HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mart 2016 Pazartesi - 10:39

Fuar İzmir’de 39.Shoexpo coşkusu

SHOEXPO Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 39’uncu kez kapılarını açtı. Tasarım yarışması, defile ve çok sayıda etkinliğin gerçekleşeceği fuarda yerli, yabancı 132 katılımcı yer alıyor. Açılışta konuşan Başkan Kocaoğlu, kentin kalkınması için fuarların herkes tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Fuar İzmir’de 39.Shoexpo coşkusu

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - SHOEXPO– İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 39’uncu kez kapılarını açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen fuar, sektörün önde gelen temsilcilerini bir araya getiriyor. Fuar İzmir’de sadece profesyonel katılımcılara açık olan fuar, 7-10 Mart tarihlerinde gerçekleşecek.

Fuarın açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Şevket Cihan ve ilçe belediye başkanları katıldı.

FUAR İZMİR KATKISI
Açılışta konuşan İTO Başkanı Demirtaş, “39’uncu kez ayakkabı fuarımızı açıyoruz. 130 firmanın 61’i İzmir Ticaret Odası üyesidir.  Gelecekte Türk ayakkabı sektörünü önemli yerlere geleceğine inanıyoruz. Fuarlarımız giderek büyüyor ama büyümesinin temel nedeni, bu organizasyonların Fuar İzmir’de olmasıdır. Buranın İzmir’e kazandırılması büyük önem taşımaktadır” dedi.

DÜNYANIN HER YERİNDEN KATILIMCI
Fuara yabancı ziyaretçi ilgisini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ise, “Bu yıl ayakkabı fuarımıza ziyaretçi olarak birçok ülkeden alım heyeti davet ettik. Çoğu geldi otellere yerleşti.  Bu yıl fuara Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Ermenistan, Filistin, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kıbrıs, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İsrail, İsviçre, İtalya, Kazakistan, Kosova, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs, Letonya, Makedonya, Mısır, Nijerya, Portekiz, Rusya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Tunus, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan’dan iş insanları Türk firmalarıyla önemli anlaşmalar için SHOEXPO süresince İzmir’de olacak. bu sene ayakkabı fuarı katılımcılar ile daha renkli geçecek” şeklinde
konuştu.



HERKESİ KATKIYA ÇAĞIRIYORUM

Kocaoğlu, “Bu mekanda İzmir fuarcılığı 2016’dan itibaren katlanarak büyüyor. Amacımız başta İzmir olmak üzere ülkemizdeki üreticilerle dünya markalarını burada buluşturmak. Ülkemizin sanayisinin gelişmesine katkı sağlamak. Ayrıca yan ürün olarak hizmet sektörünün belli bir noktaya gelmesi, gelişmesi için de çok önemli bir etkinlik. Bu büyük yatırımın İzmir’e ve ülkemize katkıda bulunması için öncelikle İzmirlilerden sektör temsilcilerinden ve herkesten destek istiyorum“ ifadelerini kullandı.

132 KATILIMCI
T.C. Ekonomi Bakanlığı, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Ayakkabıcılar Odası, ve Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) destekleriyle düzenlenen fuarda, bu yıl 132 katılımcı yer alıyor.

GENÇ TASARIMCILARA ÖDÜL
İzmir’in en renkli fuarı SHOEXPO, bu yıl ilk kez düzenlenen “Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması” ile de sektöre genç ve yeni tasarımcılar kazandırıyor. Yurtdışından Azerbaycan, İran, Karadağ ve yurtiçinden başta İzmir olmak üzere İstanbul, Ankara ve Konya’dan 64 tasarımcının, toplam 138 tasarımı ile katıldığı yarışmada, kadın ve erkek kategorilerinde 10’ar tasarım ilk elemeyi geçti. Tasarımlarını ayakkabıya dönüştürerek aralarında ünlü modacı Hakan Akkaya’nın da bulunduğu jüri karşısına çıkan yarışmacılar birincilik ödülünü almak için rekabet etti. “Ege Rüyası” temalı yarışmada her bir kategoriden birinci seçilen tasarımların sahipleri, “Yılın En Başarılı Ayakkabı Tasarımcısı” ünvanlını alarak 5’er bin Euro kazandı.

Yarışmanın ödül töreni sonrası modacı Hakan Akkaya, 25 tasarımından oluşan “Siyah Cazibe” koleksiyonuyla moda severlere görsel bir şölen yaşattı. Akkaya, SHOEXPO için özel olarak hazırladığı bir tasarımı da ilk kez fuarda görücüye çıkardı.

 
Otel doluluk oranlarında büyük düşüş!
 
'@' işaretinin yaratıcısı hayatını kaybeti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 7 Mart 2016 Pazartesi 12:07

fuarizmir alanında artık uluslararası bir teknoloji fuarı bekliyoruz. yeni teknolojilerin sergilendiği.....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da kadınlara özel eğlence: Mikrop'la coştular!
Buca Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ...
Selçuk’ta 8 Mart sanatla kutlanacak
8 Mart Dünya Kadınlar Günü Selçuk’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. ...
Büyükşehir’den Davutoğlu ve Çipras’a 2 dilde hoş geldiniz!
İzmir’de Davutoğlu ile Yunan Başbakanı’nı buluşturacak mülteci zirvesi ...
 
Karşıyaka turizmine fuar dopingi!
Karşıyaka Belediyesi, İZKA’nın destekleriyle, ‘ITB Berlin Turizm Fuarı’na ...
Büyükşehir ile Baro’dan şiddet mağduru kadınlar için örnek işbirliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Barosu, şiddet mağduru kadınlara ...
Bornova Belediyesi’nden bir yol hamlesi daha!
Bornova Belediyesi Çamdibi’nde bir sokağın girişini neredeyse tamamen ...
 
Karabağlar gençlerle güçlenecek!
Karabağlar Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin yeniden kurulması için ilk ...
Başkan Piriştina ve sanatçılar o kadınları anlattı: Biz adam olduğumuzda!
Buca Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde erkek şiddeti mağduru ...
Karşıyakalı kızlar potanın yıldızı oldu
Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde geçtiğimiz yıl ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva