HABERLER>İŞ DÜNYASI
30 Ocak 2023 Pazartesi - 09:13

Genç Sürdürülebilirlik Elçileri projelerini sundu

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteğiyle, ESİAD İzmir AB Bilgi Merkezi ve İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı, İZDOĞA, İzmir Planlama Ajansı, SÜGEP Academy işbirliğinde düzenlenen Sürdürülebilirlik Elçileri Programının üçüncüsü tamamlandı. Genç Elçiler, Demo Day etkinliğinde sürdürülebilirlik projelerini sundu.

Genç Sürdürülebilirlik Elçileri projelerini sundu

Tarihi Hava Gazı Fabrikası’nda gerçekleşen ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı (SKGA) Genel Koordinatörü Ruhisu Can Al’ın açılış konuşmalarını yaptıkları etkinlikte, ESİAD üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, iş insanları ve STK temsilcileri hazır bulundu.

 İlk 3 projeye ödül
Sürdürülebilirlik Elçileri Eğitim Programı'nı başarıyla tamamlayan gençlerin hazırladıkları projelerde birinciliği Nem-İZ, ikinciliği Telve-İZ, üçüncülüğü ise Sürdürülebilir-İZ adlı takımlar aldı. Etkinlikte programa katılan tüm ekiplere sertifika verildi.

Zorlu: Gelecek nesilleri düşünen uygulamaların savunucusu olacaklar
ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteğiyle İzmir AB Bilgi Merkezi olarak ilk kez 2021 yılında başlattıkları proje sayesinde bugün toplam 189 sürdürülebilirlik elçisinin olduğunu söyledi. Programa katılan gençlerin, dünyamızın geleceği için kafa yormaya, proje geliştirmeye, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya devretmek için çalışmaya devam edeceklerine inandıklarını belirten Zorlu, “sürdürülebilirlik tüm dünyayı ilgilendiren, küresel düzeyde sorumluluk üstlenilmesi gereken bir konu. Bu konuda ortaya konan çabalar tartışmasız sürdürülebilir bir dünya ve toplumlar adına son derece cesaret verici. Ancak kritik eşik, düşünce biçimlerinde, bakış açılarında yaşanması gereken ciddi değişimlerdir. Sürdürülebilirlik kavramını merkeze alan bakış açılarının yaygınlaşması ve toplumların ortak paydası haline gelmesi gerekiyor. İşte bu noktada siz gençlerin, ‘sür elçileri’ olarak bu değişimin öncüleri olacağınıza inanıyoruz. Dünyamızın kaynaklarının hızla tükenmesine neden olan, ‘kirleten öder’, ‘al-kullan-at’ gibi anlayışların yerine, gelecek nesilleri düşünen uygulamaların savunucusu olacağınıza inanıyoruz. Program kapsamında aldığınız eğitimlerin sonunda ortaya çıkardığınız projelerin birbirinden kıymetli olduğuna eminim” diye konuştu.

 Soyer: Projeler, daha iyi bir dünyanın kurulmasına fırsat verecek
 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Tunç Soyer de ortaya çıkan projelerin daha iyi bir dünyanın kurulmasına fırsat vereceğine inandığını söyledi.  Bu programla bir modelin ortaya çıkmaya başladığını vurgulayan Başkan Soyer, "hepinizi tebrik ediyorum. Sürdürülebilirlik geçmiş ve gelecek arasındaki adalettir. Geçmişle gelecek arasındaki adalet ne kadar sağlam temeller üzerine oturursa o kadar mutluluk ve huzur verici oluyor. Yapılan çalışmalar, ortaya çıkan projeler inanıyorum ki daha iyi bir dünyanın kurulmasına fırsat verecektir. Yolunuz açık olsun. Diliyorum ki başka bir dünyanın kurulmasında sizlerin izi olsun" dedi.

Al: Çok önemli bir iz olacak
İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı (SKGA) Genel Koordinatörü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ruhisu Can Al da "Tunç Başkanımız İzmir'in dirençli, yeşil ve sürdürülebilir bir kent olması adına büyük bir liderlik sergiliyor. Kentimizin iş dünyası da bu dönüşüme kayıtsız kalmıyor. Genç Sürdürülebilirlik Elçileri Programı başka bir Türkiye yolunda bıraktığımız çok önemli bir iz olacak" diye konuştu.

Landrut: Proje sayesinde genç fikirler ortaya çıkıyor
İzmir’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut da Sürdürülebilirlik Elçileri Programına destek olduklarını hatırlatarak, genç fikirlerin ortaya çıkması adına son derece yararlı bir proje olduğunu vurguladı.

Staj ve iş olanağı
Sürdürülebilirlik Elçileri Programı'nın üçüncüsünde genç elçiler, bir ay staj olanağı da bulacak. Gençler, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde, özel sektörde ve ilçe belediyelerinde sürdürülebilirlik çalışmaları yürütecek. Genç Sürdürülebilirlik Elçileri Programı'nın önceki iki döneminde yer alan 120 genç elçi, hem sürdürülebilirlik alanında kariyer planlaması yapma imkanı buldu hem de bu alanda istihdam olanağı yakaladı. Elçilerin ortaya çıkardığı yenilikçi, döngüsel, sürdürülebilir projeler, İzmir'de yatırımcı ekosistemiyle de buluşarak uygulanma aşamasına geldi.

 
Konut sektörü mercek altında!
 
Bornova'da Sömestr Şenliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EYT'de sona gelindi, düzenleme yarın Mecliste
Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemenin hayata geçmesine kısa ...
Gelinlik Tasarım Yarışması hayallerine kavuşturdu
IF Wedding Fashion İzmir Fuarı kapsamında geleceğin modasına yön verecek ...
70'e yakın ülkeden katılım... Sektörün kalbi İzmir'de atacak!
1 Şubat Çarşamba günü kapılarını açacak Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ...
 
Ege'nin ihracat raporu: 31 milyarı aştı!
Ege Bölgesi’nin ihracatı 2022 yılında yüzde 11 artışla 31 milyar 417 milyon dolara çıktı.
TOBB 2022 verilerini açıkladı… İzmir’in sanayi raporu!
2022 yılında İzmir’de sanayi sektöründe çalışan sayısı yaklaşık yüzde ...
GEMİSANDER yönetimine güven oyu
Gemi Söküm Sektörünün çatı kuruluşu GEMİSANDER'de Mali genel Kurul Yapıldı. ...
 
Ekonominin ağır topundan İzmir’de ‘AB’ yorumu: İş dünyası mutsuz!
Avrupa Birliği Bilgi Merkezleri Ağı Projesi Açılış Toplantısı ve ‘Dijital ...
İzmir'e yabancı yatırımcı ilgisi!
Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KESİAD) her ay geleneksel ...
Rekabet Kurulu, Whirlpool ve Vestel'e soruşturma açtı
Rekabet Kurulu, Whirlpool Beyaz Eşya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva