HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Şubat 2021 Pazar - 10:19

Gaziemir'de 'takas' tartışması büyüyor: Cumhur İttifakı'ndan 'dava' hamlesi!

Gaziemir Belediyesi'nin '100. Yıl Sanat Merkezi' ve 'Gaziemir Gençlik Merkezi' yapılması karşılığında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne Gaziemir Belediyesi mülkiyetinde yer alan Buca'daki 'fidanlık' alanını devretmesi ile ilgili konuşan Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, "bu karar ile ilgili dava açacağız. Gaziemir Belediyesi'nde bulunan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi yani Cumhur İttifakı olarak bizler hazırlığımızı başlattık" ifadelerini kullandı.

Gaziemir de  takas  tartışması büyüyor: Cumhur İttifakı ndan  dava  hamlesi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleşen arsa takası ile ilgili Gaziemir Belediyesi Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri yargı hamlesine hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Şubat ayı olağan Meclisi'nin üçüncü oturumunda Gaziemir Belediyesine ait olan ve büyükşehir belediyesinin fidanlık olarak kullandığı Buca’daki alan ile 3’te 2 hissesi büyükşehire ait olan Gaziemir’deki arsa takas edilmesine karar verilmişti.

Gerçekleştirilecek takas sonrası ise Migros Süpermarket olarak kullanılan ve takası yapılan Atıfbey Mahallesi 2049 ada 1 parseldeki alana '100. Yıl Sanat Merkezi' ve Irmak Mahallesi 2148 ada 8 parseldeki araziye ise 'Gaziemir Gençlik Merkezi' yapılması planlandığı açıklanmıştı.

Yaşanan gelişmeler sonrası ise AK Partili Meclis Üyeleri Gaziemir Belediyesi'nde bulunan alana 'Belediye kamu kullanım alanı' şerhinin konulması talebinde bulunmuştu.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi Levent Çağlarsu'da 'şerh' konulmamasını eleştirirken, takas usulüne ilişkin bir eleştiri de Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca'dan geldi.

YAPILMASI İHTİMAL OLAN BİR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ VAR
Buca'daki arazinin üzerine 'şerh' koydurmanın önemine dikkat çeken Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, alanın geçmiş yıllarda SEYDAŞ'a devredilmek istendiğini hatırlattı. Atmaca, "Bu araziyi sayın başkan 2020 meclisinde satmak üzere bütçeye koymuştu. Sonrasında SEYDAŞ belediye şirketine ayni sermaye olarak aktardı ve sonrasında bu kararı Meclis'ten yine kendisi iptal etti. Biz SEYDAŞ'a ayni sermaye olarak aktarıldığında ve bütçeye konulduğunda da itirazlarımızı etmiştik. Çünkü devredilen alan Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanı olarak kullanılıyor.  Fakat Gaziemir Belediyesi mülkiyetinden çıktıktan sonra yapılması ihtimal olan bir plan değişikliği var. Biz kesin yapılacak demiyoruz. Ancak 5 veya 10 sene sonra bu kararın alınma ihtimali de var.  Biz de dün Büyükşehir Belediyesi'nden alınan takas kararının, Buca'daki alanın gayrimenkul değeri ile denk olmadığı gerekçeleri ile itiraz ettik. Bu şüphemizin kaynağı ise alanın zamanında SEYDAŞ'a ayni sermaye yapılma talebinden kaynaklanıyor. Çünkü sayın başkan Gaziemir Belediyesi'nin gelir getiren bütün gayrimenkullerini ve işletmelerini bizim muhalefetimize rağmen, ayni sermaye olarak SEYDAŞ'a aktardı. Burayı da aynı şekilde ayni sermaye yapması aklımıza bu soruları getirdi.  Sayın başkan o dönem ayni sermaye olarak aktarılmasından vazgeçince bizde 'evet doğru karar alındı destekliyoruz' dedik ve maddeyi onayladık" dedi.

ŞERH KONULMAYINCA ENDİŞELERİMİZ OLDU
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'de bulunan tüm ilçe belediyelerine karşılıksız olarak bu tür yatırımları yaptığını hatırlatan Atmaca, "Biz neden burada 2 bina için bedel ödüyoruz? Bu binalar ile ilgili de bize Gaziemir Belediyesi'nden sadece 1 saat önce konuyla ilgili dosyalar elimize ulaştı. O yüzden başkanın söylemi ile söylemek gerekirse bu alanlara 'Gençlik Merkezi' ve 'Kültür Merkezi' yapılacakmış. Neden bu kadar ulvi amaçlarla yapılan bir şeyi, aynı partide olan 2 belediye söz konusuyken, Büyükşehir Belediyesi bu binaları bedel almaksızın yapmıyor? Biz bütün bunları bir araya getirdiğimiz zaman Buca'daki arazinin farklı alanlara hizmet etmesi ihtimaline karşı 'şerh' koyulsun dedik. Bu fikir de AK Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyemiz Sayın Erhan Çalışkan'dan geldi. Kendisiyle telefonda konuştuğumuz zaman 'Bu alana şerh koyduralım ve böylece sizin de kaygılarınızın önüne geçmiş oluruz' dedi. Biz de bunu düşündük ve çok doğru bir hamle olabileceğini, bunun olması halinde bizimde bu takasa onay vereceğimizi ve oy birliği ile maddeyi geçirebileceğimizi söyledik. Ancak bu öneriyi Sayın Arda kabul etmedi. Başkan Arda'nın bu tavrı ile de bizim Buca'daki alan için endişelerimiz artmış oldu. Eğer başkan önerimiz kabul edip alana 'şerh' koydursaydı, bu sorun hem çözülecek hem de Gaziemir'e bir kazanım olacaktı" ifadelerini kullandı.

CUMHUR İTTİFAKI OLARAK BİZLER HAZIRLIĞIMIZI BAŞLATTIK
Gaziemir Meclisi'nde alınan karara Cumhur İttifakı olarak dava açacaklarını ifade eden Atmaca, itiraz için 10 günlük sürelerinin bulunduğunu ifade etti. Atmaca, "Gaziemir Belediyesi'nde bulunan AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi yani Cumhur İttifakı olarak bizler hazırlığımızı başlattık. 10 günlük bir itiraz sürecimiz var bu konuda bizlerin. Hukuki desteği sağladıktan sonra idare mahkemesin hem 'yürütmeyi durdurma' hem de 'kararın iptali' ile ilgili davamızı açacağız" dedi.

GAZİEMİR BELEDİYESİ SEYDAŞ KONUSUNDA SABIKALIDIR
Buca'daki arazinin ayni sermaye yapılamamasından kaynaklı olarak Büyükşehir'e devredildiğini belirten Atmaca, "Biz başından beri Gaziemir'e faydası olabilecek her adımda kararları destekledik. Bunlara en bariz örnekte çöp araçlarının alınması konusuydu. Oy birliği ile geçirdik Gaziemir'in faydasına olduğu için. Biz neden Gaziemir'in yararına olan bir konuda ayak diretelim ki? Bizim buna yaptığımız eleştirinin nedeni SEYDAŞ üzerinde yaptıkları operasyonlara bakarak bu arazinin de daha önce SEYDAŞ'a devredilip geri alınması… Mülkiyet sorunundan dolayı geri alında bu arazi, ayni sermaye yapamadılar yani. Eğer ayni sermaye yapabilselerdi asla Büyükşehir Belediyesi ile böyle bir takasa girilmezdi. Biz bu konu hakkında yargıya gidecek. Mahkemenin verdiği her karara saygılıyız ancak biz sadece bu şerhin konulmasını istiyoruz.  Gaziemir Belediyesi SEYDAŞ konusunda sabıkalıdır" diye konuştu.

 
İzmir'de asayiş uygulaması: 1 günde 265 sürücüye ceza!
 
Ender ALDANMAZ yazdı... Asgari ücret!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Canpolat 14 Şubat 2021 Pazar 15:18

Yeter artık yeter eyy halil arda. Sabıkalı olmadığın daha neler kalacak!!!? Başta Kemal bey olmak üzere, seni Gaziemir'e musallat edenlere Rabbim mutlaka cezalarını er geç verecektir.

Yorumu oyla      23      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes'te okullar dezenfekte edildi
Menderes Belediyesi tarafından ilçedeki okullarda dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirildi.
Bir 'yıkmayın' çağrısı da Çatalkaya Camisi için!
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan Mordoğan’ın eski Çatalkaya ...
Bayraklı'nın pazarlarında korona önlemleri
Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Koronavirüs salgını kapsamında ...
 
Her yere konuyor: Konak'ta 'sıfır atık' dönemi
Konak Belediyesi, Sıfır Atık Yönetimi kapsamında “Atık Toplama Noktası” ...
Başkan Sengel SMA'lı çocuklara umut oldu
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, kampanyaya katılarak SMA’lı ...
Buca Metrosu’nun ihale ilanı dünyaya duyuruldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kendi kaynaklarıyla inşa edeceği Üçyol-Buca ...
 
CHP'li isimden karara tepki: Dev takas mahkemelik mi oluyor?
Gaziemir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleşen ...
Bayındır Belediyesi'nden 14 Şubat jesti
Bayındır Belediyesi, ilçenin Turan Mahallesi'ne özgü nergislerden ilçe sakinlerine dağıttı. 
Bornova’da belediyeden eğitim alan miniklere hediye
Pandemi nedeniyle kapalı olan Bornova Belediyesi’ne bağlı Çocuk Oyun ve ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva