HABERLER>POLİTİKA
10 Ekim 2015 Cumartesi - 20:03

Flaş! CHP’den Vali Toprak’a sürpriz ziyaret: Ne konuşuldu?

CHP İzmir milletvekilleri ve İl Başkanı Bedri Serter'den oluşan heyet Vali Mustafa Toprak'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan ziyaret sonrası heyet adına açıklama yapan İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, Vali Mustafa Toprak'tan dikkatli olmalarını ve duygularını ifade eden insanların terörist muamelesi görmemelerini istediğini belirtti. Vali Toprak bir açıklama yapmadı.

Flaş! CHP’den Vali Toprak’a sürpriz ziyaret: Ne konuşuldu?

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Bedri Serter, milletvekilleri ve milletvekili adaylarından oluşan CHP Heyeti, İzmir Valisi Mustafa Toprak'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.



Ankara'da bugün yapılması planlanan barış mitingi öncesi yaşanan terör saldırısının ardından alarma geçen CHP İzmir, İl Başkanı Bedri Serter'in gün içinde il binasında milletvekilleri ve ilçe başkanları ile bir araya gelerek olağanüstü toplantı gerçekleştirmişti. Toplantının arından ise CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, milletvekilleri Aytun Çıray, Kamil Okyay Sındır, Özcan Purçu, Zeynep Altıok Akatlı, Zekeriya Temizel, ve milletvekili adayı Ali Kemal Elitaş'tan oluşan CHP Heyeti Vali Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren toplantı sonrası Vali Mustafa Toprak bir değerlendirme yapmadı.

DEVAMI GELİR, ÖNLEM ALINMASI GEREKİYOR
Valilik ziyareti sonrası basının karşısına geçen CHP Heyeti, açıklama yaptı. Heyet adına açıklamayı yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Parti Meclis Üyesi Zekeriya Temizel yaptı. Ankara'da bu zamana kadar en büyük terör saldırısının gerçekleştiğini söyleyen Temizel, "86 tane canımız kaybettik. Umuyoruz ki daha fazla can kaybımız olmayacak. Türkiye'nin bu tür belalara karşı kendisini ne şekilde koruyacağı, bu olaylar karşısında nasıl önlem alınacağı konusunda burada tekrar konuşacak değiliz. Ancak bildiğimiz bir olay vardır. Evrensel terör olayları ve uluslararası terör olayları bir yerde yaptığı eylemin mutlaka başka bir yerde devamını da getirir. O nedenle buna karşı ülkemizin gerekli önlemleri alması gerekiyor" dedi.



TERÖRİST MUAMELESİ GÖRMEMELERİNİ İSTEDİK
Acılarının büyük olduğunu ve içlerinin yandığını söyleyen Temizel, Vali Mustafa Toprak'la görüşmelerinde duygularını dile getiren insanların terörist muamelesi görmemelerini istediklerini ifade etti. Temizel, "Elbette ki bu insanlarla ilgili olarak değişik kentlerde bu duyguların dile getirildiği bazı olaylar olacak. Bizim bu tür duygu patlamalarına karşı insanlarımızın terörist muamelesi görmemesini çok net bi şekilde arzu ettik Sayın Valimiz'den… Terör olayı ayrıdır. Demokratik haklarını haykırmak ayrı bir şeydir. Duygusal patlama ayrı bir olaydır. Emniyet güçlerimizin bu ayrımı yapacağından herhangi bir kuşkumuz yok. Onun ötesinde de bunun devamı gibi gelecek olan özellikle camilerde, cemevlerinde ve bu gibi kalabalık yerlerde gerekli önlemin alınacağını varsayıyoruz. Bizler bu olaylar tam anlamıyla ortaya çıkartılana kadar, bu olayların engellenmesine kadar gereken sağduyuyu göstereceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi teröre karşı her türlü desteği vereceğini Merkez Yürütme Kurulu kararından sonra ilan etti. Bizde İzmir ili olarak aynı kararları bir kez daha sizlerin önünde tekrar ediyoruz. Bizler teröre karşıyız. Teröre karşı mücadelede kesinlikle ve kesinlikle her türlü özveriyi göstermeye hazırız.  Ama buna karşılıkta demokratik haklarını gösteren, tepkilerini gösteren insanlarımızın da terörist muamelesi görmeyeceklerini umuyoruz diye ilettik" ifadelerini kullandı.

DEVLETİN YANINDA OLAN İNSAN FARKLI DÜŞÜNEMEZ
Vali Mustafa Toprak'ın da bu olaylar karşısında kendileriyle aynı duyguları hissettiğini söyleyen Temizel, "Görüş birliği içerisinde olduklarını çok net şekilde ifade ettiler, sağ olsunlar. Hatta biz gelmeden önce de benzer görüşmeleri emniyet mensuplarıyla yaptıklarını ifade ettiler. Zaten bu konuda devletinin yanında olan, ülkesinin yanında olan insanların farklı düşünmesini beklemiyorduk.

SİYASETE ALET OLMAMASI GEREKEN OLAYLAR
Basın mensuplarının "Bu terör saldırısı karşısında bu gece alanda olacak mısınız" sorusuna cevap veren Temizel, "Biz partimizin aldığı karar gereği siyasi faaliyetlerimizi belli bir süre durdurma kararı aldık. Bu süreç içerisinde bu olayların asla siyasete alet olmaması gereken olaylar olarak algılanmasını istiyoruz. Bütün arkadaşlarımızı bunun dışında tutmaya çalışacağız. Ama dediğim gibi demokratik haklarını gösteren herkesin bir yerlerde tutulması gibi bir şey yok. Onlar kendi sorumlulukları içerisinde gerekenleri yapabilirler" dedi.    

 
Ege’ye Ankara ateşi düştü: 3 kişi yaşamını yitirdi
 
Bahçeli'den Davutoğlu'nun görüşme talebine ret
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Ekim 2015 Pazar 14:01

ne gerek vardı bunlarla uğraşmaya boş işlerle uğraşıyorlar

Yorumu oyla      11      5  
ANKARA 11 Ekim 2015 Pazar 10:43

Chp Sayın Valiyı Zıyaret Ettı Ya! Tum Sorunu Cozduler...

Yorumu oyla      12      5  
REİS 11 Ekim 2015 Pazar 02:13

bu barış mitingi neden DİYARBAKIRDA olmadı..

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu açıkladı: 3 günlük ulusal yas
Ankara'daki terör saldırısına ilişkin açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, ...
MHP Lideri Bahçeli’den flaş İzmir kararı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara'daki patlamayla ilgili açıklama ...
CHP MYK'dan açıklama: Sorumlular istifa etmeli
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da meydana gelen bombalı ...
 
CHP İzmir saha çalışmalarını iptal etti: İçlerimiz parçalanıyor
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Ankara'da yapılacak olan barış mitingi öncesi ...
Demirtaş: Taziye sahibi devlet değil halkımızdır
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Ankara katliamına ilişkin yeni açıklamalar ...
Üç bakandan ortak açıklama: Ölü sayısı 86, güvenlik zafiyeti yok!
İçişleri, Adalet ve Sağlık bakanları ortak bir açıklama yaparak katliama ...
 
Ankara'daki hain saldırıya tüm başkanlardan ortak tepki!
Ankara'daki terör saldırısı sonrasında İzmir'de, 4 parti il başkanından, ...
AK Parti’den İzmirli 2 isme özel görev
AK Parti Genel Merkezi seçim öncesi İzmir’den iki ismi Avrupa’da seçimleri ...
MHP'li Koç'a kadınlardan büyük destek
Bornova’nın farklı mahallelerinden bir araya gelen yaklaşık 200 kadın, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva