HABERLER>GÜNCEL
22 Mayıs 2023 Pazartesi - 20:29

Erdoğan'dan ABD'ye çağrı: Türkevi'ne saldıranları bulun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Büyük Rumeli Buluşması'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika'da BM'nin karşısındaki Türk Evi'ne saldırdılar. Türk Evi'nin camlarını kırdılar. Hani siz demokrattınız? Şimi biz de buradan Amerika'nın yetkillerine şunu demeyecek miyiz; hadi bakalım hemen süratle bu teröristi bulmanız lazım, gereğini de yapmanız lazım. Acaba benzer durum Türkiye'de olsa buna nasıl bakacaksınız?" diye seslendi

Erdoğan dan ABD ye çağrı: Türkevi ne saldıranları bulun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Büyük Rumeli Buluşması'nda konuşuyor...

Bizim sadece Rumeli'de değil, Balkanlar, Kafkaslar, Adriyatik'ten, Altaylar'a gönüllerimizin bir olduğu nice kardeşlerimiz var. Her gece ellerini semaya açarak 'Allah Türkiye'ye zeval vermesin' niyazıyla gözyaşı döken nice Türkiye sevdalılarımız var. Dili, dini, kültürü, rengi, derisinin rengi farklı olsa da umudunu Türkiye'nin bağlamış yüz milyonlarca dostumuz var. Karşımda serdengeçtilerin emanetleriyle birlikte sayıları yüz milyonları bulan Türkiye aşıklarının temsilcilerini görüyorum. Dosta güven aşılayan şu dik duruşunuz için sizlere teşekkür ediyorum. 14 Mayıs seçimlerindeki desteğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. 28 Mayıs'ta sandıktan çıkacak sonucun müjdesini veren şu sevginiz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

"ALİYA, 'BU EVLAD-I FATİHAN OLAN TOPRAKLAR SİZE EMANET' DEDİ"
Aliya son dönemindeydi. Yurt dışından geliyordum. Merhumu, uçağı Saraybosna'da indirdim. 'Hastaneye gidip Aliya'yı ziyaret edeyim'. Hastaneye gittim, Aliya'nın son demlerinde ziyaret ettim. Son cümleleri çok manidardı. Dedi ki, "Tayyip evladım bu topraklar evlad-ı Fatihan'dır. Bu evlad-ı Fatihan olan topraklar size emanet' dedi. Sonra Bakir kardeşimden dinledim. Dedi ki, 'O ana kadar babam konuşmuyordu. Sizinle görüştükten sonra konuşmaya başladı'. Bu bizim için duygu seliydi. Rabbime hamd ettim. Evlad-ı Fatihan olan o topraklara uzaktan bakamayız. Bir emanet olarak bakmasını biliyoruz ve bakacağız.

"KARDEŞ VE SOYDAŞLARIMIZ CUMHURİYET TOPRAKLARINA SIĞINDI

Önce Çanakkale'de büyük destan yazdık. Dünyanın en güçlü ordularına Çanakkale'yi hep birlikte dar ettik. Geri çekilme süreci ancak Büyük Taarruz'la son bulmuştur. Kendisi de Rumelili olan Gazi Mustafa Kemal'in öncülüğünde İstiklal Harbi'ni zaferle taçlandırdık. Rumeli'den Kafkaslar'a kadar imparatorluk bakiyesi yerlerden Anadolu'ya göçler artarak devam etti. Bu göçlerde binlerce insanımız hayatını kaybetti. Anavatanlardan sürülen Çerkes kardeşlerimiz, Kırım Tatarları, Ahıska Türkleri, Rumeli muhacirleri; hasılı Osmanlı'nın adalet sancağı altında huzurla yaşayan milyonlarca kardeşimiz, soydaşımız son çare olarak Cumhuriyet topraklarına sığındı. Hamdolsun nice badireleri aşarak Türkiye'yi bugünlere getirdik. Coğrafyamızın dört bir yanından hicret ederek burada yeni hayat kuran siz kardeşlerimizin emekleriyle ülkemizi bugünlere ulaştırdık.

"TÜRKİYE'YE GELEMEYENLER DEVLETSİZLİĞİN ACISINI YAŞADILAR"

Sizlerin dedeleri, ataları başka bir yere değil; anayurtlarına, baba evlerine geldiler. Asırlık hasretin ardından kavuşan kardeşler gibi biz de birbirimize sarıldık, kucaklaştık. Türkiye gibi vatanımız, yuvamız olduğu için Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Bizi çekilmek mecburiyetinde kaldığımız yerlerde dünyanın en alçak, iğrenç, vahşi katliamları gerçekleştirildi. O zor günlerde Türkiye'ye gelemeyen kardeşlerimiz devletsizliğin acısını iliklerine kadar yaşadılar. Nüfusunun yüzde 80'i çoğunluğu müslüman olan şehirlerde bugün ya hiç müslüman yaşamıyor ya da bir avuç müslüman bulunuyor. Batı dünyası bunu hiç görmedi. Avrupa'nın göbeğinde yaşanan bu kültür katliamına dur demediler. Rumeli'den yükselen feryatlara sağır kesildiler. En son Bosna savaşında binlerce insanın katledildiği burunlarının dibindeki soykırımları bile hiçbir şey yapmadan trübünen izlemeyi seçtiler.

"TÜRK EVİ'NİN CAMLARINI KIRAN BU TERÖRİSTİ BULMANIZ GEREKİYOR"

Bunlar katillere yol açarak onlara yardımcı oldular. Geride bıraktığımız asırlarda defalarca yaptılar. Sözkonusu Müslümanın, Türk'ün hakkı ve hayatı olunca zulmü engellemek yerine hep üç maymunu oynadılar. Şimdi Avrupa'da PKK baktı ki iş kötüye gidiyor evet seçmenlere saldırmaya başladılar. Yetmedi Amerika'da BM'nin karşısındaki Türk Evi'ne saldırdılar. Türk Evi'nin camlarını kırdılar. Hani siz demokrattınız? Şimdi biz de buradan Amerika'nın yetkililerine şunu demeyecek miyiz; hadi bakalım hemen süratle bu teröristi bulmanız lazım, gereğini de yapmanız lazım. Acaba benzer durum Türkiye'de olsa buna nasıl bakacaksınız? Türk Evi'nin camlarını levye ile kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor. Gereği neyse yapmaya hazırız. Artık Türkiye yüzyılı vizyonu olan ülkemiz var.

 
Bakan Akar Kılıçdaroğlu'na İzmir'de yüklendi: Çakma terörle mücadeleye başladılar!
 
Uraz bebek ve ablası Kayra’yı hayattan koparmıştı… Suçlu ‘ilaçlama şirketi’ mi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akar Kılıçdaroğlu'na İzmir'de yüklendi: Çakma terörle mücadeleye başladılar!
MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Vatandaşımızın terörle mücadele konusunda ...
Moldovalı kadının katili eski erkek arkadaşı çıktı
Antalya'da, ormanlık alanda başından vurulmuş halde bulunan Moldova uyruklu ...
Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Oğan'ın kararına tepki
ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur ...
 
Tramvayın çarptığı 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Gaziantep'te yolun karşısına geçerken tramvayın çarptığı 15 yaşındaki ...
Sinan Oğan kararını verdi!
ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci tur seçimlerinde hangi ...
Taciz iddiasıyla dövüp, hastanelik ettiler
Diyarbakır'da bir kadını takip ettiği ileri sürülen M.A. adlı kişi, kadının ...
 
Darp etti, defalarca bıçakla... Mahkeme ‘öldürme kastı yok’ dedi!
İzmir'in Buca ilçesinde, dini nikahla yaşadığı Aysel Perkgün'ü (28) darbedip ...
Şentop: Fiilen seçim ilk turda bitmiştir
Meclis Başkanı Mustafa Şentop, "İttifaklar ile adayların oy oranları aşağı ...
Vekaletle kurban kesim bedelleri açıklandı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva