HABERLER>POLİTİKA
24 Haziran 2015 Çarşamba - 12:56

Aliağa’da kreş krizi büyüyor: CHP’den sert yanıt

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın talimatı ile kapatılma kararı alınan belediye kreşi nedeniyle yaşanan tartışmalı süreç devam ediyor. Başkan Acar’ın, “Torpil için gelenin haddi hesabı yok. Ayda 65 bin lira zarar” diyerek kararlılığını vurguladığı konu ile ilgili CHP’den yeni açıklama geldi. İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Başkanın tehditlerine boyun eğmeyeceğiz ve provokasyona gelmeyeceğiz” dedi.

Aliağa’da kreş krizi büyüyor: CHP’den sert yanıt

EGEDESONSÖZ - Aliağa Belediyesi’nde yıllardır faaliyet gösteren belediye personelinin ağırlıklı olarak kullandığı belediye kreşinin kapatılmasının ardından başlayan tartışma devam ediyor.

Belediye Başkanı Serkan Acar’ın, “Torpil için gelenin haddi hesabı yok. 360 lira aylık ödemesi var. Belediye personeline ise bedava… Ayda 65 bin lira zarar ediyor. Tüm fakir fukaraya hizmet etse isterse 650 bin lira zarar etsin ama öyle değil” diyerek savunma yaptığı konuda başta veliler olmak üzere kreşten faydalananlar tepki göstermişti.
 
Kendisine yönelik siyasi açıklamalara da yanıt veren Acar, duruma tepki gösteren CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz’a yüklenmişti. Durmaz yeni bir açıklama yaparak konuya açıklık getirdi.


 
Durmaz şunları söyledi:
 
“Belediye kreşinin “başkan emri” ile kapatılacağının çalışanlara bildirilmesinden sonra iki gün boyunca konuşacak bir belediye yetkilisi arayan velilerin, ikinci gün akşamüstü düğün salonu önündeki buluşmasını tesadüfen gördüm, kendileriyle konuştum.
 
Veliler iki gündür kimsenin kendilerine bir açıklama yapmamasından dolayı çok kızgındılar. Kreşin kapatılmasının yanlış olduğunu, kreşin eğitim kalitesinden ve öğretmenlerinden çok memnun olduklarını, Aliağa’da en çok tercih edilen kreş olmasının da bunu gösterdiğini söylediler. Kapatma nedenini bilmediklerini ama zarar etme gerekçesiyle bu karar alındı ise yetkililerle konuşup gerekirse ücretlerin artırılmasını teklif etmek istediklerini söylediler. O ana değin ne yazık ki tek bir yetkili bile ne karşılarına çıkmış ne de telefonlarına yanıt vermişti. Konuyu bizimde izleyeceğimizi ve yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağımızı söyleyip ayrıldım. Yaklaşık 15 kişiden oluşan bu gurubun 45 dakika kadar sonra kafeler caddesinden “belediye kreşi kapatılmasın” şeklinde seslenerek geçtiklerini gördüm.
 
Bu olanların ardından belediye başkanının; partimi, beni ve belediye çalışanlarını tehdit eden, kendince aşağıladığını sanan, zehir zemberek bir üslupla yaptığı açıklamayı herkes okudu.
 
Bu açıklama ve tehditler, eski tehdit dolu açıklamalarında olduğu gibi Aliağa’nın nasıl anlayışla yönetildiğini bir kez daha herkese göstermiştir. Bu yüzünü yeniden göstermiş olduğu için sayın başkana teşekkür borcum doğdu! Ama bu tehditleriyle kimseyi korkutamayacağını da tekrar hatırlatırım.
 
Sayın başkanın bunu yaparak kendi destekçilerine bizi ve partimizi hedef göstermeye çalıştığı anlaşılıyor. Ama biz hiç bir provokasyona gelmeyeceğiz, siyaseti bir edep ve seviye ile yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biz gerçekten “nezaketi ve demokratlığı” içselleştirmiş bir kadroyuz.
 
Bu olayda olduğu gibi, son zamanlarda Aliağa’da bazı siyasilerin seviyeyi düşürerek partimizi hedef aldıklarını herkes görüyor. Aliağa’nın huzurunu bozmamak için özellikle cevap vermemeyi seçtim.
 
Zaten bu seviyesiz açıklamalara en güzel cevabı 7 haziran’da Aliağa halkı layıkıyla verdi. Başka cevaba gerek yok. Sayın başkanın asıl canını sıkanın ise 7 haziran cevabı olduğu; kavga çıkarıp Aliağa’yı kamplaştırarak geçmişteki emanet oy desteğini yeniden kazanmaya çalıştığı anlaşılıyor.
 
Oysa bunlarla uğraşacağına; velilerle bir araya gelip kreş ile ilgili yol haritasını birlikte oluştursa, çözüm yollarını ortak akılla bulsa ne sorun kalır, ne de tartışma konusu.
 
Demokrasilerde “başkan emri “ değil, ortak akıl olur.
 
“ben seçildim, istediğimi yaparım” anlayışı doğru bir anlayış değildir. Kendisi bütün Aliağalıların hassasiyetlerine kulak vermek zorundadır. Sayın başkan %32 oyla seçilmiştir. Yani Aliağa halkının %68’i başkanı desteklememiştir. Son seçimlerde ise partisinin desteği %19’a düşmüş, 3. Parti olmuştur.
 
Asıl başladığımız yere, kreş konusuna dönersek;
 
100 kişi kontenjanı olan kreşe 1176 kişi başvuruyorsa bu kreş başarılıdır. Zaten velilerde kreşten memnun olduklarını söylüyor.
 
Önerimiz; beğenilen bu modeli büyütmek, kontenjanı 10 katına çıkarıp, 1000 kişilik yapmaktır. Kreş için büyük ve modern bir bina yapılsın. Yönetim sistemi daha profesyonel ve verimli hale getirilsin. Kreşin iyi ve beğenilen özellikleri geliştirilsin. Böyle bir model hayata geçirilirse, ölçek büyüyeceği için hem kurum kar eder hale bile gelir, hem de fakir fukara çocuklarına bedelsiz hizmet de verebilir. Aliağa belediyesi bunu yapabilecek güçtedir. Konuyu meclise bu şekilde getirmeye, getirilirse de CHP olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu tüm halkımıza bildirmek isterim.
 
Bir kurumu kapatmak en kolay yoldur. Belediyenin sahip olduğu işletmeler, sorunları var diye kapatılırsa, en sonunda tüm belediyeyi kapatmak gerekir. Yöneticilik başarısı; sorunları çözerek, kurumları doğru ve verimli çalıştırabilmektir.
 
Sayın başkanın açıklaması içindeki diğer olumsuz sözlerine ise siyasi etik anlayışımız nedeniyle cevap vermeyeceğim.
 
Kötü söz sahibine yakışır ve sadece onu küçültür.

 
Öğrencilere TEOG şoku: Sonuçları açıklanmıyor
 
Tahir Başkan 'ustalık dönemi'nde kolları sıvadı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ae 25 Haziran 2015 Perşembe 13:02

Cok iyi olmus kapatıldığı. .degisen her siyasi yonetim ile calisanlarin da ekmek kavgasi hatta istismarina sebep olan bir yerdi..gelen bo oncekilerin getirdigini cikartir kendi destekcilerini koyar ...sonra o kaybeder,yeni gelen onun calisanlarini cikarir.. hatta komik olan bir digerinin hakkini gaspederek gelen kisi cikartildiginda magdurum u oynar... cok iyi olmus..serkan baskani kutluyoruz...

Yorumu oyla      11      5  
sinan 25 Haziran 2015 Perşembe 09:34

arpalık mı olsun. Kamu zararı var orada.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli vekillerin yemin töreni şıklığı
İzmir’den meclise girmeyi başaran kadın vekiller yemin töreninde şıklıklarıyla dikkat çekti.
Ve CHP'nin Meclis Başkanı adayı kesinleşti
CHP'nin TBMM Başkan adayının Deniz Baykal olduğu netleşti.
Kulisler kaynıyor: Erdoğan’la görüşen MHP’li kim?
CHP'li Deniz Baykal gibi MHP'li bir milletvekilinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ...
 
CHP’li genç vekil o yumruğu neden kaldırdı?
Genç vekil Ali Haydar Hakverdi'nin sol yumruğunu kaldırıp, sağ elini kalbine ...
İzmir'de SDP'ye operasyon: 4 gözaltı
İzmir'de, Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) İl Başkanlığı'na polisin düzenlediği ...
Davutoğlu ve bakanlar Bahçeli'yi alkışladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi milletvekili yemini sonrası alkışladı.
 
Meclis'te başkanlık kulisleri: AK Parti'nin güvencesi...
Ankara kulislerinde partilerin koalisyon konusunda anlaşamaması nedeniyle ...
Meclis'te ilk gün maratonu: Yemin töreninde neler yaşandı?
TBMM'de yeni dönem başladı. Geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal'ın açılış ...
Kılıçdaroğlu'ndan Meclis Başkanı için flaş açıklama
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Başkanı adayına ilişkin sorulara, ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva