HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Aralık 2015 Pazar - 09:21

Fitch’den İzmir'e yine güzel haber

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Aralık 2015 raporu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ekonomik başarısını bir kez daha kanıtladı. Fitch’in açıklamasında, “yatırım yapılabilir” kredi notunu koruyan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mali gücünün devamıyla beraber, kredi notunun da “olumlu yönde” seyir gösterebileceği ifadesi göze çarptı.

Fitch’den İzmir e yine güzel haber

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği “yatırım yapılabilir” kredi notunu korudu.  Fitch, Aralık 2015 raporunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli “BBB-” olan kredi notunu ve “AA+(tur)” olan ulusal uzun vadeli notunu onayladığını duyurdu.

Teyit edilen notlar, İzmir’in şeffaf, istikrarlı ve tedbirli mali yapısının yatırımlarla birlikte güçlenerek sürdürdüğünü gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi teyit edilen not ile, 2008 yılından bugüne kadar, uzun vadeli yerel ve yabancı para cinsinden kredi notu görünümleri de dahil olmak üzere 9 basamak, ulusal uzun vadeli kredi notunu ise 6 basamak daha artırmış oldu.

Dünyaca ünlü uluslararası kredi kuruluşu Fitch Ratings, yayımlanan son raporunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü faaliyet performansını yüzde 50’nin üzerinde sürdürmesinin ve yüzde 100’ün çok az altındaki bütçe gerçekleşmesiyle birleşen gider disiplininin önemini vurguladı. 

Raporda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2016-2018 döneminde yüzde 55-65 arasında güçlü faaliyet marjlarını sürdürmesi beklendiği kaydedildi. Ayrıca yürürlüğe giren 6360 sayılı yasayla beraber yeni eklenen ilçelere sermaye yatırım harcamaları yapılacağı ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin finansal planlamada iyi olan geçmiş mali performansı ve kendi kendine finanse edebilme kapasitesi sayesinde sermaye yatırımlarında herhangi bir bozulma beklenmediği bilgisi de yer aldı.  

Fitch’in açıklamasında 2015 yılının 3.çeyreğinde faaliyet gelirlerinin yüzde 20’sine karşılık gelen güçlü nakit rezerv birikimine sahip olduğu göze çarptı.
 
Borç Yönetimi Tedbirli
Fitch’in İzmir raporunda, Büyükşehir Belediyesi’nin Türk Lirası’nın değersizleşmesine karşın, yabancı para cinsinden yükümlülüklerinin büyük bir bölümü için fon biriktirerek ihtiyatlı bir borç yaklaşımı sergilediği de ayrıca belirtildi.
Fitch Ratings’in raporunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2014-2019 dönemini kapsayan Stratejik Planı’nda kentin toplu ulaşım ağının genişlemesi için öngördüğü borçlanmalar için finansman sağladığı da ifade edildi. 
Raporda, 2016 yılında Belediye’nin doğrudan riskinin cari gelire oranının yüzde 50’nin altında kalması beklendiği kaydedildi.
Fitch Ratings’in raporunda, 2015-2018 döneminde İzmir’in doğrudan borcunu amortise etmesi ve cari dengesindeki tahmin edilen artışla birlikte “doğrudan riskinin cari dengeye oranının 1’in altında kalmasını” kuvvetle beklediği bilgisi de yer aldı.
Fitch’in açıklamasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mali gücünün devamıyla beraber kredi notunun da olumlu yönde seyir gösterebileceği ifadesi göze çarptı.  

 
CHP sandık kapattı: Kimler başkan oldu/delege seçildi?
 
Seçme ve seçilme hakkının 81. yılına konserli kutlama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deli bekir 7 Aralık 2015 Pazartesi 08:59

mason lobilerinin izmir e kıyağı...

Yorumu oyla      11      8  
6 Aralık 2015 Pazar 16:16

11 ton suya 52 lira fatura gelmiş. Suyun tonu 10 TL mi oluyor ?

Yorumu oyla      14      6  
6 Aralık 2015 Pazar 12:39

Suyun tonu 10 TL derken ? Hesapta mı bilmiyorsunuz diyeceğim ama ...

Yorumu oyla      16      6  
kriptonik 6 Aralık 2015 Pazar 12:21

İzmir zaten kendi çapında ufak bir avrupa ülkesi gibi. Yapılaşma olarak geride olsada. insanı ile ,yaşam standartları ile, ulaşım kolaylıkları ile kendi kendine yetip bunu hak eden bir şehir. bu arada yorum yapan Hasan başkan diyelim :) suyun tonu 10TL demekle iş bitmez bunu ispat edip arkasında durun. karşılaştırın ! ankara da ne akdar? istanbulda nekadar? bunları bilelim öyle konuşalım.

Yorumu oyla      17      7  
ercan 6 Aralık 2015 Pazar 11:59

yorum yapan arkadaşın suya yapılan zamlarla körfezin temizliği için finansman kaynağını yaratıldığını bilmesi lazım.Bir de keyfi zam yapamazsınız.Bunu da arkadşımızın bilmesi lazım.Bu başarıyı küçümsemeyin.Ankara belediyesinin şu an kaldırım bile yapacak gücü yok. O duruma düşmek dahamı iyi.

Yorumu oyla      19      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pekdaş: Siyaseti kadınlar değiştirecek
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 5 Aralık Türk Kadınının seçme ve seçilme ...
İzmir’de kadının 81.gurur yılı, Kocaoğlu’ndan anlamlı mesaj!
İzmirli kadınlar, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin ...
Maden şehitleri Buca'da ölümsüzleşti
Bir avuç kömür için canlarını veren madenciler Buca’da ölümsüzleşti. Buca ...
 
Karşıyaka 'çevrimiçi' oldu
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Kalkınma Ajansı işbirliği ile hazırlanan ...
Bornova’da kadının adı var!
Bornova Belediyesi kadın istihdamı ve kadınların yönetime katılması konusunda ...
Muhammet Yıldız’ın adı süper tesiste yaşayacak!
Bornova Belediyesi kısa bir süre önce yaşamını yitiren Başkan Yardımcısı ...
 
İZSU’dan kırsal harekatı: 3 ilçede su derdine son!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü; Kiraz, Beydağ ve Ödemiş ...
81.yıl söyleşisi: Söz siyasetin kadın öncülerinde!
Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 81. yıldönümü nedeniyle ...
Çiğli Meclisi'nde 'rapor' tartışması
Çiğli Belediye Başkanı Hüseyin Arslan iradesinde başlayan Aralık ayı ikinci ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva