HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Temmuz 2016 Çarşamba - 07:47

Engelsiz bir dünya için yarıştılar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği “Engelleri Kaldıralım” konulu uluslararası karikatür yarışmasına farklı ülkelerden 500’e yakın eser katıldı.

Engelsiz bir dünya için yarıştılar!

Dereceye giren eserleri seçmekte zorlanan Seçici Kurul üyeleri, farkındalık yaratan bu etkinliğin örnek olmasını diledi. Yarışma sonuçları 22 Temmuz Cuma günü açıklanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Engelsiz İzmir 2016 Uluslararası Kongresi” kapsamında düzenlenen "Engelleri Kaldıralım" konulu uluslararası karikatür yarışmasına birçok ülkeden karikatür sanatçısı, 500’e yakın eserle katıldı. “Engelleri Kaldıralım” konulu yarışmada ilk 5’in belirlenmesi için toplanan jüri üyeleri, farkındalık yaratan bu etkinliğin tüm Türkiye’ye örnek olmasını diledi.

Hem nicelik hem nitelik

Yarışmanın engellilerin sorunlarına dikkat çekmek adına önemli bir girişim olduğunu belirten ‘Uluslararası Karikatür Yarışması’nın seçici kurul üyelerinden İzel Rozental, “Böyle bir yarışmanın organize edilmesi, özellikle ‘Engelsiz İzmir’ adı altında engellilerin sorunlarına dikkat çekilmesi, beni derinden etkiledi. Yurt dışında çeşitli ülkelerde engellilere gösterilen saygının bizde hiç gösterilmediğini çeşitli vesilelerle görmüş birisi olarak, bu projeye gıpta ile baktım. Bizim ülkemizde de buna dikkat çekecek bir kurumun olması benim çok hoşuma gitti. Bu yarışmaya uluslararası bir katılımın sergilenmesi de son derece önemli. Böylelikle her ülkenin, her coğrafyanın değişik kültürlerinin bu konuya nasıl duyarlı baktıklarını da görebiliyoruz. Genelde konulu yarışmalara böyle yoğun bir katılım olmaz. Ama bu yarışmada hem nicelik hem nitelik var” dedi.

Hüzünü tebessüme çevirmek...

Toplumu uyarmak ve büyülü bir etki yaratılması için, karikatürün yönlendirici etkisinin olduğunu ifade eden Uluslararası Karikatür Yarışması’nın Seçici Kurul Üyesi Eray Özbek, “Bu ilginç yarışma için öncelikle karikatürün büyülü etkisine varan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kutluyorum. Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için seçilen konu ise toplumu uyarmak için son derece başarılı. Ülkece dertli olduğumuz bu konu üzerine umarım bir etki yaratılmış olur. Biraz hüzünlü bir konuyu tebessüme çevirerek daha etkili olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Seçici Kurul üyelerinden Japon karikatürist Yokota Yoshiaki ise toplumu derinden etkileyen ve sorunu olan konularda karikatür yarışması düzenlenmediğini, bunun sebebininse toplumun tamamında güzel bir izlenim bırakmadığı için olduğunu belirtti. Yoshiaki, İzmir’deki yarışmaya yüksek katılımın bu açıdan önemli olduğunu söyledi.

Yarışma jürisinde karikatüristler Yoshiaki Yokota, Musa Gümüş, Massoud Shojai Tabatabai, Eray Özbek, İzel Rozental ve Ömer Çam, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tanıtım Şube Müdürlüğü Etkinlikler Şefi Betül Gündüz ve Grafik Tasarımcı Özgür Saraçoğlu bulunuyor. Yarışma sonuçları 22 Temmuz Cuma günü açıklanacak.

 
12 Eylül Stadı'na FIFA ayarı
 
Flaş! Dolar tarihi zirveye yaklaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
12 Eylül Stadı'na FIFA ayarı
Urla’nın 12 Eylül Stadı yenileme çalışmaları başladı. Urla Belediyesi ...
Güzelbahçe'de yaz sıcağında serinleten eğitim
Güzelbahçe Belediyesi'nin çocuklar için başlattığı yüzme kursu büyük ilgi görüyor.
İzinler iptal oldu, belediyelerde kafalar karıştı: Şimdi ne olacak?
Tüm kamu çalışanlarının izinleri iptal edilirken gözler belediyelere çevrildi. ...
 
Karşıyaka sporun başkenti olacak!
Alternatif spor branşlarına önem veren Karşıyaka Belediyesi, Belediye ...
İzmir’in büyük tanıtım planı lansmanı ertelendi
“İzmir’e Doyamazsın” başlıklı “2016 Yılı Yaz Dönemi’ne Yönelik İç Turizm ...
Tarihi Asansör’e komşu geliyor
Konak Belediyesi, İzmir’in simge yapılarından biri olan Tarihi Asansör’ün ...
 
Bornova Belediyesi konfeksiyon eğitim merkezi kuruyor
Bornova Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın “Mesleki Eğitim” Mali Destek ...
İzmir'in abla-ağabeyleri kardeşleriyle buluşuyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Abla-Ağabeyleri” yaz boyunca kent merkezi ...
Buca’da doğa tutkunlarının yeni buluşma noktası
Buca Belediyesi, İzmir’in incisi Buca Kaynaklar’da Gençlik Kampı kurmak ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva