HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Ocak 2016 Perşembe - 17:15

Flaş! 6 bin Büyükşehir memuruna TİS müjdesi

Yaklaşık 6 bin İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Flaş! 6 bin Büyükşehir memuruna TİS müjdesi

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları, İZSU Genel Müdürlüğü ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nde çalışan yaklaşık 6 bin çalışanı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'na bağlı Tüm Yerel Sen arasında imzalandı.

Alkış ve sloganlarla belediye binası önünde toplanan Büyükşehir çalışanlarına müjdeyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile sendika yöneticileri verdi.

GÖREVİMİZ, HAKLARIN MAKSİMUMUNU VERMEK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin önüne bekleyen personele seslendi. Yasanın kendilerine verdiği olanaklar kapsamında yapabileceklerini maksimum düzeyde yaptıklarını söyleyen Kocaoğlu, “Hayırlı olsun, güle güle harcayın. Gönül, ülkenin ürettiği değerlerin, emeğinin hakkının daha fazla korunmasını istiyor. Bunu 18 yaşında beri sendika mücadelesine inanan bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Görevimiz olan, hakların maksimumunu vermektir. Emeğe yönelik, emeğin çalışmasına yönelik yasalarla birlikte hem ekonomik durumu iyileştirip hem çalışma disiplinini, performansını sağlayacak yasaların hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

BELEDİYE GÜÇLÜ OLACAK, GÜCÜNÜ SİZDEN ALACAK
Emeği geçen herkese teşekkür eden Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, “İzmir barışın, demokrasinin, özgürlüklerin kalesidir. Bu belediye güçlü olacak, gücünü de sizlerden alacaktır. Sosyal demokrat bir belediyenin emekçilerinin insanca yaşamasını önemsediğine inanıyoruz. Bugün bir sayfayı birlikte açtık, sürdüreceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİRLE TOPLU SÖZLEŞME YAPAMAZSIN DEDİLER, YAPTIK!
Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Doğan Koç, “Sendika kuramazsınız dediler, kurduk; büyüyemezsiniz dediler, büyüdük; İzmir Büyükşehir Belediyesi ile toplu sözleşme yapamazsınız dediler, yaptık. Bu toplu sözleşme, her iki tarafın da yasaları en iyi şekilde kullanmasıyla imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bizim, biz burada çalışıyoruz ve İzmir halkını, Türkiye halkını yok saymaksınız ötekileştirmeksizin yapıyoruz. Bir anlaşma kamu çalışanlarının evine bir ekmek fazla götürebilmesi mücadelesi. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

GÖNÜL İSTERDİ Kİ DÜĞÜN BAYRAMLA ZAFERİMİZİ KUTLAYALIM...
‘Emek en yüce değer’ görüşüyle hareket edip emekçilerle var olduklarını söyleyen Tüm Yerel Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Hakan Kıran, "Gönül isterdi ki düğün bayramla kazandığımız zaferi kutlayalım. Ancak ülkenin içinde bulunduğu durum buna izin vermiyor. Bugün birlik olma günüdür. Sizlerden aldığımız güçle sözleşmemizi imzaladık. Siz değerli emekçilerimizin onayını alarak imzaladık. Bugün bunu başardık, yarın daha iyisini başaracağız. Bu bir başlangıç, mücadeleye devam. Sizlerin desteğiyle daha iyi kazanımlar edineceğiz. Yaşasın emek mücadelemiz, yaşasın tüm yerel sen yaşasın Birleşik Kamu" ifadelerini kullandı.

TOPLU SÖZLEŞME MADDELERİ

- Çalışanlara yemek yardımı yapılacak.

-15 güne düşen raporlar 17 gün oldu. Meydana gelebilecek kaza ve yaralanmalarda alınacak raporlardan ücret kesilmeyecek.

-Şehit yakınları şehitler gününde, gazi yakınları gaziler gününde izinli sayılacak.

-Engelli memurlar engelliler gününde izinli olacak, idari tatillerde çalıştırılmayacak.

-Aylık alınan Toplu Sözleşme ücretleri 6 ayda 1 kere artacak. İlk 6 ay 843,76 TL, ikinci 6 ay 878,49 TL ve itfaiye çalışanlarına 890 TL olarak ödenecek.

-Yıllık 1 milyon 92 bin TL olan dayanışma aidatı sözleşmede yer almadı.

-İşe yeni başlayan memurlar, işe başlar başlamaz toplu sözleşmenin bütün haklarından yararlanabilecek.

-Görevden uzaklaştırılan çalışanlar, göreve iadelerinde geriye dönük alamadıkları sözleşme ücretlerinin tamamını alabilecek.

 
Flaş! Rusya'dan 'Sultanahmet' açıklaması
 
Trafik kazası kurbanı aile son yolculuğuna uğurlandı
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tekniker 24 Ocak 2016 Pazar 20:02

Bence hiç bir kazanım yok hepsi zaten yaşa ve yönetmeliklerde olan haklar sdt tavan oldu diye hava yapmasınlar ilçe belediyelerde sdt ye bi baksınlar öyle konuşsunlar denenmedik bir kamu sen kaldı hep beraber birde kamu seni mi denesek

Yorumu oyla      12      5  
Ahmet 16 Ocak 2016 Cumartesi 01:58

1- ikramiye hiç yok 2- izmirin ilçelerinin çok altında sosyal denge 3- sadece 50 lira artış 4- yol parası veya ulaşım kartı yok 5- yemek parası yok Kısacası rezalet. Sendika ise kendi üyeleri ile bileyin showunu yapıyor ama anlamadım. Başarısızlığı göstermek adına bi örnek vereyim, menderes belediyesi ayda 1900 lira ek veriyor. Bu mu başarı?

Yorumu oyla      12      5  
Eesseerr 15 Ocak 2016 Cuma 21:28

İmzalanan toplu sözleşme işverene takla atmaktan başka hiç birşey değil maddi olarak sanki çok buyuk kazanımlar olmuş gibi reklam yapıyorsunuz.Aynı şeyi devlette memurlara %3 zam vererek yapıyor ve bütün basın memura zam dısardan duyanda memur maasları ikiye katlandı sanıyor.buyuksehirdede aynı misal oysa yapılmış zam ulasima gelen zamı anca karsilar.Size guvenip yetki verdiysek almasını biliriz.Birde memur seni denesek ne?nedersiniz?

Yorumu oyla      12      5  
namık 15 Ocak 2016 Cuma 13:07

Ankara ve İstanbul ne veriyor ? Sendikalı arkadaşlar bunu soyledimi ? Sendikacı arkadaşlara bunu sorun bakalım ne diyecekler ?

Yorumu oyla      12      5  
emekçi memur 15 Ocak 2016 Cuma 10:27

İzmir büyükşehir belediyesinde tüm yerel sen sınıfta kaldı,bundan önceki yetki sahibi sendika gibi...

Yorumu oyla      11      5  
özgür 15 Ocak 2016 Cuma 10:26

aşağıda bir arkadaş yol da yemek de alındı yazmış. acaba kendisi bu dediğine inanıyor mu? dün aşağıda 1 saat bekledik. kreş ve yolun adı dahi geçmedi. yemek meselesine dair de bilgilendirme yapılmadı. zaten var olan engellilerin izin hakkını kazanım gibi yazmışsınız. üstelik engellilerin yılda 2 ayrı gün izin kullanma hakkı var. neye imza attığını biliyor mu acaba bu yerelsen'li yöneticiler? yangından mal kaçırır gibi, kimseye bir şey söylemeden 15 günde sözleşme imzaladılar. insan zafer kazandık diyeceğine utanır biraz.

Yorumu oyla      11      5  
M.Sevda Güner 15 Ocak 2016 Cuma 09:39

Arkadaşlar dayanışma aidatı bile olmaksızın herkesin yararlanacağı bir sözleşme yapılmış,yemek ve yol yardımı ekleniyor, bir çok sosyal hak kazanılmış, sosyal denge tazminatı tavan ücret olmuş. Bir önceki sözleşmede, sözleşmeden yararlanabilmek için ya sendikaya üye olmak ya da dayanışma aidatı vermek gerekiyordu. Yani üyesi olmadığınız bir sendikaya para veriyordunuz, böyle bir sendika anlayışını yıkan Tüm Yerel Sen'i bu iyi niyetli davranışları için ayrıca tebrik ederim. Lütfen iyi niyetle yaklaşalım, bu haklar hepimizin.

Yorumu oyla      11      6  
nihat servan 15 Ocak 2016 Cuma 08:57

ilçe belediyelerde imzalanan toplu sözleşmelerin çok altında bir toplu sözleşme ve yıllık ikramiyesi hiç yok..

Yorumu oyla      12      5  
Memur 15 Ocak 2016 Cuma 08:45

Tümyerelsen yöneticileri size soruyorum? Bir önceki toplu sözleşmeden farklı maddi kazanım ne var? Eleştirdiğiniz duruma kendiniz düşmüşsünüz. Sosyal Denge Tazminatı tavan ücret kapsamında 6 ayda bir hükümetin belirlediği oranda zaten artıyor. Yemek yardımı için zaten büyükşehirin 2016 yılı bütçesine para ayırdığını biliyoruz. Engelliler Günü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi özel günlerde zaten personel izin kullanıyordu. İşin kısacası diğer sendikadan farklı memuru maddi olarak rahatlatacak ne yaptınız. Bunu başarı olarak göstermeyin. Ne olur olmaz yetkiyi kaybedebiliriz bir an önce şu sözleşmeyi imzalayalım mantığı ile yapılmış bir sözleşme olmuş. Evet bir başarı var diğer sendikayı üye bazında geçerek yetkiyi almış oldunuz. Başarıdan sayılacak tek şey bu..

Yorumu oyla      12      5  
bülent ışık 15 Ocak 2016 Cuma 08:05

Devlet memurları 6 ayda 100 lira zam alıyor yorumcunun birisi hala 843 liranın brüt olduğundan bahsediyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gültepe Kültür Merkezi Kocaoğlu'nun barış mesajlarıyla yola çıktı!
Gültepe Kültür Merkezi ve Cemevi’nin açılış töreni yapıldı. Başkan Kocaoğlu, ...
Karşıyaka'da kaldırım işgaline geçit yok
Kent içi disiplini ve halkın huzurunu korumak adına denetimlerine hız ...
İzmir Zübeyde Ana’yı andı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde ...
 
Vali Toprak’tan ‘seçilmiş-atanmış’ çıkışı!
İzmir Valisi, “Seçilmiş ya da atanmış insanlarımızın bu manada kendilerine ...
Çeşme’de kritik ‘mülteci’ zirvesi, Vali’den önemli mesajlar
Vali Mustafa Toprak kent genelindeki göçmen hareketliliğiyle ilgili Çeşme’de ...
Bornova’da 2016 da yatırım yılı olacak!
Bornova Belediyesi 2016 yılında da ilçede en çok ihtiyaç duyulan yatırımları hayata geçirecek.
 
Gaziemir’in barış treni
Öğrenciler arasında sevgiyi, dostluğu, barışı yaymak amacıyla Sevgi, Dostluk, ...
Buca’da belediye binalarındaki engeller kalkıyor
Görme Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Bucalı engelli vatandaşlarla ...
Menderes'te Çamurlu yollara veda
Menderes Belediyesi tarafından Barbaros Mahallesi’ndeki çamurlu yollar asfalt kırığıyla kaplanıyor.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva