihraç etti, 1 milyar ...
DTO Başkanı Öztürk umutlu: Kartlar yeniden karılacak!
Kruvaziyer sektörünün pandemide çok büyük darbe yediğini belirten Deniz ...
Bakan Nebati: Enflasyon düşüş eğilimine girmiştir
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, mayıs ayı enflasyonunun aylık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Buraya kadarmış!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva