HABERLER>POLİTİKA
29 Ağustos 2022 Pazartesi - 15:49

Erdoğan: Bu millet, imansızları İzmir'den denize döktü

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Kütahya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yılı etkinlikleri ve toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan: Bu millet, imansızları İzmir den denize döktü

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya'da 30 Ağustos 1922-2022 Büyük Zafer’in 100. Yılı Etkinlikleri ve Kütahya Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye, yıllar önce tercihini istihdam ve üretimden yana yaparak ekonomik modelini değiştirdiği için küresel fırtınadan en az kayıpla çıkacaktır." dedi.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Bu millet, o imanlı yürekleriyle imansızları İzmir'den denize döktü. Aşağı yukarı aynı sayıya sahip Türk ordusunun kaybı sadece yüzde 6,5 civarında... Büyük Taarruz ve akabindeki çatışmalar, dünya askeri tarihine en başarılı topyekun savaş örneği olarak geçmiştir. Türk'ün ölüm fermanı olarak tedavüle sokulan Sevr'i, milletimiz bu topraklarda kanıyla, canıyla yırtmıştır. 

2023'e hazır mıyız? Kapı kapı yeni bir fetihe hazır mıyız? Bu dönemde İslam dünyasının dört bir yanından, kendileri de binbir yoklukla yaşayan dostlarımızdan ülkemize yardım yağmıştır. Büyük Taarruz öncesi de, tıpkı bugün olduğu gibi, ülkenin askeri gücünden mali kaynaklarına kadar tüm imkanlarını sorgulayarak bu işin olmayacağını söyleyenler vardı. Mücadelenin sadece silah ve parayla değil, imanla, inançla, azimle kazanıldığını herkes gördü. 

Bir yandan İzmir'e doğru ilerleyen ordumuz, diğer yandan da Yunan ordusunun Eskişehir'in kuzeyine doğru kaçan birliklerini kovalamayı sürdürmüştür. Bu amansız takip, 9 Eylül'de İzmir'in kurtuluşuyla nihai amacına ulaşmıştır. 

Milli mücadeleyi kazanan milletimiz, Cumhuriyet'in kurulmasının ardından hayal ettiği, gelişmiş, kalkınmış Türkiye'ye ulaşmak için epeyce beklemek mecburiyetinde kaldı. Kalkınma hamlelerimizin, demokrasi girişimlerimizin önü kesilirken, milli ve manevi değerlerimizi tehdit eden her gelişmenin önü açılmıştır. 2. Dünya Savaşı sonrası, bizden daha zor şartlarda kalkınma ve demokrasi mücadelesine giren ülkeler kısa sürede yol alırken, biz her 10 yılda bir yaşadığımız darbelerle sürekli patinaj yaptık.

Bu sadece kendi eksikliklerimizden, hatalarımızdan kaynaklı değildi. Türkiye'nin her alanda geri kalması için kurulan o mekanizmalar öyle güçlüydü ki, iyi niyetli girişimler bunun üstesinden gelmeye yetmiyordu. 

Hükumete geldiğimizde, 2 asırdır alt yapısı ihmal edilmiş, demokrasisi zayıf, ekonomisi güdük bırakılmış, siyasi ve askeri gücü törpülenmiş bir Türkiye devraldık. Hemen kolları sıvadık. Türkiye'nin asırlık altyapı eksikliklerini 20 yılda tamamlayacak bir büyük kalkınma hamlesi başlattık. Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, enerjiye, sanayiye, tarıma, her alanda ülkemizi Cumhuriyet'in hedefi olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkardık.

Terörle mücadele, Türkiye'nin sorunlarında ilk sıralardaydı... Bütün terör inlerini bunların kafalarına geçirdik. Yurt içinde yurt dışında bunu başardık. Bundan sonra da başarmaya aynen devam edeceğiz. Bu mücadele kolay gerçekleşmedi. Attığımız her adımda içeriden ve dışarıdan engellerle karşılaştık. Bedeller ödedik. Allah'ın yardımı ve milletimizin desteği ile hepsinin üstesinden geldik. 

Milletimize kazandırdığımız eser ve hizmetler yanında, küresel ve bölgesel gelişmelerde Türkiye'yi her bakımdan dünyanın en stratejik ülkelerinden biri haline getirdik. Bugün Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girmeyi hedefleyen bir vizyona kavuşturduysak, bunu son 20 yılda verdiğimiz mücadeleye borçluyuz. 

Son dönemde milletimizin canını yakan bazı sıkıntılar, dünyanın da sorunu... Siz bakmayın Avrupa'sından Amerika'sına kadar tüm gelişmiş ülkelerin sanki böyle sorunları yokmuş gibi davrandığına... Onların başındaki kara bulutların taşıdığı felaket yağmurları, bizim yaşadıklarımızla mukayese bile edilmez, bak doğalgaz bulamıyorlar, marketlerin rafları Avrupa'da boş! 

Tarım Kredi Kooperatifleriyle vatandaşa ürünleri ucuza satmaya başladık, bu artarak devam edecek. 1300 marketi süratle 3000'e çıkartacağız ve vatandaşım Tarım Kredi'den ucuz ürün almaya devam edecek. Türkiye küresel fırtınadan en az kayıpla çıkacaktır. Yılbaşından sonra uyguladığımız politikaların olumlu yansımalarını daha iyi göreceğiz. Yaşadığımız onca hadiseye rağmen hedefleri adım adım hayata geçirdik, eksikleri de süratle tamamlıyoruz. 2053 vizyonumuzu oluşturuyoruz. 2071 idealimiz gelecek, içinde bulunduğumuz asrı Türkiye Yüzyılı haline getirmekte kararlıyız. 

Türkiye, yıllar önce tercihini istihdam ve üretimden yaparak ekonomik modelini değiştirdiği için, bu küresel fırtınadan en az kayıpla çıkacak, öyle de oluyor. Yılbaşından sonra uyguladığımız politikaların, vatandaşımızın günlük hayatındaki olumlu yansımlarını daha iyi göreceğiz. Hep söylediğim gibi; biraz sabır ve daha çok destek istiyorum... Bizim en büyük gücümüz birliğimizdir.  

ERDOĞAN AFYON'DA AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'da konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, ''2023’te Türkiye gelecek asrına yön verecek tarihi bir seçim yaşayacak. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak 2023 imtihanından da alnımızın akıyla geçerek büyük ve güçlü Türkiye yolculuğumuzu devam ettirmek istiyoruz'' dedi.Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Salgın sebebiyle 3,5 yıldır sizinle bir arada olamadık. Ama yeniden Afyonkarahisar'dayız. Büyük Zafer'in arifesinde, zaferin şehrindeyiz. Mücadelenin, direnişin, milli iradenin şehri Afyonkarahisar'da bulunmaktan, sizlerle hasret gidermekten büyük bahtiyarlık duyuyorum.

Şehitler diyarı Afyonkarahisar'da vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için can veren tüm kahramanlara Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Büyük zaferin yıldönümünde Kocatepe'den taarruz emri veren başkumandan Gazi Mustafa Kemal Paşa'yı, yüzbaşı Agah efendi ve beraber toprağa düştüğü Mehmetçikleri, Çiğiltepe kahramanı albay Reşat Bey'i, şehitliklerde koyun koyuna yatan tüm yiğitleri, askerleri burada tazimle yad ediyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhunu şad, mekanlarını cennet, makamlarını âli eylesin diyorum.

Gazilerimize özellikle rabbimden şifalar diliyorum. Biraz önce Kütahya'daydık. Kütahyalı kardeşlerimle aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir araya geldik. Meydanı hıncahınç dolduran gençlerimiz, kadınlarımız, ak saçlılarımızla bağımsızlık irademizi perçinledik. Cumartesi günü bir başka destanın, Malazgirt Zaferi'nin yıldönümüydü. Önce Ahlat'taydık. Okçular Vakfımızın öncülüğünde muhteşem bir buluşmaya imza attık.

Malazgirt meydanında on binlerle birlikte zaferimizin manasına uygun şekilde cuma namazını Malazgirt'te kurduk. Tıpkı atamız Sultan Alparslan'ın 951. yılında yaptığı gibi omuz omuza saf tuttuk.

"ZAFERLERİMİZİ AYRIM YAPMADAN KUCAKLIYORUZ"
Milli bekamıza ve değerlerimize yönelik çirkefçe saldırıların arttığı dönemde Ahlat ve Malazgirt'ten çok önemli mesajlar verdik. Yarın Ankara'da 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlayacağız. Zaferlerimizi hiçbir ayrım yapmadan kucaklıyoruz.

Buradan size sesleniyorum; artık 9 ay var. 9 ay sonra 2023 seçimlere hazır mıyız? Ana kademe kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Kadın kolları kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Gençler kapı kapı dolaşmaya var mıyız?

Ben size inanıyorum, 2023'ün evet bizler için bugün burada olduğu gibi bir zafer yılı yeniden olacağına inanıyorum. Bize yıllarca unutturulmaya çalışılan, yıllarca üstü örtülen, ihmal edilen tarihimizi kendilerince yeniden yazmak isteyenler tarafından yok sayılan zaferlerimizin hepsine de sahip çıkıyoruz.

Hem millet olma bilincimizi kuvvetlendiriyor, 85 milyonun birlik ve beraberliğini tahkim ediyoruz. Canları pahasına bizlere bıraktığı emanetlere karşı mesuliyetlerimizi hatırlıyoruz.

"MİLLETİMİZİ AYAKTA TUTAN SÜTUNLARIN YIKILMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"
Birileri rahatsız olsa da şanlı tarihimizin bu önemli günlerini her seferinde daha büyük katılımlarla çok daha coşkulu şekilde yad edeceğiz. Tarih bilmez, ahlak bilmez, kutsal tanımaz edepsizlere rağmen milletimizi ayakta tutan sütunların yıkılmasına müsaade etmeyeceğiz. Ne Türkiye'yi eski kötü günlerine geri döndürme çabaları, ne millete tepeden bakmaya alışmış elitlerin hezeyanı, vesayetçilerin oyunları, FETÖ'sünden PKK'sına kalleş saldırıları bizi yolumuzdan alıkoymayacak.

Milletimizin kutsallarına hakaret edenler hem maşeri vicdan hem de hukuk önünde hesap vermekten paçalarını kurtaramayacaklar.

"TEK PARTİ FAŞİZMİYLE YANIP TUTUŞANLAR..."
Bizim bu birliğimizi kimse bozamaz. Tarihi şahsiyetlerimiz arasında ayrımcılık yaparak fitne tüccarlığına yeltenen sahte tarihçiler kirli emellerini gerçekleştiremeyecekler. Tek parti faşizmiyle yanıp tutuşanlar son 20 yılda olduğu gibi gelecekte de inşallah hedeflerine asla ulaşamayacaklar.

Ülkemizin şahlanışlarına set vurma gayretlerini yine sizlerle birlikte aydınlık yarımlarımızın teminatı, gençlerimizle birlikte inşallah boşa çıkaracağız. Ecdadımızın izlerini takip ederek Türkiye'yi ahlak, erdem, adalet, kardeşlikle büyütmeye devam edeceğiz.

Afyonkarahisar kurtuluş savaşımızın sembol şehirlerinden biridir. Yiğitliğin, mertliğin, kahramanlığın, istiklalin şehri Afyonkarahisar toprakları şehit kanlarıyla yoğrulmuş mubarek bir yerdir. Afyonkarahisar'da 7 şehitliğimiz var. Gençlerimizin o şehitlikleri ziyaret etmesini, kitabelerini dikkatle okumasını rica ediyorum.

Özgürce yaşadığımız toprakların ne pahasına bizlere vatan kılındığını bizzat yerinde görün. Ecdadın ne bedeller ödediğini, nelerden vazgeçtiğini vücudunuzun tüm hücrelerine nakşedin.

Sadece Afyon'daki abideler değil Kütahya'dan Çanakkale'ye kadar vatanımızın dört bir köşesinde şehitliklerimiz ve yiğitlik destanlarıyla doludur. Dünyada 78 şehitliğimizin her biri milletimizin hak, adalet ve hürriyet yolunda verdiği mücadelenin birer sembolüdür. Bizler bunun için Türkiye dünyanın en büyük şehitliğidir diyoruz.

Bu topraklar şüheda yurdudur diyoruz. Biz şehitleriyle yaşayan, şehitleriyle var olan bir milletiz diyoruz.

"PARTİMİZİN TEMELLERİNİ AFYON'DA ATTIK"
Şehitlerimizden aldığı ilhamla kutlu yürüyüşümüzü buradan başlattık, partimizin temellerini Afyon'da attık, vizyonu burada çizdik. 21 yıldır Afyon'la birlikte tüm Türkiye'ye aşkla hizmet ediyoruz.

Sizin katkılarınızla, hayır dualarınızla aşılmaz denilen elhamdülillah nice engelleri aşıp, buralara geldik. Ülkemizi bölgesinin parlayan yıldızı haline getirdik. Ülkemizi her alanda tarihi nitelikte yatırımlarla tanıştırdık.

Ülkemize her alanda çağ atlattık. Afyonkarahisar'a son 20 yılda yaptığımız yatırımların tutarı 34 milyar lirayı geçiyor. Bay Kemal böyle laflar olmuyor, icraat icraat. Şehrimize ikinci devlet hastanesini elhamdülilah aynı şekilde ikinci devlet üniversitesi olarak Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ni kurduk.

"AFYON'DA 1359 SOSYAL KONUT İNŞAATI SÜRÜYOR"
Toplam 57 adet spor tesisi inşa ettik. Afyonkarahisar himayemizde 4 yıldır dünya motocross şampiyonasında yüzbinlerce yerli ve yabancı konuğu burada misafir ediyor.

Sosyal yardımlarda Afyonlu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam yaklaşık 3 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta toplamda 1341 yataklı 23 hastaneyle birlikte 53 adet sağlık tesisi yaptık.

Çevre ve şehircilikte Afyon'da TOKİ eliyle 9 bin konutu tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 1359 sosyal konutun yapımına devam ediyoruz. Garnizon ve millet bahçesinin olduğu toplam 9 millet bahçesi projemiz var.

Bölgemizde kültür ve termal turizmine dayalı olarak turizmin geliştirilmesi için kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz. Tescilli 600 konağın 400'ünün restorasyonunu tamamladık. Ulaştırmada Afyonkarahisar'a 585 kilometreye çıkardık. Afyonkarahisar sınırları içerisindeki demiryollarını yeniledik.

"AFYON-ANKARA 1.5 SAATE, İSTANBUL İSE 3.5 SAATE DÜŞECEK"
Ankara-Afyonkarahisar-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattının yapımı sürüyor. Afyonkarahisar-Ankara arası 1,5, saate, İstanbul 3,5 saate, İzmir 2,5 saate düşecek.

Sulama projeleriyle Afyonkarahisar'da 742 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Yıllık 1,1 milyar lira zirai gelir artışı sağladık. 13 sulama tesisimiz ile toplam 34 bin dekar araziyi daha sulayacağız. Afyonlu çiftçilerimize 3 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik.

Tüm dünyanın içinde sürüklendiği bu fırtınadan ülkemizi daha güçlü şekilde selamete çıkaracağız. Sanayi ve teknolojide Afyon'a 3 yeni organize sanayi bölgesi kurduk.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde diğer ilçe ve beldelerimize doğalgaz arzı sağlamayı hedefliyoruz. Muhalefet birbirinin kuyusunu kazmaya, yalan ve iftira siyasetiyle ülkenin altını oymaya çalışırken biz 85 milyonun tamamını hizmet götürüyoruz. Toplanıp dağılmaktan başka hiçbir maharetleri var mı?

Toplu konut, altyapı yatırımları, eğitim, sağlık, spor tesisleri, çevre toplamda 220 eseri şehrimize kazandırıyoruz.

Önümüzde 2023 seçimleri var. 2023'te Türkiye gelecek asrına yön verecek tarihi seçim yaşayacak. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak 2023 imtihanından alnımızın akıyla geçerek büyük ve güçlü Türkiye yolculuğumuzu devam ettirmek istiyoruz.

Son günlerde milletimizin en büyük gücü olan kardeşliğine yönelik provokasyonların ibadethanelerimizi ve imam hatiplerimizi hedef alacak şekilde çok ciddi boyutlara ulaştığını görüyorum. Sandıktan çıkamayacak olanlar umutlarını bayat senaryolarına bağlamış durumdalar. Sinsi emellerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bidon kafalı, makarnacı, kömürcü diyerek aşağıladıkları insanları tehditlerle sindirmek, ürkütmek istiyorlar.

Uyanık olacak, hiçbirimiz buna fırsat vermeyeceğiz. Millet olarak aynı delikten asla ısırılmayacağız. Muhabbetimizi daha güçlendirerek bu oyunları boşa çıkarmak hepimizin boynunun borcudur.

Açılışını yaptığımız eser ve hizmetlerin bir kez daha şehrimize, siz Afyonlu kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. En kısa vakitte yeniden hasbıhal etmek dileğiyle sizleri Allah'a emanet ediyorum.

 
İZTO Başkanı Özgener'den 30 Ağustos mesajı
 
Akar: Yunanistan şımarık ve pervasız
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 30 Ağustos 2022 Salı 11:08

Soyar barış diyor. Eski meclis başkanı kurşun sıkmadık diyor. Bay Kemal Tanjuyla meşgul. Tayyip gafili duymazdan geliyor. Acaba af olayı mı yolda? Seçim de yaklaştı malum. Fetöcü, pkklı, deaşlı af bekler. İmar kirlilikleri, adi suçluluar af bekler. Vergi kaçıran, trafik sigortasını yaptırmayan af bekler. Borç verene borç takan af bekler.Malum seçim var. 40 yıldır her gün ilginç geçiyor benim için. Garip ve adaletsiz bir ülkede yaşıyoruz. 30 Agustos Zafer Bayramınız kutlu olsun.

Yorumu oyla      2      3  
afyonlu 29 Ağustos 2022 Pazartesi 17:54

başta ulu önder ATATURK olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ile anıyoruz.onlar olmasa idi Türkiye yoktu.

Yorumu oyla      3      3  
Büyük Altay 29 Ağustos 2022 Pazartesi 16:09

zafer bayramı bu sene fragman. asıl bayram seneye reyisssss

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter'den AK Parti’ye ‘İktisat Kongresi’ eleştirisi: Geçti Bor’un pazarı, sür eşeği Niğde’ye!
İzmir Valiliği tarafından İzmir İktisat Kongresi’nin 100’ncü yılı şerefine ...
CHP'den Peker'in iddiaları ile ilgili suç duyurusu
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başkanlığındaki CHP heyeti ...
Afiş tartışmasına Bahçeli de dahil oldu... Soyer'e yaylım ateşi!
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir Büyükşehir ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos'un, esaret ve hürriyet ...
‘Kutlanmasın’ diyen Kahraman’a büyük öfke… 9 Eylül onurdur!
TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman’ın Rize’de 9 Eylül kutlamalarına yönelik ...
'Kurşun sıkmadık ki' dedi: 9 Eylül'de kutlamaya karşıyım!
Rize'nin fethinin 561’inci yılı etkinliklerinde konuşan eski Türkiye Büyük ...
 
Sedat Peker'in iddiaları için CHP'li Kılıç'tan çağrı: TBMM Araştırma Komisyonu kurulsun!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda ...
Kemal ANADOL yazdı... CHP’nin geçmişine doğru bakmak!
Kemal ANADOL yazdı... CHP’nin geçmişine doğru bakmak!
Karamollaoğlu'ndan CHP ile koalisyon açıklaması
Karamollaoğlu, "Geçmişte de ilk koalisyon CHP’yle yapılmıştı. En büyük ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva