HABERLER>SEÇİM 2015
4 Haziran 2015 Perşembe - 11:23

Eroğlu’ndan Başbakanlık Ofisi’nde İzmir raporu: O anketi açıkladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Başbakanlık Ofisi’nde hükümetin 13 yılda İzmir’e yaptığı yatırımları anlattı. Eroğlu, “Şimdiye kadar 30.3 milyar TL’lik yatırım yaptık. İzmir için büyük düşünüyoruz. Bütün sektörlerde kenti ayağa kaldıracağız. Bizim sözümüz noter taahhüdünden daha sağlamdır” dedi. Eroğlu, yaptırdığı bir ankete göre vatandaşın yüzde 80’inin belediye hizmetlerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Eroğlu’ndan Başbakanlık Ofisi’nde İzmir raporu: O anketi açıkladı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı ziyaretle açılışı yapılan Başbakanlık İzmir Ofisi ikinci kez kapılarını açtı. 
 


İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hükümetin 13 yılda İzmir’e yaptığı yatırımları anlattı.

- BAKAN EROĞLU GIDA ÇARŞISI’NA KONUK OLDU

Eroğlu, “İzmir’e şimdiye kadar 30.3 milyar TL’lik yatırım yaptık. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bütün sektörlerde İzmir’i şaha kaldıracağız. Sayın başbakanımız İzmir’e ve Ege Bölgesi’ne çok büyük önem veriyor. İzmir’i lokomotif şehir haline getirmekte kararlıyız. Bunlar hayali değil. Biz laf üretmiyoruz.  Biz bir vaatte bulunursak bunun hazırlığını yapıyoruz. Kaynağı, arazisi, yeri, her şeyi bellidir. Hiç birisini ezbere yapmıyoruz. Bunlar suya yazılan sözler olmasın, balon olmasın diye her şeyi de belgeledik. Onlar bizim taahhüdümüzdür. İzmir’in bakanı olarak konuların takipçisi olacağım. Sözümüzün eriyiz.  Biz yapacağımızın sözünü veriyoruz.  Bizim sözümüz noter taahhüdünden çok daha sağlamdır. Başbakanlık ofisi ile birlikte çalışmaları daha yakın yürüteceğiz. Tüm bakanlarımız ve hükümetimiz burada olacaktır. Hep birlikte huzurlu, marka, ufuk şehir İzmir’i hazırlıyoruz. İzmir’e pozitif ayrımcılık yapacağız” dedi.


 
İZMİR’İN SU PROBLEMİ YOK
Eroğlu, bakanlık olarak da önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Eroğlu, “Hükümetimizden önce acaba kaç tane baraj ya da gölet yapıldı. Tek bir elin parmakları kadar yoktur. Küçük Menderes, Bakırçay Havzası’nda hiçbir tesis yoktu. İzmir’in içme suyu ihtiyacını da kökten çözdük. Manisa’da yapılan Gördes Barajı’ndan 59 milyon metreküp su temin ettik. Şimdiye kadar bu proje için 508 milyon TL harcadık. Çeşme’ye gittiğimizde su ihtiyacı olduğunu söylediler. Bize de ‘sizin yapacağınıza inanıyoruz’ dediler. Orada da Karareis Barajı’nın temelini attık. İzmir’in en güzel ilçesi Çeşme’nin çeşmelerinden memba suyu akacak. Yine İzmir’in birçok yerinde baraj ve göletler yaparak su ihtiyacını karşılıyoruz. İzmir’in yaptığımız planlamaya göre şimdilik 2050’ye kadar su problemi yok” diye konuştu. 
BELEDİYENİN GÖREVİ DEMİYORUZ
Bakan Eroğlu, İzmir’de şehirleşme konusunda da eksiklikler ve yapılması gerekenler olduğunu söyledi. Eroğlu, “İzmir’de kentsel dönüşüm projelerinin geliştirilmesi gerekiyor. Biz de her türlü desteği vereceğiz. Hiçbir zaman ‘şu belediyenin görevidir’ demeyeceğiz.  Elimizden geleni yapacağız” dedi.
 
HARMANDALI’NIN HALİ ORTADA
Eroğlu, İzmir’in en önemli sorunlarından birisi olan çöp meselesine de değindi. Eroğlu, “Vahşi depolama konusu hepimizi üzüyor. Harmandalı Çöplüğü’nün hali ortadadır. Orada yaşanan manzaradan korkuyorum. Gerekirse ormanlık alandan yer tahsisi yaparız, teknolojide katkı koyarız. İzmir’de anket yaptık. Kentin problemlerinin yüzde 80’i belediyelerin yapması gerekenler çıktı. Trafik, yol ve kanalizasyon ağı ile çöplerden bahsediyorlar. İstanbul Ümraniye’de Hekimbaşı çöp dağı patladı ve 42 vatandaşımız hayatını kaybetti. Biz, İstanbul’da katı atık kompost tesisi ile tıbbi atık toplama tesisini yaptık. Ankara’da Mamak Çöplüğü’nde yapılanlarla gurur duydum. Seralarda elektrik enerjisi ile domates üretiliyor. Biz de bu konuyu kısa zamanda çözmeliyiz” dedi.
 


BİR BAKAN OLARAK DEĞİL…
Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile arasında gerilime neden olan Körfez ve temizliği konusuna da değindi. Eroğlu, “Körfez’deki kirliliğin takipçisi olacağız. Burada kimseyi seçim öncesinde suçlamak istemiyorum. Haliç’i temizleyen bir kişi olarak destek vereceğim. Arkadaşlarımız büyük bir grup kurdular ve çalışmalarını sürdürüyorlar. Dereler, kolektörler inceleniyor. Bir bakan olarak değil bir vatandaş olarak yardımcı olacağım. Büyükşehir Belediyesi’ne de elimizden gelen katkıyı koyacağız. ÇED süreci ile ilgili eksiklikler tamamlanmamış. Belediyeye sorulmuş ama cevap bile verilmemiş. Sadece benim bakanlığım değil birçok bakanlığı ilgilendiren bir konudur. Bakanlık müsteşarı geldi izah etti. Polemik malzemesi olmasın diye gündeme getirmedim. Gerekirse toplantı yapar ve her alanda bir araya geliriz. Çıkıp ‘ÇED vermedi’ deniliyor. İyi de süreç tamamlanmamış ki” diye konuştu.

KEMERALTI BERBAT DURUMDA
Eroğlu, yağışlarda su baskınlarının yaşandığı Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda çalışmalara başladıklarını söyledi. Eroğlu, “Kemeraltı tarihi bir çarşı ama berbat durumda. İzmir Valiliği aracılığıyla MOBESE sistemi kurulacak. Yine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarihi yapılarla ilgili çalışmalara başladı. DSİ olarak da dereler için çalışıyoruz. Bütün dereler ve su kanalları Kemeraltı’na yönlendirilmiş. O yüzden orada yağmurlu havalarda su baskınlarının olması çok normal. Bu konuda da çalışıyoruz” dedi.
 
Eroğlu, İzmir’deki ulaşımda yaşanan kent kart problemi ile ilgili sorulara seçim süreci nedeniyle yanıt vermeyeceğini söyledi.

 
Karşıyaka’da duygulandıran anma: Nazım Hikmet Memleket
 
Yargı zaferi: Büyükşehir 'İzmir'in malları'nı geri alıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tahtalı 4 Haziran 2015 Perşembe 12:56

tahtalı baraj havzasında altın arama izni verildi. buna ne demeli

Yorumu oyla      33      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Çıray: İşsizliği tarihe gömeceğiz
Son 13 yılda yoksul sayısının 17 milyona ulaştığına dikkat çeken CHP İzmir ...
AK Parti adayı Şeboy'a torun sürprizi
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy, yoğun seçim çalışmaları ...
Yıldırım'dan İzmir iş dünyasına 'istikrar' çağrısı
İTO, EBSO, İzmir Ticaret Borsası, MÜSİAD, TESKOMB, EİB başkanları ve ...
 
Partilerin gözü ilk kez atılacak 1 milyon 100 bin oyda!
7 Haziran seçim sonuçlarında, ilk kez sandığa gidecek yeni seçmenlerin ...
CHP Adayı Sezer Nazım’ı andı: Halk özgürlüğe kavuşacak
CHP İkinci Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Sezer, dünyanın birçok yerinde ...
MHP adayı Onar: Memura çerez kabuğunu layık gördüler
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Av. ...
 
Bakan Eroğlu’ndan su raporu, hedefte Büyükşehir!
Canlı yayında yatırımlar hakkında detaylı bilgi veren İzmir Adayı Bakan ...
MHP İl Başkanı Karataş: HDP’nin maskesi var
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl başkanı Necat Karataş, “İzmir ...
Balbay yine sordu: Erdoğan İzmir’e ne açtı?
CHP İzmir Milletvekili ve 25. dönem milletvekili adayı toplu açılış töreni ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva