HABERLER>POLİTİKA
25 Haziran 2015 Perşembe - 08:45

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na koalisyon için mesaj!

MHP ile koalisyon ihtimalinin düşmesi, erken seçimde Kürt oylarını daha da kaybedeceği endişesi nedeniyle Erdoğan'ın da AKP-CHP koalisyonuna sıcak baktığı öğrenildi. Erdoğan'ın aracılarla CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Anayasal çizgilerimde kalacağım. Koalisyon hükümetine zorluk çıkarmayacağım" mesajı gönderdiği öğrenildi.

Erdoğan dan Kılıçdaroğlu na koalisyon için mesaj!

Muhalefetin AK Parti’siz koalisyon seçeneğinin iyice zora girmesiyle gündeme gelen AKP- MHP formülünde dünden itibaren düşüş başladı ve ve seçimden sonra ilk kez AKP- CHP koalisyon olasılığı hızla yükselişe geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu formüle sıcak bakmaya başladığı haberleri gelmeye başladı. Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu ’na, “Anayasal çizgilerimde kalacağım, koalisyona zorluk çıkarmayacağım” mesajı gönderdiği de öğrenildi.
Siyasi kulislerde AK Parti-CHP koalisyon seçeneğinin şansını artıran üç gelişmeye işaret ediliyor. Cumhuriyet gazetesinden Erdem Gül'ün haberine göre hem AK Parti-Ahmet Davutoğlu, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hem de CHP cephesinde yaşanan bu üç gelişme şöyle ifade ediliyor:

Davutoğlu seçim istemiyor: AK Parti-CHP koalisyonuna ilişkin ilk güçlü işaret olarak Başbakan Davutoğlu’nun koalisyon konusundaki açıklamalarına dikkat çekiliyor. Davutoğlu’nun seçim öncesinin tersine tüm partilere kapılarının açık olduğu, kırmızı çizgi olmaksızın uzlaşma aradıkları ve bu tablodan mutlaka koalisyon çıkarmak gerektiğine ilişkin açıklamalarının altı çiziliyor. Davutoğlu, partisinde 3 dönemlikler ve başka bazı iç tartışmalar yerine hızla hükümeti kurarak uzun vadede partiye damgasını vurmayı öngörüyor.

Saray’dan al haberi: AK Parti-Seçimden sonra sürekli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti-MHP koalisyonunu istediği bilgisi kulislere yansıdı. Ancak dünden itibaren bu bilginin gerçeği yansıtmadığı ya da görüşünün değiştiğine ilişkin bir olay anlatılıyor. Buna göre Erdoğan’a çok yakın bir mahkeme başkanı başka yargı mensupları ve bazı iş dünyası temsilcilerinin de olduğu bir yemekte AK Parti-CHP koalisyonunu işaret etti. Mahkeme başkanının, “MHP’yle koalisyon sorunların çözümü için gerçekçi olmaz. Kısa vadede erken seçim riski taşımaya, biriken sorunları çözecek tek formül AK Parti-CHP koalisyonudur” sözlerinin altı çiziliyor. Saray’a çok yakın olduğu ifade edilen mahkeme başkanının bu sözleri, Erdoğan’ın AKP-CHP koalisyonuna karşı direnç içinde olmayacağının göstergesi sayılıyor.

Saray’dan kurtul: Dünden itibaren CHP’de de AK Parti ile koalisyonla ilgili katı tutumun değişmeye başladığına ilişkin işaretlere de görülmeye başlandı. CHP içinde, “AKP ile CHP arasında başlayabilecek bir koalisyon müzakeresini Saray’ın engellemeyeceğine” ilişkin ilk yorumların yapılması da dikkat çekiyor. Koalisyon görüşmelerinde CHP’nin Davutoğlu’na, “Koalisyon iki partiden oluşacak. Üçüncü bir odak olamaz. Dolayısıyla CHP ile bir koalisyon oluşması halinde AK Parti de özgürleşecek, kendi üzerindeki gölgelerden kurtulacak, bağımsızlığını ilan edecek” diyerek koalisyonun AK Parti’yi Erdoğan’dan kurtaracağı mesajı vermesi bekleniyor.

 
9 aylık hamile sürücü 50 metreden uçtu!
 
IŞİD'ten Kobani'ye bombalı saldırı: 12 ölü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 25 Haziran 2015 Perşembe 08:54

DÜN AKŞAM YİNE KILIÇDAROĞLU'NA "O ZAT" DEDİ. CHP YA DA MHP AKP İLE KOALİSYON KURARSA SEÇMENİNE İHANET EDER. VE ERİR. MAZARET ÜRETİRLERSE İNANDIRICI BULUNMAZ. ÇÜNKÜ, AKP DIŞINDA BİR HÜKÜMET MÜMKÜN.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP Akşener'in yerine Aydın'ı seçti
MHP, Meclis Başkanvekilliği için Meral Akşener'in yerine Koray Aydın'ı belirledi.
Çavuşoğlu Türkiye-İsrail görüşmesini doğruladı
Türkiye-İsrail görüşmesi doğrulandı. Doğrulamayı da Dışişleri Bakanı Mevlüt ...
CHP İzmir’de flaş karar: O isim görevden alındı
Seçim sonrası ilk kez toplanan CHP İzmir’de Başkan Serter başkan yardımcısı ...
 
Flaş! CHP'de yeni grup başkanvekilleri belli oldu
CHP'de, TBMM Başkan adayının ardından, grup başkanvekilleri de belli oldu. ...
MHP'nin de Meclis Başkanı adayı belli oldu
Milliyetçi Hareket Partisi'nin Meclis Başkanı adayı MHP İstanbul Milletvekili ...
İlk önerge İzmir Vekilinden: Osman Karadeniz nerede?
HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, 12 Haziran'dan bu yana kayıp olan ...
 
Aliağa’da kreş krizi büyüyor: CHP’den sert yanıt
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın talimatı ile kapatılma kararı alınan ...
İzmirli vekillerin yemin töreni şıklığı
İzmir’den meclise girmeyi başaran kadın vekiller yemin töreninde şıklıklarıyla dikkat çekti.
Ve CHP'nin Meclis Başkanı adayı kesinleşti
CHP'nin TBMM Başkan adayının Deniz Baykal olduğu netleşti.
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva