HABERLER>EGE
3 Şubat 2016 Çarşamba - 09:36

Emniyet Müdürü açıkladı: Sabancı suikastı sanıkları...

Söke otogarında sahte kimliklerle yakalanıp Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Özdemir Sabancı suikastının sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın sorguları devam ediyor. 

Emniyet Müdürü açıkladı: Sabancı suikastı sanıkları...

Aydın Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Söke otogarında sahte kimliklerle yakalanıp Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen DHKP-C'li İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın ifadelerinin alındığını açıkladı.

- SABANCI SUİKASTI SANIĞI SÖKE'DE BOMBALARLA YAKALANDI!.. 

Gazetecilere açıklama yapan Aydın Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, "Akkol ve Adıyaman, Aydın'da adliyeye çıkarılacaklar mı?" sorusuna, "Gayet tabi. Adliyeye neyle ilgili çıkacağına savcı karar verecek. Savcı bey değerlendirme yapacak, hangi adliyeye çıkacağına savcı bey karar verecek. Soru sormanıza gerek yok. Zamanı geldiğinde gerekli bilgiler verilecek. Şimdilik Aydın'dalar bir yere gitmiyorlar" yanıtını verdi.



İŞTE O AN!
Aydın’da yakalanan DHKP-C’li İsmail Akkol’un üzerinden silahlar ve canlı bomba düzeneği çıktı. Zanlılar, otogarda bankta otururken görüntülendi. 

DİLEK DOĞAN İÇİN SLOGAN ATTILAR
Söke'de yakalanıp Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne getirildikten sonra sağlık kontrolünden geçirilen İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman, bugün saat 11.00'de ikinci kez sağlık kontrolü için Aydın Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Emniyet Müdürlüğü önünde önlem alan çevik kuvvet polisin kordonu arasından geçirilen İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman, İstanbul'da evinde aramalar sırasında öldürülen Dilek Doğan'la ilgili slogan atmaya çalışırken engellendi.

AVUKAT: ADLİYEYE SEVKEDİLECEKLER
Bu arada İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın avukatı Oya Aslan da Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Müvekkillerinin sağlık kontrolüne götürüleceği gerekçesiyle kendileriyle görüştürülmediğini anlatan Oya Aslan, tekrar sağlık kontrolüne götürülmelerinin, ek gözaltı süresi verileceğini işaret ettiğini söyledi.

Gözaltındaki iki sanığın ailelerinin isteği üzerine geldiğini de ifade eden avukat Oya Aslan, "Burada dünkü mevcut soruşturmayla ilgili işlemler yürütülüyor. Muhtemelen  adliyeye sevk edilecekler. İstanbul'daki suçlamayla ilgili zaten yürütülen bir soruşturma var. O sonra da yürütülecektir" dedi.
 

YUNANİSTAN’DAN NASIL GELDİLER?
Öte yandan Söke Otogarı'nda yakalanan Özdemir Sabancı cinayeti zanlısı İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın Yunanistan'dan gelişleriyle ilgili ayrıntılarda ortaya çıkmaya başladı.

Polisin elde ettiği ilk bilgiye göre Akkol ve Adıyaman'ın dün yasadışı yollardan Yunanistan'dan Didim'e geçtikleri öğrenildi. Geceyi Didim'de gizlenerek geçiren Akkol ve Adıyaman'ın bugün sabah saatlerinde de Didim'den minibüsle Söke'ye hareket ettikleri belirlendi. Minibüs sürücüsünün verdiği bilgiye göre ikilinin araçta hiç konuşmadığı ve tedirgin olduklarını söylediği öğrenildi. Akkol ve Adıyaman'ın yakalanmasından sonra ele geçirilen bomba ve roketatarların üzerinde bulunan elektrikli ısıtıcının da kamuflaj amaçlı kullanıldığı ileri sürüldü. Ayrıca yakalanan iki zanlının teknik takipten kurtulmak için üzerinde cep telefon sim kartlarının bulunmadığı iddia edildi.

Akkol'la ortak hareket ettiği düşünülen AK Parti Binası ve Adalet Bakanlığı'na düzenlenen saldırıların faili Hasar Biber'in de başka bir örgüt elemanıyla birlikte kayıplara karıştığı, polisin onları yakalamak için istihbarat çalışmasını sürdürdüğü açıklandı. 



Üstlerinden cephanelik çıktı!
Üstleri ve yanlarındaki bagajlarında yapılan aramalarda bir uzun namlulu tüfek, bir roketatar, bir el bombası, canlı bomba düzeneği ile çok sayıda mühimmat ele geçirilmişti. (dha, Hürriyet)

 
Torbalı’da vatandaş istedi, Büyükşehir yapıyor!
 
Sur’dan acı haber: Yaralı asker şehit oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Datça'da erken bahar 
Datça İlçesi'nde hava sıcaklığı 18 dereceye yükselirken, ağaçlar çiçek açmaya başladı.
Babasının av tüfeğiyle intihar etti
Ayvalık'ta psikolojik sorunları nedeniyle bir süredir bunalımda olduğu ...
Kaymakam'dan eksik kömür savunması!
Ayvalık'ta ihtiyaç sahibi vatandaşlara bakanlığın dağıttığı bazı kömür ...
 
Bilirkişi 301 kişiye mezar olan madene inecek!
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, faciadan 20 ay ...
Denizlinin devi iflas erteleme istedi!
Denizli'de gıda sektörünün en büyük firmalarından biri olan Acıpayam İlçesi'nde ...
Margarincilerden 'zeytinyağı' çıkışı: Doymuşta fark yok!
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Yönetim Kurulu ...
 
Aydınlı fırıncılar, Bakan Çelik'ten özür bekliyor
Bakan Faruk Çelik'in, ekmek zammı için "Ne değişim oldu da yüzde 33 zam ...
İlk işinde yakayı ele veren hırsız ağladı!
Fethiye'de kamyon ve kamyonetlerden akü çaldığı iddiasıyla yakalanan 27 ...
Flaş: Sabancı suikastı sanığı Söke'de bombalarla yakalandı
Aydın’ın Söke ilçesinde otogarda 'canlı bomba' düzeneği, silah ve bombalarla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Hayaletin gölgesindeki Avrupa
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mahalle çok karıştı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Evli evine köylü köyüne!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva