HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Haziran 2015 Çarşamba - 10:07

Flaş! Büyükşehir’den Narlıdere metrosu için büyük adım

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8.5 kilometrelik F.Altay-Narlıdere metro hattının ikinci bölümü için gerçekleştirdiği zemin sondajı ve uygulama projeleri ihalesini tamamlayarak yer teslimini yaptı.

Flaş! Büyükşehir’den Narlıdere metrosu için büyük adım

İzmir metrosunu Evka 3’ten Fahrettin Altay’a kadar uzatan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  şimdi de hattı Narlıdere İstihkam Okulu’na kadar uzatmak için çalışmalarını sürdürüyor.
8.5 kilometrelik yeni metro güzergahının 4.5 kilometrelik bölümünün uygulama projelerini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, kalan 4 kilometrelik bölümün zemin sondaj ve uygulama projeleri için gerçekleştirdiği ihaleyi sonuçlandırarak yer teslimini yaptı. İhale kapsamında 8.5 kilometrelik güzergahın tamamında fizibilite ve ÇED raporları da hazırlanacak. 
9 ayda tamamlanması planlanan işler kapsamında yüklenici firmadan,  ilk üç ayda uygulama projeleri hazır olan 4.5 kilometrelik Fahrettin Altay- Narlıdere İtfaiye bölümüne ait kısım için ulaşım etüdü, fizibilite ve ÇED raporları istenecek. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nden gerekli izinlerin alınmasının ardından da, uygulama projesi hazır olan F.Altay- İtfaiye arasındaki 4.5 kilometrelik 5 istasyonlu güzergahın yapım ihalesine çıkılacak.


 
PROJEDE NELER VAR?
Üçyol-Üçkuyular metro hattının uzantısı niteliğindeki Fahrettin Altay- Narlıdere hattı toplam 8.5 kilometre uzunluğunda olacak. 10 istasyonlu olarak planlanan güzergahın projesi hazır olan ilk 4.5 kilometrelik bölümünde Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Narlıdere olarak belirlenen 5 yeraltı istasyonu bulunuyor. İkinci aşama olarak Narlıdere İstihkâm Alayı’na kadar olan bölümde yine 5 adet yeraltı istasyonu yapılacak. Güzergahın tamamının aç-kapa tünel şeklinde yapılması planlanıyor.

 
Fabrikada korkunç ölüm!
 
Sıcak faciada ağır bilanço: Ölü sayısı…
YORUMLAR
Toplam 32 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Haziran 2015 Salı 09:11

Egekente tramvay ne zaman yapılacak? Karşıyaka tramvayı hala daha Çiğli Ataşehirdeki Bölge hastanesine uzatılmadı. Aziz Kocaoğlu neyi bekliyorsunuz?

Yorumu oyla      13      5  
26 Haziran 2015 Cuma 08:34

Bucada İzban var metroya gerek yok diyen ama Karşıyakaya metro yapılsın diyebilen arkadaş, İzban karşıyakadan geçmiyor mu? Demek ki izbanın geçtiği ilçede de metro ihtiyacı olabiliyormuş. Bucaya hiç gelmemiş olacaksın ki Şirinyer izban durağından sonra Bucaya doğru gitmeye kalktığında trafiğin nasıl olduğundan ve kaç kilometre daha gidilmesi gerektiğinden haberin yok. Kaldı ki Buca merkez sayılacak, Heykel, Çevik Bir veya Üçkuyular meydanı sonrasında da inanılmaz bir yoğunluk mevcut.

Yorumu oyla      13      8  
25 Haziran 2015 Perşembe 16:50

Şair Eşref Bulvarı'nda tramvay çalışmaları başlamış.

Yorumu oyla      11      6  
deli bekir 25 Haziran 2015 Perşembe 13:33

üçyol-gaziemir arası mutlaka olması gereken bir yer. narlıdere çok da elzem değil. yorumların bazılarına katılıyorum. tamamen siyaesi

Yorumu oyla      12      6  
Oguz 25 Haziran 2015 Perşembe 11:55

Asıl olan ksk ulukent ege kent yazmışsınız oralarda da var izban siz ne yapacaksınız bu mantıkla metroyu biz mahalle semt saysak hepsinden buca nüfus olarak fazladır buca öğrenci ve işçi kentidir ve bakarsanız en az yatırım alan bölgedir

Yorumu oyla      13      7  
İZMİR'Lİ 25 Haziran 2015 Perşembe 11:20

Hepsine eyvallah,hayırlı olsun.Sayın Kocaoğlu İzmir'de Buca diye bir yer var,gitmesenizde,görmesenizde o Buca İzmirin Buca sıdır.Üstelik öğrenci yuvası ve çok kalabalık bir merkez ilçedir.Ha size köy diye anlatılabilir.Doğrusu haklılar,bence siz Buca'ya ne Metre,altgeçit,meydan,yeni imar,yol vb sakın yapmayın.Böyle giderse yaklaşık 200 sene sonra Buca komple tarihi alan olur ve belki de turizm den birşeyler kazanır.Ne bileyim size Buca'yı hatırlatmak istedim sadece!!! ???

Yorumu oyla      14      7  
25 Haziran 2015 Perşembe 08:46

Bucalılar İzban varken metroyu ne yapacaksınız? Asıl olan Karşıyaka ,Girne, Yeni Girne, Siesta Evleri, EVka2, Egekent, Evka5, ulukent, Egekent2, 35 Evler metro hattının acilen yapılması gereklidir. İzban ve beslemeler yetersiz. Büyükşehir paraları sürekli güneye yatırıyor. Kuzeye hiçbirşey yok. Bu arada İzmirin kuzeyinin güneyden fazla rekor oranda CHP'ye oy verdiğini hatırlatalım.

Yorumu oyla      15      9  
24 Haziran 2015 Çarşamba 22:34

Garaja ne zaman gelicek :)

Yorumu oyla      13      5  
ercan 24 Haziran 2015 Çarşamba 20:41

üçkuyulara olan kısım ta özfatura zamanında planlanmıştı zaten.İnat etti yapmadı.Aziz kocaoğlu tamamladı.Mantıknde hattı isthkama kadar uzatıyor.Ne dir bu isyan anlamadım.Kocaoğluna kızcağınıza ak parti iktidarına kızın.Antalya dahil anakara istanbula metro hattı yaparken izmire bir hattı bile çok gördüler.Buca otagar metro hattını güya üstllenmişlerdi.Neyin tartışmasıdır bu gelde anla.

Yorumu oyla      15      8  
Hasan ali 24 Haziran 2015 Çarşamba 18:01

Olur Güntekin bey her şey olur zaten biz buca lilar üvey evlat muamelesi gördüğümuzu biliyoruz trafik felç bi alt geçit imiz bile yok metro neyimize buyuksehirin bucaya bakışı bu

Yorumu oyla      25      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toplu sözleşmede kriz: İZENERJİ kartını açtı, sendika...
İZENERJİ A.Ş., DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile yürütülen toplu iş ...
Muhtarlarla iftarda Kocaoğlu'na büyük ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 13 ilçenin muhtarlarıyla ...
Kemalpaşa Belediyesi e-Devlet’te
Kemalpaşa Belediyesi, www.turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden 4 yeni ...
 
Ortodoksların bin yıllık geleneği Selçuk'ta yeniden başlıyor
Selçuk’a UNESCO’dan sonra 2. müjde Fener Rum Patrikhanesi’nden geldi. ...
'Yatak Odası Diyalogları' Aliağa'da sahnelenecek
Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu'nun 'Yatak Odası Diyalogları' adlı ...
Çeşme Open Türkiye'nin en iyisi
Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği 3. Çeşme Open, ELO puanı ortalamasıyla ...
 
Ödemişin Ramazan Sokağı'nda sema gösterisi
Ramazan etkinlikleri kapsamında her akşam birbirinden farklı gösteri ve ...
Buca’ya deniz gören park
Buca benzerine az rastlanır bir parkla buluşmaya hazırlanıyor. Kentin ...
Kıyı tasarımında son durak: Bayraklı sahili için ihale zamanı
Kıyı Tasarı Projesi kapsamında Bayraklı Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva