HABERLER>SEÇİM 2015
4 Mart 2015 Çarşamba - 13:37

Erten neden aday olduğunu anlattı, hükümete çattı: Abbas yolcu!

İzmir’in Eski Vekili Abdurrezzak Erten Meclis için yeniden yola çıktı. Aday adaylığı kararı için tüm ilçe örgütleriyle istişarede bulunduğunu ifade eden Erten, “Yapılan kamuoyu araştırmalarında Abbas yolcu görünüyor. Önceleri yüzde 52’lerle hava atıyorlardı. Şu an AKP’nin oyu yüzde 38’lerde. Bu ivme aşağılara doğru giderse çok iddialı söylüyorum; 7 Haziran’da AKP’nin alacağı oy yüzde 33’tür. Bunlar gidici” diye konuştu.

Erten neden aday olduğunu anlattı, hükümete çattı: Abbas yolcu!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ – CHP İzmir’de önseçim kararıyla tavan yapan seçim heyecanı başvuru süresinin sona ermesinin ardından Meclis’e talip olan önemli isimlerin açıklamalarıyla artıyor.

Partide bir dönem PM ve MYK üyeliğinin yanı sıra Genel Sekreter Yardımcılığı da yapan İzmir Eski Milletvekili Abdurrezzak Erten de önemli mesajlarla yol çıktı.
 
İzmir 1’inci Bölge’den aday adaylığını il binasında yaptığı basın toplantısıyla ilan eden Erten’e, Karabağlar Eski Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve çok sayıda partili eşlik etti.

Aday adaylığı kararını nasıl aldığını anlatan Erten iktidar partisine de sert mesajlar gönderdi.



Sözlerine “Ben burada sizleri görünce CHP’nin iktidara yaklaştığını görüyorum” diyerek başlayan Erten, “Bu destek bana değil CHP iktidarına yapılan destektir. Konuşmamda kendi tanıtımımla ilgili hiçbir şey söylemeyeceğim. Seçimlerle ilgili bir şey söylemeyeceğim. Tek bir hedefim var; AKP’yi demokratik yollarla nasıl iktidardan alaşağı edeceğiz?” dedi.
 
TARİHİ BİR KARAR
Erten, niçin aday adayı olduğunu anlatırken ön seçim ve kontenjan için de açıklamalarda bulundu. Erten, “Bir buçuk aydan beri tüm ilçelerdeki üyelerle, kanaat önderleriyle siyasi akrabalarıma istişarelerde bulundum. ‘Vekilim senin tekrar aday olmanı istiyoruz, çünkü ön seçim senin ütopyandı’ dediler. Ben ön seçim geleneğinden gelmiş biri olarak söylüyorum; genel başkanımızın CHP’yi iktidar olması için yaptığı bu girişimin tarihe not düşülmesi gerekir. Bu karar alındıktan sonra diğer seçimlerde de ön seçim geleneği sürecektir. Eleştirilmesi gereken noktalar da var. 1-3-7 ya da 1-3-8 sistemi getirilseydi daha iyi olurdu. Ama buna da şükrediyoruz. Bu çok önemli ve tarihi bir karar. Bu CHP’ye iktidar yolunu açan bir karardır. İktidara elimizi uzatıp tutabilecek kadar yakınız. Ön seçim kararı parti üyelerimizi şahlandırmıştır. Artık aday adaylıkları geçmişte olduğu gibi iki dudak arasında değil. ‘Ben bu arkadaşı destekliyorum ya da desteklemiyorum’ noktasına gelmiştir. Bu saatten sonra sıkılmadık el bırakmayacağız. Girmedik mahalle bırakmayacağız. Hep birlikte CHP’yi iktidar yapacağız” ifadelerini kullandı.



 
YERELDE İKTİDAR OLMAK YETERLİ DEĞİLDİR
Yerelde iktidar olmanın yeterli olmadığını genelde de iktidar olunması gerektiğini söyleyen Erten il özel idarelerin kapatılmasından sonra gerçekleşen uygulamalardan örnekler verdi. Erten, “Özellikle yerel yönetimlerle ilgili tüm belediye başkanlarımız tüm zeka ve çalışmalarını ortaya koymalarına rağmen AKP iktidarı tarafından kösteklenmektedir. Yerel yönetimlerde iktidar oluyorsanız genel iktidarı da ele geçirmelisiniz. Yerelde iktidar olmak yeterli değildir.  İl genel meclislerin kapatılmasıyla 3 buçuk trilyon para bıraktık. AKP bu parayı belediyelere vermedi. Sen İzmir halkının parasına ne hakla el koyuyorsun? Ne hakla AKP’li belediyelere veriyorsun? Yüzde 1 bile İzmir Büyükşehir Belediyesine katkı koymuyor. Denizli’ye baktığında yüzde 97 katkı koyuyor. Ey Tayyip Erdoğan bu parayı buraya harcamak zorundasın. Bu İzmir halkının parasıdır. O parayı sonuna kadar isteyeceğiz ve savunacağız.  Vergimizi 10 lira olarak verirken sen bize 2 liralık dönüş yapıyorsun nerede 8 liralık fark. Bu parayı da istiyoruz.  Olmaz öyle bir şey. Bu bir haksızlıktır.  7 Haziran seçimleri Türkiye için tarihi bir dönemdir” diye konuştu.
 
CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN YARGILANSIN
İktidarın ‘yasaklar, yolsuzluk ve yoksullukları çözeceğiz’ diyerek göreve geldiğini belirten Erten, “Bunlar ‘3Y’ ile geldiler. Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar. Yasaklar üzerine kurgulanmıştır bu iktidar. ‘Yolsuzluk ve yoksulluğu yok edeceğiz’ dediler. Bizim cumhuriyetle, Atatürk’le, Avrupa medeniyetleriyle sorunumuz yok’ diyorlardı. Biz de ‘acaba kafalarının derinliklerinde ne yatıyor?’ diyorduk? Tayyip Erdoğan öyle uzun vadeli bir proje çizdi ki, 2011 yıllarından sonra kafasının derinliklerinde yatanları ortaya koymaya başladı. Hani sen yasakları, yolsuzluğu ortadan kaldıracaktın? Şimdi ne oldu?  Bunların hepsinin hesabı sorulacak. Devlet kurumu diye bir şey kalmadı. Bir tane bağımsız kurum söyleyin. Nerede hukukun üstünlüğü? Biz İzmir’iz. Asla bu ajitasyonlara gelmeyiz. Dilerim İzmir tüm Türkiye olsun. Türkiye bunların hesabını sorsun. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere başbakan ve hepsi yüce divanda hesap versin” ifadelerini kullandı.
 
ABBAS YOLCU…
Erten iktidarın gidici olduğunu söylerken devlet kurumlarının da iktidara yatırım yapmaması gerektiğini söyledi. Erten, “Şu an görüşülmekte olan güvenlik paketiyle ilgili günlerce kavgalar sürüyor. Bu olay AKP tarafından bir an önce bitirilmek isteniyor. Bu güvenlik paketi Tayyip Erdoğan’ın padişahlığının kurgulanmasıdır. İstediğin an istediğin yerde istediğin kişiyi yok edebilirsin. Bu tek başına bir padişahlıktır. Ey cumhurbaşkanı senin amacın başkanlık ya da yarı başkanlık sistemine geçmek değildir. Senin amacın Türk usulü tek adamlık yönetimine geçmektir. Bunun adı faşizmdir. Yapılan kamuoyu araştırmalarında Abbas yolcu görünüyor.  Yüzde 52’lerle hava atıyorlardı. Şu an AKP’nin oyu yüzde 38’lerde. Bu ivme aşağılara doğru giderse çok iddialı söylüyorum; 7 Haziran’da AKP’nin alacağı oy yüzde 33’tür. Bunlar gidici. Gidecek. Devletin kurumlarına sesleniyorum; sakın AKP’ye yatırım yapmayın. Sizler de yolsuzluğa bulaştıysanız sizlerden de hesap soracağız.  AKP’yi iktidardan indirdiğimizde bunların hesabını çok acı bir şekilde soracağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
cemilerten 22 Mart 2015 Pazar 12:27

bu ülkeye ve şehire bir değil birden fazla abdurrezzak erten lazım işsizin emeklinin yoksulun gençlerin herzaman yanında olan abdurrezzak erten yolun açık olsun

Yorumu oyla      11      5  
işte örgüt işte halkın vekili 4 Mart 2015 Çarşamba 16:14

seninle bu yolda sonuna kadar seni seviyor vede desdekliyoruz.. yolun açık olsun halk adamı

Yorumu oyla      21      29  
izmirlee 4 Mart 2015 Çarşamba 16:07

eski karabağlar belediye başkanı sayın kasım sıtkı kürümü millet vekili olarak görmekten bir izmrli olarak şeref duyarım. inş. adaylığını koyar

Yorumu oyla      23      29  
saygılı duruş 4 Mart 2015 Çarşamba 15:22

İzmir'de vekillik yaptığınız dönemide biliyoruz Erten bey İzmir'e genç vekiller istiyoruz saygılar

Yorumu oyla      44      13  
izmir1 4 Mart 2015 Çarşamba 14:41

Tekrar sizi aramızda görmek istiyoruz.

Yorumu oyla      27      37  
Serdar kuçhan 4 Mart 2015 Çarşamba 14:31

Açlığım yoksulluğun her türlü baskının normal karşılandığı ülkemizde yüreği demokrasi için çarpan tüm halkımızı , Sayın Abdulrezak Erten'i desteklemeye davet ediyorum

Yorumu oyla      25      40  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’de temayül fotoğrafı netleşiyor: İşte ilk 10!
Genel seçim öncesinde milletvekili adaylarını belirleme sürecinde İzmir’de ...
CHP aday adayı Birlik Yörüklerle buluştu
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mehmet Birlik, Kemalpaşa Yörükler ...
Sarıküse, önseçim startını verdi
CHP İzmir eski İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, 7 haziran seçimleri ...
 
CHP'li aday adayı Türkbay'a Gaziemir'de büyük ilgi
CHP Gaziemir İlçe Örgütü'nü ziyaret eden İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday ...
CHP’de Gençlerin Eski Başkanı gençlik vurgusuyla yola çıktı
CHP İzmir’de 2’inci Bölge’den aday adaylık dosyasını genel merkeze ileten ...
CHP’de vekil adayı Balbay Alevileri dinledi
CHP İzmir Milletvekili ve 2. Bölge milletvekili aday adayı Mustafa Balbay ...
 
CHP İzmir’de önseçim röntgeni: Üye sayısı, yöntem ve son tarih
CHP’de genel seçim öncesinde İzmir için önseçim kararı alınırken çalışmalar ...
CHP İzmir’de Filiz ‘ıslak imzayla’ söz verdi!
CHP İzmir’de 2’inci Bölge’den Milletvekili Aday Adayı Fatih Filiz, ‘önce ...
Kadir Sinan DİSK’te: CHP’de birleşelim
DİSK Ege Bölge Temsilciliğini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi 1’inci ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva