HABERLER>GÜNCEL
17 Ocak 2022 Pazartesi - 14:05

Fark yaratmak için talip olduk

5-6 Şubat tarihlerinde yapılacak Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası genel kurulu öncesi bir bildiri yayınlayan, “Amacımız mevcudu sürdürmek değil, fark yaratmak” diyen Demokrat Harita Mühendisleri Grubu, meslektaşlarına vaatlerde bulundu.

Fark yaratmak için talip olduk

EGEDESONSÖZ – TMMOB’a bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, 5-6 Şubat tarihlerinde genel kurulunu gerçekleştirecek. Genel kurula güçlü bir yönetimle aday çıkaran Demokrat Harita Mühendisleri Grubu, amaçlarının mevcudu sürdürmek değil, fark yaratmak olduğuna vurgu yaptı. Demokrat Harita Mühendisleri Grubu adına Yılmaz Şahin tarafından yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

ÜYELER ODA İÇİN DEĞİL, ODA ÜYELER İÇİN VARDIR
“Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu ile kurulmuş, Türkiye’deki Harita ve Kadastro Mühendislerini, örgütü içinde toplayan, kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Odamızın amacı kısaca;  “üyelerimizin,  mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, gelişmesini sağlamak, üyelerinin birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak, meslek disiplinini ve ahlakını korumaktır. Bizler İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Manisa ve Uşak illerinde yaşayan, kamuda ve özel sektörde faaliyet gösteren yaklaşık iki bin üyesi bulunan Harita ve Kadastro mühendisleriyiz. Bağlı olduğumuz oda,üyelerinin sorunlarına çözüm arayan, teknik, kültürel ve sosyal alanlarda birlikteliği ve dayanışmayı öne çıkaran çalışma ve arayışın adresi olmalıdır. Ne yazık ki bu beklenti temenniden öteye geçememiştir. Hedefi belirlenmiş etkin ve sürdürülebilir bir çözüm programı olmadan, meslektaşlarımızın sorunlarının üstesinden gelmek mümkün değildir. Bizim temel düşüncemiz üyelerin Oda için değil, Oda’nın üyeler için var olduğudur. Bu gün meslektaşlarımız mesleğiyle gurur duymanın özlemini yaşamakta, bundan mahrum bırakıldığı duygusunu taşımaktadır. Bu durum üyelerimizin Odası ile aidiyet bağının yeterince güçlü olmadığının çarpıcı bir göstergesidir. Önceliğimiz Odamızın tüm üyeleriyle olan iletişimini daha etkin hale getirmektir.  Üyelerimizin sorunlarına sahip çıkarak çözüm üretmek amacıyla Demokrat Harita Mühendisleri Grubu olarak kararlılıkla yola çıktık. İçinden geçtiğimiz günler Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, İzmir Şubesinin 18. Dönem Yönetim Kurulu Üyelerini belirlemek için yapılan seçim hazırlığı sürecidir.”

DEMOKRAT HARİTA MÜHENDİSLERİNİN VAATLERİ
Demokrat Harita Mühendisleri Grubu, üyelerine şu vaatlerde bulundu:

“Bizler her şeyden önce yönetişimsel katılımcı demokratik bir yönetim anlayışına sahip bir ekibiz. Tüm üyelerimizi kucaklayan bir yönetim olacağız. Sosyal sorumluluk projeleri üreteceğiz. Kamu adına üretilen projeleri takip edecek, irdeleyecek, kamu yararı doğrultusunda hareket edeceğiz. Tüm üyelerimizin mesleki sorunlarını sahiplenen, gerçekçi yaklaşımlarda bulunan, temsilciliklerimizle devamlı diyalog halinde bulunan bir yönetim olacağız. Üniversitelerle işbirliği yaparak Çalıştay, Sempozyum ve Kongre gibi bilimsel etkinliklerde bulunacağız. Meslek içi eğitimleri başlatacağız. İşyeri ve bölge temsilcilerini yaygınlaştırarak dayanışma gücünü artıracağız. Genç meslektaşlarımızın odamız ile bağını artıracak projeler üreteceğiz. Kamu ve sivil toplum örgütleriyle birlikte sürdürülebilir kalkınma projeleri içinde görev alarak mesleğimizle ilgili yeni çalışma alanlarının yaratılmasını sağlayacağız.”

 
Altay'da kazan kaynıyor
 
CHP’li Sındır’dan Emniyet binası çıkışı: AKM’yi yıkacaklar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Trenin çarptığı üniversiteli Gizem hayatını kaybetti
Osmaniye'de hemzemin geçitte yük treninin çarptığı 21 yaşındaki Korkut ...
Asansör kıskacında yeni detaylar... Yardım etmek için oradaymış!
İzmir'in Gaziemir ilçesindeki bir apartmanda yangına asansörde yakalanan ...
Akaryakıt kaçakçılarına operasyon: 6 tutuklama
Antalya merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, 48 bin 500 litre kaçak ...
 
İki çocuk annesi kadın otelde ölü bulundu!
Ordu'da, görevli hemşire Emel Yüce (42), Fatsa ilçesinde kaldığı otel ...
Bakanlıktan Ege Gübre kararı! Antik kentin üzerine mi yapıldı?
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu Türkiye’nin ...
İzmir'in hava raporu: Soğuklar sürecek!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre; İzmir ...
 
Kemal ARI yazdı... Mübadele niçin gerekli oldu?
Kemal ARI yazdı... Mübadele niçin gerekli oldu?
Birçok il ve ilçede eğitime kar engeli
Kastamonu’da 3 gündür etkili olan kar yağışı sebebiyle Pazartesi günü ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'a gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın davetlisi olarak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva