HABERLER>GÜNCEL
4 Ocak 2014 Cumartesi - 17:39

Faili meçhul davalarının ucu Susurluk’a uzandı

Faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma sonrası iki dava açılırken, çalışmaların sonunda bir dönem Türkiye’yi sarsan Susurluk’a ulaşıldı.

Faili meçhul davalarının ucu Susurluk’a uzandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 1996 yılında öldürülen kumarhaneler kralı Ömer Lütfü Topal cinayetine ilişkin “yeniden yargılanma” talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Savcılık, aralarında özel harekatçı polislerin de bulunduğu şüphelilerin yeniden yargılanmasını isterken, Mehmet Ağar, Korkut Eken ve İbrahim Şahin’in Topal cinayetine ilişkin bilgisi olduğu, eyleme katılanlara yardım ettikleri ve azmettirdikleri iddiasında bulundu. 
 
Kumarhaneler kralı olarak bilenen Ömer Lütfü Topal, 1996 yılında öldürülmüştü. Topal’ın öldürülmesi olayıyla ilgili olarak Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, şüpheliler Abdullah Çatlı, Mustafa Altınok, Serdar Özdağ, Haluk Kırcı, Sami Hoştan, Ali Fevzi Bir ile özel harekatçı polisler Oğuz Yorulmaz, Ayhan Çarkın, Ercan Ersoy hakkında “tasarlayarak adam öldürme” suçunda dava açılmıştı. Mahkeme, üzerine atılı suç işledikleri hakkında mahkumiyetlerine yeterli delil ele geçirilmediği gerekçesiyle sanıkların beraatlerine
karar vermişti. Aynı mahkeme, Susurluk kazasında Abdullah Çatlı’nın hayatını kaybetmesi nedeniyle onun hakkındaki davayı düşürmüştü. Daha sonra verilen kararlar kesinleşti. 
 
TOPAL DOSYASINI AÇIN  
1990’lı yıllarda işlenen fail meçhul cinayetlere ilişkin Ankara Savcılığı’nca hazırlanan ikinci iddianamede savcı, Topal cinayeti için yeniden yargılanma talebinde bulundu. İddianamede, Topal cinayetinin şüpheliler hakkında verilen beraat kararının kesinleşmiş olması nedeniyle suçlama konusu yapılamadığı ve cezalandırma talep edilmediğine dikkat çekildi. İddianamede, şüphelilerin Topal cinayeti nedeniyle yeniden yargılanmaları için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na müzekkere yazıldığı belirtilerek şöyle denildi:
 
YENİDEN YARGILAYIN
“İddianamenin tanzimi ile birlikte CMK’nın 313-314 ve devamı maddeleri uyarınca Yargılamanın Yenilenmesi talebinde bulunulması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmış olup; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler aleyhine Yargılamanın Yenilenmesi yoluna müracaat edilmesi ve bu talebin Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesi halinde dosyaların birleştirilmesi hususunun Mahkemenizin takdirinde olacağı değerlendirilmiştir.”
 
AZMETTİRDİLER SUÇLAMASI
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame de Topal cinayeti konusunda sadece Mehmet Ağar, Korkut Eken ve İbrahim Şahin’e yönelik suçlamalarda bulunuldu. O dönemde Topal cinayeti nedeniyle Özel Harekatçı Polisler Ercan Ersoy, Ayhan Çarkın ve Oğuz Yorulmaz’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafında gözaltına alındığı, ancak şüphelilerin Ağar’ın talimatıyla Ankara’ya getirildiği ifade edilerek iddianamede şu değerlendirmelere yer verildi:    
 
“Soruşturma yapma görev ve yetkileri olmadığı halde teşekkül mensubu şüphelileri İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerinden teslim alarak Ankara’ya getirdikten sonra kısaca beyanlarını aldıktan sonra soruşturma yapmakla görevli ve yetkili Adli Makamları (Cumhuriyet Savcılarını) haberdar etmeden serbest bırakmaları şeklinde gelişen davranışlarının; Silahlı teşekkülün yöneticisi konumunda olan şüpheliler Mehmet Kemal Ağar, Mehmet Korkut Eken ve İbrahim Şahin’in aynı zamanda Ömer Lütfi Topal’a yöneltilen eylemden bilgi sahibi olduklarını, eyleme katılanlara yardım ettiklerini, eyleme katılan diğer failleri azmettirdiklerini göstermektedir.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hatay’daki 'sır TIR’la ilgili flaş gelişme: Rumlar...
Kıbrıs Rum yönetimi, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde içinde silah bulunduğu ...
En sönük Gündoğdu mitingi: Kocaoğlu'nu istemeyen 42 kişi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday açıklanmasına ...
Diyarbakır-İzmir zehir hattı: Et kamyonunda yüzlerce kilo esrar
Diyarbakır’dan İzmir’e et getiren soğutuculu kamyonu durduran, Narkotik ...
 
İzmir’deki ilköğretim okulunda ölüm oyunu!
İzmir'in Gaziemir ilçesindeki bazı okullarda, öğrencilerin birbirlerinin ...
İzmir’de skandal: Halk otobüsüyle gizli evrak servisi!
İzmir Adliyesi ile Buca Cezaevi arasındaki gizli yazışmalar, tutuklu dosyaları ...
İspirto faciası: 4 işçi öldü
Kocaeli'de yılbaşı akşamı ispirto içtikleri iddia edilen 7 işçiden 4'ü ...
 
Feyzioğlu’ndan Ergenekon ve Balyoz reçetesi
Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, Balyoz ve Ergenekon ...
Flaş! Emniyet’te bir deprem de İstihbarat’ta!
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Emniyet Genel Müdürlüğü’nde ...
Genelkurmay'ın ‘tarihi’ suç duyurusu hakkında flaş karar
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Genelkurmay'ın Balyoz ve Ergenekon'la ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva