HABERLER>DÜNYADAN
24 Mart 2024 Pazar - 12:44

Fotoğraf çekmenin yasak olduğu 5 ilginç yer

Herkes turistik bir geziye çıktığında akıllı telefonuyla fotoğraflar çekip sosyal medya hesaplarında paylaşmak ister. Ancak, dikkatli olmakta yarar var. Zira bunu aşağıdaki mekanlarda yaparsanız, yüksek para cezaları ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Fotoğraf çekmenin yasak olduğu 5 ilginç yer

Çoğu insan gitmese bile Eyfel Kulesi'nin geceleri ışıl ışıl ışıldayan fotoğraflarına elbet denk gelmiştir. Paris'e gitmiş olan turistler ise muhtemelen bu manzaranın fotoğrafını ve videosunu çekmeden geçmiyor ve dahası bunları internette paylaşıyor. Ancak çok az kişi bunu yaparken yasaları çiğnediğinin ve ağır bir para cezası riskiyle karşı karşıya olduğunun farkında. Sadece Eyfel Kulesi de değil, bunun gibi daha birçok yerde fotoğraf çekmek yasadışı.

Chip'in derlemesine göre, söz konusu mekanlar şöyle:

Eyfel Kulesi
Eyfel Kulesi'nin gece fotoğraflarının çekilmesi, tam anlamıyla olmasa bile yasak. Bunun nedeni ise telif hakları yasası. Pierre Bideau'nun 1985 yılından bu yana Paris'in gece gökyüzünü aydınlatan Eyfel ışıkları bir sanat eseri olarak kabul ediliyor. Eyfel Kulesi'nin bu etkileyici ışıklandırmasını özel kullanım için fotoğraflamak serbest. Ancak, fotoğraflar yalnızca Societe d'Exploitation de la Tour Eiffel'in (SETE) izniyle yayınlanabiliyor. Fotoğrafın nasıl kullanıldığına bağlı olarak farklı ücretler uygulanıyor.

Taj Mahal
Dünyanın yedi harikasından biri olan Taj Mahal, Hindistan'ın Agra şehrinde yer alıyor. Popüler bir turizm merkezi olan yapının iç mekanının fotoğraflarının çekilmesine izin verilmiyor.

Taj Mahal aslen Mümtaz Mahal için bir türbe olarak inşa edildi. Kendisi 1631 yılında ölene kadar dönemin Babür Şahı Şah Cihan'ın en sevdiği eşiydi. Alana duyulan saygıdan dolayı, türbenin içinde fotoğraf çekmek yasak. Bu kuralı ihlal edenler ise alandan kovuluyor.

Kehribar Oda'nın replikası
Rusya'nın St Petersburg kentindeki St Catherine Sarayı'nda bulunan Kehribar Oda'nın replikası, aslında izin verilmemesine rağmen, fotoğraf çekmek için oldukça popüler bir mekan. Bunun nedeni ise diğer antik sanat eserlerinde olduğu gibi, flaş kullanımı renklere zarar verebiliyor ve uzun vadede kehribarı karartabiliyor. Ayrıca ziyaretçilerin akışını bozmamak ve saraydaki "trafik sıkışıklığını" önlemek amacıyla da fotoğraf çekimine izin verilmiyor.

Londra Kalesi
Londra Kalesi'nin resmi açıklamasına göre, belirli alanlarda selfie ve diğer fotoğraflara izin verilmiyor. Bunun bir nedeninin tarihi eserleri ve binaları korumak olduğu söyleniyor. Diğer bir neden ise, Kraliyet Şapelleri gibi kale içindeki dini mekanların mahremiyetini ve saygısını korumak.

Buna ek olarak, potansiyel tehlikeleri en aza indirmek için güvenlik nedenleriyle bazı kısıtlamalar bulunuyor. Kraliyet Mücevherlerinin muhafaza edildiği Mücevher Evi'nde, değerli eşyaların çalınmasını veya zarar görmesini önlemek için güvenlik nedenleriyle fotoğraf çekimine izin verilmiyor.

Son Yargı Tablosu
Sistine Şapeli'ndeki Son Yargı tablosunun fotoğraflanmasına da izin verilmiyor. Vatikan Müzeleri, sanat eserlerini korumak için açık kurallar koymakta ve Sistine Şapeli'nde fotoğraf çekmek genel olarak yasak. Yasağın sebebi aynı şekilde sanat eserini korumak ve ziyaretçi deneyimini geliştirmek olarak açıklanıyor.(T24)

 
Altınordu rahat nefes aldı!
 
Taraftardan Sarıca'ya istifa çağrısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beyaz Saray’dan Moskova saldırısına kınama
Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın başkenti Moskova’da ...
Gazze'de can kaybı 32 bin 226'ya çıktı
İsrail ordusunun, halkı aç ve susuz bırakıp yardımların ulaşmasını engelleyerek ...
Ukrayna: Rusya, Kiev'e füze saldırısı düzenledi
Rus ordusunun, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e seyir füzeleriyle saldırı düzenlediği bildirildi.
 
Yaptığı şakadan utandı... Prenses'ten özür diledi
Ocak ayında geçirdiği ameliyattan sonra ortadan kaybolduğu için hakkında ...
O ülkeden Telegram kararı: Askıya alınacak!
İspanya Ulusal Mahkemesi, telif haklarıyla korunan görsel ve işitsel içerikleri ...
Brezilya'da toprak kayması: 12 ölü!
Brezilya'nın Rio de Janeiro kenti ve Espiritu Santo eyaletlerinde şiddetli ...
 
Moskova'yı kana bulayan saldırının lideri: İş bulamadım, para karşılığı yaptım
Rusya, terör saldırısına karışan ve Tacikistan uyruklu olduğu belirlenen ...
Putin: Teröristlerin arkasında duran herkesi tespit edip cezalandıracağız
Putin, Moskova’daki terör saldırısı nedeniyle 24 Mart’ı ulusal yas günü ...
Rusya’da teröristlerden birini etkisiz hale getiren kişiye ödül!
Rusya Soruşturma Komitesi, saldırı sırasında eşini korumak isteyen bir ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva