HABERLER>SPOR
14 Temmuz 2021 Çarşamba - 12:02

Folkart'ta sponsorluk desteği... İzmir'in renkleri tek yürek!

Saya Grup bünyesinde yer alan Folkart, “İzmir’in renkleri tek yürek” adını verdiği destek projesi kapsamında, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) bağlı liglerde mücadele veren İzmir’deki 7 spor kulübünün futbol takımlarına toplam 20 milyon TL tutar karşılığı forma göğüs sponsoru oldu. 

Folkart ta sponsorluk desteği... İzmir in renkleri tek yürek!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’nın (İZVAK) işbirliği ile şekillenen proje kapsamında Süper Lig’te mücadele edecek Göztepe ve Altay, 1. Lig takımlarından Menemenspor, 2. Lig’teki Bucaspor 1928, 3. Lig’teki Karşıyaka ve Bergama Belediyespor ile Bölgesel Amatör Lig’te yer alan İzmirspor’un formalarının göğüs bölümlerinde “FOLKART” yazması konusunda 20 milyon TL'lik bir anlaşmaya varıldı.

Folkart’ın sponsorluk desteği Swissotel Büyük Efes İzmir Kongre Merkezi’nde düzenlenenbasın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Toplantıya İZVAK Başkanı Ali Erten, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Menemenspor Başkanı Tahir Şahin, Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş, Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı, Bergama Belediyespor Başkanı Hasan Canoğlu, İzmirspor Başkanı Nedim Topaloğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

MESUT SANCAK: BİZİM İÇİN GURUR KAYNAĞI
Toplantıda açıklamalarda bulunan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Folkart bundan 15 sene önce İzmir merkezli kurulmuş bir şirket.  İzmir'den çok ciddi fayda gördük, İzmir'le büyüdük ve bugünlere geldik İzmir aldı bizi inşaat sektöründe en tepesine çıkardı. Bu tek taraflı olmamalı. İzmir'den kazandığımızın bir kısmını geri İzmir'e vermek için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Geçmiş yıllarda yine 7 takımımıza sponsorluk desteği verdik ancak Süper Lig'de takımımız yoktu o zaman. Şimdi 2 takımımız Süper Lig'de. Umarım tüm takımlarımız Süper Lig'de olur, bizim bu konudaki hedefimiz bu. Bunun içinde Folkart olarak elimizden geleni yapacağız. Çünkü biz İzmir'den kazandık ve İzmir'e vermeye devam edeceğiz. Bir ilki gerçekleştiriyoruz. Tükriye'de ilk defa bir şirket Süper Lig'deki 2 takıma ve şehrin hemen hemen bütün takımlarına sponsor oluyor, bu gurur bizler için çok önemli. Bize benzer diğer şirketlerinde  bu işlere el atmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

SEPİL: FOLKART ÖNERĞİNİ UMARIM İZMİR'E YAYARIZ
Sancak'ın ardından söz alan Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ise, "Bugün gelinen  noktaya bakarsak bunun esasında çalışmaları çok önceden başlamıştı. Bunu da ilk Folkart başlattı yine. Biz esasında bir süreci başlattık diye düşünyüruz. Göztepe birinci ligdeyken, Karşıyaka da birinci ligteydi. Futbolda hırçın devam eden ortam o dönem İzmir'de de vardı. "İki yaka bir araya gelsin" projesi ile Folkart hem Göztepe hem Karşıyaka'nın sponsoru olmuştu. Bu işbirliklerinin şehrin dinamiklerine katkı sağlayacağına inanıyoruz. FOLKART'ın bugünkü lansmanı bir sürecin tamamlanması... Türkiye'ye örnek… Kulüpler Birliği Başkanlığı yapan birisi olarak futbolda oluşan bu hırçın ortamı düzeltmenin en güzel örneğini İzmirliler veriyor. Geçen Kulüpler Birliği toplantısında Karadeniz takımları İZVAK benzeri bir örgüt kuruyormuş, buna örnek olarak da İzmir'i verdiler. Bu bizim için çok büyük bir övünç kaynağı.  İzmir'de bu şekilde kazanan iş adamlarımızın İzmir'e kazandıklarının bir kısmı ile spor olsun, sponsorluklar olsun çeşitli şekilde İzmir'e geri vermeli kent için çok önemli. Bunun için FOLKART'a da teşekkür ediyorum. İzmirlilerin FOLKART'ı örnek alması gerekiyor.  Çünkü bu konuda İzmir'in çok faal olmadığını söylemek isterim. İzmir'de bir zaaf var. FOLKART örneğini inşallah İzmir'e yayarız" dedi.

EKMEKÇİOĞLU: FOLKART'IN DESTEKLERİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ise, "Burada olmak benim için çok mutluluk verici. Mehmet başkanımızın bahsettiği gibi Türkiye'de örnek alınan dostluk örneği sergiliyoruz. Bunu örnek alan kentlerimiz var ancak biz bunu başardık. Bunu ilkleri başaran FOLKART ile başarmak bizi mutlu ediyor. Sponsorluğu lig ayır etmeden veriyorlar. Biz 2'nci lig de yer aldığımız dönemde de sponsorumuz oldular, onların desteği bizler için çok önemli" diye konuştu.

ŞAHİN: ATTIĞIMIZ KAZIK İÇİN ÖZÜR DİLERİZ
Menemen Spor Kulüp Başkanı Tahir Şahin ise, "Bugün için söylenecek bir söz bile yok aslında. Sporseverler olarak o kadar büyük bir pozisyondayız ki, bundan şeref ve mutluluk duyuyoruz. Spor kulüpleri dünyanın en zor yöneticiliklerinden bir tanesidir. Birine kötülük yapacaksan git bir spor kulübüne başkanlık yap derler. 20 sene belediye başkanlığı yaptık ancak spor kulübü yöneticiliği yaptığım kadar yorulmadım. 20 yıl eşittir 2 yıldır… Ben bu tür projelerin sadece bir aileye yüklenilmesinde kalmasın istiyoruz. İzmir'de FOLKART gibi sivil toplum örgütleri ve iş insanları var, bunların paylaşılması gerekiyor, paylaşıldıkça mutluluğunda daha kuvvetli olacağını söylüyorum. Ben FOLKART ailesine bir özür borçluyum, bundan bir süre önce göğüs reklamı vermişti. Bende bir kazık atmıştım, FOLKART ailesine... O kazık yine spor adına atılmıştı. O dönemde İzmir'de stat krizi vardı, takımlarımız maç yapacak stat bulamıyordu, bizde de bir toprak sahamız vardı. Ben bakanlıktan istedim istedim alamadık. Biz de paldır küldür oraya müteahhitleri topladık, belediye başkanı olduğumuz için o gücümüz vardı. Bir inşaat firması ben ücretsiz yaparım dedi, bunu deyince göğüs sponsorluğunda güme gitti" dedi.

BÜYÜKKARCI: AVRUPA KUPASI ÖNÜMÜZDEKİ SEZON İZMİR'E GELECEK
Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı ise, "Şehirden aldığını şehre vermek diye bir laf vardır, bugün onun vücut bulduğu bir gün. O yüzden tüm Sancak ailesine çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Tüm İzmir spor camiası olarak çok güzel bir gelenek oluştu. Biz kulüp başaranlar olarak birbirimizin adına konuşma yetkisini birbirimize verdik. Bunu da İZVAK çatısı altında yapıyoruz. Çok az böyle bir kurum var şehrimizde. Süreklilik anlamında üçüncülülüğü sayamıyoruz, inşallah bu örnekleri çoğaltacağız. Ölümsüz kulüplere bu desteği kulüplere vererek gerçekten ölümsüzleşiyorsunuz, yüreğinize sağlık. Biz bir spor kulübüyüz aynı zamanda uzun süredir Avrupa Kupasını kaçırıyoruz, ancak önümüzdeki sezon o kupayı buraya getireceğiz" diye konuştu.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erten ve kulüp başkanları Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’a teşekkür etti. İZVAK Başkanı Ali Erten, “Bugün İzmir futbolu için yepyeni başlangıç ve çok özel bir gün. Bu şehirde bunları başarabilmiş olmanın büyük bir gurur ile karşınızdayız. Folkart İzmir'in bütün renklerine katkı sağlıyor. Eminim bu başlangıç ve örnek. Tüm Türkiye'ye örnek olacağına düşünüyorum” dedi.

ESKİCİ:  OLİMPİYATLARDA İZMİR'İ TEMSİL EDEN DAHA ÇOK SPORCUMUZ OLSUN
İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ise, "İzmir'i tebrik ediyor ve kutluyorum. Tarihe tanıklık ediyoruz. Hayaldi gerçek oldu. Hayal etmeden hiçbir şey gerçek olmuyor. Bunlar yıllar önce hayaldi. Bu topraklarda büyüyen, ve kanlandığını yine bu topraklarda harcayan iş adamlarımız var. İzmir'in sporuna katkı sağlayan ve futbol fabrikası gibi çalışan kulüplerimizle de gurur duyuyorum. Böyle bir şehirde görevde yapmaktan da gurur duyuyorum. Olimpiyatlara da çok az bir süre kaldı, inanıyorum ki tüm Türkiye'nin kalbi olimpiyatlarda atacak. Umut ediyorum ki olimpiyatlara giden gençlerimi sadece başka şehirden olmasın İzmir'den olsun. Sağ olsun Göztepe'nin iki sporcusu Olimpiyatlarda İzmir'i temsil edecek. Tüm takımlarımız Fenerbahçe gibi bir alt yapı oluşturarak İzmir adına olimpiyatlara katılması en büyük hayalimizdir" ifadelerini kullandı.

 
DİSK’ten ‘1 Temmuz’ raporu: İki haftada İzmir'de 280 kişi işten atıldı!
 
İzmir'de ormanlara giriş yasağı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 14 Temmuz 2021 Çarşamba 18:12

Folkart ıİzmir futboluna katkılarından dolayı kutluyorum. Altay ınTFF 1Ligdeki sponsoru da olan firma için, Altay süper lige çıktığında Oda tv.nin imalı bir haberiolmuştu.. bu haberi kınamıştım..

Yorumu oyla      2      3  
citizen 14 Temmuz 2021 Çarşamba 12:46

Teşekkürler Folkart, yıllardır izmir için en çok çabalayan hatta bu kent için birşeyler yapma arzusu olan tek firmasınız.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altaylı Erhan Çelenk: Ligi ilk 10 içinde bitirmek isteriz
Süper Lig ekiplerinden Altay'ın geçen sezon TFF 1'inci Lig'de Play-Off ...
Karşıyaka'nın yeni teknik direktörü belli oldu
Karşıyaka'da transfer yasağını kaldırmak için çalışmaları sürdüren yönetimin, ...
Altay-Galatasaray maçına zemin iptali!
Yunanistan'daki hazırlık maçı iptal olan Galatasaray, Altay ile hazırlık ...
 
Kaf-Kaf'a 2,02'lik forvet!
ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka, uzun forvet Burak ...
Fikstür çekildi: İzmir derbisi o hafta oynanacak!
2021-2022 Sezonu’nda İzmir’i temsil edecek iki takım Göztepe ile Altay ...
Fenerbahçe, Gökhan Gönül ile yolları ayırdı
Fenerbahçe, resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamada tecrübeli oyuncusu ...
 
Altay'da Ceyhun sahada, Korcan yok
Süper Lig'in yeni temsilcisi Altay'ın dış transferde Alanyaspor'dan kadrosuna ...
Altınordu sezonu gençlerle açtı
TFF 1'inci Lig'de geçen sezon Play-Off finali oynayan Altınordu, yeni ...
Manisa 2024'e kadar PSG'de
Fransa'nın dev ekiplerinden PSG, genç yıldız Lenny Manisa'yı kadrosuna ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva