HABERLER>POLİTİKA
5 Kasım 2021 Cuma - 08:56

Emsal tartışmasına AK Partili Nasır da katıldı: Bunların yapmaya niyeti yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından depremzedeler için uygulanacağı duyurulan 'emsal artışı' kararı hakkında konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, "Bunların yapmaya niyeti yok.  Yapma kararı aldıkları yöntem de teknik olarak uygun değildir. Sonuç alınması zor olacaktır. Bunu süreçte göreceğiz. Bunun plan tadilatları İzmir'in evrensel planlamalarına göre bölgesi ile bütüncül olarak yeniden kentsel planlarını yaparak, plan tadilatları ile emsal artışları verilebilir ve sonuca ulaşılabilir. Ancak şu an yaptıkları sadece havanda su dövmektir" dedi.

Emsal tartışmasına AK Partili Nasır da katıldı: Bunların yapmaya niyeti yok!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında kent genelinde hükümet partisi ile Cumhuriyet Halk Partili siyasiler sık sık karşı karşıya gelmişti.  

Süreç içinde yerel yönetimlerde yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremzedelere barınma imkânı sağlarken, geçtiğimiz günlerde ise depremzedelerin merakla beklediği emsal artışı kararını vermişti.

İlgili bakanlıklar aracılığı ile de hükümet rezerv konut alanında depremzedelerin konut imkanını sağlamak için depremin hemen ardından düğmeye basarken, ayrıca kent içinde de yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde oluşturduğu proje alanlarının çalışmalarında başlamış ve depremin üzerinden geçen 1 yıllık süreç içinde anahtar teslim hale getirmişti.

Bir yıllık süreçte yaşanan tartışmaların odağında 'emsal artışı' ve 'kredi' konusu yer alırken, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, tartışmalara neden olan konular hakkında Ege'de Sonsöz'e konuştu.

YAPTIKLARI HAVANDA SU DÖVMEK!
Bayraklı, Karşıyaka, Bornova, Konak gibi ilçelerde alınan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de açıkladığı emsal artışı kararlarının yeterli olmadığı vurgusunda bulunan Nasır, "Bunların yapmaya niyeti yok.  Yapma kararı aldıkları yöntem de teknik olarak uygun değildir. Sonuç alınması zor olacaktır. Bunu süreçte göreceğiz. Bunun plan tadilatları İzmir'in evrensel planlamalarına göre bölgesi ile bütüncül olarak yeniden kentsel planlarını yaparak, plan tadilatları ile emsal artışları verilebilir ve sonuca ulaşılabilir. Ancak şu an yaptıkları sadece havanda su dövmektir. Kentsel dönüşüm sosyal bir projedir. Bu tür projeleri yapabilecek vizyonları olmadığı için yıllardır ellerini taşın altına koymamışlardır. Bunu siyasi risk görmüşlerdir, ancak bunun siyaset üstü bir durum olduğunu düşünmemiş ve siyasi geleceklerini düşünmüşlerdir" dedi.

MUTLAKA BU KONU DEĞERLENDİRECEKTİR
Depremzedelere devlet tarafından verilecek kredi ile ilgili Deprem Araştırma Komisyonu'nda görüşlerini aktardığını dile getirerek eleştirilere yanıt veren Nasır, "Bu hemen olabilecek bir şey değil. Biz bunu meclise getireceğimizi söyledik. Deprem Araştırma Komisyonu'nun raporu görüşüldü 3 hafta önce, biz bu kredi konusunu gündeme getirdik. Bakanlığımız zaten önümüze süreç için 2022 bütçesi hazırlanıyor. Mutlaka bu nokta da artışlardan kaynaklı değerlendirecektir. İlgili makamlara aktardık, mutlaka bu konu değerlendirecektir" diye konuştu.

DÖNÜŞÜMÜN HIZLI OLMASINI SAĞLAYACAKTIR
'Bize söz verildi' söylemleri hakkında da konuşan Nasır, "Söz vermedik. Biz olması gerektiğini ifade ettik. Gerçekten kredi miktarlarında kolaylaştırıcı düzenlemeler yapılması yönünde çalışma olması gerekiyor. Burada süre ve kredi miktarını yükseltilere uzatılması lazım. Tabii ki faiz oranlarında da bir indirim gerekiyor. Cumhurbaşkanımız da bu konuda zaten büyük çaba sarf ediyor. Zaten bu üç konunun hayata geçmesi kentsel dönüşüme büyük katkı sağlayacaktır. Dönüşümün hızlı olmasını sağlayacaklar" ifadelerini kullandı.

BU SÖYLEMLER ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIK
Muhalefet partileri tarafından hükümete yönelik yapılan 'geç kalındı' ve 'yetersiz' gibi söylemleri de kesin bir dille reddeden Vekil Nasır, "Dünyanın hiçbir yerinde sosyal devlet anlayışı ile bu kadar hızlı çalışma yürüten devlet yoktur. 1 yıl oldu ve bizler evleri teslim etmeye başlıyoruz. Ben inşaat mühendisiyim, özel sektörden gelmeyim, özel sektörün müteahhitlerin yaptığı gibi kaliteli evler yapıldı orada, gidip görülebilir. Bunlar 1 yıl içinde yapıldı. Hükümete haksızlık yapıyorlar. Bu söylemler çok büyük haksızlık. Dünyanın hiçbir yerinde bunun örneği göstermez" dedi.

BAĞNAZ SİYASİ SÖYLEMLER İLE GEÇİŞTİRECEK KONU DEĞİLDİR
Nasır, kentsel dönüşüm çalışmalarında asıl görev ve sorumluluğu olanın İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirtirken, "Esas görev ve sorumluluğu olan CHP'li Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar ne yaptı? Sadece kentsel dönüşüm ile İzmir'e 900 daire yapmıştı. TOKİ ise 20 bin konut yapmıştır. Esas görev ve sorumluluk alanı olan Büyükşehir Belediyesi, hiçbir şekilde elini taşın altına koymamıştır. Artık Büyükşehir'in elini taşın altına koyması lazım. Çünkü bu siyaset üstü bir durumdur ve kendisinin görev ve sorumluluk alanındadır. Bu veballi bir sorumluluktur. Bende depremin siyaset üstü bir kurum olduğunu ve sorumluluk sahiplerinin büyük bir veballi olduğunu söylüyorum. 2005 yılından bugüne kadar kentsel dönüşümde Büyükşehir Belediyesi sade küçük bir müteahhidin yapabileceği kadar konut yapmıştır. Küçük bir belediye olan Konya Karatay Belediyesi bile 10-15 bin tane konut yapmıştır. Bunun için bağnaz siyasi söylemler ile geçiştirecek konu değildir. Herkes görevine odaklanmalıdır" ifadelerini kullandı.

 
Çanakkale deniz ulaşımına sis perdesi
 
Çamdibi Yüzme Havuzu inşaatı hızla ilerliyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 5 Kasım 2021 Cuma 21:31

Müteahhit partisinin gazına gelmeyin

Yorumu oyla      2      3  
izmir'li 5 Kasım 2021 Cuma 14:04

kangren haline gelen ve yıllardır bir arpa boyu yol alınamayan 64 hektarlık Bayraklı kentsel dönüşüm alanını projeden çıkartın kendimiz yapalım evlerimizi

Yorumu oyla      3      3  
izmirli 5 Kasım 2021 Cuma 11:02

akp gölge etmesin başka ihsan istemez...

Yorumu oyla      5      5  
SOKAK 5 Kasım 2021 Cuma 09:22

EMSAL artışı olayı hukuki açıdan EMSAL gösterilerek, daha ne hikayeler yazılacak acaba güzelim İzmir'de.

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Doğu Akdeniz'de geri adım söz konusu değil'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Doğu Akdeniz’de herhangi bir geri ...
Mehmet KARABEL yazdı... Anladım ki yavaş yavaş gidiyor!
Mehmet KARABEL yazdı... Anladım ki yavaş yavaş gidiyor!
Bakan Elvan'dan asgari ücret açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan "2021'i yüzde 9'un üzerinde bir büyümeyle ...
 
Başkan Kılıç’tan Lider’e ziyaret!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ...
S-400'ler İncirlik'te iddiasına yanıt
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, S-400'lerin İncirlik'e taşındığı ...
'İktidar toplantıları' İzmir'den start aldı
CHP'nin "İktidar İçin Eğitim Toplantıları"nın ilki, CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
 
AK Partili Başdaş'tan bütçe ve Gültepe planları eleştirisi
AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Konak Belediye Meclisi'nden ...
Torbalı meclis üyelerinden darp iddiaları hakkında açıklama
Torbalı Belediyesi Millet İttifakı Meclis Üyeleri, son günlerde basında ...
CHP'li Serter'den Sanayi Bakanlığı bütçesine tepki
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sanayi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva