HABERLER>POLİTİKA
10 Haziran 2015 Çarşamba - 15:19

Erdoğan-Baykal görüşmesine ilk tepki HDP’den

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Milletvekili Deniz Baykal'ın 12 yıl aradan sonra yaptığı görüşmeye ilk tepki HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'den geldi. Baluken "Sayın Baykal'ın açıklamaları inandırıcı gelmedi" dedi.

Erdoğan-Baykal görüşmesine ilk tepki HDP’den

İşte Baluken'in konuşmasından satırbaşları:
Bana çok inandırıcı gelmedi Sayın Baykal'ın açıklamaları. Baykal seçilmiş bir meclis başkanı değil, sadece Meclis’ in ilk oturumunu yönetme durumu söz konusu. Böylesi bir pozisyon için, cumhurbaşkanının görüşmesi gibi bir teamül tanık olduğumuz şey değil.

Belli ki AKP ve CHP koalisyonunun yolunun döşenmesi açısından bazı kilit taşları yerleştirilmek isteniyor. Burada cumhurbaşkanının pozisyonu tabi son derece tartışmalı. CHP yönetiminin böyle bir pozisyona düşmesi büyük bir talihsizlik olmuştur. Cumhurbaşkanı AKP Genel Başkanı gibi koalisyon çalışmalarıyla ilgili aktif rol alıyor. Açık şekilde anayasayı ihlal etmeye devam ediyor. Kendisinin koalisyon formülleriyle ilgili herhangi bir yetkisi yok.
 
"ANAYASAYA AYKIRI"
2,5 saate yakın yapılmış olan toplantının kendisi anayasaya aykırıdır. Baykal, bütün izlenimlerimi hemen gidip genel başkana aktaracağım demesi de söz konusu. Belli, yani Sayın Baykal daha önce CHP Genel Başkanlığı'nı yapmış da bir siyasetçi. Belli ki bir aracı pozisyonunda, gayri resmi boyutta ilk görüşmeyi yapmış bulunuyor. İlk görüşmeyi Cumhurbaşkanı ile yapmış olması çok büyük siyasi hata olarak değerlendiriyorum.
 
AK PARTİ İLE KOALİSYON
Biz AKP'nin Çözüm Süreci'ni rafa kaldıran, partimizi hedefleştiren, son dönemde de Türk siyasi tarihinde görülmemiş saldırılarla karşı karşıya bırakan anlayışıyla bu saatten sonra koalisyon içinde yer alamayız. Diğer formasyonlara da baktığımızda çok fazla mantıklı görünmüyor. MHP'nin dahil olduğu bir hükümette, çözüm süreci karşıtlığını göz önünde bulundurduğumuzda, HDP'nin pozisyonu ana muhalefet işlevi gören, bir pozisyon içinde olacağını tahmin ediyorum. Parti yetkili organlarımız da bu konuda önemli tartışmayı yürütüyorlar.
 
YALÇIN AKDOĞAN'IN PKK'YA SİLAH BIRAKTIRSINLAR SÖZÜ
Dikkat ederseniz Yalçın Akdoğan ve Çözüm Süreci heyetinde bulunan Efkan Ala, ne zaman konuşmaya başlasa, hemen silahlarla ilgili toplumsal hafıza canlandırıyor. Hemen sonrasında da silahlarla provokasyon düzenlenmeye başlanıyor. Akdoğan'ın açıklamalarından sonra Diyarbakır'da kanlı bir gün yaşandı.
 
Aslında seçim öncesinde de bunun işaretlerini vermişlerdi. HDP'ye oy vermenin kaosa oy vermek olduğunu, demokrasi için tehlike doğuracağını, B ve C planının açık olduğunu söyleyenler, Ağrı’da Mersin'de Diyarbakır'da pervasız şekilde silahlar ve bombalar patlatmışlardı.
 
Dün de Diyarbakır'da silahları patlattılar. Bunların tamamının sorumluluğu AKP hükümetidir. Şüphelerin yoğunlaştığı kişiler de Yalçın akdoğan başta olmak üzere, heyetin üyelerinde ve Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nda olduğunu ifade etmek istiyorum.
 
Resmi müzakerelere geçişle ilgili AKP'nin karar vermesi gereken süreçte, AKP HDP'yi tehdit eden bir pozisyona hızla savruldu. Ya resmi müzakerelere geçilip silahların devreden çıkarıldığı aşamaya gelecekti, yada AKP farklı yolları arayacaktı. Ortaya çıkıyor ki, resmi müzakerelerden kaçış çok bilinçli bir politika şeklinde ortaya konmuş.

 
Karşıyakalı Rıdvan’a Antalya kancası
 
Bayraklı’da ‘kayma’ paniği: 2 apartmanda tahliye
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Baykal’dan tarihi görüşme sonrası ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Antalya Milletvekili Deniz ...
O isimden vekil olamayan Engin’e: İlahi adalet
2014 yerel seçimlerinde CHP’nin Aliağa’da aday göstermediği Hakkı Ülkü ...
HDP İzmir’den seçim raporu: Teşekkürler Bostanlı!
İzmir’de daha önce sadece kırsaldaki Kürt seçmenden oy alabilen Halkların ...
 
Bakan Yıldız’dan 3 dönem sorusuna önemli cevap
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız AK Parti'deki 3 dönem kuralıyla ...
Yüksel’den çarpıcı seçim mesajları: Yönetime eleştiri yağmuru
CHP İzmir Milletvekili, PM Üyesi Alaattin Yüksel ‘7 Haziran’ değerlendirmesinde ...
Flaş! Başkent’te sürpriz görüşme: Erdoğan-Baykal
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
 
Dengir Mir Mehmet Fırat: AKP bölünecek ve…
AK Parti kurucularından HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, ...
AK Parti İzmir’de her ilçede yaralı!
İzmir’de AK Parti'nin il genelindeki oy oranı 2011'de yüzde 36.78 iken, ...
Güler’den sert yazı: 10 maddede seçimde CHP gerçeği
Kişisel blog sayfasında 7 Haziran genel seçimlerini kaleme alan Güler, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva