HABERLER>POLİTİKA
16 Mart 2023 Perşembe - 14:30

Erdoğan ‘olur’ verdi… AK Parti İzmir’de Sürekli dönemi sona erdi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini duyurdu. Sürekli açıklamasında “ Cumhurbaşkanımızın olurları ile bu dönemde Aday Adaylığı konusunda genel merkezin kabulü ortaya çıktı. Bende bugün itibari ile 4 yıldır  sürdürdüğüm görevimden istifa ettim ve aday adaylığı başvurumu tamamladım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan ‘olur’ verdi… AK Parti İzmir’de Sürekli dönemi sona erdi!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Genel seçimlere kısa bir süre kala siyasi partilerde adaylık hareketliliği yaşanmaya devam ediyor.

AK Parti İzmir’de geçtiğimiz hafta itibari ile aday adaylığı istifaları başlarken, en çok merak edilen isim ise İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin alacağı karar olmuştu.

Geçmişte; Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği, 25 ve 26. Dönem İzmir Milletvekilliği gibi görevlerde bulunan İl Başkanı Sürekli’nin yeniden milletvekilliği istediği kamuoyu tarafından bilinirken, Sürekli süreç hakkındaki kararını verdi.

AK Parti İzmir İl Binası’nda basın toplantısı düzenleyen Başkan Sürekli, il başkanlığı görevinden milletvekilliği aday adaylığı için yola çıktığını duyurdu.

İLK AMACIMIZ TEŞKİLATIMIZIN TÜM DİNAMİKLERİNİ HAREKETE GEÇİRMEKTİ
Düzenlenen basın toplantıda konuşan Başkan Sürekli, "16 Nisan 2019 tarihinde atanmış bulunduğum il başkanlığı görevimi 4 yıldır sürdürdüm.  Bu süreç uzun bir süreç. Bu süreçte çok öneml olayları birlikte yaşadık. Yerel seçimlerin bitiminde görev Cumhurbaşkanımız tarafından tarafıma bildirilmişti. İzmir'de kolları sıvayarak çalışmalarına başladık. İlk amacımız teşkilatımızın tüm dinamiklerini harekete geçirmekti. Teşkilatlarımız İzmir'de büyük bir güce ve kurumsal yapılara ulaşmıştı. İlk işimiz vefa çalışmalarını başlatmak oldu. Kurucular kurulumuz, geçmiş dönem il başkanlarımız ve milletvekillerimiz, geçmiş dönemde AK Parti İzmir'de kim görev aldıysa hepsine ulaşmaya çalıştık. Yaklaşık 5 bin kişi görev almıştı ve bunların bir çoğuna ulaştık. Bir kısmı ile toplu toplantılarda, bir kısmı ile 20-30'lu gruplar halinde toplantılar yaptık. Bu dönemde farklı çalışmalar yapmaya çalıştık ve umarım başarılı olmuşuzdur. Teşkilatlarda karınca modelini tekrar hayata geçirdik ve istikrarlı bir, şekilde aylarca son deprem sürecine kadar kesintisiz uyguladık. Karınca modelinin yanına bir de eş zamanlı çalışma modelini getirdik. 30 ilçemizde sırayla bir karınca modeli bir eş zamanlı çalışma metodları uyguladık. Dönemimizde en çok dikkat ettiğimiz konu süreklilikti. Bir yandan üye kaydı yaptık ve son 4 yılda 30 bin 240 üye kaydını gerçekleştirdik. Şu an 530 bin üye sayısına ulaştık. Bu kayıtları yaparken ilk defa online üyelik sistemini hayata geçirdik. Partimize farklı kesimlerde çok sayıda arkadaşımızın katıldığını gözlemledik. Gönül seferberliği kapsamında  e, STK ziyaretleri, Şehit yakınları, gazi ve engellilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANIMIZIN OLURU İLE...
Aday adaylığı başvurusu yaptığını belirten Sürekli, ""Bir yandan da İzmir halkının bize verdiği muhalefet görevini de yapmaya çalıştık. Burada sloganımız yerinde muhalefetti. 16 tane yerinde basın açıklaması yaptık. Grek körfezde, gerek otobüs duraklarında gerekse Harmandalı çöplüğünde olduk.Bunlarda başarılı olduğumuzu da görüyoruz.Başta koku sorunu olmak üzere İzmir'in sorunları tüm kesimler tarafından kabul edilmiştir. inşallah çözüm de yerel seçimlerde AK parti iktidarına nasip olacaktır. 4 yıl uzun bir süreydi bu süre içinde pandemiyi, İzmir depremini gördük, kongrelerimiz yaptık ve son olarak aslın felaketini yaşadık.Bu arada seçim takvimi işledi ve 14 Mayıs olarak seçim tarihi Cumhurbaşkanımı olarak belirlendi. Yaklaşık 6 aydır AK parti teşkilatları seçime dönük çalışmalarını yoğunlaştırmıştı.... şu an AK Parti İzmir'in tüm kademleri seçime hazırdır. Sayın Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir, aday adaylığı sürecini tamamladılar ve şahsımla da 3 kez görüşüldü. Bu görüşmeler sonucunda Cumhurbaşkanımızın olurları ile bu dönemde Aday Adaylığı konusunda genel merkezin kabulü ortaya çıktı.Bende bugün itibari ile 4 yıldır  sürdürdüğüm görevimden istifa ettim ve aday adaylığı başvurumu tamamladım. Bu bir süreç. Sayın Cumhurbaşkanımız bana bu partinin her kademesinde görev verdi. Mahalle başkanlığı olarak başladım, milletvekilliği ve il başkanlığı görevinde bulundum.Bu dönem itibari ile geçmiş dönem il başkanı ve milletvekili olarak AK Partinin neferiyim. İnşallah Cumhurbaşkanımız en yüksek oyla bir sefer daha Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Bu dönemi tek kelime ile özetlemem gerekirse 'uyum' olacaktır bu da. Allah herkese böyle bir veda nasip etsin” dedi.

Yeni il başkanlığı süreci hakkında da konuşan Sürekli, “AK Parti’de istikrar ön plandadır. Benim istifam AK Parti açısından bir şeyi değiştirmez. Teşkilat olduğu gibi görevine devam edecek. Şu anda tüzük gereği Nail Kocabaş Başkanımız atama yapılana kadar il başkanı olacak. Atama da en kısa sürede atama yapacaktır. Her kim gelirse bizim il başkanımızdır” ifadelerini kullandı.

 
Başkan Selvitopu'ndan Lider'e ziyaret!
 
İktisat Kongresi’ndeki konserlere erteleme!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Mart 2023 Cuma 08:36

bu adam ne iş yapar bilen varmı? boş boş gezip sağa sola konuşuyor. milletvekili olsa ne yapacak? devletin kesesinden yiyecekler. bunlara cidden oy veren var mı?

Yorumu oyla      8      5  
Mutlu olduk 16 Mart 2023 Perşembe 20:48

Gözümüz aydın. Şimdi TBMM'dekiler düşünsün

Yorumu oyla      3      3  
cemil bagatur 16 Mart 2023 Perşembe 16:38

izmirdeki benım gözümde en dürüst siyasetci hayırlı ugurlu olsun .

Yorumu oyla      6      18  
SOKAK_2 16 Mart 2023 Perşembe 16:36

Demekki hiç bir şey SÜREKLİ değilmiş onu gördük (!).

Yorumu oyla      11      6  
tuna 16 Mart 2023 Perşembe 16:21

zaten aday olmasan sasardık ne milletvekilliğin ne il başkanlığın döneminde faydalı bir işin olmadığı gibi aslında senin ismini listede gören akp secmeni muhru basmıyor o listeye

Yorumu oyla      14      7  
2 dönem kuralı koyan partiye bak! 16 Mart 2023 Perşembe 14:58

Dön dolaş aynı isimler.

Yorumu oyla      17      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Ösen istifa etti!
DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, milletvekili aday adayı ...
Erdoğan: Türk dünyası tek yürek olduğunu göstermiştir
Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep ...
İzmir'de seçim güvenliği için kritik zirve!
İzmir'de 9 ilin valisi ile seçim bölge güvenliği toplantısı yapan İçişleri ...
 
Sandık kurulacak yeni ülkeler açıklandı
YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel ...
Resmen duyuruldu... AK Parti'nin adayı Erdoğan!
AK Parti TBMM Grubu, Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olarak ...
'Bahçeli, cumhurbaşkanı yardımcısı olacak' iddialarına yanıt
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında önemli ...
 
Kılıçdaroğlu eşi ile birlikte KKTC'ye gitti
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
CHP’li Sertel: TRT’de liyakat bitti, iş barışı bozuldu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT’de ...
Komisyondan geçti... Konutta haciz kalkıyor!
Yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva