HABERLER>ENERJİ
19 Kasım 2021 Cuma - 09:22

EMO İzmir Başkanı Uğurlu: Kademeli fatura elektrik gibi çarpacak!

Doğalgaza yapılan aşırı zamların ardından insanların elektrikli cihazlarla ısınmaya başladığını hatırlatan Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Şebnem Seçkin Uğurlu, kademeli fatura uygulamasını değerlendirdi. Uğurlu, “Şu anda minimum kullanımda gelen faturaları ödeyemeyen vatandaş, ısınmada elektrik kullandığı için limiti doğal olarak aşacak. Bu durumda kademeli faturanın altından nasıl kalkacak? Hesaplanacak ortalama, hangi mantıkla belirlenecek? Bu uygulama, zaten var olan mağduriyeti artıracak, elektrik gibi çarpacak” dedi

EMO İzmir Başkanı Uğurlu: Kademeli fatura elektrik gibi çarpacak!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – AK Partili milletvekillerinin TBMM Başkanlığı’na sunduğu, elektrik tüketimindeki kademeli fatura konulu torba teklif, büyük yankı uyandırdı. EPDK’nın, abonelerin tüketim miktarlarına göre belirleyeceği tarifeler çerçevesinde, enerjiyi az tüketenin düşük, çok tüketenin ağır fatura ödemesi söz konusu olacak. Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Şebnem Seçkin Uğurlu, insanları enerjide de tasarrufa yöneltme anlamında bu uygulamanın başarılı olamayacağını, uygulamanın başarılı olması için olumlu bir zeminin bulunmadığını söyledi.

İNSANLAR KLİMA YA DA ELEKTRİKLİ ISITICILARLA ISINIYOR
Kademeli fatura uygulamasının, aynen suda olduğu gibi elektrik tasarrufu sağlama konusunda da vatandaşı ikna etme yöntemi olduğuna dikkat çeken Başkan Uğurlu, “Evet, bu uygulamanın ikna edici bir yönü var, ama sıkıntıları da var” dedi. Birçok bölgede, özellikle Ege’de ısınmanın, klima ya da elektrikli ısıtıcılarla sağlandığına vurgu yapan Başkan Uğurlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Elektrik ağırlıklı bir ısınma anlayışı söz konusu. Hal böyleyken, kademeli fatura uygulamasına geçerseniz, bu, kışın elektrikle ısınan vatandaşın faturasının katlanacağı anlamına geliyor. TPDK, bir ortalama belirleyecek, kullanıma göre. O ortalama, ne kadar sağlıklı olacak, bunu bilemiyoruz. Bugün enflasyon, işsizlik gibi konularda TÜİK’in ortaya koyduğu rakamlar kabul görmüyor, hep tartışılıyor. Yine öyle bir ortalama çıkarsa, elektrik faturaları daha da ağırlaşacak demektir.  İlgili odalarla, bilim insanlarıyla titiz bir çalışma yaparak ortalamayı almak gerekiyor.”

KADEMELİ FATURA, TEK BAŞINA BİZİM SORUNUMUZU ÇÖZMEZ
“Teorik olarak, böyle bir uygulanabilir, ancak…” diyen Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Şebnem Seçkin Uğurlu, bu uygulama için gerekli zeminin hazırlanmış olması gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Böyle bir uygulama, enerji arz talep sorununu çözmemiş, kalkınmasını tamamlamamış, insanların temel ihtiyaçları yeterince karşılanmamış bir ülke için pek mantıklı değil. Bugün itibariyle vatandaşların önemli bir kısmı, doğru düzgün enerji harcamamalarına rağmen gelen faturaları ödeyemez halde. Hal böyleyken, elektrikle ısındığı için ortalamanın üstünde enerji harcayacak vatandaşların, ağır faturaları ödemesi daha da imkansız hale gelecek. Kademeli fatura uygulaması, tek başına bizim sorunumuzu çözmez. İnsanların, doğalgaz fiyatlarındaki aşırı zam nedeniyle doğalgazı olduğu halde onu kısıp ya da kapatıp elektrikle ısınmaya başladığını unutmamak lazım. Elektrikle ısınan insanlar, bu işten çok mağdur olacak, faturalar elektrik gibi çarpacak.”

 

 
Buca’da kitap toplama kampanyası
 
Türk sinemasının 107'inci yaşı Bornova'da kutlandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir'li 20 Kasım 2021 Cumartesi 06:22

milletvekilleri çok samimiler ise elektrik gideri altında yapılan soygunlara dur desinler. Eğer bir çıkarları da yok ise milletin cebinden elini çekip yüzlerini halka dönsünler. GEÇİNEMİYORUZ!!!

Yorumu oyla      2      3  
19 Kasım 2021 Cuma 12:22

Şimdiki fiyatlar üzerinden kademeli olacaksa tamam ama belli bir kullanımı geçince 2 katı bedel alırım demek bildiğin soygundur. Buna da bu halk sesini çıkarmazsa artık diyecek hiçbir şey yok.

Yorumu oyla      4      3  
19 Kasım 2021 Cuma 11:01

Bu işin yazı da var. Yazın ne olacak? İzmir'de en az 4 ay soğuk klima çalıştırılır. Zaten pahalı olan bir şeyi kademe yaptım demek ekstra zam demek. Bu teklifi, hangi vekil, neden sunmuş?

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elektrikte ‘sınırı aşana’ yüksek fatura
Elektrik faturalarında kademeli sistem devreye alınıyor. TBMM’ye sunulan ...
Artıbir Enerji’den o iddialara ilişkin açıklama
Artıbir Enerji, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın Menemen’de ...
Maden ihracatımız 4,38 milyar dolara yükseldi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Maden ihracatımız 2021'in ...
 
Çeşme’deki tartışmalı RES’ler için... Mahkemeden ikinci veto!
Çeşme’de SİT alanı üzerinde kurulu ABK/VEGA'ya ait rüzgar enerji santraline ...
Benzine indirim geldi: Tam 32 kuruş!
Benzinin litre fiyatına 32 kuruş indirim geldi.
Akaryakıtta yeni düzenleme: Satışa kadar izlenecek
Kaçakçılıkla mücadele kapsamında, akaryakıtın, giriş noktasından başlayarak ...
 
Erdoğan'dan enerji yorumu: Meydanı boş bırakmayız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu Santrali'nin ardından 2. ve 3. nükleer güç ...
Benzin fiyatında indirim bekleniyor
Benzinin litre fiyatına perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere ...
Elektrik faturalarında KDV indirimi talebi
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva