HABERLER>POLİTİKA
5 Şubat 2021 Cuma - 15:41

Erdoğan kongreyi selamladı: 2023 İzmir’de bir başka yıl olacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi’ne canlı bağlantı yaptı ve kongreyi selamladı.

Erdoğan kongreyi selamladı: 2023 İzmir’de bir başka yıl olacak

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi’ne canlı bağlantı ile seslendi. Bağlantı esnasında Müslüm Gürses'in "Hangimiz Sevmedik" şarkısının çalındığı görüldü.

Erdoğan, Fuar Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda yapılan kongrede yeniden başkan seçilen İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ’ı tebrik etti. Erdoğan yaptığı kısa konuşmada “2023 İzmir’de bir başka yıl olacak” dedi.

Erdoğan’ın kendisine söz verdiği AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “İzmir’den sevgi, saygı ve hürmetlerimizi arz ediyoruz. İzmir kongremizde sizi dört gözle bekliyoruz. İzmir sizi seviyor” dedi.

İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ ise, “Sizi İzmir’in tüm kadınları adına muhabbet ve sevgiyle selamlıyorum. Biz kadınlara böylesine özel ve anlamlı alan açtığınız için size minnettarız. Partimizin İzmir’deki başarı çıtasını yukarı çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Cenazesi sebebiyle kongrede yer alamayan İl Genç Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, yerine konuşan Yusuf Demircioğlu, ”Ömrümüze ömrünüze bahşeden rabbimize teşekkür ediyoruz. Menemen’de genç bir kardeşimiz belediye başkanlığını kazandı. Menemen’de hayırlı işler yapacağız. Menemen’de yaptığınız desteklerden için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

KADINLARA GERÇEK ANLAMDA HAKLARINA VE ÖZGÜRLÜKLERİNE KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞTIK
Kongrede konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyasetin içindeki kadınların önemine dikkat çekti. Erdoğan, "Kuruluşundan bu güne ak parti teşkilatında görev yapmış tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Kadın kolları kongremizin ülkemiz  ve şehirlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki 2023 seçimlerde sandıkları öncelikle sizlere emanet edeceğiz. Seçimlerde kurulan 273 bin sandık için verdiğiniz sözü tutacağınıza inanıyorum. Kadınlarımızın sahip çıktığı sandıklarda hata çıkmayacağına eminim. Bizim kadın kollarımız okul gibi çalışan bir kurumdur. Salgın dönemindeki faaliyetlerimizde bu özelliğimiz bir kez daha gösterdiğiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. AK Partili olarak, kadınları görmezden gelen bir siyaset başarıya uğraşamaz. Kadınlar sadece yasak salma kontenjanı olarak bakan bir düşüncenin milleti temsil etmesi mümkün değildir. iz kadınların siyasetteki varlığını siyasetimizin merkezine yerleştiriyoruz. Bu doğrultuda önemli mesafeler kat edilmesini sağladık. Kadınların siyasete katılımı noktasındaki en önemli kazanımlarında AK Parti imzası yer adlı. Birileri kadınları istismar etmenin peşindeyken biz kadının gerçek anlamda haklarına ve özgürlüklerine kazandırmak için çalıştık. Bugün kadınlar önemli yerlere geldiyse bunun gerisinde kararlı bir mücadele var. Tabii mücadele de pek çok engel ile karşılaştık ancak hamdolsun, kadınlarımız ile birlikte tüm bu engelleri asarak, TBMM'de 54 kadın milletvekilimiz ulunuyor. Kabinede 2 kadın bakanımız bulunuyor. Bugün kadın kolları 5 milyon 300 bini aşan üye sayısı ile diğer tüm siyasi partilerin üye sayısına yakın bir üyeye sahiptir. Kadınlarımızın desteğini yanımızda tutmayı sürdürürsek, AK Partinin yükselişini kimse durduramaz. Batı kurumları aile kültürünü bozduğu için temelden sarsılıyor. İzmir kongresine baktığım zaman pankartlarda annemi görüyorum. Bunun için sizlere çok teşekkür ederim. Unutulmamalıdır ki cennet anaların ayaklarının altındadır. Türkiye olarak maruz saldırılardan kurtulup ayakta kalabilmemizi aile yapımıza borçluyuz. Bizim ailelerimizin direği annelerdir. Dün 2020 nüfus rakamları açıklandı. Ülkemizin nüfusu 84 milyona dayanması ile birlikte yaş ortalamamız maalesef yükseliyor. Bizim inancımız doğrultusunda her çocuk kendi bereketi olarak doğar. Hükümet olarak her zaman söylüyoruz en az 3 çocuk.  Ülkemizde teröre bulaşmış olan şiddeti bir hak arama vasıtası olan hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Bunun yanında teröre bulaşmamız her evladımızı sahipleneceğiz. Türkiye'de üniversitesi olmayan ilimiz yok. Boğaziçi Üniversitesinde kısmi bir azınlık, maalesef rektörün odasını işgale yelteniyor. Bu önemli bir üniversitenin tamamını hedef alan bir durum değil. Ancak maalesef dışarıdan tahriklerle böyle bir duruma giriyor. Bakıyorsunuz bunun içinde CHP İstanbul İl Başkanı olayın içinde. Sizin orada ne işiniz var?” dedi.

KONGREYE YOĞUN KATILIM
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı seçimleri tamamlandı. İzmir Kültürpark'ın içinde yer alan Celal Atik Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen kongreye mevcut AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız tek aday olarak girdi.

Kongreye AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ'ın yanı sıra,AK Parti Kadın kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Ekonomi Eski Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atilla Kaya, Necip Nasır, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Menemen Belediyesi Başkanvekili Aydın Pehlivan, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Buca Belediyesi eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy da katıldı.

Kongre'de Divana Başkanlığına ise AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu seçildi.

TÜRKİYE'YE KONGRENİN NASIL YAPILACAĞINI GÖSTERECEĞİZ
AK Parti Çanakkale Milletvekili Julide İskenderoğlu, İzmir'de gerçekleştirilen kongrenin tüm Türkiye'ye örnek olacağını belirtti. İskenderoğlu, "Bugün kalbimiz İzmir'de bir başka atıyor. Hepimiz AK Kadın İzmir olarak kongremizin çok güzel geçeceğinin müjdesini veriyoruz. Bu coşku en çok İzmir'e yakışır. Cumhurbaşkanımız bağlandığında da İzmir her zamanki gibi Cumhurbaşkanımıza ilgisini ve sevgisini gösterisi. AK Parti inanmışların hareketi. Hepimizin yaşadığı bir çok hikaye var. Biz partimizi bu ülkeyi sevdiğimiz, evladımızı sevdiğimiz gibi görüyoruz. Cumhurbaşkanlığımız önderliğinde kadın siyasetinin ne olduğunu tüm Türkiye öğrenmiş oldu.  Bugün 45'ncisi gerçekleştireceğimiz kadın kongremiz tüm Türkiye'de coşkuyla gerçekleştirilecek. İzmir’de olduğum için şükrediyorum.  Maske-Mesafe ve temizlik tedbirlerine uyarak tüm Türkiye'ye kongrenin nasıl yapılacağını göstereceğiz" dedi.

İZMİR’DE KADIN ÜYE SAYIMIZ 220 BİN
Kongreye tek aday olarak giren geçmiş dönem mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, evlerin direğinin kadınlar olduğunu söyledi. Yılmaz, "Bu toprağın kadınları hiç kimseden özgürlük istemez on kendi elleri ile kazanmasını bilir. Bu toprakta kadına verilen değer imandan gelir. Bu inancın uğramadığı topraklarda kadının hiçbir hakkı yokken, Fatma bacı kurduğu sistem ile kadınların rol almasını sağlıyordu. Osmanlıda vakıfların yüzde 36'sını kadınlarımız yönetiyordu.  Fransa'da kadınlara seçme ve silme hakkı verilmemişken, Türkiye'de kadınlar seçme seçilme hakkını kullanıyordu. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde kadınlarımızın siyasetti temsilini ilk günkü heyecanımız ile sürdürüyoruz. Bağımsızlığın ve milli iradenin sembolü İzmir'den kadınlarımıza selam olsun. Dokuma tezgahında ekonomisini ilmek ilmek işleyen kadınlarımıza selam olsun. Evladını terör örgütünün elinden almak için terör örgütüne meydan okuyan Diyarbakır ve Şırnak annelerine selam olsun. Kadınların kur yazarlık oranı rekor seviyede yükseltildi. Eğitimde cinsiyet eşitliği sağlandı. Kadınlara ve çocuklara yönelik her türlü şiddete karşı bütün yasal yöntemler kullanıldı. Kılık ve kıyafetinden dolayı eğitim ve işten uzaklaştırarak kadınlar özgürlüğüne kavuştu. Bundan 3 yıl önce genel başkanımızın talimatı ile birlikte buraya atandığımda İzmir'de hiçbir ayrım yapmadan bütün kadınlarımızın hakkını savunacağız dedik.  Kadınların güçlenmesi için mücadele edeceğiz dedik. İzmir'de siyasi görüşü ne olursa olsun bütün kadınların derdi ile dertleneceğiz dedik. Genel başkanımızın önderliğinde üye sayımızı arttırmak, siyasete kadın kazandırmayı hedefledik. İzmir'de kadın üye sayımızı 220 bine ulaştırdık. Hafta basında yaşadığımız sel felaketi ve önce yaşadığımız deprem bizi çok üzdü. Deprem sonrası ailelerimizin acılarını sarmak için gittiğimiz ziyaretlerinin bir tanesini eşini ve çocuklarını kaybeden kişi 'bize bizim evimizin direği kadınmış. O gidince eşyamın yerini bile bulamıyorum, üstelik çalışıp eve katkıda bulunuyordu, onun hakkını nasıl ödeyeceğim' dedi. Biz kadınlar hayatın yarısı değiliz, hayatın tamamıyız diyoruz. Bugün ayrıca kongremizin anısına bin kişilik hatıra ormanı yarattığımızı ve delegelerimizin anısına fidan diktiğimiz hatırlatmak istiyorum. Kongremiz ülkemiz ve  İzmir için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

HEM TÜRKİYE HEM İZMİR'DE DESTAN YAZIYORSUNUZ
AK Parti'nin kuruluşundan itibaren geçen süreçte özellikle kadın kollarının çalışmalarının önemine dikkat çeken AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Recep Tayyip Erdoğan gibi önemli bir lidere sahip olduklarını belirtti. Çankırı, "Evleri işyeri su basan mal kaybı olan vatandaşlarımız oldu. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Biz bugün koronavirüs nedeniyle salonumuzda maske mesafe ve temizlik kurallarını uygulayarak örnek bir kongre yapıyoruz.  Siz kadınlar hem Türkiye hem İzmir'de destan yazıyorsunuz. Kendini küskün hisseden kim varsa partimize kazandırmak için durmadan yılmadan çalışıyoruz. Gönül kazanmayı seçim kazanmaktan çok daha önemseyen lidersiz var. Sizde bu yolda gecenizi gündüzünüze katarak çalışmaya devam edeceksiniz. Siz zor zamanlara rağmen partimize ve Cumhurbaşkanımıza dualarını esirgemeyen insanlar oldunuz. AK Parti uzun soluklu siyasi hayatında da sizlerin alın teri ile yoğruldu" dedi.

İZMİR’DE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ, BÜYÜKŞEHİR’İ VE İLÇELERİ DE ALACAĞIZ
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise İzmir'de Büyükşehir Belediyesi ve birçok ilçe belediyesini Cumhur İttifakı olarak kazanacaklarını belirtti. Sürekli, "Sizlerle çok güzel işler başardık. Ben Dilek başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz İzmir'de ana kademe kadın kolları ve gençlik kolları olarak çok güzel işler başardık. Kadın kolları teşkilatımız başlangıçta eş zamanlı üye ziyaretlerin hiç yanımızdan ayrılmadılar. Pandemide, depremde, selde her yerde AK Kadınlar vardı. 5 ayda 76 bin üye yaptık İzmir'de. Bunu hep birlikte yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Bizim hedefimiz büyük. Göreve geldiğimiz günden beri, 2023'de yapılacak seçimlerde AK Parti-Cumhur İttifakı İzmir’de birinci olacak inşallah. 2024'de yapılacak seçimlerde de Büyükşehir ve birçok ilçeyi bizler kazanacağız" ifadelerini kullandı.

2023 VE 2024 MESAJI: KONAK’TA ZEYBEK OYNAYACAĞIZ
Ekonomi eski Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi ise 2023 ve 2024 seçimlerini hatırlatarak, Konak'ta zeybek oynayacaklarını bir kez daha ifade etti. Zeybekçi, “Vefakar ve cefakar demeyeceğim ben. Bizim buralarda, Ege’de 'bizim kız' deriz. Bizim kızlara çalışmalarından dolayı, çok teşekkür ediyorum. Biz bugüne kadar hiçbir işi yarım bırakmadık. Sizlerde bırakmadınız. Allahın izni ile inanarak çıktığımız yolu mutlaka tamamlayacağız. O zeybek Konak Meydanı'nda mutlaka oynanacak. İnandığınızı tüm aleme göstereceksiniz. İnandığımızı gören İzmir AK hizmet ile mutlaka tanışacak. Göreve geldi 2 yıl oldu ancak İzmir'in bir tek problemini çözemediler ve çözmeyecekler. Biz söyledik. Onların böyle bir dertleri ve kaygıları yok. Yapmayacaklar. Bizler bugün İzmir'i  AK hizmetlerle tanıştıramadıysak bunu asla İzmirli kardeşlerimize yıkmayacağız. Bıkmadan usanmadan anlatacağız. Bugün inşallah, çisil çisil yağan bereketli yağmurlar gibi her daim yağmaya devam edeceğiz. Anlatmaya devam edeceğiz. Biz gönüller yapacağız, gönülle gireceğiz. Bugün İzmir'de dediniz ki onun olsun. Ama gözümüz, kalbimiz onun üzerinde. Günü gelecek siz alacaksınız İzmir'i ve AK hizmet sevdası ile buluşturacaksınız" diye konuştu.

ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ,  parti için çalışan tüm kadınlardan emekleri için helallik istedi. Dağ, "İzmir AK Kadınları adına gurur verici ve tarihe geçici bir kongre yapıyoruz. Bu salonda bunu biliyoruz ki İzmir'de iktidar olan CHP ana kademelerini gerçekleştiriyor ancak biz burada kadın kollarımız ile pandemiye rağmen bir şeyleri değiştirmeye başladığımız gösteriyoruz. Kongreler öncelikle helalleşemedir. Aramızdaki 18 yılın helalleşmesidir. 20 yıl boyunca 2001'de parti kurulduğundan bugüne kadar yaşanılan her badireden 2004-2005 darbe planları, 2012 Gezi Olayları, 15 Temmuz günü yaşanan hadiselerde bir kere bile bizimkiler hata yaptı mı demeden sokağa çıkan AK Kadınlar Allah hepinizden razı olsun. Bu süreçte 15 seçim geçirdik. Bu seçimlerde AK Parti'yi birinci yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı İzmir'in her sokağında hane hane anlatan AK Kadınlar, Allah sizden razı olsun. 10 senedir milletvekilliğinizi yapıyorum, eğer siz hakkınızı bize helal etmezseniz bizim ahirette işimiz zor. O yüzden bu kongre bir helalleşmedir, hakkınızı helal edin. Buradaki ses hemen yanımızda olan belediye binamıza ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.

AK KADINLAR KAPI KAPI GEZER VE KİRLİ SİYASETİ BOZAR
Kongre salonunda katılımcılara seslenen AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı  Lütfiye Selva Çam, kadın kolları kongresinin 15 gün sonra gerçekleşecek İl Başkanlığı kongresinin habercisi olduğunu belirtti. Çam, "Bugün İzmir'de İzmirli AK Kadınlar Cumhurbaşkanımızın sesini duymak için ayrı bir heyecanlı. 20 yıllık iktidar yürüyüşümüzde, AK Parti’nin varlığında sizlerin emeği ve gözyaşı çok fazla. Sizler yeri geldi ramazan sofralarında dua olduğunuz, yeri geldi analarımızın ninelerimizin yüzündeki gülümseme oldunuz. Bu salında ana muhalefet partisi büyük kongrelerini yapıyormuş. Bugünkü kongremiz aslında 15 gün sonraki kongremizin habercisi. İnşallah 2023 ve 20024'de sizlerin gayreti ile İzmir artık AK belediyecilik ile buluşacak. Birileri hep konuşuyor. Biz diyoruz ki birileri konuşur biz yaparız. AK kadınlar kapı kapı gezer ve kirli siyaseti bozar. Kendi partilerinde yaşanan taciz ve tecavüz olaylarına sessiz kalanları da buradan kınıyoruz" diye konuştu.

 
Hamsi av yasağının biteceği tarih açıklandı
 
Kavala'nın tutukluluğu devam edecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alo 6 Şubat 2021 Cumartesi 12:28

çok doğru :daha çok işsizlik,daha çok yoksulluk,açlık,daha çok kapanan esnaf,daha çok ağlayan analar babalar olacak

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Teröre bulaşanların gözünün yaşına bakmayacağız'
Boğaziçi olayları üzerinden ABD ve AB'ye tepki gösteren Cumhurbaşkanı ...
Kılıçdaroğlu’ndan Buca Metrosu örneği ve hükümete ‘borçlanma’ eleştirisi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çiğli ...
Vatan Partisi'nden AK Partili Dağ'a yanıt
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın, “Vatan ...
 
CHP’li Bayır’dan Çelebi yorumu: Onun yaptığını yapsam beni eve almazlardı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir ...
MHP Menderes'ten Büyükşehir'e çağrı: Köylü seralarına gidemiyor
Yağışların en çok etkilediği Menderes ilçesinde Küner ve Dereköy arasındaki ...
AK Parti'den müjde: O mahallelerin borçları silindi!
AK Parti Konak İlçe Başkanı M.Sait Başdaş geçtiğimiz ay elektrik sorunu ...
 
Bakan Soylu: Twitter’ın tutumunu kınıyoruz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sosyal ...
AK Partili Dağ 'bunların hepsi fasa fiso' dedi: Vatan Partisi ile ittifakımız yok!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Vatan ...
Bahçeli ailelere seslendi: Evlatlarınıza sahip çıkın
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Boğaziçi Üniversitesi protestolarındaki öğrencilerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva