HABERLER>GÜNCEL
20 Aralık 2019 Cuma - 15:09

Gaziemir karıştı! Kavga çıktı, belediyeden açıklama geldi

Gaziemir Belediyesi’ndeki işten atma krizi bugün de sürdü. Pazaryerinde broşür dağıtan sendika üyeleri ile belediye zabıtaları karşı karşıya geldi, yumruklar konuştu. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, olayın sendika üyeleri tarafından başlatıldığını, pazar yerinde belediye adına haber görevinde bulunan basın danışmanı Emre Döker'in kolunun üç yerden kırıldığını belirterek şiddeti kınadı.

Gaziemir karıştı! Kavga çıktı, belediyeden açıklama geldi

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediyesi’nde Başkan Halil Arda’nın talimatıyla işçilerin görevlerine son verilmesi ile ilgili olarak sendikaların eylemlilikleri sürüyor.

Son olarak belediyede 22 yıldır çalışan Zafer Saylan'ın işine tazminatsız olarak son verilmesi krize yol açtı. Dün Türk-İş’e bağlı Belediye-İş ile DİSK’e bağlı Genel-İş sendikalarının belediye önünde eylem yapmalarının ardından bugün de Belediye-İş üyesi işçiler yaşananları halka duyurmak için hazırladıkları broşürlerle Gaziemir’deki pazaryerine hareket etti.

Bu sırada pazar yerinde bulunan belediye personeli ile sendika üyeleri arasında başlayan sözlü atışma kavgaya dönüştü. Kavgaya belediyeye bağlı zabıta ekiplerinin de müdahale etmesiyle olaylar büyüdü. Olayda karşılık yumruklaşmalar yaşandı.

Kavganın ardından sendika üyeleri ile belediye personelleri ve zabıtaların karakola giderek birbirlerinden şikayetçi oldukları belirtildi.

BAŞKAN ARDA: ÇİRKİN SALDIRIYI KINIYORUM!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, olayın sendika üyeleri tarafından başlatıldığını, pazar yerinde belediye adına haber çalışması yürüten basın danışmanı Emre Döker ve basın birimi çalışanı Gürkan Çetinkaya'nın darp edildiğini belirtti. Döker'in kolunun üç yerinden kırıldığını belirten Arda, şddetin bir hak arama yöntemi olmadığını, basın çalışanlarına yönelik saldırının hiçbir gerekçeyle kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Arda açıklamasında “Her platformda iş, emek, adalet diyen; işçinin alın teri ve hakları için mücadele ettiğini dile getirenlerin yaptığı bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. İşçinin yanında durduklarını, emek mücadelesini verdiklerini dile getirenlerin, sadece görevlerini yapan belediye çalışanlarımıza karşı giriştikleri bu şiddet barındıran tutum hiçbir şekilde kabul edilemez. Belediye personelimizin kendi istekleriyle Belediye-İş Sendikası’ndan ayrılıp DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'na geçmesini hazmedemeyenlerin yaptıkları bu çirkin saldırının failleri yargı önünde hesap verecek” dedi. 

İŞTE O ANLAR:

 
Bakan Varank'tan yerli otomobil paylaşımı
 
Uludağ'da hayatını kaybeden dağcı için Aydın'da son görev
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lütfi 21 Aralık 2019 Cumartesi 17:18

Her ne kadar belediyelerde çalışan üreten ,alın teri döken emekçi çalışanların sendikası ve sendika yöneticileri olsada,çalışan işçi emekçileri her zaman sahipsiz kalmış işveren vekilleri başta olmak üzere yöneticiler tarafından daima ezilmişlerdir ,halende ezilmekteler.Buna CHP.,nin üst düzey siyasetçileri çözüm bulup işçi emekçilerine sahip çıkıp,çalıştıkları şantiyeleri ve çalışma alanlarında işçilerin çalışma koşullarını yerinde görüp işçilerin sorunlarını kendi ağızlarından dinlemelidir,3 kişinin yapacağı işleri 1 kişiye yaptıran zihniyete dur demeli,maaşlar çok düşük ve çalışma koşulları çok ağır eğer CHP.,li yöneticiler bunları yapmaz ,seçimden seçime oy istemeye geldiğinde bu güçlü tabanını kaybeder buda çok büyük bir felaket olur.Üllke neden bu halde CHP.,li tüm siyasetçiler bir düşünsün,yoksa yarın çok geç olabilir ve bunun telafisi mümkün olmayabilir

Yorumu oyla      4      5  
İşçi 21 Aralık 2019 Cumartesi 14:49

Şiddeti bizde kınıyoruz bize yapılan şiddeti de kınıyoruz. Bir insana yapılacak en büyük kötülük onu işinden etmektir. Siz bizi işimizle sınıyorsunuz sayın başkan yapmayın.

Yorumu oyla      7      5  
Madur 21 Aralık 2019 Cumartesi 14:46

Ne güzelde maduru oynuyosunuz her söylemi işçiden emekçiden eşitlikten haktan hukuktan olan Chp li başkan yaptıklarınızlada bunu kanıtlasanız işçiyle emekçiyle esnafla garibanla uğraşmasanızda biraz hizmet yapsanız önceki başkanın projeleriylede övünmeyi bırakın Halil ibrahim başkan gerçekten İYİ insandı gariban dostuydu onu gaziemir asla unutmayacak.

Yorumu oyla      6      5  
Nevzat 21 Aralık 2019 Cumartesi 14:42

Şiddete hayır, sözünde durmayıp insanları işinden eden başkan’a sonuna kadar hayır. Gaziemir Belediye Başkanı artık kendine gelmeli ve kimsenin ekmeği ile oynamamalı.

Yorumu oyla      7      5  
Can butonu 21 Aralık 2019 Cumartesi 13:29

Can butonu sizin projeniz olmamasına rağmen ödülünü gururla alıyorsunuz ama önceki başkanın işe aldığı görev verdiği personelleri işten çıkarıp adını gaziemir belediyesinden kazımaya çalışıyorsunuz? Sadece Almanya bağlantılı Yabooo dışında ne projeniz var? İşçi çıkararak değil kendi projenizle haber olun bir kerede!

Yorumu oyla      7      5  
Entel 21 Aralık 2019 Cumartesi 12:34

İyiki okumayı biliyorsunuz yoksa biz hiç kitap okumamıştık!!! Siz bu milleti cahilmi sanıyosunuz çok okumayı seven biri gazigemi kapatmazdı kendinizi komik duruma düşürmeyin hizmet yapın

Yorumu oyla      6      5  
ESNAF 21 Aralık 2019 Cumartesi 10:59

Sn başkan geldiğin günden beri esnafı bitirdin işçiyi bitirdin .bunu ilçe başkanı CHP gn merkez görmüyormu .iyi insan değilsin ........işçi ile uğraşma. Müdürlerinle uğraş parklar çok kötü .

Yorumu oyla      9      5  
M.y 21 Aralık 2019 Cumartesi 10:56

Başkana laf yok o kadar

Yorumu oyla      4      10  
Entelköy 21 Aralık 2019 Cumartesi 10:48

Entel bir başkan gibi kitap okurken pozlar vermek kolay önemli olan fikirlerinle hizmetinle insanlığınla poz vermek. Geldiğinden beri insanları işinden çıkarıyorsun milyon tane kitap okusan ne fayda! İnsan ol!!!!

Yorumu oyla      9      5  
2 21 Aralık 2019 Cumartesi 10:28

Sözleşmeli personeli ise sırf önceki başkan işe aldı diye hakları olan kadrolara başkalarını yerleştirmek için şirkete kaydıracak sözüm ona onları işten çıkarmayacak ama şirkete geçirdikten sonra bir bir postalayacağını herkes biliyor. CHP GENEL MERKEZ NERDESİN? KILIÇDAROĞLU DEMEDİMİ KİMSE İŞTEN ÇIKARILMAYACAK DİYE? BİZ İŞTEN İNSAN ÇIKARSIN DİYE Mİ BAŞKAN SEÇTİK?

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Varank'tan yerli otomobil paylaşımı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 27 Aralık'ta ön gösterimi yapılması ...
Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevlendirmelere mühendislerden tepki
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Tarımsal ...
Foça'daki yemin töreni nefes kesti
Foça'daki yemin töreni nefes kesti
 
Suriye'de yeni göç dalgası başladı
Rejim ordusu ve Rus uçaklarının İdlib’de sürdürdüğü yoğun bombardıman ...
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nden 'kayyum' tepkisi!
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan ...
İlkokul öğretmeni taciz iddiasıyla tutuklandı
Bolu'da, öğrencilerine cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen ilkokul 3'üncü ...
 
Minbere çıktı 'Bu cami bana ait' dedi
Edirne'de, cuma namazı saati öncesi tarihi Selimiye Camii'ne giren Okan ...
Kılıçdaroğlu'nun katıldığı açılışta protesto şoku!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı açılış öncesi elindeki ...
EYT'liler için flaş sigorta önerisi!
TESK Genel Başkanı Palandöken, "Emeklilik yaşını beklerken çalışmayanlar, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva