HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Şubat 2021 Cumartesi - 14:00

CHP'li isimden karara tepki: Dev takas mahkemelik mi oluyor?

Gaziemir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleşen arsa takası ile ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, takas yapılan alanın "belediye kamusal alanı" olarak şerh düşülmemesine tepki gösterdi. Arazinin imar planının değişmesi riskinin doğduğunu belirten Çağlarsu "Belediye kamusal alanı' dışında kullanılırsa burası tekrar Gaziemir Belediyesi'ne geçer' şerhi konulmalıydı. Yüzde 80 bu konu mahkemeye taşınacak. Bu kararı Gaziemir Belediyesi Meclis Üyeleri yargıya taşıyacak" dedi.

CHP li isimden karara tepki: Dev takas mahkemelik mi oluyor?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Şubat ayı olağan Meclisi'nin üçüncü oturumunda Gaziemir Belediyesine ait olan ve büyükşehir belediyesinin fidanlık olarak kullandığı Buca’daki alan ile 3’te 2 hissesi büyükşehre ait olan Gaziemir’deki arsa takas edildi. Migros Süpermarket olarak kullanılan ve takası yapılan Atıfbey Mahallesi 2049 ada 1 parseldeki alana 100. Yıl Sanat Merkezi, Irmak Mahallesi 2148 ada 8 parseldeki araziye ise Gaziemir Gençlik Merkezi yapılacak.

İlgili maddenin Gaziemir Meclisi’nde görüşülmesi sırasında söz alan AK Parti Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri, Gaziemir Belediyesi'ne ait Buca'da devredilecek alan için 'Belediye kamusal alan' şerhinin konulması ve bu alanın başka amaçla kullanılmaması önerisinde bulunmuştu.

Büyükşehir meclisinde söz alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ise, karara olumlu ya da olumsuz imza verecek herkesin İzmir’de tarih yazacağını belirtmişti.

Kararın Meclisten 'oy çokluğu' ile geçmesinin ardından ise Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi Levent Çağlarsu'dan Halil Arda'nın açıklamalarına tepki geldi. Gazetemize konuşan Çağlarsu, 'şerh' kararını ilk olarak kendisinin Halil Arda'ya söylediğini belirtti.

NEDEN ŞERH KOYMADIN?
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın Büyükşehir meclisindeki konuşmalarını değerlendiren CHP Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, "Sayın Halil Arda, dünkü konuşmasında sadece konuyu çarpıttı. Yani sorulan soruya cevap vermedi. Ben dün Meclisi canlı yayından izledim. Orada sorulan çok netti. Aslında ben o soruyu zaten Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi olarak kendisine de önerdim.  Migros'un bulunduğu alan kültür merkezi olmalı. Gaziemir'de zaten bu fikre karşı çıkan hiç kimse yok. Yani AK Partili, CHP'li, MHP'li hiçbir isim o alan kültür merkezi olmasın demedi. Öyle bir iddiaları yok. Kültür merkezi yapılmasından dolayı herkes mutlu ve sevinçli… Orası kesinlikle yapılmalı. Kültür Merkezi'nin adı da '100'ncü Yıl' olsun. Ancak bunu farklı anlamlara çekerek, sorulan soruya cevap vermemek bana göre doğru olmadı. Önerilen konu zaten ilk olarak benim önerdiğim konuydu.  Yani benim önerdiğim aslında sadece 'Buca'da bulunan 28 bin metrekarelik alan herhangi bir şekilde 'Belediye kamusal alanı' dışında kullanılırsa burası tekrar Gaziemir Belediyesi'ne geçer' şerhinin konmasıydı. Kamusal alan kalması şartı ile hiç kimse oranın takasına itiraz etmiyor. Yani bizim tek dediğimiz şey neden oraya o şerhi koymadınız?" diye sordu.

KARARDA 'KABUL' OYUM BULUNMAMAKTADIR
Çağlarsu, alanın kamusal alan dışına çıkması durumunda Gaziemir'e geri verilmesi şerhinin konulması için kendisinin de 'kabul oyu' vereceğini söylediğini belirterek "Biz 10-15 yıl sonra oluruz olmayız o fark etmez. Burası Gaziemir'in alanı ve çocuklarımıza miras  bırakacağımız bir durum. Buraya sadece 'kamusal kullanım alanı' dışına çıkarsa Gaziemir'e geri verilir şerhi konulsun istedik.  Hatta bu şerhin konulması durumunda canı gönülden alkışlayarak konuya evet diyeceğimi de kendilerine ilettim. Ancak bu yapılmadığı içinde Şubat ayı Meclisi'ne ben katılmadım. Çünkü CHP Grubu olarak bir karar alınmıştı ve ben katılsaydım itiraz oyu kullanıp grup kararını çiğnemiş olacaktım. Katılmamaktan dolayı da benim böyle bir kararda 'kabul' oyum bulunmamaktadır" dedi.

BU KONUYA CEVAP DAHİ VERİLMEDİ
Alanın ileriki süreçte imara açılıp açılmayacağının sorulması üzerine yanıt veren Levent Çağlarsu, "Ben müneccim değilim ve imardan anlamam. Ancak baktığımız zaman bu kadar çok ısrar ve talebe rağmen, bu konuya cevap dahil verilmedi. Biz muhatap dahi bulamıyoruz. Kültür Merkezi içinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir Belediyesi'ne sadece para ödeyecek. Yani burada her türlü işi Gaziemir Belediyesi yapacak" ifadelerini kullandı.

MECLİS KARARI YARGIYA TAŞINACAK
Gaziemir Belediyesi Meclisi üyelerinin Meclis kararını mahkemeye taşıyacaklarını belirten Çağlarsu, "Bizim bu süreçte istediğimiz tek şey Buca'daki alan için 'şerh' konulmasıydı. Ancak konulmadı. Bundan sonraki süreçte de sanırım konu yargıya gidecek diye biliyorum. Yüzde 80 bu konu mahkemeye taşınacak. Bu kararı Gaziemir Belediyesi Meclis Üyeleri yargıya taşıyacak. Benim dava sürecinde yer alıp almamam bu hafta yapılacak görüşmeler sonucunda belli olacak. Sonuç olarak bu dava süreçleri grup kararı ya da parti olarak değil, kişi olarak veriliyor. Ben de bunun altına gönüllü olarak imza atacağım" diye konuştu.

 
Bakanlık açıkladı: Kentsel dönüşümde kredi limiti arttı
 
Buca Metrosu’nun ihale ilanı dünyaya duyuruldu
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
artık yeter 15 Şubat 2021 Pazartesi 01:11

Bir ilçede gezin ve başkanın yaptıklarına evet diyen bir vatandaş bulamazsınız. Maalesef bizim için çocuklarımız için bu başkan bu hata..!

Yorumu oyla      10      3  
Levent 13 Şubat 2021 Cumartesi 16:31

Halil arda çok doğru yoldasın yaptığın şey çok mantıklı gaziemire değerler kazandırıyorsun Senden tek ricam şu belediye içindeki bazı şöför arkadaşları uyarda seydiköycülük yapmasınlar toplanmış Seydiköy şöförleri akşama kadar memurların dedikodularını yapıyorlar

Yorumu oyla      13      17  
Üniversiteli 13 Şubat 2021 Cumartesi 15:55

TOPRAK, DÖKÜLEN HER DAMLA ALIN TERİNİN KARŞILIĞINI VERİR. HARMANI OLMAYANIN DERMANI OLMAZ. TOPRAĞIMIZI, ELE, SELE VE YELE VERMEYELİM. TOPRAK, ASLA KARŞILIKSIZ BIRAKMAZ. TOPRAĞINI KORU. VERİMLİ ARAZİYE, BETON DÖKME. TOPRAKLA BARIŞ, DÜNYA İLE YARIŞ. Anla bunları eyy halil arda anla!!!

Yorumu oyla      25      3  
Seydiköylü 13 Şubat 2021 Cumartesi 14:40

BUNU DAHA BU PARTİDEN ATMADILAR MI YAHUU ?

Yorumu oyla      61      6  
İNCE 13 Şubat 2021 Cumartesi 14:39

Kendine Gel Be! Halil Arda Altı Üstü Bi İnsansın Hepsi bu. Vazgeçilmez sanma kendini, Toprağın Altı; Kendini Vazgeçilmez Sananlarla Dolu...

Yorumu oyla      48      8  
seydiköylü 13 Şubat 2021 Cumartesi 14:37

Eyy Halil Arda ; Hırsı bırak, kendini boş yere harcama. Şu toprak altında çırak da bir, usta da.

Yorumu oyla      48      8  
Canpolat 13 Şubat 2021 Cumartesi 14:35

Benden eyerimi isteyin vereyim, atımı isteyin vereyim, çadırımı isteyin vereyim. Fakat vatanımdan hiç kimse bir karış toprak istemesin, vermem. - Mete Han Sen bu özlü sözü anlayabilirmisin Halil Arda!!

Yorumu oyla      48      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır Belediyesi'nden 14 Şubat jesti
Bayındır Belediyesi, ilçenin Turan Mahallesi'ne özgü nergislerden ilçe sakinlerine dağıttı. 
Bornova’da belediyeden eğitim alan miniklere hediye
Pandemi nedeniyle kapalı olan Bornova Belediyesi’ne bağlı Çocuk Oyun ve ...
Başkan Erdoğan’dan çağrı: İkametgahını getir ki doktor gelsin!
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, pandemi ile birlikte ...
 
Üretici Kadınlar Pazarı, 14 Şubat konseptiyle açıldı
Bucalı kadınlara her alanda destek olan Buca Belediyesi, Üretici Kadınlar ...
Büyükşehir'de gergin meclis: Neler konuşuldu?
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan Meclisi'ne 'Foça Bilim Köyü' ...
Başkan Yetişkin’den Lider'e ziyaret
Başkan Yetişkin’den CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ziyaret.
 
Batur: Kılıçdaroğlu’na hem CHP’nin hem ülkenin ihtiyacı var!
Katıldığı bir televizyon programında ülke gündemine ilişkin soruları yanıtlayan ...
Başkan Soyer'den doludan zarar gören üreticiye ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hortum felaketinin yaşandığı ...
Bayraklı'da can dostlara yeni yuva
Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, depremde yıkılan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva