HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Mart 2022 Pazartesi - 15:41

Eski başkanın ismi Karşıyaka'da yaşayacak!

Mart ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştiren Karşıyaka Belediyesi'nde geçmiş yıllarda belediye başkanlığı görevini yürüten Nevzat Çobanoğlu'nun isminin Şemikler Mahallesi'nde yaşayan bir parka verilmesi önerisi meclis üyelerine sunuldu. İlgili önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Eski başkanın ismi Karşıyaka da yaşayacak!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi Mart ayı olağan Meclis ikinci oturumu gerçekleştirildi. Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda toplanan meclise Belediye Başkanı Cemil Tugay başkanlık yaptı.

ESKİ BAŞKANIN İSMİ ORADA YAŞAYACAK
Gerçekleştirilen meclis toplantısında Karşıyaka Belediyesi'nde 1984-1989 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini yürüten Nevzat Çobanoğlu'nun isminin bir parka verilmesi önerisi meclis üyelerinin onayına sunuldu.

İlçe sınırları içerisinde yer alan Şemikler Mahallesi 6297 sokakta bulunan bir parka Çobanoğlu'nun isminin verilmesi Kültür ve Turizm Komisyonu'na sevk edilmişti. Komisyondan oy birliği ile gelen ilgili gündem maddesi ise meclis üyelerinin onayına sunuldu.

Çovanoğlu'nun isminin verilmesi önerisi meclis oturumunda görüşülürken, ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

NEVZAT ÇOBANOĞLU KİMDİR?
Harp Okulu, Harp Akademisi, Silahlı Kuvvetler ve Millî Güvenlik Akademileri mezunudur. Hava Kuvvetleri Jet Öğretmenliği, Filo Komutanlığı ve Harekât Komutanlığı, Harp Akademileri Öğretim Üyeliği, Sofya Askerî Ataşeliği, İzmir Karşıyaka Belediye Başkanlığı, TBMM XIX. Dönem İzmir Milletvekilliği yapmıştır. Evli ve bir çocuk babasıdır

TUGAY: KADINLARIMIZ HER ZAMAN DEZAVANTAJLI HALE GETİRİLİYOR
Gündem dışı konuşmalarda meclis oturumunu kapatmadan önce söz alan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hakkında açıklamalarda bulunurken şunları söyledi:

"Kadınlar ile ilgili yaşadığımız problemlerin en büyüğü kadına yönelik şiddet olayları. Bunlar bizim evlatlarımız, kardeşlerimiz olabilirdi. Bu insanlarda sevenleri ile birlikte yaşayan insanlar. Hayatlarını kaybetmeleri hepimiz için dramatik. Problemin geneline baktığımızda toplumumuzda kadınlar ve erkekler eşit şartlarda değiller. Kadınlar toplumumuzun yarısını oluşturuyor. Toplumun yarısını pasif durumda tuttuğumuz zaman ve haksızlıklarla karşı karşıya bıraktığımızda… Toplumumuzda ön yargılar ile kadınlarımız her zaman dezavantajlı hale getiriliyorlar. Erkeklerle aynı işi yapmalarına rağmen daha düşük ücretler alıyorlar. Şiddet sonrasındaki cezalarda yetersiz gözüküyor. Bu konuda başka partiler ile fikir ayrılıklarımız olsa da İstanbul Sözleşmesi kadınlarımızı koruyan bir sözleşmeydi ve geri çekilmemiz talihsiz bir karar oldu. Önümüzdeki günlerin kadınlarımız için erkeklerle tamamen eşit olduğu, haksızlıkların giderilmesini temenni ediyoruz. Bunun kendi kendine olmasını beklemek hayaldir. Haksızlığa uğramış devamlı tehdit altında olan kadınlarımız ile birlikte maalesef enerji kaybı yaşarız. Kadınların dahil olduğu her alanda erkeklerin dahil olduğu sorunlar büyüyerek devam ediyor. Karşıyaka kadın-erkek eşitliğinde en iyi noktada olmasına rağmen eksikliğimizi görmek ve daha iyi noktaya gitmek için çalışmamız gerekiyor."

 
İzmirli hakem Şampiyonlar Ligi'nde görev alacak
 
Rusya'da 'dost olmayan' ülkeler listesi onaylandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Şubat 2023 Pazartesi 03:52

Benim çocuğumun mezarı bile yok açtığı mezarlığı kurtlar cesedleri çıkartıyor diye kapatmış benim haberim yok benim çocuğumun mezarı yok bilmipyorum çünkü ortacada yaşıyordrum haberim yok .öyküm nerde yatıyor artık bilmiyonrum ben .

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da anlamlı işbirliği... İmzalar tamam!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Türkiye Kadın Dernekleri ...
Çerçioğlu'ndan kadınlara kooperatif müjdesi
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler’in Gölhisar ...
Aydın'da 8 Mart için karikatür sergisi açıldı
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadın Günü ...
 
Başkan Özçınar 8 Mart için mesaj yayımladı
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar ...
“Hayalet Şiddet’’ sergisi açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle sanatçı Metin Ünsal’ın şiddetin ...
Soyer'den 'İstanbul Sözleşmesi' vurgusu: Umut, İzmir'den yeşerecek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu yıl savaşın gölgesinde ...
 
'Mor Şalvar' ile seyirciyle buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın (İzBBŞT) üçüncü oyunu ...
Büyükşehir'in acı günü... Hatipoğlu son yolculuğuna uğurlandı
İzmir'de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren itfaiye amiri İsa ...
Buca'dan dijital atak!
Dijital kent olma yolunda emin adımlarla yürüyen Buca Belediyesi, kurumsal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva