HABERLER>GÜNCEL
13 Temmuz 2016 Çarşamba - 15:51

Eski müdür, Uzunkaya'ya hakaretten yargılandı

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'ya basın yoluyla hakaret ettikleri iddisıyla eski Emniyet Müdürü Anadolu Atagün ve bir internet sitesi sahibi Abdullah Bulca'nın, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına devam edildi.

Eski müdür, Uzunkaya ya hakaretten yargılandı

Dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Celal Uzunkaya ve Mustafa Gülcü hakkında, 2009 yılında gönderilen bir ihbar mektubu üzerine, İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Uzunkaya ve Gülcü'ye 'örgüte yardım etmek' suçundan 3 ay 10'ar gün hapis cezası verildi. Uzunkaya ve Gülcü, emniyet müdürleri kararnamesiyle başka bir göreve atanmak üzere görevlerinden alındı. Celal Uzunkaya, daha sonra İzmir İl Emniyet Müdürü oldu. Kararın temyiz edilmesinden sonra dosya Yargıtay'a taşındı. Temyiz istemini görüşen Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, Uzunkaya ve Gülcü'ye verilen cezaları bozdu. İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davada, yerel mahkeme Yargıtay'ın bozma kararına aynen uydu ve beraatlerine karar verdi. Yargıtay da beraat kararını onadı.

Celal Uzunkaya, geçen yıl İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçeyle başvurup, kendisi hakkında twitter'da suçlayıcı ifadeler yazan eski emniyet müdürü Anadolu Atagün ve bunu paylaşan bir internet gazetesi sahibi Abdullah Bulca hakkında şikayetçi oldu. Dilekçeyi inceleyen Cumhuriyet Savcısı Gökhan Öztürk, her iki şüpheli hakkında 'Sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret' suçundan yargılanmaları için dava açtı.

İzmir 43'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya davacı Celal Uzunkaya katılırken, başka gelen olmadı. Her iki sanıktan da bu paylaşımlarından dolayı şikayetçi olduğunu belirten Celal Uzunkaya, "Dilekçemde ayrıntılı olarak şikayetlerimi ve gerekçelerimi belirttim. Hakkımda haksız suçlama, iftira ve hakarette bulunan her iki şüpheliden şikayetçi oldum. Aynı şikayetim devam etmektedir. Ben müşteki olarak sanıklarla uzlaşmak istemiyorum. Benim hakkımda asılsız sözler söylenmiş ve yazılmıştır. Bu nedenle şikayetçiyim. Ben yargılandığım İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada beraat ettim. Kararı Yargıtay da onadı. Sanıklar bu dava nedeni ile benim hakkımda söylemlerde bulunmuşlardır. Bu kararın da dosyaya getirtilmesini istiyorum. Talimatla ifadeleri alınan tanıkların bu ifadelerini de kabul etmiyorum. Ben Aydınlıkevler'de bekar evinde kalmadım. Ben Polis Koleji'nde yatılı okudum. Polis Akademisi'nde ise akademenin öğrenci yurdunda kaldım. Tanık beyanları bu nedenle asılsızdır" dedi.

Hakim Kemal Oruç, sanık Anadolu Atagün'ün avukatının bildirdiği tanıkların dinlenmesi için talimat yazılmasına, savunma hazırlamaları için süre verilmesine, İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden kararın istenmesine, Uzunkaya'nın duruşmalardan muafiyet talebinin kabulüne karar verip, duruşmayı aralık alına erteledi. (dha)

 
Atalay Filiz'in valizinden neler çıktı?
 
İzmir’deki ‘Kobani ölümü’nde tutuklama talebine ret!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atalay Filiz'in valizinden neler çıktı?
Tuzla'da öğretmen Fatma Kayıkci'nın ölümüne ilişkin "Tasarlayarak adam ...
Sezgi Kırıt davasında 7 yıl sonra tutuklama kararı!
Antalya'da 2009 yılında cinsel saldırıya uğradıktan sonra öldürülen 16 ...
Takip edilen IŞİD'li polis memurunu vurdu!
Gaziantep’te, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru ...
 
Çamurluktaki yazı polisi alarma geçirdi!
İstanbul Üsküdar'da camları açık şekilde park edilmiş ve üzerinde "bomba" ...
Sürüklenen dubadaki 2 gençten hala haber yok!
İzmir’in Çeşme İlçesi'nde, 6 gün önce üzerinde uyudukları dubanın halatının ...
Rusya'yla ilk temas: Heyet Moskova yolcusu
Türkiye’den Rusya’nın başkenti Moskova’ya ilk heyet yarın gidecek.
 
İzmir’de HDP’li yöneticiler dahil 29 kişi hakim karşısında
İzmir’de Paris'te 3 kadın PKK'lının öldürülmesini protesto sırasında haklarında ...
İzmir'de zehir operasyonu!
İzmir'in Tire İlçesi'nde jandarmanın düzenlediği iki ayrı operasyonda, ...
İzmir'de teslim olan binbaşı hakkında flaş karar!
Hakkında yakalama kararı bulunan Deniz Binbaşı Korkmaz Mermer, avukatı ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva