HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ocak 2023 Pazar - 10:19

ESHOT’tan üç yeni hat daha!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, 23 Ocak Pazartesi gününden itibaren üç yeni hat daha açıyor. Son üç yılda filosuna 457 yeni otobüs dahil eden ESHOT, bu hatlarla birlikte 1 Mart 2019’dan bu yana toplam 60 yeni hat açmış olacak.

ESHOT’tan üç yeni hat daha!

Son üç yılda, 364’ü tek seferde olmak üzere toplam 457 yeni ve yerli otobüsle filosunu güçlendiren ESHOT Genel Müdürlüğü üç yeni hattı daha hizmete alıyor. Yurttaşlardan gelen talepler doğrultusunda; 675 No’lu Seferihisar – F. Altay Aktarma Merkezi, 684 No’lu Urla – F. Altay Aktarma Merkezi ve 909 No’lu Zeytinalanı – F. Altay Aktarma Merkezi hatları, 23 Ocak Pazartesi günü itibariyle devreye alınacak. 675 ve 684 numaralı hatlardaki otobüsler ‘ekspres’ çalışacak. Bu hatlara ilişkin planlama, Narlıdere Metrosu’nun devreye girmesi sonrası yeniden ele alınacak.



984’de güzergâh değişikliği
Öte yandan Urla – F.Altay Aktarma Merkezi hattında çalışan 984 numaralı otobüslerin güzergâhında da yine vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda değişiklik yapıldı. Bu otobüsler bundan böyle Zeytinalanı, Zeytinalanı Meydan, Zeytinalanı Kreş duraklarında durmayacak.



Son üç yılda 60 yeni hat
ESHOT Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve gelmesi sonrası filosunu yeni araçlarla güçlendirdi ve pazartesi günü devreye girecek hatlar da dahil olmak üzere kentin ihtiyaç duyulan bölgelerine 60 yeni hat açtı.



Her gün yedi dünya turu
ESHOT, halen kent genelinde toplam 390 hatta, 1300’e yakın otobüsle hizmet veriyor. ESHOT otobüsleri, her gün dünyanın çevresini yaklaşık yedi kez dolaşmaya eşdeğer şekilde yaklaşık 280 bin kilometre yol yapıyor.

 
Liseli Melis'in 'protez' sevinci!
 
Otoyola çığ düştü: 28 kişi öldü!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cumhur 24 Ocak 2023 Salı 07:06

775 nolu otobüsün hattında bulunan GÜVEN durağına kapalı durak yapılmasını istedik. Yeri uygun değil ve o duraktan fazla yolcu binmiyor denildi. Yeri için 10 metre ileri veya geri alınsa uygun olur. Fazla yolcu binmemesinin nedeni insanların bir önceki durağa gitmesi. Çünkü bazı şoförler bile durağı bilmiyor. Kapalı durak olsa insanlar durağı kullanır. Dönüşte nasıl orada iniyorlarsa , gidişte de kullanır. #izulaş

Yorumu oyla      2      3  
Tamer 23 Ocak 2023 Pazartesi 10:38

827 nolu otobüs hattının ulukoopta yerleşim yerlerinin artması yani yolcu sayısının artması neticesinde harmandalı ya girmeden hava lojmanları geçtikten sonra ulukoop a dönmesi ulukent aktarmaya son durağına gitmesini talep ediyoruz.harmandalinin zaten otobüsleri var.

Yorumu oyla      2      3  
tunç 23 Ocak 2023 Pazartesi 09:40

705 ayrancılar esbaş aktarma merkezine gitsin artık binlerce dilekçe verdik eshota kayıtsız kalıyor bizde seçimde kayıtsız kalacaz yıllarca CHP ye oy vermiş olan bizler bu hizmet gelmezse bu kez vermeyeceğim

Yorumu oyla      12      4  
23 Ocak 2023 Pazartesi 09:38

Yurttaşlardan gelen talep deniyor. Kuzeyin en büyük semti ve nüfusu 100bin olan Egekent aktarma sistemi çıktı çıkalı sürekli mağdur. Şehir merkezi ile irtibat kesildi. Acilen Alsancak silo, halkapınar, otogar ve gümrük otobüsleri konmalıdır.

Yorumu oyla      2      3  
ayrancılar 23 Ocak 2023 Pazartesi 09:30

705 AYRANSILAR HATTI ESBAŞ AKTARMA MERKEZİNE KADAR UZATILMALI ORADAKİ BİR ÇOK ALTARNATİF ESHOT VE DOLMUŞ İLE ENTEGRE EDİLMELİ AYRANCILARIN ULAŞIM SORUNU BUŞEKLDE BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇÖZÜLECEK

Yorumu oyla      11      3  
'''Yurttaşlardan gelen talep''miş 22 Ocak 2023 Pazar 15:02

İzmir BB'si kamu hizmeti olan toplu ulaşımda ;İzmir merkez ilçeler , İzmir kırsal ilçeler ayrımcılığı yapıyor . Her şey 10.02.2016 tarihinde İzmir BB'si meclisinin aldığı karar ile başladı. Alınan bu karara Urla Zeytinalanı mahallesi yurttaşları dava açtı. İzmir 2.ci İdare mahkemesi, belediye meclis kararını ( 179 sayılı ) ; hukuka, hakkaniyete, külfetlerin adil dağıtılması ilkesine ve kamu yararına uyarlık bulunmadığı gerekçesi ile iptal etmiştir. Ancak İzmir BB Meclisi 16.12.2016 tarihinde yeni bir karar alarak alarak bu haksız , hukuksuz ve adaletsiz toplu ulaşım uygulamasını devam ettirmiştir. İzmir BB'si ( Zeytinalanı yurttaşlarının herhalde dava açtıklarından dolayı ) 209 nolu Zeytinalanı - F. ALTAY Eshot otobüs hattını iptal etmiştir. Şimdi ne değişti de 909 nolu Zeytinalanı - F.ALTAY otobüs hattı tekrar açıldı. O zaman yurttaşların taleplerine kulak tıkayanlar ( 2016 Şubat ayı gazetelerinde eylem haberlerini okuyabilirsiniz ) şimdi ne değişti ( Otobüs hat numarası 209 du, şimdi 909 oldu ) . Ey seçim sen nelere kadirsin . İzmir merkez ilçelerdeki metro, otobüs, vapur ve tramvaylarda uygulanan 120 dk. aktarma hakkı , İzmir kırsal ilçe belediye otobüslerine de ya gelecek, ya da gelecek ' O metro Buca'ya gelecek ' gibi mesela. 675 nolu Seferihisar - F.ALTAY hattında ESHOT otobüslerimi , yoksa İZTAŞIT ( Özel halk otobüsü ) otobüsleri mi hizmet verecek ? İzmir BB'si , 2019 Aralık ayındaki İZTAŞIT uygulaması ile ESHOT otobüslerini ( Seferihisar -F.ALTAY hattında ) tamamen hizmetten çekmişti. Çözüm : Kırsal ilçe otobüslerinde de ; 136 km.lik İZBAN daki tarife ve ücretlendirmelerin uygulanması.

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun'da mis kokulu festival zamanı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Karaburun Belediyesi tarafından ...
Uğur Mumcu Karabağlar'da özlemle anılacak!
30 yıl önce evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu aramızdan ayrılan ...
11 mahallede 26 etkinlik... Bornova’da eğlenceli yarıyıl tatili
Bornova Belediyesi, öğrencilerin yarıyıl tatillerini değerlendirmeleri ...
 
Gazeteci Uğur Mumcu şiirlerle anılacak
İlçede kültürel ve sanatsal etkinliklere devam eden Torbalı Belediyesi ...
Karşıyaka'da 'Mikrofiliz Eğitimi' düzenlendi
Bütün dünyayı etkileyen iklim krizi ve olası etkilerinden gıda krizine ...
İzmir Kent Konseyi 19. Olağan Genel Kurulu yapıldı
İzmir Kent Konseyi’nin 19. Olağan Genel Kurulu’nda konseyin yeni yönergesi ...
 
Başkan Soyer’den Nergis Festivali’nde mesaj seli: Baharın da siyasetin de yalancısına inanmayın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karaburun Belediyesi tarafından nergis ...
Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri Karşıyaka'da anılıyor
Karşıyaka Belediyesi, 24 Ocak 1993 tarihinde bombalı suikastle katledilen ...
Bornova’da karne heyecanı
Bornova Belediyesi bünyesinde Doğanlar, Altındağ, Mevlana, Evka 3 ve Naldöken ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva